Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (224. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.531
Cevap
94
Favori
263.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

adlım hocam denon 760h.

hocam kablo değişimi gerekir mi?

şu konudaki kablolar var.

https://forum.donanimhaber.com/yillardir-uydulari-iyi-besleyemedim-mi--159282659#159394231

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 22 Ağustos 2024; 12:33:58 >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

Hocam tekrardan merhaba .

Aliexpress veya Amazon almanya üzerinden alınabilecek ( yurtdışında bir akrabama göndereceğim , o gelirken getirecek ) tavsiye edebileceğiniz f/p ürünü media player öneriniz var mı ? Zidoo lara baktım 200 euro civarında . Daha uygun fiyatlı bir ürün var mı tavsiye edebileceğiniz ?

Media player çok fazla göremedim , genelde tv box lar var . Onlarında harici bir hdd den film oynatma kabiliyetlerini anlayamadım .

• Muhendisbiri kullanıcısına yanıt
    Açıkçası son dönem medya oynatıcıları pek incelemedim. Ama Nokia’nın medya oynatıcısı bir ara uygun fiyata satılmıştı ve önerilmişti.

Bunun dışında eğer filmleri indirip Nas üzerinde depoluyorsanız Amazon firestick’in en son versiyonu da uygun bir alternatif olabilir.

Firestick’in son versiyonunda kodi ile tüm ses formatlarını aktarabiliyor.

Yalnız firestick’in bir dezavantajı Ethernet girişi olmaması. Bunu da micro usb Ethernet aparatı ile çözebilirsiniz.

Açıkçası benim firestick AVR’nin arkasında tv sehpası içinde olduğu için kablosuz bağlantı ile 60-70 gb’lık 4K filmlerde takılma oluyor. Ama siz uzatma kablosu ile firestick’i modemi rahat görebileceği bir yere koyabilirseniz belki kablosuz bağlantı ile takılmadan seyretme şansınız olabilir. Denemeden bir şey demek zor. Tabii burada modemin de kablosuz aktarımının güçlü olması gerekli.

Bu arada firestick’te Zidoo’da olduğu gibi filmleri indirdiğiniz hdd’yi bağlayıp seyretmek gibi bir şansınız olmuyor.

Bu sebeple medya oynatıcı işi biraz karışık ve sistemin diğer bileşenlerine göre tercihler değişebilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Denon 760h aldım, 1 ay önce sıfır.
    memnumdum,
    ancak bugün sabah

denon + uydu alıcısı + tv
    3ü açıkken elektrik gitti.

1 saat sonra elektrik geldiğinde uydu alıcı kendi direkt açılmış tv stanby modunda bekliyor ama Denonda hiç ışık yoktu.

Elektrik kablosunu çıkardım taktım ama sorun düzelmedi , stanby vs hiç ışık yok. İnşallah elektrik geri geldiğinde birden ana kartı yakmamışızdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 20 Eylül 2024; 13:18:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    AVR’nin bir cam sigortası oluyor (Fuse diye geçer). Yüksek voltaj geldiyse o sigorta da atmış olabilir.

Cihazın fişini çekin, hdmi kabloları vs de çıkarın ve 1 saat kadar öyle beklesin. Sonra hiçbir cihazı bağlamadan açmayı deneyin. Bakalım açılacak mı?

HDMI kabloları çıkarmıştım hoparlör kabloları üstünde duruyordu hala,
    Az önce, kendi kendine alet açıldı, standby değil, direkt yeşil ışıkla.

Ama açılırken birkaç kere çat çut diye ses çıkararak açıldı, açıldıktan birkaç dakika sonra da yine Tamamen kapandı kendi kendine sıfır Işık Yani yine.

Ve yine beklemeye geçtim.
    Hoparlör kablolarını da çıkartayım olmazsa şu an yine Karanlık

Geçmiş olsun. Son durum nedir?

