< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
DENON AV RECEIVERS (223. sayfa)
-
-
Zidoo x9s bir amfi değildir. O bir media oynatıcıdır. TV'de film izlemek içindir. Görüntüyü TV'ye sesi ise amfiye (AVR'ye) gönderir.
-
Neden yapıyor bunu, daha doğrusu biz niye böyle birşeye gereksinim duyuyoruz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yüksek kaliteli filmler izliyoruz. Bu filmleri takılmadan, sorunsuzca ve kaliteli bir şekilde oynatacak ve bunu yaparkende görüntüyü TV'ye, sesi ise AVR'ye gönderecek cihazlara ihtiyaç duyuyoruz. Sesi AVR'nin çözmesini istiyoruz çünkü kurduğumuz ses sisteminde, doğru kanalda, doğru güçte ve doyurucu ses duymak istiyoruz. Hepsi bu..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyvallah da, biz zaten avr leri, sesi hoparlörlere, görüntüyü ise tv ye göndersin diye almıyor muyuz ?
Hayır, AVR film oynatmaz.
AVR'leri alma sebebimiz; izlediğimiz filmin içindeki ses dosyasını, filmi oynatan cihaz tarafından (misal Zidoo x9s) AVR'ye gönderilmesi ve bu ses dosyasının AVR tarafından çözülmesini sağlamak.
-
Burada Zidoo görüntüyü tv’ye, sesi de AVR’ye gönderiyor dediğiniz için bir yanlış anlaşılma olmuş.
@architect
Zidoo x9s gibi nispeten giriş seviyesi medya oynatıcılarda tek hdmi çıkış olur. O hdmi çıkışı da AVR’ye bağlarsınız.
Avr, sesi çözer ve hoparlörlere yollar. Aynı zamanda da görüntüyü tv’ye aktarır. Yani bu kullanım şeklinde ayrımı ve dağıtımı avr yapmış oluyor.
Bir de daha üst seviye medya oynatıcılarda, 2.bir hdmi çıkışı olur. O hdmi çıkış ise sadece ses aktarır.
Bu tarz çift hdmi çıkışlı bir medya oynatıcının, sadece ses ileten hdmi çıkışı AVR’ye, diğer görüntü verebilen hdmi çıkışı da tv yada projeksiyona bağlanıyor.
Eğer üst seviye bir tv yada projeksiyon var ise, görüntünün yolunu AVR’yi aradan çıkararak kısaltmış oluyorsunuz ve sanırım görüntü biraz daha iyi oluyor. Zinciri kısaltmak gibi.
Ben bu şekilde bir medya oynatıcı kullanmadığım için arada bir fark var mı şahsen bilmiyorum. Gerçi her kullanıcı aradaki farkı anlar mı yada eldeki tv/projeksiyon o farkı ne kadar yansıtabilir vs gibi farklılıklar da söz.
O yüzden sizin gibi yeni başlayan biri için ortalama bir medya oynatıcısı - avr - tv (projeksiyon) bağlantı şekli en ideali.
Deneyim kazandıkça farklı detaylara girilebilir ama şahsen ben o eski hevesimi kaybettim. Ayrıca pek zamanım da olmuyor artık.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocalar şimdi Denon 1911 avr + panasonic projeksiyon sisteminde , ben hard diskteki filmi pc ile açıp hdmi kablo ile avr ye gönderiyorum.
Oradan görüntüyü projeksiyona , sesi de kule hoparlörlere gönderiyor avr..
Pc yerine hard diskteki filmi açmak için bahsi geçen zidoo gibi bir medya oynatıcı kullansam ne gibi farklılıklar yaşarım . Ses ve görüntü kalitesinde artış olur mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhendisbiri -- 20 Haziran 2024; 23:21:44 > -
Açıkçası PC’de filmi oynatmak için hangi programı kullanıyorsunuz, madvr gibi bir görüntü işleme eklentisi kullanıyor musunuz?
Bunları bilmeden medya oynatıcı ile daha iyi yada kötü görüntü alırsınız demek zor.
Bu arada madvr, ekran kartını çok ciddi şekilde kullanan bir eklenti. Eğer ekran kartınız üst bir model değilse bir çok özelliğinden faydalanamıyor olabilirsiniz.
Ama bu arada projeksiyon ve perde bu kaynaktaki farkı yansıtabilecek seviyede mi o da önemli. Yani açıkçası deneyip görmeden bir şey söylemek çok zor.
Bu arada Zidoo vs gibi bir medya oynatıcı, arşiv yapan biri iseniz büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca film vs seyretmek için PC’yi açmak, daha fazla enerji tüketmek ve klavye mouse kullanmak bana artık daha zor geliyor. Evde iyi bir pc olmasına rağmen son 4-5 senedir indirdiğim filmleri Zidoo ile izliyorum.
Zidoo’nun kötü yanı Netflix, Disney gibi platformların lisansı yok ve bu platformları düşük çözünürlük ile kullanabiliyorsunuz. Ben de Netflix vs için bir tane Amazon firestick aldım.
