Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.570
Cevap
95
Favori
265.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• X3700H'nin fiyatı ne kadar olur sizce?

Ve benim Pioneer VSX-1131'i kaç paraya sayarlar sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Amazon.de’ den aldığım Denon avrx4500H ı aldığım fiyattan satacağım, ilgilenen olursa yazabilir kutusunu açmadım. Bir aydan uzun süre beklerken ümidi kesip kendime yeni bir amfi aldım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mkanbur5 M kullanıcısına yanıt
    Fiyatınız nedir acaba Bilgi verebilir misiniz

• hakkiozbakir H kullanıcısına yanıt
    Bir ay önce 10430TL çekmiş kartımdan, bu fiyata satamazsam iade edeceğim. Düşünen arkadaş varsa kaçırmasın, ben 1 aydan fazla teslim beklemiştim.

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Üstad,

Tecrübelerime göre;

Amazon.de sitesinde Denon X3700H her şey dahil ( ithalat ve gümrük vergisi, kargo bedeli dahil ) 1.360 Euro dan satışa sunulacak.

Denon X4700H ise Amazon.de sitesinde her şey dahil ( ithalat ve gümrük vergisi, kargo bedeli dahil) 1.830 Euro dan satışa sunulacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 8 Temmuz 2020; 9:20:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Üstad,

Tecrübelerime göre;

Amazon.de sitesinde Denon X3700H her şey dahil ( ithalat ve gümrük vergisi, kargo bedeli dahil ) 1.360 Euro dan satışa sunulacak.

Denon X4700H ise Amazon.de sitesinde her şey dahil ( ithalat ve gümrük vergisi, kargo bedeli dahil) 1.830 Euro dan satışa sunulacak.
    Böyle alınca Türkiye garantili olmuyor değil mi? Veya Microsoft gibi 1 yıl evrensel garanti veriyorlar mı?
    "Şahsım" Eylül'de vergileri indirecek diye biliyorum, lâf olsun diye denmediyse Eylül'den itibaren 3700 şu anki kurla 10 bin liranın altına alınabilir.

Amazon.de üzerinden alınan ürünlere amazon tarafından 2 yıl garanti veriliyor. Avr lere ek vergi gelmedi diye biliyorum. Ama geldiye eğer 30 eylüle kadar bu vergiler geçerli olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 8 Temmuz 2020; 8:47:51 >
  • quote:

Amazon.de üzerinden alınan ürünlere amazon tarafından 2 yıl garanti veriliyor. Avr lere ek vergi gelmedi diye biliyorum. Ama geldiye eğer 30 eylüle kadar bu vergiler geçerli olacak.
    Geçen gün stereo receiver sormak için bir yeri aradım, vergilerden dolayı Eylül'e kadar yeni mal getirmeyeceklerini söylediler. Bıktım cidden.

Bu bahsettiğiniz garanti Türkiye sınırları içinde geçerli mi, yoksa arıza çıkarsa yurt dışına mı kargolayacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 8 Temmuz 2020; 9:4:4 >
    Doğrudur hocam yeni vergiler avr leride vurmuş o zaman. Sağolsunlar belimizi doğrultmaz olduk artık.

• quote:

Doğrudur hocam yeni vergiler avr leride vurmuş o zaman. Sağolsunlar belimizi doğrultmaz olduk artık.
    VSX-1131'i 2017'de 3000 liraya almıştım, şimdi 8 bin civarı. Konuyu hep siyasete getiriyorsun diyorlar da, başka nereye getirilir ki? Sorumlusu bizim bakkal değil.

• Birkaç yıl önce 9xx serisini 1.000 TL. civarına almıştı arkadaşlar.
    Şimdi şaka gibi. Vurun abalıya misali her gün yeni vergi. Gelen verginin gittiği de pek vâki değildir. 'Şahsım' bu konuyu iyi bilir. Nasıl olsa unutulur... Döviz almış başını gidiyor... Ödeyememe korkusuyla cihaz bile almakta tereddüt yaşar olduk.
    Vergileri abartanlar siyasi yapı olduğu için ister istemez konu oralara kayıyor.
    Allah sonumuzu hayırlı kılsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 8 Temmuz 2020; 9:24:47 >
    Aynen öyle hocam. 3 sene önce alınan cihazı şimdi almaya kalkışsak iki katından daha fazla fiyata alabiliyoruz. Şaka gibi gerçekten. Allah sonumuzu hayır etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 8 Temmuz 2020; 10:10:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

Birkaç yıl önce 9xx serisini 1.000 TL. civarına almıştı arkadaşlar.
    Şimdi şaka gibi. Vurun abalıya misali her gün yeni vergi. Gelen verginin gittiği de pek vâki değildir. 'Şahsım' bu konuyu iyi bilir. Nasıl olsa unutulur... Döviz almış başını gidiyor... Ödeyememe korkusuyla cihaz bile almakta tereddüt yaşar olduk.
    Vergileri abartanlar siyasi yapı olduğu için ister istemez konu oralara kayıyor.
    Allah sonumuzu hayırlı kılsın.
    TL'nin düşüşünden de onlar sorumlu. Sony'nin giriş seviyesi DH5xx serisi AVR'ları bir kaç yıl evvel 500 600TL civarıydı, şimdi 2000TL'den başlıyor. Teknoloji olmadan da yaşarsın diyenler çıkabilir(Hayat sadece yemek yeyip uyumak değildir) gıda ürünleri de pahalandı, 15'li market markalı yumurta 3.5 idi şimdi 8-9 TL arası, süt 1.90 idi şimdi 4 civarı, 5.75'e 2x160Gr ton balığı vardı, şimdi 10 küsur TL, en ucuz makarna 80 kuruştu idi, şimdi 2 TL.
    Eskiden 25-30 liraya doldurduğum sepeti şimdi 80 liraya dolduramıyorum. 1 birim Papua Yeni Gine parası bile 2TL oldu.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 11 Temmuz 2020; 2:38:19 >
  • quote:

...
    Ben de merak ettiğim için gelip gelip bakıyordum, ahiret suali sanki, kimse cevap yazamadı. En sonunda silmişsiniz.

