Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (228. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bir çok sistemde 24/92 farkını anlama şansınız zaten yok. Onun için müzikler illa 24/92 olacak diye düşünmeyin. Ayrıca her şarkının kayıt kalitesi de mükemmel değil. Bu sebeple cd kalitesi (16 bit 1411 kbps) gayet yeterli bir kalite sunuyor.

Apple Music kullanmadım, o yüzden bir şey diyemem ama Spotify maalesef çok kötü bir kalite sunuyor. Bu sebeple artık Deezer kullanıyorum. Deezer’da Hifi seçeneği ile cd kalitesinde ses alabiliyorsunuz. Bunun için de yüksek bir internet hızına ihtiyacımız yok.

Bunun dışında Hifi ile ilgili Google’da Hifi 101 diye aratırsanız yüzlerce başlık bulabilirsiniz. Örneğin can hifinin şöyle bir sayfası var.

www.canhifi.com
    Hifi Dünyası | CAN HI-FI
    https://www.canhifi.com/hifi-101/ses-101-1.aspx

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mustafa_Gngr M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.

Benim 11 senelik 1080p tv bile Netflix’ten atmos ses aktarabiliyor. Muhtemelen sizin tv de aktarır.

Ama baktınız olmuyor, Amazon firestick, mi stick vs gibi Netflix lisanslı basit bir cihaz alıp, AVR’ye bağlarsanız da Netflix’ten atmos ses alabilirsiniz. Yani illa tv değiştirmenize gerek yok.

• Herkese merhabalar
    Yeni tv LG oled ile Denon Avr 1910 hem optik ile hem HDMI ile bağlı. TV'de HDMI ARC var ama AVR'de olmadığı için mi acaba sesi HDMI ile aktarmıyor.
    İkinci sorum da HDMI ve optik kablo arasında ses aktarımında kalite farkı var mıdır?

• blackice_serkan kullanıcısına yanıt
    Denon’da arc olmadığı için tv’nin sesini sadece Hdmi kabloyla iletemeyiz.

Bunun dışında kalite olarak aynı ses dosyasını iletirken arada bir fark olmaz.
    Ama optik kablonun bant genişliği daha az olduğu için kayıpsız ses dosyalarını (true hd, dts-hd yada atmos) iletemezsiniz. Bu sebeple kalitesizlik değil de eksiklik durumu söz konusu

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim bilgi için üstad.

Amazon Fire Stick'i AVR'den çıkarıp TV'den Prime, Disney, Youtube izleyim diyordum ama kayıpsız sesleri aktarabilmek için Fire Stick'e devam edeceğim bu durumda.

Önemli değil.

Bu arada prime, disney yâda YouTube kayıpsız ses vermiyor. Kayıplı format olan Dolby digital formatını kullanıyorlar. Bu sebeple firestick avr’ye de bağlı olsa tv’ye de bağlı olsa aynı sesi alacaksınız.

Fakat sizin durumunda firestick’i kesinlikle tv’ye takmanızı öneririm. Çünkü AVR’de 4K HDR vs desteği yok. Bu sebeple stick AVR’ye bağlı olursa görüntü anlamında ciddi bir kaybınız olacaktır

Aslında bu takıntıyı nerden yaptım; Fire TV'den Prime izlerken AVR'de mavi ışık ve Dolby True HD yazısı çıkıyor. TV uygulamasından Prime izleyip sesi optik ile AVR'ye verdiğimde ise bu şık ve yazı çıkmıyor.

Hiç bir stream servisi kayıpsız format olan Dolby True Hd ses vermiyor. Öyle olsa ortada bluray diye bir şey kalmaz zaten. Belli ki sizin AVR’nin kafası karışmış :))

Bu arada bir ihtimal firestick’i AVR’ye bağlayınca yine kayıplı format olan dolby digital + ses veriyor olabilir. Avr de bunu true hd zannediyor olabilir.

Ezcümle, firestick’i AVR’ye takmanın sizin durumunuzda ses açısından bir farkı olmayacaktır. Ayrıca görüntü olarak kaybınız olur.

Anladım teşekkür ederim. Muhtemelen son soru, diğer forumdaşlar kusura bakmasın lütfen:

Fire Stick'i TV'ye bağlamamın avantajı var mı? Zira aynı uygulamalar TV'de var diye soruyorum.

Eğer tv’nin uygulaması düzgün ve seri şekilde çalışıyorsa bir fark olacağını pek düşünmüyorum

• 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.