İndirdiğim ve arşivlediğim filmler için Zidoo’yu, Netflix yada Amazon prime için firestick kullanıyorum.
Eğer arşiv vs işine girmiyorsanız bence pc ile devam edebilirsiniz.
-
Hocam pc öyle özellikli bir cihaz değil. Harici ekran kartına bile sahip değil . Splash player ile açıyorum çoğu zaman ..
Fire cube ve fire stick bende de var .
Projeksiyon panasonic at 6000 .
Zidoo veya muadil bir ürün alsam ne gibi fark olur onu merak ediyorum . Evet kullanımı daha pratik . Ama benim daha çok merak ettiğim ses ve görüntü kalitesi ..
Cİddi fark olacaksa böyle bir media player alabilirim . Yurt dışından bir yakınım gelecek ona da aldırabilirim.. Bir tavsiyeniz olur mu ?
-
Kesinlikle fark olur diyemiyorum. Ama yurtdışından gelen birisi varsa Zidoo z9x pro alınabilir.
Bu arada elinizde firecube ve stick varsa onlar üzerine kodi’nin son versiyonunu kurup deneme yapabilirsiniz.
Ayrıca kodi’nin son sürümü ile tüm sesleri bitstream olarak aktarabiliyorsunuz. Gerçi bu özellik sadece son çıkan firestick 4K max’da oluyor olabilir. Ondan emin değilim ama sizdeki Amazon cihazlarına kodi kurup denemekte fayda var.
Değerli Arkadaşlar,
Bir sorum var, yardımcı olursanız çok sevinirim:
Eldeki Malzemeler: Ps4 ve Samsung TV ( passthrough özelliği YOK)
Almayı Planlanladığım: Bir çift AKTİF stereo Hoparlör
AMAÇ: Yüksek çözünürlüklü ses (Öncelik müzik)
Şimdi ps4 ümü tv ye hdmi ile bağladım. Dolayısıyla ses ve görüntü tv ye gitti. Aktif hoparlör üzerinde ise bir adet hdmi giriş ve bir adet optik giriş/çıkış var. Tv yi HDMİ ile aktif hoparlöre bağladım, mecburen zaten. Ps4 ümün optik çıkışına ise aktif hoparlörü bağladım.
Sizce; ps4 hdmi ile YALNIZCA görüntüyü tv ye, sesi ise optik üzerinden aktif hoparlöre gönderebilmesi mümkün mü?
Tv de sesi işlemeden hoparlöre aktarabilme özelliği olmadığı için, kendi içinde sese işlem yapıp öyle hoparlöre göndereceği için hoparlörüme yüksek çözünürlüklü sesi gönderebilmem mümkün olamıyor, peki ben bu üçlüyü düşündüğümüzde mesela ps4 üzerinde yüklü gelen apple müzikten ya da spotify dan yüksek çözünürlüklü sesi alıp nasıl aktif hoparlöre gönderebilirim, bir bilginiz var mı bu konuda ? Umarım sorumu doğru şekilde aktarabilmişimdir, şimdiden teşekkürler.
-
merhaba,
moskovadayım, gelirken şunu alayım diyorum , ne dersiniz? 5+0 sistemim var.
20bin tl ye geliyor , TR fiyatı 41bin görünüyor.
neden bu kadar uçurum var anlamadım., tabi kampanya da var ozonda şu anda da. aslında 8+2 sisteme ihtiyacım yok tabi.
Şu anki sistemimi besleyemediğimi düşündüm biraz.şu:
https://forum.donanimhaber.com/yillardir-uydulari-iyi-besleyemedim-mi--159282659
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 7 Ağustos 2024; 23:47:36 >
-
Onkyo 309 eskinin giriş seviyesi bir modeli.
Denon 760 da yüksek seviye bir avr sayılmaz ama 309’dan biraz daha güçlü bir avr. Ve de güncel 4K, hdr vs gibi teknolojilere sahip. O yüzden uygun fiyata bulduysanız alın gelin.
Bunun dışında Onkyo’nun güçsüz gelmesinin sebebi aslında bir sub olmaması.
Sistemde sub olmadığı için avr o bas sesleri kulelerden vermeye çalışıyor ama gücü de yetmiyor.
Yıllarca sistemi sub olmadan kullanmış ve Sub’a gerek yok abi ya diyen biri olarak arkadaşların zorlaması ile bir sub aldım ve bu konudaki fikrim 180 derece değişti.
Sistemde bir sub olmadığı zaman bas sesleri kulelerden almak için sesi daha çok açmanız gerekiyor. Ama sub olduğunda o bas dolgunluğunu sub sağladığı için sesi de açmanıza gerek kalmıyor ve hem oda içindeki genel ses seviyesi azalmış oluyor hem de ses daha doyurucu oluyor. Bu sayede komşuları da daha az rahatsız etmiş oluyorsunuz.
Bu sebeple Denon 760’ü oradayken alın gelin.
Sonra 309’un satışından elde ettiğiniz para ile de bütçenize uygun bir sub ekleyin.
