hocam bu arada TVnin eARC 4K@120hz desteklememesi ile birlikte, aslında Denon 760H 4K@120hz destekli model kasmanın çok da anlamı olmadığını farkettim boşuna hdmi 2.1 earc out olan model kasmışım sanki. Sağdaki sistemi yapmaya çalışıyoruz ; AVR merkez üs olsun, cihazların hepsi oraya girsin, AVR tüm formatları desteklesin yok dinamik HDR iletsin, yok AVR 2.1 hdmi olsun diye.. iyi de Soldaki sistemi yapmak için bunlara gerek yok ki. not: zaten benim TV nin eARC hdmi 2.0 , diğer hdmi portları 2.1 olduğu için mecbur soldaki sisteme dönüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 22 Kasım 2024; 1:30:22 > |
DENON AV RECEIVERS (226. sayfa)
-
-
Evet, dediğiniz gibi tv’nin arc yuvası 4K 60 hz destekli olduğu için mecburen soldaki bağlantı şeklini kullanmak zorunda kaldınız. Ama tv’nin böyle bir özelliği olduğunu ben bilmezdim :))
Bu arada AVR’nin güncel bir model olması zarar getirmez. İleride ayrıca birkaç kaynak daha olursa (apple tv, firestick vs vs) 120 hz ihtiyacı olmayanları AVR’ye bağlarsınız. Yine hdr, Dolby vision vs desteği olmuş olur -
hocam TV/model
eARC ses iletimi şurdaki tablodaki gibiymiş.
LPCM 7.1 yapan bile var )))
rtıngs.comOur TV Input Tests: Audio Passthroughhttps://www.rtings.com/tv/tests/inputs/5-1-surround-audio-passthrough
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 23 Kasım 2024; 0:25:33 > -
hocam ,
USB deki Dolby TrueHD atmos sesli filmi çalıştırınca hdmi2.0 eARCdan AVRye ekranda şu yazı geldi AVRde: " DD+"
Sonra aynı filmi,
PC'den Hdmi2.0 1050ti - 5 yıllık ekran kartı ile ve hdmi versionunun bilmediğim kablo ile TVye çıkış yaptım
AVRnin ekranında şu görüntü oldu:
Bunun nedeni nedir acaba?
bu arada galiba hdmi2.0 ve 2.1 arasında ses iletimi olarak hiçbir fark yok destekledikleri format olarak.
-
Tv’ler kopya engelleme amaçlı olarak usb üzerinden oynatılan dosyalarda kayıpsız ses iletemiyor. Bu sebeple avr ekranında Dolby digital ibaresi görmeniz normal.
PC’den oynattığınızda hoparlör kurulumunuz yanlış hatırlamıyorsam 5.1 olduğu için avr atmos filmleri sadece true hd olarak verir. Yani burası da normal.
AVR’li setupda atmos yazısını görebilmek için ya tavana hoparlör koymanız lazım ya da önlerin üstüne tavandan sesi yansıtacak atmos hoparlörü eklemeniz lazım.
Atmos ses verisi, stream servislerinde Dolby digital 5.1 sese ek bir katman olarak eklenir.
Bluray’lerde ise Dolby true hd sese ek bir katman olarak eklenir.
Bu atmos sesi almanız için mutlaka ön atmos yada tavan hoparlörü ekleyip sistemi 5.1.2 olarak ayarlamanız gerekiyor. -
hatta Truehd bile ayrı paket halinde sanırım.
DD
+true(DDdeki kayıp datayı geri koyan paket) +atmos(ek tavan sesleri vb paketi
3 paket.
zira optik kablo HD sesleri iletmediği için ve bendeki filmde daha önce optik kablo ile DD ses akabilmiştim demek ki o da ayrı paket.
Böylece cihaz/kablo desteği olarak geniş ve tek ses koymuş oluyorlar filme.
hocam böyle olduğunu tahmin ediyorum dediğim herşey bu Yazınızda netleşti !
teşekkürler .
Benim sıkıntım Denon 760h 'ın ekranının HİÇ kullanıcı dostu olmaması.
eski AVRem onkyo 309da bile PCM data hariç gelen tüm kodlamaları "kırmızı renkte yazardı ekranında.
DD veya DTS veya DTS HD diye ...
