Ben Suudi Arabistan'da yaşıyorum, bunları buradan alıp, şimdi artık Türkiye'ye taşıdığım sistemde deniyorum. Amazon USA, Suudi'den iade kabul ediyor, bu sebeple denemek için ikisini de aldım, olmayınca da bir aylık iade süresi içinde geri verdim. Şu anda kullandığım HDA-927 de aslında 7 kanal destekliyor ama ben DD+'ler de sürekli 5 kanal görüyorum AVR ekranında, zaten bu yüzden diğer ikisini denemiştim. Sonra vazgeçtim, herhalde DD+'da 5 kanal geliyor diye düşündüm en sonunda. |
DENON AV RECEIVERS (233. sayfa)

-
-
Televizyon ayarlarında girişler orada tüketici elektronik kontrolü(msk) ya girip hdmı kontrolünü açmanız gerekiyor. Tabi TV hdmı arc girişinden hdmı kablo ile denon x2600 arc çıkışına bağlantı yaptıktan sonra
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam Hem Viyana'dan Marantz cinema 40 , hemde Düsseldorf'tan arantz cinema 50 getirdim. İkisinde de kutusundan çıkarıp kabin bagaja koydum ve sorunsuzca getirdim. Rahat olun ve getirin bence.
-
kabin valizi 8 kilo limiti var. AVR'ler 8.5 - 12.5 kg arasında, bir de valizin ağırlığı eklenecek. Eğer tartmaya kalkmazlarsa sorun olmaz
-
Amazon.de'den Lizbon'a otelin adresine göndertip gelirken almayı düşündüm de tax free formu alamayacağım. Orda bir elektronik market veya hi-fi store bakacağım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Portekiz’de bu tarz ürünler çok da ucuz olmayabilir. Gitmeden önce netten kalacağınız bölgeye yakın Hifi dükkanı var mı bir kontrol edin derim.
Bunun yanı sıra yurtdışından 3 kere amfi getirmiş biri olarak amfiyi kendi kolisi ile getirmek en sağlam yöntem bence.
Üstüne kırılabilir - hassas ürün etiketi yapıştırdığınızda koliler gayet sağlam şekilde geliyor. Ayrıca amfi kendi köpükleri içinde geldiği için daha az sarsılır ve bozulma ihtimali azalır.
Burada gümrükten geçerken takılma ihtimalini azaltmak için de amfinin kolisi ile sığabileceği büyük bir valiz ile dönerseniz, valizleri aldığınızda amfi kolisini valiz içine koyarak görülmesi de engellenebilir diye düşünüyorum.
Yazdıklarınıza tamamen katılıyorum, teşekkür ederim bilgilendirme için.
Söylediğiniz gibi gitmeden yakın bölgelerde var mı ve fiyatları nasıl bakacağım önce. Uygun değilse tax free'yi gözardı edip amazon.de veya amazon.es'e bakacağım onlar kargo ediyor Portekize.
Valize direkt kutusuyla koymayı ben de düşündüm de xray'de kutulu koca bir şey var diye açtırırılar diye korkuyorum. İllegal birşey yapacağımız yok, ticari mal da değil. Kişisel kullanım için gelecek bir ürün için düşündüğümüz şeylere bak. Yerli firmayı korumak içinmiş. 634 € luk ürün TR'de 1.620 €'ya satılırken yerli tüketiciyi koruyan yok.
Bagaj kısmında getirecekseniz Xray'i dert etmeyin. Avrupa'dan uçağa binmek Türkiye'den daha kolay. Kabine alacağınız valizde olursa xray'e girerken açmanız gerekir, ama el koymazlar.
Sanırsam amazon kendisi satıyorsa tax free yapılabiliyor. Ps5 pro başlığında yönteminden bahsediliyordu.
Teşekkür ederim faydalı bilgi için araştırayım.
Merhabalar
Denon avr s970h
Magnat supreme 202 Çift
Magnat supreme center 252
Magnat Tempus 77 Çift Kule
Bu şekilde bir sistem aldım. Eski sahibi KEF Kube 12b ile kullanıyormuş bu sistemi.
Bu sisteme nasıl bir subwoofer eklemem gerekiyor ?