• sanalgezgin kullanıcısına yanıt
    Düzeldi Hocam Tüm kabloları çıkarıp yeniden taktım. APC marka akım korumalı prize takılıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 23 Eylül 2024; 17:1:40 >
    Düzeldi hocam İlginç olan kendi kendine Beklerken bir ara açılıp sonra yeniden kapanmasıydı

Acaba elektrik falan gittiğinde elektrik yeniden gelmeden önce prizi çeksem mi ,

sonra birdenbire elektrik geldiğinde TV uydu alıcı falan hep beraber yükleniyorlar mı acaba Nafiye

Benim sistemde AVR, TV, NAS, projektör ve medya oynatıcı UPS'ye bağlı. Tavsiye ederim.

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 23 Eylül 2024; 15:34:9 >

Sorunun çözülmesine sevindim. Umarım tekrarlamaz.

Bu arada ben de bulunduğum yerde voltaj dalgalanması olduğu için önlem olarak şu voltaj düzenleyiciyi almıştım.

https://www.akakce.com/voltaj-regulatoru/en-ucuz-schneider-apc-ls1500-rs-1500va-750w-voltaj-regulatoru-fiyati,552181091.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAADsWTCwK-Pk7tnMJ5tnaS1PolNd73&gclid=Cj0KCQjwo8S3BhDeARIsAFRmkOMhpjL7ErTPYIQqOPKztIoAu-sGrnmwzZO0uxq2IOyO71RLb1y-rOkaAkkJEALw_wcB

Genelde ups ve voltaj düzenleyiciler tam sinüsodial dalga veremediği için sesi bozar denir ama şu ekonomide aletlerin sağlığı daha önemli olduğu için ben de bu şekilde bir önlem aldım. Açıkçası seste de bir farklılık duymadım. Belki benim kulaklarım duymuyordur yada sistem o farkı gösterecek seviyede değildir, orasını bilmiyorum ama voltaj dalgalanması sebepli açılıp kapanma sorunumu çözdü bu cihaz.

• Merhaba 2.el 3500h almayı düşünüyorum. 30 bin civarı satılıyorlar.

Sizce alınmalı mı bu bütçe ile neye yönelmeliyim
    İkinci elde neye dikkat etmeliyim

Birde cihaz eski mi kaldı güncel teknolojileri destekler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bir sorunum var wooferda giris 2 rca amfi woofer cikisi 1 rca. Buna gore 1 erkek rca 2 erkek rca mi almak gerekli yoksa woofera tek kablo girsek yetiyor mu

• htore H kullanıcısına yanıt

SUB arkasındaki "L-SOL RCA girişini" kullanmanız yeterli.

• iyi günler.yardımcı olursanız sevinirim.polk audio tl1600 ses sistemim.

su an sony str de495 av reciever var ancak güncelliyeceğim.

sony str dh 790 veya marantz 1606 düşünüyorum.

odam 20 m2.

bangır bangır izlemem filmleri yuzde 80 film izlerim.arada tv kanallarını ve az müzik.

marantz için 50w cok az diyen var filmde bas cok az olur diyen var.marantz için 50w olduğu için filmde detay sesler için iki anfi arasında eşit ses seviyelerinde sony de detay daha çok alırsın deniyor(gece film izlerke. su anki sonyden bas konusunda memnunum surround kısmı iyi memnunum.

sizce nasıl bir tercihte bulunmalıyom.

siz denon 2400 ve sony1080 kullanmışsınız.belki sinemada nasıl farklar var tarifleyebiirseniz bana yol gösterir.denon x1800 de alabilirim 3. secenek. mesela filmlerde centerdaki konuşmalardan cok memnunum su an denonda bu olay bozulurmu kimisi denon için konuşma sesleri cok az geliyor ses acınca cevresel sesler artıyor gibi yorumlar yapmış.sony de ben boyle birsey yasamadım mesela

• htore H kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba, mesaj atmışsınız ama mesaj kutuma giremediğim için cevap veremedim size teknikle de çözemedik iki haftadır onunla uğraşıyoruz.