şimdi mesela uydudan bir 4K kanal açtım, bazen çok kanal sesler de oluyor onlarda.
uzaktan ekrana baktım DD yazıyor !
aa dedim bu kanal ac3 5+1 kanal ses olanlardan mış..ama sonra cihazın yanına bi gittim, ekranda
DD ve sağında küçücük PCM yazısı var!
yani kanalda pcm 2.0 sesi varmış , avr bunu almış kendi zorla 5 kanal Dolby olarak yeniden kodlamış, ben o modda kullanıyormuşum..
HemenPURE tuşuna bastım kumandadan, yani direkt sesi göster bana diye, ekranda direct yazdı , iyi dedim böyle yapıcaz küçül pcm yazısı görmeye çalışmak yerine .
amaa biraz sonra başka gerçek dd ac3 olan kanal çıktı,
pcm yazısız DD yazısı gördüm ,
PURE tuşuna basınca yine direct yazdı ekranda sadece ...
yani direct olarak AVRye gelen sesi ekranda göstermek bu kadar zor olmamalı Denon!😁
sonra DD varken movie tuşuna basınca,
cihaz DD+Dts NEU gibi birşey yazarak kafamı iyice çorba etti,
orjinal DD yanına dts neu yapay 5+1 modu da mı ekledi ne saçma bişiy oldu anlamadım tam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 27 Kasım 2024; 6:15:30 >
-
Merhaba;
Denon'da bahsettiğiniz sorun aslında sorun değil. En azından benim için değil. Benim kullandığım mantık şu şekilde. Direct tuşuna basarak bir sefer ayar yaptıysanız (direct, direct pure yada direct auto) O KAYNAKTA bir daha ayar yapmanıza gerek kalmaz. O ses, o kaynakta hep sizin ayarınızda gelir. Ancak burada dikkat edilmesi gereke husus şudur.
Siz bu ayarı TV izlerken yaptınız. Daha sonra TV harici başka bir kaynaktan bir şey izlerken (misal medya oynatıcısı) stereo olan bir sesi DD yapsın diye programladınız. O zaman o kaynaktaki ayar ile TV'deki ayar farklı oluyor. TV izlerken Direct verecek ama medya oynatıcısına geçince de ST to DD şeklinde verecek. Yani kaynak bazında yaptığınız en son ayarı hatırlıyor.
Her zaman Direct izlemek istiyorsanız bütün kaynak modlarında bir defer Direct ayarlamanız yeterli. Bunu yaparken PURE tuşunu kullanmanızı tavsiye ederim. Movie/Music/Game tuşlarını pek karıştırmayın yeter..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 27 Kasım 2024; 9:21:46 >
-
Diğer arkadaşın cevabına ek olarak kumandadan info tuşuna basınca ne tip sinyal geldiği ve hangi kanallardan sesin verildiğini gösteren bir sayfa çıkıyor. Bunu kullanabilirsiniz.
Ekran konusunda her markanın farklı bir yaklaşımı var. Bir de genelde düşük seviye AVR’lerde ekran daha küçük oluyor ve bazı şeyler pek kullanıcı dostu olmuyor. Buna da yapacak bir şey yok maalesef -
hocam Sony Str-DH550 10 bin tlye buldum sizce mantıklı mı? Birde benim içerik oynatacağım cihaz televizyonun kendisi yani LG webos işletim sistemi üzerinden Disney plus, Prime video gibi stream platformlarından içerik tüketeceğim. Televizyon earc ve arc destekli hdmı sunuyor. araştırdığıma göre avr üzerindeki arc çıkışı yüzünden sadece DD+ kadar bir ses alacağım. Bu beni tatmin edermi? Yada daha doğrusu Dolby TrueHD den ne kadar fark sunar? Bu kurulum mantıkımıdır? Hoparlörler pioneer s-es3tb aldım gelecek. Taksitli bir yer olursa 18 bin tl ye kadar çıkabilirim avr için. Önerdiğiniz bir site model vs varsa yardımınızı beklerim. -
hocam info tuşunun getirdiği sonuç,
TVde source'dan ARC hdmi seçersem ancak görünüyor ekranda.
Yoksa TVden iptv, tvden uydu yayını, TVden usb film vb, bunlarda info tuşu TV ekranına görüntü çıkaramıyor
-
anladım hocam,
ama aynı sourceda yani iptvde mesela hem 2 hem 5 kanal yayınlar var.
