Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (231. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
98
Favori
267.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu priz benim evde de var, ben veya biri almış yıllardan beri duruyor, ben bir anlam verememiştim bu uydu bağlantılarına, hatta şimdi aktif kullandığım Phillips çoklu prizde de bu bağlantılar var, hatta ethernet veya eski telefon jack bağlantısı gibi bağlantılar da var.

Bu bağlantılar ne işe yarıyor, çanaktan gelen kabloyu bunu input'una takıp, sonra da output'tan TV'ye vermenin bir anlamı olur mu? Gerçi bir şikayetim yok şu anda ama merak ettim.

Evdeki şu anda kullandığım priz de bu.

DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERSwww.amazon.com.be
    Philips SPN5085B/10 Power Strip with Switch, Surge Protection, 8 Outlets, 1800 J, Type F Plug, Grey
    https://www.amazon.com.be/-/en/Philips-SPN5085B-10-Protection-Outlets/dp/B08T24YVMV?th=1&language=en_GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 11 Şubat 2025; 13:21:4 >

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt

Evet tam olarak dediğiniz işe yarıyor, uydu kablosunda kaçak elektrik varsa filtreleyip temiz datayı yolluyor.

En azından bunu yaptığını söylüyor. 🙂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Linkini verdiğiniz prizdeki yuvalar eski tüplü tv’lere takılan anten kabloları için. Yani Digitürk yada Teledünya kutularına gelen ve başı vidalı tipte olan kablolardan değil.

Kablo ve soketlerin tam adlarını bilemediğim için böyle tarif ettim :))

Yukarıda Mavera71’in linkini paylaştığı Tunçmatik prizdeki kablo takma yuvaları farklı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lecoqtr L kullanıcısına yanıt
    Sorunun çözülmesine sevindim.

Yazılım seri numaralarının mantığını ise bilmiyorum.

Bu arada bahsettiğiniz Mission hoparlörleri, arkada kulak hizasına gelecek şekilde surround olarak kullanırsanız, arka tavandakiler de atmos olarak atanabilir.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Mission'lar patlamış :(

Annemin evinde pikap dinleyeyim demiştim geçen sene, cılız bir ses, Sony amfi bozuldu diye düşünmüştüm, iki hoparlör kullanılmadığı yerde bozulmaz sandım. Meğer o serinin yapışkanları zaman içinde eriyip mid-range hoparlörleri kullanılmaz hale getiriyormuş, sadece 7 cm'lik tweeter çalışıyor. Bunları nasıl değiştiririm diye ana forumda thread açmıştım, yazan olmadı. Bulduğum 13cm 8 ohm mid-range'ler genelde araba için, alıp Mission kasaya taksam olur mu ki? Gül ağacından kaliteli kabin, ziyan olmasın.

Orijinal sürücünün yani bozulan parçanın thiele vs diye geçen kaç litre kabin gerektirdiğini gösteren dosyası yada özellikleri oluyor. Ona göre bulduğunuz hoparlörler uyum sağlar mı bakmanız lazım. Açıkçası benim de bildiğim bir konu olmadığı için direkt şunu alın vs diyemiyorum.

Bir de Mission’ın ikinci el sağlam fiyatına bakmak lazım. Tamir etmek mantıklı olacak mı? Makul bir fiyata gelecek mi? Eğer sağlamı ile benzer bir fiyata gelecekse uğraşmaya değmez bence.

Onun yerine ikinci elde o paralara ne alınabiliyor ona bakabilirsiniz.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Evet ben de hem Mission spec'lerini indirip hem de ikinci el piyasaya bakmıştım. İkinci el bir şey almıyordum bugüne kadar, ama artık Avrupa fiyatının 2-3 katını ödemek istemediğim için ikinci ele açığım artık. Bu ay Pioneer Blu Ray player aldım 3000'e, multiregion yaptım, memnunum, yoksa en ucuz marka 25 bin lira olmuş.