Aynen öyle hocam. Ya kimsenin bilgisi yoktu. Yada bu konu aktifliğini yitirmiş. 8K avr’lerin çıkmış olduğu şu süreçte yazık olmuş bu konuya gerçekten.

• quote:

Aynen öyle hocam. Ya kimsenin bilgisi yoktu. Yada bu konu aktifliğini yitirmiş. 8K avr’lerin çıkmış olduğu şu süreçte yazık olmuş bu konuya gerçekten.
    10-15 sene evvel forumun bu bölümü tıklım tıklımdı, şimdi sinek avlıyor maalesef.

Aynen öyle hocam maalesef.

• Mayers! kullanıcısına yanıt
    İnsanlarda para yok. 2-3 sene önce 1-2 bine aldığı ürün minimum 5-6 bin olmuş. Hali ile de insanların hevesi kaçmış durumda. Şu şartlarda konular aktif değil diye kimseyi suçlayamayız.

Bir de 4K döneminde çok fazla değişim oldu ve ilk çıkanlar sonradan bir çok şeyi desteklemedi. Hali ile bir çok insan 8K için heyecansız ve bir çok standartın oturmasını bekliyor.
    Misal benim medya player ve Avr 4K destekli olmasına rağmen tv ve projeksiyon 1080p ve benim için gayet yeterliler. O yüzden şu ara hiç 8K vs için heyecan duymuyorum ki 80 inç vs tv almayacaksanız 4K ile 8K arasında bir fark görememe olasılığınız çok yüksek. 8K ve 120hz biraz pazarlama amaçlı özellikler.

Zaten filmler 24 hz. Oyunlarda da 120’yi bırak 60 fps bile konsollarda henüz yok diye biliyorum ki yeni çıkan konsollar ile de anca sabit 60 alınır diye tahmin ediyorum. Hali ile Avr’nin 120hz destekli olmasının pek de bir anlamı kalmıyor. Anca yüksek bir PC ile 60 fps üstü alınıyor ki, o da azınlıkta olan bir kitle ve çoğu Avr nedir haberi bile olmayan oyuncu kitle. Yani siz 4K 120 hz yada 8K vs önümüzdeki minimum 2-3 sene boyunca hiç kullanmayacağınız özellikler gibi.

Bu sebeple elinizde idare eden bir sistem varsa biraz daha bekleyip gelişmelere göre karar vermek daha iyi olur diye düşünüyorum

Bu arada yazılan mesajı silmemek bence daha doğru olur. En azından sonradan başka biri görüp aklına gelmeyen soruları okuyup araştırma yoluna gidebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

İnsanlarda para yok. 2-3 sene önce 1-2 bine aldığı ürün minimum 5-6 bin olmuş. Hali ile de insanların hevesi kaçmış durumda. Şu şartlarda konular aktif değil diye kimseyi suçlayamayız.

Bir de 4K döneminde çok fazla değişim oldu ve ilk çıkanlar sonradan bir çok şeyi desteklemedi. Hali ile bir çok insan 8K için heyecansız ve bir çok standartın oturmasını bekliyor.
    Misal benim medya player ve Avr 4K destekli olmasına rağmen tv ve projeksiyon 1080p ve benim için gayet yeterliler. O yüzden şu ara hiç 8K vs için heyecan duymuyorum ki 80 inç vs tv almayacaksanız 4K ile 8K arasında bir fark görememe olasılığınız çok yüksek. 8K ve 120hz biraz pazarlama amaçlı özellikler.

Zaten filmler 24 hz. Oyunlarda da 120’yi bırak 60 fps bile konsollarda henüz yok diye biliyorum ki yeni çıkan konsollar ile de anca sabit 60 alınır diye tahmin ediyorum. Hali ile Avr’nin 120hz destekli olmasının pek de bir anlamı kalmıyor. Anca yüksek bir PC ile 60 fps üstü alınıyor ki, o da azınlıkta olan bir kitle ve çoğu Avr nedir haberi bile olmayan oyuncu kitle. Yani siz 4K 120 hz yada 8K vs önümüzdeki minimum 2-3 sene boyunca hiç kullanmayacağınız özellikler gibi.

Bu sebeple elinizde idare eden bir sistem varsa biraz daha bekleyip gelişmelere göre karar vermek daha iyi olur diye düşünüyorum

Bu arada yazılan mesajı silmemek bence daha doğru olur. En azından sonradan başka biri görüp aklına gelmeyen soruları okuyup araştırma yoluna gidebilir
    eARC AVR ve görüntü arasındaki ilişkiyi sonsuza kadar bitirir umarım. 20K TV bile çıksa, eARC desteği olduktan sonra eARC'li 4K bir AVR ile sorunsuz çalışır.

• 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.