Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.658
Cevap
98
Favori
267.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bayramda yurtdışına gitme durumum var. Amazondan satın alıp orada kalacağım otele kargolatmayı düşündüm. Gelişte sıkıntı olmazsa 634 € gibi fiyatı var. Hatta tax free formunu da satıcıya soracağım. Onu da alabiliyorsam daha da düşecek.
    Daha önce yurda dönüşte yanında getirme tecrübesi veya bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackice_serkan kullanıcısına yanıt

yolcu beraberinde gümrüksüz elektronik cihaz getirme üst limiti 470 avro diye biliyorum. Valizler açılmıyor genelde, yakalanmazsınız, amaaa ambalaj kocaman, en büyük boy valize sığar mı, sığarsa hasar görmeden bagajda nasıl gelir, düşünmek lazım. Amazon üzerinden alınca tax free zor gibi. Satıcı mağaza form doldurup kaşeliyordu. Bir araştırın.

• Kalibrasyon için çok faydalı bir videolu anlatım. Tavsiye derim.

DENON AV RECEIVERSRamble Dogsyoutube
    Learn the basics of using the Denon MultEQ app and the A1 Evo Neuron tool in this step-by-step guide! 🎛️ Whether you're setting up your home theatre or fine-tuning your audio system, this video will help you get started with essential features and settings. 🔊 LINKS: OCA's Channel - https://tinyurl.com/evoneuron (find his link to the A1 folder in his description) REW - https://tinyurl.com/REWBeta (Version required correct at time of video) Demolandia - https://www.demolandia.net/ Various sound test files Don't forget to like, subscribe, and drop a comment if you have any questions! 🚀 #Denon #MultEQ #HomeTheater #AudioTuning
    https://www.youtube.com/watch?v=-Us-wM1oDPA
  • lecoqtr L kullanıcısına yanıt

Biraz sordum araştırdım, dediğiniz gibi bavula girecek bişey olsa büyük ihtimalle problem çıkmaz ama koca bir kutu olunca riskli.

Maalesef ülkemizle yurtdışı fiyatlar arasında uçurum var. Amazon İspanya'da 634 € olan X2800H ülkemizde 1.620 €

Öncelikle TV (LG OLED 65C46LA) aplikasyonları (Amazon Prime Video, Disney+, YouTube) yeni nesil ses formatlarını destekliyor mu buna bakacağım. Bunu da ancak amazon'dan aldığım Çin'den gelecek olan eARC extractor gelince test edebilirim. Mevcut AVR Denon 1910'da ARC veya eARC yok çünkü.

Sizin TV yeni nesil ses formatlarını destekler de audio extractor ile mevcut AVR üzerinden sadece DD+ görürsünüz. Yeni nesil formatları göremezsiniz.

• asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    O zaman streaming kanallarındaki içeriklere bakmak lazım sanki. Yeni nesil ses formatlı içerikler çok değilse mevcut çalışan AVR'yi kullanmaya devam edip surroundda bulunan raf tipi hop.lerin yerine 2 kule tipi alıp sürmek, onları da surround back yapmak sanki daha mantıklı şu aşamada.

Eğer tavana 4 tane höparlör koyabilecekseniz, yeni 11 kanal AVR alın. Yoksa gelecek olan audio extractor ile DD+ ve 7.1 ile idare edin. Bu sistem de bence çok yeterli olur.

Kutusundan çıkarıp kullanılmış görünümünde bavula koydum, sorunsuz geldi. Üzerindeki etiket vs. ne varsa çıkardım. Ayrıca ön paneldeki iki çevirme düğmesini de çıkardım.

Tavana 4 hoparlör hiçbir zaman koyamam. Açıkçası surrounddaki raf tipi hop.leri (Wharfdale Crystal 2.10) yetersiz buluyorum. Öncelik onları büyütmek. Onlar boşa çıkınca mekana uyacak şekilde monte ederim diyorum. Bu da surround back mi olur önde tavan mı olur yoksa tam sağ ve sol mu olur bakacağım. 