Ben Focal Sib ve Marantz 1603 kullandım uzun bir süre. Sonrasında Denon 3400e geçtim.

Sistemi kurduğum dönemde 1603 ile TL1600 ve Sib paketleri vardı uyumlu modeller diye ben dinlemenin sonucunda Focal'den yana kullanmıştım tercihimi.

Öncelikle Marantz 1603 ses karakteri olarak çok beğendiğim bir avr, özellikle stereo da dinlediğim en müzikal avr'ydi.

Focal sib'ler tl1600'ler gibi 89db ama gücü seviyorlar. Class a bir stereo amfiyle test ettiğimde hoparlörler inanılmaz değişmişti. Aynı tadı bulabilir miyim diye daha güçlü bir avr ve hatta pre/power hayaliyle yola çıkmıştım. Tabi zehiri alınca 1603'ün 8ohm'da 50w yeterli gelmediğini anladım :)

Kullandığınız Sony 80w'mış. Beğendiğinizi söylüyorsunuz ben olsam 50w güce düşmezdim. İmkan varsa tabi ki test etmek en kıymetlisi.

Centerdan sesin az gelmesi konusu eğer avr hoparlörleri beseleyebiliyorsa ve kalibrasyon doğru yapıldıysa psikolojik olabilir diye düşünüyorum. :)

• hocam merhaba,

Hatırlarsanız Denon 760H almıştım Rusyadan gelirken. 4K@120hz desteklesin diye.

özellikle PS5 bağlantısı için.

cihaza masaüstü PC , PS5 bağlayacağım, TV üzerinden de (IPTV, TV USBden film, youtube ) izleyecektim plana göre.

Şimdi de TCL 65C855 TV aldım geçen hafta, TVden memnundum ilk denemelerde HDMI eARC slotu başarılı geri besliyor AVRyi, tv ayarından ses-passthough ayarladım,

TVden çalışan IPTV , HD sesler dahil 5 kanal seslerleri iletiyor dokunmadan, youtube da öyle. USBden filmi denemdim o da oluyordur sanırım.

ama şok  DENON AV RECEIVERS  DENON AV RECEIVERS 

TVnin eARC hdmi slotu 4K@60hz destekliyor !

earc olmayan hdmi slotları 4K@144hz ve 4k@120hz desteğine sahip.

PS5 ile AVRye giriş yapıp TVye 2.bir hdmi çıkışı yapamam zira AVR tek hdmi out var.

tek çare PS5i TVye direkt Tvnin başka hdmi ile baglayıp PS5den optik kablo ile AVRye çıkabilirim sanırım,

başka bir yolu var mıdır?

@sanalgezgin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Kasım 2024; 3:49:9 >

Öncelikle hayırlı olsun.

PS5 ve PC’yi Tv’nin başka bir hdmi girişlerine bağlayıp sesi eARC ile AVR’ye aktarabilirsiniz aslında. Ekstra optik vs bağlantıya gerek yok.

Bu arada tv’nin arc’li hdmi girişinin 60 hz olduğuna emin misiniz? Ayarlarda vs enchanced/advanced (gelişmiş) gibi bir kısımda belki 120 hz ayrıca aktif ediliyordur

Merhabalar, hayırlı olsun sisteminiz.

Hdmi switch ile PS5 çıkışını çoklayarak bir çıkışı tv'ye bir çıkışı avr'ye de gönderebilirsiniz.

• teşekkürler hocam diğer yöntem olmazsa deniyim çünkü bunda ps5den 2 kablo cıkarmak daha zor.

bu arada,

POlk audio ses sitemi var ,

merkez hoparlör film seslerrinden çok memnun değilim aslında,

bizim yeğenin yaptığı şu şey sesi etkiliyor mudur?  DENON AV RECEIVERS 

DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERS

@turuncu55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 12 Kasım 2024; 13:5:38 >

• 
Sayfa: önceki 222223224225226
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.