• ChatGPT'ye AVR'min, hoparlörlerin modelini ve salonun ölçülerini girdim. Bana tavsiye vermesini istedim. Hoparlörlerin spec'lerini bulup en düşük frekanslarına 30 Hz falan ekleyip her biri için crossover frekansını verdi. Denon'un falanca menüsünden şuraya girip düzenle dedi. Orada 65Hz seçeneği yoktur, 80'e yuvarla dedi. Salon büyük diye ikinci bir subwoofer iyi olabilir ama ilk önce eldekini farklı yerlere koyup daha iyi ses elde edip edemediğini gör dedi. "Ayrıca, Denon AVR-X1700H'nin Audyssey Subwoofer Calibration özelliğini tekrar çalıştırarak odanın akustiğine göre optimizasyon yapabilirsin." diye de ekledi. Bu kadar şey beklemiyordum, cihazın özelliklerine göre yönlendiriyor. "5 kanal sesin baslarını bir subwoofer aynı anda verebilir mi?" diye sordum. "Evet, bir subwoofer, 5 kanalın (ön, merkez ve surround) tümünün 0-80 Hz arasındaki bas frekanslarını aynı anda verebilir. Bunun nedeni, bas frekanslarının yönsüz (omnidirectional) olmasıdır. Yani insan kulağı bu düşük frekansların nereden geldiğini ayırt edemez. Bu yüzden tüm kanalların baslarını bir subwoofer'da toplamak sesin doğallığını bozmaz. AV receiver (bu durumda Denon AVR-X1700H), bass management (bas yönetimi) yaparak 5 hoparlörden filtrelenen 80 Hz altındaki tüm frekansları LFE (Low Frequency Effects) kanalına yönlendirir. Bu LFE kanalı subwoofer'a gider ve subwoofer hepsini işleyip aynı anda çalar." dedi.

Daha bir sürüüüüü şey anlattı, aklınıza gelmediyse benzer şekilde sorgulayarak yeni bir şeyler öğrenmenizi öneririm. Menülerde bin tane bilmediğim şey görüyorum, arada bir onları soracağım. Google'lamaktan daha kolay. Bir de elimdeki cihazları bildiği için daha özel yanıtlar veriyor.

Ben de geçen gün satın aldığım bir hoparlör ile ilgili bilgi istedim yapay zekadan, (aslında almadan sormam gerekiyordu ama hiç aklıma gelmemişti açıkçası) bana çok olumlu şeyler söyleyince hoşuma gitti.😊

• Tam Denon'un ses ayarlarını çok iyi yaptım diye düşünürken bir sorunla karşılaştım.

Amazon Prime'da Abigail isimli filmin fragmanını izleyebilir misiniz? Dolby Digital Plus formatında, müzik ve efektler çok iyi ama diyaloglar neredeyse duyulmayacak kadar geride. Filmde de öyle ama diyalog aramakla uğraşmayın diye fragmana bakın dedim. Kumandadaki yeşil tuşla efektleri değiştirdim, DTS Neural:X falan denedim ama insan seslerini düzgün duyamadım. Ancak stereo falan yaparsanız her hoparlöre diyalog taşındığı için duyuyorsun.

Acaba seçtiğim bir ayardan dolayı mıdır diye hoparlör, ekolayzır, desibel vs her ayara girip denemeler yaptım.

hangi hoparlörleri kullanıyorsun

• odesy kullanıcısına yanıt

ChatGPT'ye kaydetmiştim, ona sordum:

Ön ve merkezde 3 adet KEF Ci200.3QT, arkada (surround) ise 2 adet KEF CI 130 DS kullanıyorsun. Ayrıca bir adet Pioneer S-W110S subwoofer’ın var.

• Selamlar x1700 kullanan arkadaşlar ürünlerinden memnunmu? Anormal bir durumla karşılaşan varmı ?

• yavuzazgin kullanıcısına yanıt

benim bir ay oldu. çok memnunum. bir kere bozuldu sandım (otomatik güncelleme sonrası bir şey ters gitmiş, düzelttim) o sıra eski Pioneer VSX-d714'ümü denedim ve aradaki fark muazzam. ATV gibi stereo kanallar bile sanal DTS Virtual gibi şeylerle nefis oluyor. Dijital streaming zaten mükemmel. Hala hoparlörlere ince ayar yapıyorum ama.

