DENON AV RECEIVERS (230. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Aslında arka tavandaki hoparlörleriniz tam olarak back height seçmelik pozisyonda.
Eğer arkada kulak hizanızda surround yani 4 ve 5.hoparlör varsa arka tavandakileri de AVR’nin 6. ve 7. çıkışına bağlayıp onları da back height yada top middle olarak seçerseniz o zaman güzel bir 5.1.2 sistem haline gelir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim bir aydır kullandığım yepyeni Denon X1700H bugün ses çıkarmamaya başladı. Dün çalışıyordu, hiçbir ayarla oynamadım, bugün hoparlörlerden ses gelmiyor, subwoofer'da da ses yok. Bütün ayarları kurcaladım. Hatta Audyssey mikrofonunu takıp ayar başlattım ama oradan da ses gelmediği gibi daha ilk kanalın testi %0'da kalıp ilerlemedi bile.
Yarın aldığım yeri arayacağım ama bir aylık cihazda böyle bir sorun hoşuma gitmedi, ne olabilir?
Bu arada cihaza dokundukça arada elimi elektrik çarpıyordu, her zaman değil, zaman zaman. Biliyorsunuz bu cihazlarda toprak hattı olmaz uğultu yapmasın diye, yani evdeki elektrik hattıyla ilgili bir sorun değil, önceki AVR'm 20 sene boyunca bir kere bile elektrik çarpması yapmamıştı. Cihaz mı sorunluydu nedir.
-
Merhaba;
Geçmiş olsun. Umarım önemli bir şeyi yoktur. Reset atmayı denediniz mi?
-
Cihaz açılışta Zone2'ye geçmiş olabilir mi? Main Zone'da olduğuna emin olun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Main Zone'da.
Hoparlörler eski amfiyle çalışıyor, sorun orada değil.
HDMI çıkıştan da sadece görüntü geliyor, ancak aradan Denon'u çıkarıp doğrudan TV'ye bağlarsam ses de geliyor.
-
Yok, internete bakarım nasıl yapılıyor diye. Ama çözüm olacağını sanmam çünkü radyo bile ses vermiyor. Okmeydanı'nda servise götürmem gerekecek, Türkiye'de her şeye kullanıcı hatası diyorlar, canım sıkıldı, bir aylık cihaz, uyanıyorsun ki bozulmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam digiturk veya dsmart receiver bağlı mıydı denona? Elektrik yüzünden kendini korumaya almıştır cihaz, resetleyin düzelecek.
Maalesef Factory Reset işe yaramadı, hem menüden denedim hem de belli tuşlara basarak açma yöntemiyle. "Setup Assistant" önce birkaç dakika "loading" yazıp bekletti, sonra hoparlör tanımlama ekranında sol önden ses geliyor mu diye sordu ama kilitlendi, ses gelmiyor, ne Yes ne de No seçemiyorum, ancak Back yaptım çıktım. Belli ki donanım sorunu. Bu arada yine bir iki kere elektrik çarptı elimi, bir yerde fişi tes çevirin polarizasyon yanlıştır diyordu, her iki türlü de elektrik çarpıyor. Digiturk yok ama Next mini Wifi uydu alıcı var, Mi Box var, Pioneer Blu Ray player var.
-
O zaman garantiye gidecek artık üstad, yapacak birşey yok. Uydu alıcıyı pek avrye takmamak lazım, geçmişte çok yaşadık bu sorunu, uydu anteninin elektriği direkt avrye geçiyor, sıkıntı yaratıyor. Benim de zamanında aynı şekilde 5200 sıkıntı yarattı, bi süre terse abdest bozma durumuna geçtim
çünkü bende garanti de yoktu, ama beni reset kurtarmıştı.
-
E ama Cable/SAT girişi uydu için var. TV'mde hoparlör yok, AVR'ye takmam gerekiyor.
-
Zaten genelde digiturk receiverlarda yaşandı hocam bu olay.
-
Ama zaten receiverı tv ye taksanız da sesi arc ile hoplardan alırsınız. Hepimiz öyle kullandık :)
-
Digirurk yok, NeXT 2000 Wifi uydu alıcı var. TV'mde ARC desteği yok, Pioneer plazma. Zaten olsa bile yine AVR'ye giriyor o HDMI, ve TV yanmıyorsa AVR neden yanar ki? Bir koruma devresi varsa cihaza koymaları lazım, en azından Cable / Satellite yazdıkları girişe. Garanti şartları ve kullanım kılavuzunda konuyla ilgili uyarı var mı diye bakacağım.
