Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (225. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öyle deniyim hocam,

Ama tabi garip olacak.. Merkez AVR olacaktı plana göre , böyle olunca merkez TV olacak.

ayarlar aktif edilmesine dair birşey göremedim bir de donanımsal olarak böyle yazmışlar üstüne:

DENON AV RECEIVERS
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt

Ah bu yeğenler, benim de tizi parmaklamıştı. Yırtılmadan çektirerek düzelttim.

Ama bu yırtık geçmiş olsun. Belli frekanslarda zırıltı, patırtı vs yapar. Yada test frekansı gönderin youtubedan vs illa fark edilir.

• onkal kullanıcısına yanıt
    Çözüm var mı peki küçük bir tamir çabası filan

En azından kırmadan şöyle biraz ittirip bantlıyı vereyim bari

Hoş bayağı kuru bir plastik çıtır çıtır dökülecek gibi

Işte eve gelenlere artistlik yapmak için tozluğu çıkartırsan böyle olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Kasım 2024; 14:12:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Öncelikle center için geçmiş olsun. Onkal’ın da dediği gibi kopuk kısım yüzünden ses biraz bozulabilir.

Bu arada center sesinden memnun olmamanızın sebebi center’ın yere çok yakın olması olabilir.

Aslında rafı ayarlayıp center hoparlörü üst göze alsanız center’ın sesi daha iyi gelecektir. Örnek olarak benim tv sehpasının fotosunu da alta ekliyorum.

Mevcut haliyle center’dan çıkan ses yere de çarpıp size ulaşıyor. Hali ile netlik azalıyor olabilir.

DENON AV RECEIVERS

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

üstteki bir göze sığmıyor bende yoksa oraya koyardım.

hangi seslerden kayıp yaşarım tizlerden mi, o delik kısmın görevi nedir?

bu arada hocam siz önce uydu sistemini sonra mobilyayı almışsınız galiba böyle mükemmel uyum olmaz yoksa  DENON AV RECEIVERS 

Sizin sehpanın göz yükseklikleri ayarlanabiliyor. Aradaki rafın altında rafı tutan gri renk üçgen bir metal parça var. Ve o metal parçanın takılabileceği farklı yükseklikte delikler de önden açılmış. Rafı çıkarıp o metal üçgen parçayı daha aşağıdaki deliklere takarsanız hoparlör üst rafa rahatlıkla sığar.

Benim tv sehpasını bu işlere başladıktan kısa bir süre sonra yaptırdım. Yaptırırken de olası değişikliklere uyum sağlayacak şekilde gözleri bir miktar büyük yaptırdım. Bu sayede sonradan aldığım mevcut center da rahatlıkla sığdı :))

Bu arada center öndeki delik de hava portu. Hoparlör titreşirken hareket ettirdiği hava o delikten çıkıyor. Misal benim ön hoparlörlerde bu delikler arkada.

hocam 12 yıl önce evlenirlen aldıgım ikea tv ünitesi, bravo valla unutmuşum bile nasıl yapmıştım montajını, evet o alt kısımdan ayarlıyorduk sanırım bunu yapacağım.

centerdaki deliği sorarken doğal deliği değil bizim ufaklığın yaptığı deliği sormuştum  DENON AV RECEIVERS 

o hangi frekanslarda kayba sebep verebilir acaba, tiz mid Konuşma sesleri ise yandık malum center bu. tiz ünitesi orta yuakrdaki sanırım.

ve onun tamiri mümkün değil mi acaba yerine başka bişiyle kapatsam vs, değiştirmem mümkün değil artık baya pahalı bunlar o yüzden idare edeceğim sonuçta bişiy yapabiliyorsam yapayım.

++++++

12 yıl önce sistemi toplarken arka uyduları polk audio TSi100 önler Tsi300 almıştım,

center daha sağlam olsun film çok izlenecek diye üst seriye ait olan CSI A4 modelini almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 13 Kasım 2024; 2:10:44 >

• Takip

Bildiğim kadarıyla orası için tamir olmuyor. Düz kısmı için reçine tarzı şeylerle yapıştırılabiliyor ama burası için denk gelmedim daha önce.

Centerı komple değiştirmek yerine o driverın modelini araştırıp (yada vidalardan sökerseniz arka yüzündeki kodlardan bulunabilir) sadece driverı değiştirebilirsiniz.

Yırtılan kısım hoparlör toz kapağı veya tozluk kapağı olarak geçiyor.hoparlör tamircileri değiştirebilir. Eliniz yatkın ise siz bile değiştirebilirsiniz.