Ses konusuna hakim olmadığım için yanlış bir ürün almak istemiyorum. Bütçe olarak elimdeki ekipmanlara uygun üst seviye ve orta segmente 2 tane beni üzmeyecek ürün önerebilir misiniz. En son kullandığım sistem logitech z906. Sanırım onda 500w subwoofer vardı
-
Açılçası sistemin önceki sahibi kef sub kullandı diye sizin de aynı Sub’ı kullanmanız gerekmiyor.
Sub işi keyfi bir iş. Aynı zamanda bütçe ve kullanılacak odaya göre de tercihler değişebilir.
Eğer sistemin kurulacağı oda çok büyükse 30-35m2 ve üzeri 12” güçlü bir sub daha iyi olur. Örneğin bahsettiğiniz kef sub 300w olarak belirtilmiş.
Tek başına güç net bir şöylemese bile büyük bir oda için pek de yeterli gelmeyebilir.
Bunun yanı sıra sub’ların kabin yapısı da önemli.
Kapalı (sealed) diye geçen sub’larda port olmadığı için 20 hz civarı iyice alt bas sesleri müthiş veremez ama genellikle daha seri olurlar ve küçük odalarda uğultu da yapmazlar.
Portlu yani bir yerinde hava atım deliği olan sublar ise genelde daha alt frekanslara inebilirler ama küçük odalarda uğultu vs gibi dertleri olabiliyor. Yada giriş seviyesi portlu sub’lar yeterince seri olamıyor ve de kuru gürültü yapıyor.
O yüzden öncelikle bu iş için bir bütçe belirleyin. O bütçe içindeki alternatifler nedir, onları tespit edin ve de mümkünse bir kaç tane Hifi dükkanına gidip dinleme yapmaya çalışın. Ona göre karar vermeniz daha doğru olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yeni set-up oluşturma planım. Ondan hdmi 2.2 giriş öncesinde o portları bekleme kararı aldım. Hdmi 2.2 portlu modeller ne zaman gelir sizce?
Ortada bir tane bile HDMI 2.2 cihaz yok, duyurusu da yok. Belki seneye birkaç aşırı pahalı üst düzey TV'lerde görürüz. 8K TV pazar payı bile zengin ülkelerde %1'ler seviyesindeyken 12K TV'yi kim üretecek? Kim alacak? Blu Ray oynatıcılara hiç gelmez. AVR'lere 2027'den önce gelmez, gelince de premium modellere girer. Çünkü bir ihtiyaç, bir yenilik değil. Bu büyük hız artışı sadece port değişikliğiyle olmuyor, ses ve görüntü işlemcileri, ekranlar da bunu destekleyebilmeli, bu yüzden çok daha maliyetli cihazlar olacaklar. Ev kullanıcılarının %95'inin ihtiyaç duymayacağı bir standart. Ancak yeni gelecek bir Playstation ve oyun firmaları desteklerse işe yarar. Bu yüksek hızdan faydalanacak olanlar tıbbi görüntüleme, bilimsel araştırma gibi alanlarda çalışanlar olacak.
-
O portlar yeni duyuruldu zaten büyük ihtimal 2 yıl içinde o girişe sahip donanımlar gelir. 10. jenarasyon oyun konsolları bu girişle gelmesi öngörülüyor. 8K’ya giriş olur mu bilemedim ama her yıl tv’ler de hz artıyor. Şu anki ekipmanımı 2021 yılının ürünleriyle tv’de tek 2.1 giriş var. Ertesi yılki ürünlerde her port 2.1 olmaya başladı. Şu an soundbar kullanıyorum. Niyetim avr üstünden bütün donanımları bağlantı kurmak. Ondan alacağım donanımı çok sık değiştirme alışkanlığım olmadığından daha ileriye dönük modelleri gözetiyorum. Tek port 2.1 sıkıntısını yaşadım. Sorum özetle şu şekilde 2.1 güzergahını takip edersek, çıkışıyla denon avr’lerin o porta geçme süresi baz alınarak, 2.2’ler avr’lere ne kadar sürede yansır?
4K 60hz AVR’lerden tüm portları 4K 120 hz destekli ve de vrr vs desteği olan avr’lere geçiş kabaca 3-4 yıl sürdü.
Bunun yanı sıra 120-144 hz gibi yüksek yenileme hızları size sadece oyun için lazım olacak.
