< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
DENON AV RECEIVERS (228. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun.
Benim 11 senelik 1080p tv bile Netflix’ten atmos ses aktarabiliyor. Muhtemelen sizin tv de aktarır.
Ama baktınız olmuyor, Amazon firestick, mi stick vs gibi Netflix lisanslı basit bir cihaz alıp, AVR’ye bağlarsanız da Netflix’ten atmos ses alabilirsiniz. Yani illa tv değiştirmenize gerek yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese merhabalar
Yeni tv LG oled ile Denon Avr 1910 hem optik ile hem HDMI ile bağlı. TV'de HDMI ARC var ama AVR'de olmadığı için mi acaba sesi HDMI ile aktarmıyor.
İkinci sorum da HDMI ve optik kablo arasında ses aktarımında kalite farkı var mıdır?
Denon’da arc olmadığı için tv’nin sesini sadece Hdmi kabloyla iletemeyiz.
Bunun dışında kalite olarak aynı ses dosyasını iletirken arada bir fark olmaz.
Ama optik kablonun bant genişliği daha az olduğu için kayıpsız ses dosyalarını (true hd, dts-hd yada atmos) iletemezsiniz. Bu sebeple kalitesizlik değil de eksiklik durumu söz konusu
Teşekkür ederim bilgi için üstad.
Amazon Fire Stick'i AVR'den çıkarıp TV'den Prime, Disney, Youtube izleyim diyordum ama kayıpsız sesleri aktarabilmek için Fire Stick'e devam edeceğim bu durumda.
-
Önemli değil.
Bu arada prime, disney yâda YouTube kayıpsız ses vermiyor. Kayıplı format olan Dolby digital formatını kullanıyorlar. Bu sebeple firestick avr’ye de bağlı olsa tv’ye de bağlı olsa aynı sesi alacaksınız.
Fakat sizin durumunda firestick’i kesinlikle tv’ye takmanızı öneririm. Çünkü AVR’de 4K HDR vs desteği yok. Bu sebeple stick AVR’ye bağlı olursa görüntü anlamında ciddi bir kaybınız olacaktır
Aslında bu takıntıyı nerden yaptım; Fire TV'den Prime izlerken AVR'de mavi ışık ve Dolby True HD yazısı çıkıyor. TV uygulamasından Prime izleyip sesi optik ile AVR'ye verdiğimde ise bu şık ve yazı çıkmıyor.
-
Hiç bir stream servisi kayıpsız format olan Dolby True Hd ses vermiyor. Öyle olsa ortada bluray diye bir şey kalmaz zaten. Belli ki sizin AVR’nin kafası karışmış :))
Bu arada bir ihtimal firestick’i AVR’ye bağlayınca yine kayıplı format olan dolby digital + ses veriyor olabilir. Avr de bunu true hd zannediyor olabilir.
Ezcümle, firestick’i AVR’ye takmanın sizin durumunuzda ses açısından bir farkı olmayacaktır. Ayrıca görüntü olarak kaybınız olur.
Anladım teşekkür ederim. Muhtemelen son soru, diğer forumdaşlar kusura bakmasın lütfen:
Fire Stick'i TV'ye bağlamamın avantajı var mı? Zira aynı uygulamalar TV'de var diye soruyorum.
-
Eğer tv’nin uygulaması düzgün ve seri şekilde çalışıyorsa bir fark olacağını pek düşünmüyorum
Denon avr x580bt yeni ürünmü ilk kez gördüm bu modeli giriş seviyesi bi model almayi düşünüyorum tavsiye edermisiniz yoksa 660h veya 670 mi mantıklı olur ne farkı olur tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Denon X1700H üretimi sonlandırıldığı için dünyada büyük indirime girmiş. Türkiye'de Aralık sonunda 21500 lira gibi inanılmaz bir fiyata ön sipariş verip aldım. Bu hafta 25000 lira olmuş. x1800h'den tek eksiği arkada ikinci bir USB power çıkışı.
Sony ve Pioneer receiverlarım da var ama 20 senelik, HDMI olmadığı için farklı çözümler kullanıyordum, o yüzden buna geçtim.
X1700H ve X1800H'nin Amerika ve Kanada'da satılan versiyonlarında pre-out L&R ve coaxial digital ses girişi var. Geri kalan ülkelerde bunlar yok maalesef, nedense?
Yakında burada Denon soruları sormaya başlayacağım.
-
Nerden aldınız acaba?
Multimedya Dükkanı.
-
X1800H italya'dan 500€ ya aldım, kısmetse yakında gelecek. pre-out L&R ve coaxial digital ses girişi için kontrol edeceğim. tşk.
-
Nasıl getirecekler? Yolcu beraberinde getirilen elektronik için üst sınır 420 avro gibi bir şey, yani karayoluyla getirilirse gümrük kapısında incelenir. Uçakla getirilirse kabine o kadar büyük ambalaj almazlar, ancak battal boy valiz içinde kargo kısmına verilebilir. Uçak yoluyla gelince gümrüklü eşya taraması pek yapılmadığı sorunsuzca yurda girebilir.
Söylediğim giriş çıkışlar maalesef İtalya'da da yok. Hindistan'dan Avrupa'ya, Uzakdoğu'ya inceleme sitesi ve videolar takip ettim. ABD ve Kanada dışında yok bunlar. Region-free DVD playerımı kullanamayacağım demek bu, 5.1 sesi sadece coaxial üzerinden veriyor çünkü, HDMI ve toslink yok eski cihaz olduğu için. Pre-out olmadığı için de plaklarımı CD ya da PC'ye kaydedemeyeceğim. Çok dert etmiyorum çünkü çok uyguna aldım AVR'yi, 1000'er liraya HDMI'dan toslink, ve de Coax'tan toslink yapan adaptörler alırım çok gerekirse.
-
Hangi site üzerinden sipariş verdiniz?
-
-
Audyssey mikrofonuyla 8 noktadan ölçüm yaptırmıştım Denon'u ilk kurarken (hep oturduğum kanape duvara dayalı olduğu için mikrofonu yeterince arkaya taşıyamadım bazı noktalarda). Ben otomatik o ayarları kullanıyor sanıyordum. Bir menüde baktım Audyssey MultEQ-X "off" görünüyordu, açtım ve müthiş bir fark oldu. Birkaç da ses modu seçiliyor. TV için açsın, Mi Box için açmasın gibi şeyler yapabiliyor muyum? Stereo, Surround, Dolby gibi ses kaynaklarına göre Audyssey'i kapatmamın doğru olacağı durumlar var mı?
-
Benim fikrim; dts,dolby vs kullanımda hiç efx veya eq kullanıma gerek yok. Naturel olanı daha iyidir diye düşünüyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X