Aşağıdaki linkte orneklerine bakabilirsiniz

• PRODJ kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam,

uydun ebattakini buradan alıp direkt benimkinin üstüne oturtsam bile olacak sanki.

tekrar merhabalar,

TV konusuna biraz ağır soru buraya da sorayım;

eARC hdmi2.0

Tvdendirekt Dolby True HD olan bir film açtım , 7+1 ( bende 5 uydu var)

AVRye giden ses bilgisi

"DD+ Dsurr"

şeklinde oldu.

eARC limitine mi uğradı yoksa aktif speaker sayısından mı.

Denon 760H ekranında DD Atmos yazması lazımdı

• bu arada şu linkte de Google TV için bu tabloyu buldum, sarı işaretledigim yeri adam yapamamış bende o konuda sorun yok DD atmosu DD+ görüyorum zaten

BEn sarıya boyadfıgım yeri deneyince DD+ almışım obile başarılıymış yani sanırım

DENON AV RECEIVERS

Tv’nin usb girişi üzerinden oynattığınız hd formatlı sesler kopya engelleme amacıyla olduğu gibi aktarılmaz. Bu sebeple tv filmin 2.sesi olan düz Dolby olanı arc iletiyor.

Hd sesleri iletebilmek için pc yada medya oynatıcı bir cihazdan oynatıp ister AVR’ye ister tv’ye hdmi kablo ile bağlantı yapmanız gerekiyor.

Bunun dışında AVR’ye tavan hoparlörü yada ön hoparlörlerin üzerine tavandan yansıtacak şekilde atmos hoparlörü bağlı olmadığı zaman avr atmos ses vermez.

• 40-140 watt anfi için f/p raf tipi pasif hoparlör bakıyorum, ne tavsiye edersiniz?

• Hocalarım eski 2. El 10 senelik avr set alınır mı? 15-20 bin tl yi aşmak istemeyen bu kardeşinize ne önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRebeliousTR -- 19 Kasım 2024; 16:19:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onderweb kullanıcısına yanıt
    Genelde amfinin gücü 2x80, 2x50 watt vs olarak verilir.
    40-140 watt tabiri ise hoparlörlerin ne kadar güç ile çalışabileceğini gösterir.

Bir öneride bulunmak için öncelikle ne kadar bütçeniz olduğunu ve de hangi amfi ile kullanılacağını bilmek gerekir.

Örneğin amfi Marantz pm600x serisi bir amfi ise genelde 8 ohm’da 2x45 watt gibi bir gücü oluyor. Bu çok yüksek olmayan bir güç. Hali ile kolay sürülebilen yüksek hassasiyetli (88-89 dB üzeri) bir hoparlör almak daha iyi olur.

Ama amfi 2x100 watt gibi iyi bir güce sahipse o zaman hassasiyeti daha düşük olan ama daha iyi bir hoparlör de seçilebilir.

Ayrıca ne tarz müzikler dinlediğiniz (bas yoğun elektronik yada caz/blues vs vs) ne büyüklükte bir odada hangi mesafeden dinleyeceğiniz gibi daha bir çok etmen de hoparlör seçiminde önemlidir.

• TheRebeliousTR kullanıcısına yanıt
    15-20 bin liraya alınacak sete göre karar değişebilir. Eğer hoparlörler harman kardon’un hkts 9 yada 16 gibi uydu tipi hoparlörler ise belki de üzerine 10 bin daha eklenip Samsung 990d gibi arka hoparlörleri de olan atmos, HDR, arc vs destekli bir soundbar almak kullanım kolaylığı ve güncel teknolojileri barındırması açısından daha mantıklı olacaktır.

Ama bahsettiğiniz setin hoparlörleri daha büyük raf tipi hoparlörler ise ve nispeten çok dandik değillerse o zaman eski bir avr seti daha mantıklı olabilir. Böylelikle daha sonra yeni bir avr alınarak güncel teknolojiler de elde edilebilir.

• TheRebeliousTR kullanıcısına yanıt

10 yıllık aVR sorunca )))) hocam ben yeni DEnon 760H aldım. 4K@120 hz sevdasına.

elimdeki Onkyo TX-SR309 boşa çıktı. HD ses destekli dolu bir alet internette specleri mevcut.

henüz ilan bile vermedim.

Cihaz açıldıktan 5 dakika sonra çalışıyor. tek sorunu bu, 4 yıldır bu şekilde kullanıyorum.

sahibindende filan biri daha ilan vermişti o da uzun yıllar öyle kullanmış.

ilgilenirseniz PM atarsınız.

Amfimiz sony str dh 590 modeli, buna göre internet üzerinden fiyatına göre güzel diyebileceğiniz bir raf tipi hoparlör düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.