Hali hazırdaki konsollar bir kaç oyun dışında zaten 120hz veremiyor. Eğer konsol oyuncusuysanız şu an alacağınız güncel bir avr zaten istediğiniz işleve sahip olacak.
Pc tarafında ise pc güçlü ise bir çok oyunu 120-144 hz oynayabilirsiniz.
Yani burada beklemenizi gerektirecek bir şey yok. Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim. İlk 4K tv ve AVR’ler çıktığında HDR yada dolby vision teknolojileri yoktu. Bunlar sonraki senelerde çıktı.
Bu sebeple 8K yada daha yeni hdmi sürümleri ortaya çıktığında ilk etapta yine bir şeyler eksik olacak ve bir iki sene sonra tam oturmuş olacak. Yani yeni teknolojinin oturmasını beklerseniz toplamda 4-6 sene beklemeniz gerekir. O yüzden beklemenin bir anlamı yok.
Bunun yanı sıra dikkat etmeniz gereken asıl sorun şu. Tv’nin sadece bir hdmi yuvasının 2.1 destekli olması.
O 2.1 olan yuva hdmi arc destekli mi?
Eğer tv üzerindeki Netflix vs gibi uygulamaları kullanıyorsanız tv ile AVR’yi arc destekli yuvalardan bağlamanız gerekiyor ki tv sesi AVR’ye iletebilsin.
Ama tv’nin arc destekli yuvası aynı zamanda 120hz desteklemiyorsa o zaman avr 120 hz destekli olsa bile AVR’ye bağlı pc, ps5 gibi cihazlardan yine 120 hz görüntü alamayacaksınız. Çünkü AVR’nin bağlı olduğu tv hdmi yuvası 120hz destekli olmayacak.
Geçenlerde forumda tlc marka üst model bir televizyon alan arkadaş bu sorunu yaşamıştı.
Meğer tv’nin 4 hdmi girişinden 120 hz destekleyen sadece 3 girişi varmış ve diğer arc destekli olan yuva 4K 60 hz’miş.
O arkadaş da sizin gibi herşeyi AVR’ye bağlayayım diye planlıyordu ama günün sonunda oyun konsolu ve PC’yi tv’ye bağlayarak kullanmak zorunda kaldı. Sanırım yine Denon başlığında konuşmuştuk. Yakın dönem mesajları okursanız görebilirsiniz.
O yüzden öncelikle yakın zamanda yeni bir teknolojik cihaz alacak mısınız onu bir düşünün. Sonrasında da mevcut tv’nin hangi yuvası arc, hangi yuvası 120hz destekli onu öğrenin. Eğer 120hz ihtiyacı duyan bir cihaz varsa, onu tv’nin 120 hz destekli yuvasına bağlarsınız.
Avr için de beklemenize gerek yok. Bütçenize ve keyfinize uygun güncel EARC destekli bir tane alın geçin. 4-5 sene sonra tüm standartlar oturduğu zaman yeni bir tane almak isterseniz o zaman bakarsınız.
Hayat kısa, ekonomimiz ise mükemmel :)) O yüzden aklınızda bir şey varsa alın geçin ve keyfinize bakın. Zamanı gelince o zaman ne yapılacağına karar verirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam detaylı açıklamız için teşekkürler. Aslında ileriye yönelik plan oluşturuyordum, ses konusunda biraz daha mantıklı bir kurulum planlıyorum. Anladığım kadarıyla avr’ler portların yaygınlaşmasını takip eden dönemde yenileniyor. Dediğiniz gibi o süre çok uzun sürecek. Fasulyeden atmos soundbar kullandığımı varsayarsak o süreye kadar beklemek çok mantıklı değil. Önümüzdeki dönem yurt dışı planlıyorum buradaki arkadaşlardan bavulla getirenleri gördüm. Bu seyahatlerden birinde güncel bir avR edinmek en mantıklısı. Tekrardan teşekkür ediyorum. İyi haftalar
Yaşadığım yerde böyle bir yer yok. Hem test etsem bile pek anlayacağımı sanmıyorum çünkü bu konuda hiç tecrübem yok. Bütçe olarak 20-25 bin tl kadar çıkabilirim. O yüzden hangi yöne gideceğimi bilmiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X