Bu şekilde Sistem çok daha başarılı, dengeli ve tatmin edici olacaktır.
-
hızlı cevap için teşekkürler hocam.
Apartman dairesinde benim yöntemim sub kullanmadan ayarlardan bas seslre biraz daha ağırlık verip uydularda sesi daha çok açmadan idare ediyorum.
bu arada 80w/ channel diyince ve model 8+2 olunca
aslında atıyorum 80x 10= 800w civarı amfi besleyebiliyor ve
5+0 sistemnde kullanırken 800/5 = 160w/channel seviyeeine çıkabilir,
demek midir, yoksa saçmaladım mı?
Zira uydularıma bakınca
-
Şu en alttaki işaretlediğim yerin anlamı nedir?
-
Recommended önerilen demek.
Yani kanal başına 20 watt ile 150 watt arasında verebilen herhangi bir amfi ile kullanılabilir diyor o kısımda.
Denon 760, 7.2 kanal bir amfi.
Yani 7 tane mevcut polklar gibi uydu yada kule pasif hoparlör ve 2 tane sub bağlanabilir anlamına geliyor. 8 kanal vs değil. O kısımda biraz uydurmuşsunuz :))
O amfi tam detaylarına bakmadım ama tek kanalda 100-120watt, 2 kanal çalıştığında kanal başına 80 watt gibi veriyordur. Yani toplamda 2x80=160 watt gibi düşünebilirsiniz.
Eğer 5 kanal bağlarsanız ve hepsinden aynı anda aynı şiddette ses gelirse teorik olarak kanal başına 160/5=32 watt güç verebilir anlamına gelir.
O 7x100w gibi ibareler biraz müşteriyi kandırma taktiği.
Ama sizin hoparlörlerin hassasiyeti yüksek olduğu için amfinin çok güçlü olmasına çok da gerek yok. Bu Denon 760 işinizi görecektir.
Sub konusuna gelince, ben de apartmanda oturuyorum ve ses yalıtımı çok da iyi değil.
Ama inanın düzgün ayarlanmış bir sub ile komşularınızı daha az rahatsız edeceksiniz ve de ses daha düzgün olacak. Şu an yaptığınız bas arttırımı vs gibi ayarlar ile hem sesi bozuyorsunuz hem de AVR’yi zorluyorsunuz.
Bu sebeple eğer bulabilirseniz portsuz bir sub apartman dairesinde çok daha makul olur.
Ayrıca Sub’ın ayarlarını çok abartı açmazsanız komşuyu rahatsız edecek bir durum olmaz. Genelde bu sorun ayar yapmayı bilmeyip, tüm ayarları sona getiren kişilerde oluyor.
O yüzden kesinlikle sisteme bir sub ekleyin. İnanın daha düşük ses seviyesinde daha keyifli bir ses alacaksınız. Aynı yoldan geçmiş biri olarak önerim budur.
-
Bu arada eğer alabiliyorsanız s970 modelini almanızı öneririm. Biraz daha güçlü ve çift hdmi çıkışı mevcut.
Çift hdmi çıkışı özellikle sistemi hem tv hem de projeksiyon ile kullanma gibi bir durum olursa büyük kolaylık sağlıyor.
biraz daha vereyim şunu alayım demiyorum hocam zira şunda bile duraksadım 20bin tl ye buldum diye,
309u biraz daha test ettirip karar vereyim.
çift hdmi uzun dönemde bile gerekmiyor.
PC den çıkış da yapacağım TVye ve oyun+film bu şekilde kullanacağım . tam bu duruma hdmi 2.1 yani 4K@120hz çok lazım mı bana onu bilmiyorum.
arada bu denon760h olacak,
Doğru anladıysam PCden çıkış yapacağım 4K 120hz oyunu bu cihaza aktarıp TVye de 120hz olarak PAssthrough yapabileceğim direkt TVnin hdmi girişine ve LAg olmayacak?
tüm aradaki bu hdmi lar 2.1 olması kaydıyla galiba.
TVyi değiştireceğim o kesin de. native 120hz e gerek var mı onu da bilemedim tam.
-
Açıkçası indirimde bulmuşken alın geçin. Bildiğiniz gibi döviz her daim artıyor ve durum pek iyi değil. O yüzden alın geçin.
Pc konusunda bağlantı planınız doğru. Pc > avr > tv
Ve 2.1 hdmi kablolar
Bu arada eğer PC’nin ekran kartı ve işlemcisi güncel oyunlarda 120hz verebilecek güçteyse ve tv’den oyun oynamak istiyorsanız Denon 760 4K 120hz ve değişken yenileme hızına sahip olduğu için işleri kolaylaştırır.
Son olarak da güncel tv’leri hiç bilmiyorum. 10 sene önce tv aldığımda paneller maksimum 100hz oluyordu. 4K 120hz olunca yazılımla mı yapıyor yoksa panel mi 120hz oluyor hiç bilmiyorum. Onun için forumun tv bölümüne bakmak lazım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X