• Bu sene Türkiye'ye Denon AVR-X580BT getirmişler. 20500 lira. Hiç duymadığım bir model, yeri S serisiyken neden X serisine katılmış anlamadım.

5.2 çıkış. Tabii Atmos yok. Pikap amfisi yok. Audyssey yok. Wifi, ethernet, HEOS, Spotify, Airplay yok. Multizone yok. DTS X, Neural:X, Virtual X yok.

Özel olarak bizim gibi ülkeler için üretilmiş sanki, hiç bir şeyi olmayınca haliyle ucuz oluyor. 😊

• Merhabalar, herkese hayırlı ramazanlar.  DENON AV RECEIVERS 

Denon AVR'lerde A , X ve S serileri var. Sanırım giriş, orta ve üst segment. Hangi sırayla gidiyor acaba?

• blackice_serkan kullanıcısına yanıt

S: Giriş seviyesi. Çoğu kişi için yeterli. Diğer modellerdeki birçok güzel özellik bu seride de var: 8K video, eArc, Wi-fi, bluetooth, pikap amfisi, Audyssey, HEOS gibi.

X: S'e göre daha güçlü çıkışlı modeller var, Audyssey'e multEQ XT ekleniyor. Zone 2 (başka oda) için speaker çıkışları var. Bazı modellerde pre-out da var. Kapasitör, trafo gibi bazı iç donanımda daha kaliteli malzeme kullanılmış. Garantisi 2 değil 3 sene (Türkiye'de 2 olabilir).

A: Bu seri Denon'un amiral gemisi, en kaliteli malzemelerle yapılıyor, çok daha güçlü ses, aşırı miktarda girişler, çıkışlar içeriyor. IMAX vs gibi bazı uç ses ve görüntü standardı desteği, altın kaplama giriş, çıkışlar. Çok pahalı, İngiltere'de 4000 sterlin olan model Türkiye'de 11.500 Avro seviyesinde.

Model ismi AVR ile başlıyorsa radyosu vardır, AVC ile başlıyorsa radyosu yoktur.

Model isminin sonunda H varsa HEOS desteği vardır. Yani Internet radyolarına falan bağlanıyor, online bişiler, PC'den de ulaşabileceğiniz yayınlar ama amfide toplu halde ve yüksek kalitede dinlemek güzel.

Model isminda DAB varsa havadan dijital radyo yayınlarını alıyordur. Türkiye'de 20 senedir test aşamasında. Gayet gereksiz bir özellik. Zaten bize ithal edilmiyor.

Detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim üstad. Sanırım X serisi modellerine kendi içinde bakıp karar vereceğim. Sistem şu anda 5.2 (front: wharfdale crystal 2.40, surr.: wharfdale crystal 2.10) + Sub: Definitive ProCube?? şeklinde.
    Daha uygun maliyetle ve eldekilerden yararlanarak upgrade yapabilmek için surroundda bulunan raf tipi 2.10'ların yerine 2 kule tipi sürerek (muhtemel 2. el bakıyorum) onları da surround back olarak ya da önde değerlendirmek istiyorum.
    Yani sistem max 7 hop+ 1 sub olacak. Buna göre X serisinden hangi avr öneriniz olur? %90 video streaming şeklinde kullanılıyor.
    2 kule tipi hoparlör içinse Dali Oberon 7 ve Focal Chora/Theva düşündüğüm modeller.

• blackice_serkan kullanıcısına yanıt

Türkiye'de satılan 7.2 destekli en düşük Denon X serisi modeli AVR-X1700H, geçen haftaya kadar %42 indirimle 25 bin liraya bulunabiliyordu ama kampanya stoğu bitmiş. Bu durumda 38 bin liralar seviyesinde X1800H bakabilirsiniz. Ya da ikinci el sitelere göz atın ama pek uyguna satan olmuyor sanırım.

• 
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.