Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (227. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.534
Cevap
94
Favori
263.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Açıkçası uzun zamandır piyasayı takip etmiyorum. O yüzden 10 bine ne alınır bir şey dersem pek doğru olmaz.

Sony 550, 10 yıllık bir avr. Hali ile eARC yok, düz ARC var. Arc ile dediğiniz gibi Dolby yada dts 5.1 ses alabileceksiniz. Ama mevcut hoparlör takımı ve avr ile true hd sesler ile arada ne kadar fark olur net bir şey söylemek zor ama yine de bir miktar fark olacaktır.

Ama Netflix vs gibi stream platformları zaten True HD ses vermiyor. Onlar da Dolby 5.1 veriyor. Yani stream servisler açısından bir kaybınız yok.

USB’den oynattığınız true hd sesli filmler de lisans ve de kopya engelleme amaçlı olarak eARC olsa da true HD olarak iletilemiyor. Bu kısımda da bir kaybınız yok.

Sadece tv’ye Zidoo yada pc gibi kaynakları Hdmi ile bağlayıp true hd sesli bir film izlemek istediğinizde arc sizi limitlemiş olacak. Ama torrent vs uğraşmıyorsanız yine bir kaybınız yok diyebiliriz.

Bu bağlamda kullanım senaryosuna göre bir kaybınız yok gibi görünüyor.

Yine de 2.elde biraz daha pahalıya daha güncel ve 4K hdr ve eARC desteği olan bir AVR varsa o da tercih edilebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkür ederim. Anlaşılan bir miktar az bir bütçe ile hareket etmeye çalışıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen multichannel modda drc (dynamic range control) gibi bir özellik açıktır.

Drc, en yüksek ses ile en düşük sesleri daha orta seviyeye çeker, bu sayede patlama vs sahnelerinde ses çok yükselmez.

Drc özelliği gece geç saatlerde film seyrederken faydalı olur ancak sesin netliğini de biraz bozuyor. Bu nedenle erken saatlerde film seyrederken pure yada movie modları ile seyretmenizi tavsiye ederim.

Bunun dışında uydu kanallarındaki farklılığı azaltmak için multichannel yerine Dolby surround modunu seçerek kanallar arası ses şiddeti farkını azaltabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bende Digitürk olduğu için ve kanallar hep stereo olduğu için deneme yapamıyorum ama tv’den gelen tüm seslere Dolby modunu uygulayınca ses eşitlenir diye düşünüyorum. Bir deneyin isterseniz.

Netflix, prime vs izlerken de keyfinize göre yine pure seçebilirsiniz

• hocam müzik olsa stereo bırakırım da,

bizimkiler seviyor MH stereo salonu güzel dolduruyor.  DENON AV RECEIVERS 

TVdeki eARC 2.0 olup 4K120hz desteklemiyormuş diğer hdmi portları 2.1 miş TVdeki. yeni aldım tvyi, kısa bir şok yaşadım eARC 4K@60hz olunca. Denon 760H bile bu yüzden seçmiştim 2.1için.  DENON AV RECEIVERS 

zira hem PC hem de PS5 bağlayacaktım, AVRnin hdmi INlerine. Kaynaklar onlar , biliyorum.

Bu nedenle @turuncu55 arkadaşın da yardımıyla SOLDAki sistemi yapmak zorunda kaldım.

PC , PS5 vs hepsi TVnin hmdi2.1 lerinden giriş yapıyor ve TVnin eARC hdmi 2.0 ile AVRye gönderiyorum.

Yani benim AVRdeki tek Kaynak mecburen TVnin eARC hdmi2.0 ından geliyor.

AVRnin hdmi IN lerinin hepsi boş.  DENON AV RECEIVERS 

ASlında hocam en güzeli SES kodlamasına göre bir ses desibel ayarı olması idi. böyle AVR ler var mı bilmiyorum.

DENON AV RECEIVERS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 28 Kasım 2024; 3:45:49 >

deniyim hocam, orjinal dolby ile zorlama dolby belki aynı düzeyde ses verebilir.

Mch Stereo nun en yüksek sesi verdiği bariz. ASlında müzik kanalı açtıgımda dolby istemem en iyisi müziği stereox2 dinlemek.

DRC ye bakayım, DRC ayarı tek yerde var diye biliyorum.

Yani kaynak ses ister DD olsun ister stereo olsun hepsinde on veya off.

• Size de bilgi vereyim, @TheRebeliousTR Arkadaşla görüştük aslında baya kelepir 3500tl ye bendeki eski Onkyo TX-SR309 satacaktım  DENON AV RECEIVERS 

ama ne yazık ki şehir farkı yüzünden paketleyip göndermeye cesaret edemedim yollarda sıkıntı olur diye. Paketleme işi zor ve riskli gibi geldi hocam, hatta size de buradan soracaktım AVRyi öyle göndermek riskli değil mi sizce diye.

Bursadan,, - Sakarya idi galiba.

zamansızlıktan ilan da veremedim.  DENON AV RECEIVERS 

• @gimmeluck Isparta hocam. Kef q250c nasıldır. Amazonda 12800 e düşmüş. Gelen hoparlör setinde center çok zayıfmış. Kef center ucuz değil ama sağlam bir yükseltme olurmu?