Onların yerine 2 kule tipi 2.el koyayım diyorum, çifti 11.500'den Wharfdale Crsytal 2.40 (Önlerin aynısı) veya 40-45 bin civarı Focal Chora takip ettiğim 2 model.

Mevcut avr bozulmadan teknolojisi eskise de onu çıkarmak içim elvermiyor. Birine yarayacak şekilde satılsa belki. Yazıyordum tam @klazing arkadaş içime tekrar şüpheyi attı.  DENON AV RECEIVERS Dediğiniz gibi bende getirebilirim diye düşündüm şimdi.

• eARC extractor cihazlar optik ya da coax digital çıkış veriyor ve bunların bant genişliği HDMI ile iletilen ses kadar yüksek değil. Yani bu şekilde Dolby Atmos, DTS-HD gibi formatları aktaramazsınız.

Teşekkür ederim bilgi için. Ancak aldığım cihazın linkini paylaşıyorum, HDMI çıkışı var ve
    "EARC ARC Sound Converter
    Supports eARC and ARC inputs
    Supported sound formats PCM, AC3, DTS, DD+, DTS-HD Master sound, True HD HD Multimedia Interface, fiber optic, and 3.5mm headphone outputs (HD Multimedia Interface only transmits sound signals and no images)
    HD Multimedia Interface output supports up to HD 5.1 and HD 7.1 channels"

şeklinde bir açıklama yazılmış. Bakalım gelince deneyeceğim.
    Belki kalitede bir miktar düşüş olur aktarım kaynaklı, şöyle bir ifade olsa da,
    "HIFI SES İŞLETİMİ: 24 bit 192kHz ses örnekleme oranı desteği ile HIFI ses deneyiminin tadını çıkarın ve tüm eğlence ihtiyaçlarınız için üstün ses kalitesi sağlayın."

http://https://amzn.eu/d/i1vxxiS

Bu tamam, benim Temu'da gördüğüm eARC extractor'da HDMI ses çıkışı yoktu. Bu arada size gelecek olan Çin'den değil Avrupa'dan gelecek ve %60 değil %30 gümrük vergisine tabi olacak. Amazon Çin mallarını Avrupa depolarından yolluyor.

Ama yine gerekli bir cihaz olduğunu düşünmüyorum. Denon 1910 Dolby TrueHD ve DTS-HD Master Audio destekliyor ama bunlar sıkıştırılmamış formatlar ve Blu Ray disklerde kullanılıyor. Streaming platformlarda bu formatlar kullanılmıyor, ama Dolby Digital Plus ve Dolby Atmos kullanılıyor, ama bunları da Denon 1910 desteklemiyor. Bu yüzden eARC üzerinden nasıl bir ses alırsınız bilemedim.

Amazon'u bir avantajı, kapıda Gümrük vs ödemiyorsun. Fiyat herşey dahil geliyor. Kendi kargoları aynı yurtiçi gönderi gibi bırakıyor.
    Aslında bu arayışlara denemelere girmemin sebebi DD+ yazısını 1910'un ekranında görmekle oldu. Fire Stick AVR'ye takılı stream esnasında DD+ yazısı ve mavi ışık yanmasına rağmen (1.resim), aynı diziyi LG üzerinden stream edip sesi AVR'ye yollayınca Dolby Digital ses alınabiliyor. (2. resim)
    Bu durumda ya tv app bu sesleri desteklemeyip downscale yaparak AVR'ye gönderiyor ya da AVR'de ARC olmadığından bu sesleri geldiği gibi alıp aktaramıyor diye düşündüm ve bu kısır döngü başladı 🤣🤣🤣

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackice_serkan -- 6 Mart 2025; 21:22:14 >

• 1910'da DD+ yok diye düşünmüştüm çok eski model olduğu için. Sorun anlaşıldı o zaman, optik kablo ile ancak DD taşınıyor, HDMI ile DD+ taşınıyor diye böyle oldu. Aldığınız cihaz HDMI'dan 7.1 veriyormuş, bu da DD+ alabilirsiniz demek. Cihazın güç kablosunu TV, amfi, uydu alıcının üzerindeki USB'ye takabilirsiniz. Ben de benzer bir şey almıştım, öyle çalıştırdım.