2kanal olunca yapay 5 kanal yapıyorum movie tuşu ile ( başarılı buluyoru mordakileri)
PURE tuşuna bastığınızda ekranda tertemiz net olarak akynağın ne olduğunu yazıyor mu?
PCM DD DTS vs diye?
-
asıl soracağımı unuttum,
normal stereo sesleri 2xstereo modunda izliyoruz. ve ses güçlü oluyor DEsibel olarak
DD ve DTS sesler genel DEsibel olarak daha düşük oluyor.
bu da baya konforsuzluk yaratıyor,
Bir kanalda 2xstereo izlerken diğerine geçince ses DD ise birden ses seviyesi düşüyor. tekrar açmak zorunda kalıyoruz, geriye diğer kanala dönünce birden çok yüksek oluyor bu sefer de.
bunu ayarlamanın bir yolu var mı? kanal değiştirdikçe SESi yeniden ayarlamak zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 27 Kasım 2024; 21:29:11 > -
Her kaynak için ilave kanal seviye artışı yapabilirsiniz. Kumandadan setup tuşuna basın ve her hoparlör için artış yapın.
OSD görüntü sadece tv kaynağında görünüyor. Mantığı anlamak için tv kaynağında bunu yapın, sonra diğer kaynaklara yaparken OSD görünmeyecegi için avr ekranını takip edin.
Kolay aslında. Kullandıkça alışırsınız. Benim Denon ile 8 yıl oldu 😊
-
Üstteki mesajımda pure movie/game/music değil de pure direct ten ayar yapmanızı önermiştim. Bunu yaparsanız kaynak ne ise, çalan da o olur.
-
Şurayı anlamadım hocam,
Her kaynak için ilave kanal seviye artışı yapabilirsiniz.
Kaynak içinde farklılık var hocam.
Kaynak; TVdeki iptv uygulaması, bir DD bir stereo kanal üstüste basıyorum ses yüksekliği zorluyor, uygulama içindeki kanal bazında ayrıştırma zaten yapamaz.
o zaman tek çare;
DD için ayrı DTS için ayrı vs diye ses kodlamasına göre ayrı ses ayarı yapabilir miyiz?
-
Stereo da ses sağ ve sol ön kanallardan gelirken DD gibi çok kanalda konuşma sesleri Center'dan gelir. Üst mesajda anlattığım gibi kanal ses seviyesi ayarı yaparsanız rahatlarsınız. Bu ayarı da her kaynak için yapmanız lazım. Denon hatırlıyor son ayarları, merak etmeyin.
-
Stereo da ses sağ ve sol ön kanallardan gelirken.
işte ben stereoyu kaynağı Mch stereo olarak kullanıyorum. o nedenle uydu bazında ayarlamam durumu düzeltemiyor, center dahil hepsinden ses geliyor Mchstereoda.
MT stereo da ses çok güçlü iken, DDye geçiş yapınca ( kanal değiştirince) birden azalıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 27 Kasım 2024; 22:13:25 > -
Hocam TV'den input girişini denon'um bağlı olduğu hdmi kaynağını şevin. Burada amaç ayar ekranını OSD olarak tv de görüp menüyü tanımak.
Daha sonra kumandadan setup'a basıp her ses kanalı yani hoparlör için seviye yani desibel artışı yapabildiğinizi görüp menüye aşina yolun. Daha sonra Bu ayarı diğer kaynaklarda ekranda OSD görmeden sadece avr nin ekranını kullanarak tekrarlayın.
Önerilerinimiz önce deneyin, tecrübe edin ki çözüme ulaşabilelim. Denemeden mantık yürütmeyin lütfen.
-
İyi de siz St to DD yaparak olaya müdahale ediyorsunuz. Avr bu ayarı kaydediyor. Siz manual müdahale edince bunun bir sonraki aşamasında yine manual müdahale gerekiyor. Avr ne yapsın 😊
-
Hocam bir yanlış anlaşılma var. Kaynak TV'de ki ip tv uygulaması demişsiniz ya ip tv uygulaması kaynak değil. Kaynak TV.
Kaynak dediğimiz şey denon kumandasında yer alan girişler. Media player, blueray, tv vs gibi. Bunu atlamayın.
Ayrıca tabi zevk işidir de bırakın stereo, stereo olarak kalsın DD gibi çok kanallilarda çok kanallı kalsın. 8 yıllık tecrübeden elde ettiğim sonuç, pure direct ayarı yapın bir daha dokunmayın. 😊
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X