Bu bahsedilen sorun şu şekilde oluyor. Benim de başıma geldi.
Apartmandaki anten dağıtım kutularında bazen küçük de olsa kaçak akım oluyor. Bu akım da uydu alıcı kutusundan hdmi kablo ile AVR’ye ulaşıyor ve AVR’nin hdmi kartının yada yuvasının bozulmasına sebep oluyor.
Çoğunluk bu suçu Digitürk kutularına atıyor ama bende öncesinde digitürk direkt bana ait çanaktan eve direkt geliyordu ve Digitürk herhangi bir şeyi bozmadı. Ama apartmanın merkezi anten dağıtım kutusundan sinyal alan uydunet tv kutusu AVR’nin sırayla 3 hdmi girişini bozmuştu.
Yani asıl sorun merkezi anten dağıtım kutusunda bir kaçak olup olmaması ile alakalı.
Buna çözüm olarak 10 sene kadar önce Tunçmatik’in uydu kablosunu takıp filtreleyebildiğimiz bir prizini almıştım. Maalesef o priz artık üretilmiyor. Yerine de muadil bir priz görmedim.
Bunun dışında sizin sorununuz sanırım amfi katı ile alakalı çünkü ekrana görüntü geliyor ama ses çıkmıyor. Bu nedenle tamiri daha basit olabilir diye düşünüyorum
Umarım fazla sorun çıkmadan kolayca çözebilirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
MÜJDE. Yazılım sorunuymuş, fabrika ayarlarına dönmek işe yaramamıştı. Ben de sabah servise bırakırım diye Avrupa yakasına anneme getirdim bu akşam Denon'u. Biraz yabancı forumlara bakayım dedim. Birisi bire bir ne anlattıysam aynısını yaşamış. Servisi aramış, "rollback the firmware" yani eski sürüm yazılıma dönün demişler. Önce internete bağlanma ayarını yaptım, sonra CH(-), Dimmer, Power tuşlarına beraber bastım, "Restoring..." yazısını görünce tuşları bıraktım. İnternetten indirip kurması 6-10 dk sürebiliyor. Ondan sonra Spotify ve radyo denedim ve ses almayı başardım.
Gençlik evim burası, 10-15 senedir kullanmadığım Mission 780 hoparlör çok cılız ve teneke gibi ses veriyor, Durduk yere ölmedi ya bu, ne yapabilirim? Bunları evimde sinema sistemine katabilirim düzelirse.
EDIT: Update yaptırdım ve D400 ile başlayan versiyona geçirdi, ses sorunu yok. Bu arada çok daha detaylı sürüm bilgisi almak için bir yol daha öğrendim. DIMMER ve STATUS tuşu basılıyken POWER tuşuna basıp açıyoruz, elimizi tuşlardan çekiyoruz, cihaz açılınca STATUS tuşuna basarsanız bir yığın bilgi gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecoqtr -- 11 Şubat 2025; 1:14:30 >
-
HDMI Surge protector diye bir şey satılıyor yurt dışı sitelerde. Bir tane alıp uydu alıcının HDMI kablosuna bağlarsam kaçak elektriği filtreler mi acaba? HDMI 1.4 destekliymiş ama 1080p TV yayını için yeterli bence.
Ama bu surge dediği yıldırımdan kaynaklanan dev amperli akımlara karşıysa uydu hattındaki elektriğe pek faydası olmaz gibi geliyor.
-
Denon 1700'ü aynı gün aynı yerden aldığımız arkadaşımın Firmware sürümü:
D400-1121-9026-4030
Benim stand-by'da otomatik güncelleme almaya ayarlı olan ve ses vermemeye başlayan Denon şu sürümdeydi, sadece ikinci karakter farklı:
DF00-1121-9026-4030
Firmware roll-back yapınca gelen ve çalışan sürüm ise bu:
D400-4013-9052-9010
Bu rakamların mantığı nedir? Roll-back ile gelen sürümün rakamları çok daha yüksek, yani yüksek rakam yeni sürüm demek değil gibi. Bir de güncelleme kontrolü yap dedim ve yeni sürüm buldu, numarasını yazmadı, ama yüklemedim. Kendi evimde denerim belki.
-
Ürün şuydu, bende hala duruyor :)
mediamarkt
TUNCMATIK 2'li Surge Protection Krem Rengi Akım Korumalı Priz Fiyat & Özellik | MediaMarkthttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tuncmatik-2li-surge-protection-krem-rengi-akim-korumali-priz-1027548.htmlBu arada bende digiturk direkt çanaktan geliyordu, merkez anten yoktu bende :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X