• Benim de eski sistemdeki receiver Yamaha z11 olduğu için şimdiye kadar üç tane audio extractor aldım. Son ikisini, ilk aldığım modele göre extra bir fayda sağlamadıkları için iade ettim.

Benim kullandığım HDMI extractor HDA-927.

Bu aletten DD+ alıyorum ama AVR üzerinde 5 kanal gördüğüm için 7 kanal amacı ile iki cihaz daha aldım.

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERSwww.amazon.sa
    محول استخراج الصوت ايه اي ار سي، 4K 60Hz، 18G HDMI، دعم قناة الارتداد الصوتي 2.0، اتش دي سي بي 2.2، تقنية دولبي الرقمية، دي تي اس، معبر سي اي اس، HDR، دولبي فيجن تدعم HDR10 من اوري (HDA-927)
    https://www.amazon.sa/dp/B094PPVKFL?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Sonra da bu iki cihazı aldım, sırası ile. Son aldığım da düğme ile 7 kanal seçimi vardı ama o da arada tutukluk yapınca onu da geri verdim.

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERSwww.amazon.com
    OREI eARC 4K 60Hz Audio Extractor, Converter Sound Bar 18G HDMI 2.0 ARC Support - HDCP 2.2 - Dolby Digital/DTS Passthrough CEC, HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos HDR10 Support.
    https://www.amazon.com/dp/B07T6CDPQJ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERSwww.amazon.com
    OREI eARC 4K 60Hz Audio Extractor, Extract Dolby Atmos Convert Sound bar 18G HDMI 2.0 ARC Support HDCP 2.2 Dolby Digital/DTS Passthrough CEC, HDR, Dolby Vision, HDR10 Support for Sonos Bose (HDA-929)
    https://www.amazon.com/dp/B0CDNYH3WN?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

• quote:

Orijinalden alıntı: lecoqtr

1910'da DD+ yok diye düşünmüştüm çok eski model olduğu için. Sorun anlaşıldı o zaman, optik kablo ile ancak DD taşınıyor, HDMI ile DD+ taşınıyor diye böyle oldu. Aldığınız cihaz HDMI'dan 7.1 veriyormuş, bu da DD+ alabilirsiniz demek. Cihazın güç kablosunu TV, amfi, uydu alıcının üzerindeki USB'ye takabilirsiniz. Ben de benzer bir şey almıştım, öyle çalıştırdım.

AVR eski olmasına rağmen aldığım yıl giriş seviyesiydi ama yılın AVR'si seçilmişti sanırım. Hala sorunsuz maaşallah tık demedi bu nedenle kıyamıyorum. Cihaz gelsin bakalım.

Bu cihazların en bilineni Orei sanırım. Ben de HDA-927 alacaktım ama amazon dahil ülkemize kargo eden bir yer bulamadım. Kendi müşteri hizmetlerine de yazdım ama olumlu dönüş olmadı. Siz nerden hem satın almayı hem iadeyi yapabildiniz acaba? Bir de şu anda sorunsuz kullandığınız ve 7 kanal olanı varsa hangisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: klazing

Kutusundan çıkarıp kullanılmış görünümünde bavula koydum, sorunsuz geldi. Üzerindeki etiket vs. ne varsa çıkardım. Ayrıca ön paneldeki iki çevirme düğmesini de çıkardım.

Direkt mağazadan mı aldınız, tax free iadesi aldınız mı?

• Merhaba, denon x2800h amfim mevcut. TCL TV yi kapattığım da otomatik kapanırken şimdi TV yi kapattığımda mute ye geçiyor. 2 gündür böyle neden kaynaklanır bir ayarı mevcut mudur?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • secretli S kullanıcısına yanıt

Merhaba bende de denon x2600 var ve TCL tv var ama bir türlü televizyonun sesini amfiden alamıyorum nasıl bağlantı yaptınız?

• 
Sayfa: önceki 229230231232233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.