• TheRebeliousTR kullanıcısına yanıt

uzun zamandır bakmıyorum hocam onlara, Polk audioları alırken 10 yıl önce araştırmaya girmiştim.

• selamlar tekrar,

bende subwoofer yok, bu nedenle film sahnelerinde bazı sesler zayıf kalıyor ama bildiğim kadarıyla ön uydularım bbas reflect özellikli - ne demekse-

verhasıl, apartmanda yaşadıggım için sub düşünmüyorum.

onun yerine "EQ ayarlarından basları biraz" arttırmak istiyorum.

hazır set ayar yok.

bu değerlerden hangilerini ne kadar arttırsam sizce?

not:

arka uyduları polk audio TSi100 önler Tsi300 almıştım,

center daha sağlam olsun film çok izlenecek diye üst seriye ait olan CSI a4 modelini almıştım.

@turuncu55

DENON AV RECEIVERS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 3 Aralık 2024; 2:38:13 >

• @turuncu55 Hocam biraz tutarsız ilerledim ben ama aldık bişeyler 😁
    Avr olarak Sony str dh550 elime ulaştı yanında Kef q250c de aldım onuda bugün test ettim avr ile. Ayrıca bugün arkadaş İstanbuldan Es3tb setinide teslim aldı hafta sonu elime ulaşıyor. Kef q250c ile birlikte ben bi anda kesenin ağzını açtım taksit olunca. Sizden subwoofer önerisi almak isterim. F/p oranı yüksek bir subwoofer önerebilirimisiniz? Yamaha ns-sw200 nasıldır? 2. El yada sıfır önerinizi bekliyorum.

Merhaba;

Ben AVR'de EQ kullanmıyorum. Sistemde SUB olduğu için bass sorunum da yok. Size tavsiye değil de fikir olarak verebileceğim şey EQ'da düşük frekansları yani bass olanları yavaş yavaş artırarak deneyimlemeniz.

Benim sistemin kurulumu başta sona aşağıdaki konuda. Belki ilginizi çeker. Sehpa değişimi yaptığım bir konu var. Onu da ilave ediyorum.

İlk kurulum konusu:

https://forum.donanimhaber.com/atmos-kurulumum-denon-avr-x2500h-magnat-ms-5-1-2-set-optoma-hd142x--121425947#121425947/

Sehpa konusu:

https://forum.donanimhaber.com/avr-ve-medya-cihazlari-icin-tv-sehpasi-onerisi--154871125

Duymadan şu frekansı arttır demek doğru olmaz. O yüzden Sanalgezgin arkadaşın dediği gibi düşük hz’li sesleri bir tık arttırıp deneyebilirsiniz.

Ama kısaca şöyle söyleyeyim, sub olmadan bas ses alamazsınız. Raf tipi hoparlörlerden alacağınız mid olur. 63 hz ile mid bas bile diyemeyiz.

Geçenlerde başka konuda yazdığım mesajı buraya kopyalıyorum. Belki sub konusundaki fikrinizi bir nebze değiştirir.

Alıntı

Ayni yanlis mantik sub konusunda da mevcut. Aman sub olmasin komsular rahatsiz olmasin diye bir genel algi mevcut.
    Sub olmadigi zaman mevcut hoparlörlerin bas frekanslari üretebilmesi için yine sesi açmaniz lazim.
    Bu sefer de ses gümbür gümbür oluyor.

Halbuki sub olsa diger hoparlörlerin sesini çok yükseltmeye gerek kalmadan sub ile bas sesleri makul sekilde alabilirsiniz.

Ayni yanlis mantiga ben de sahiptim. Daha deneyimli arkadaslarin tavsiyesi ile sisteme sub ekledikten sonra film izleme ses seviyem 70'den 50'lere düstü. (AVR'de ses ayari 0 ile 100 arasi)

Sub'in ses seviyesini de makul sekilde ayarlarsaniz hem komsular rahatsiz olmaz hem de kullanan kisi daha iyi bir bas performansi alir.

Hocam bir sub önerisi vereydiniz

• TheRebeliousTR kullanıcısına yanıt
    Öncelikle center ve tüm sistem hayırlı olsun. Açıkçası bu devirde ne alındıysa kardır. Önümüzdeki sene daha zorlu olacak.

Bunun dışında sub için pek iyi bir şey söyleyemem. Sonuçta bunlar giriş seviyesi sub’lar ve üstün performans beklemek haksızlık olur.

Yalnız sub önerisi vermek için yine bütçe ve kullanılacak odanın ebatlarını bilmek gerekir. Eğer 15-20 m2 gibi küçük bir odaysa bu 8 inçlik Yamaha bile sizi memnun edebilir. Ama oda daha büyükse o zaman 10 inçlik daha büyük bir sub daha iyi olabilir.

Tabii burada sadece sub’ın sürücü büyüklüğü önemli değil ama oda büyüklüğüne göre en azından ilk yorumu yapabiliriz. Bu iş yine ne kadar bütçe o kadar kalite noktasına geliyor. İkinci elde 10 bin civarına alacağınız tüm sub’lar giriş seviyesi olacaktır ve kabaca aynı performansı verir diyebiliriz.

Açıkçası sub konusu benim de çok bilgili olduğum bir alan değil. O yüzden şu paraya git şu sub’ı alın diyemeyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.