Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (199. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.568
Cevap
94
Favori
265.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam,

Değerli yorumların için çok teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum işten güçten bu ara yazmaya zaman kalmıyor.

Ben Denon 3400’den 4400’e geçtim. Ses kalitesi olarak bir fark gördüm dersem yalan olur. Tabii burada önleri stereo amfi ile sürmemin bir etkisi yada hoparlörlerimin giriş seviyesi olmasının etkisi var mı bilmiyorum ama benim gördüğüm 3bin ile 4bin serisi arasında ses kalitesi anlamında bir fark yok gibi. Ama enteresan şekilde 4400’e geçince sanki görüntü daha bir net gibi geldi bana.

Benim 4400’e geçme sebebim Amazon’un fiyatı bir kaç saat için 800 € gibi çok iyi bir fiyata indirmesiydi. O zaman ek vergiler de olmadığı için çok cüzi bir rakam ile 7 kanaldan 9 kanala geçebilmiş oldum. Bu sayede 5.1.2 olan kurulumu 5.1.4’e tamamlamış oldum. (3400, 7 kanal destekli)

Bu arada 3bin ile 4bin serileri arasında çektikleri güç arasında 100w fark var. Bu da her kanal için ekstra 5-10w gibi bir güç artışına denk geliyor. Bu da çok büyük bir fark yaratmaz bence. O yüzden 4bin serisi çok uygun fiyata gelmezse olmazsa olmaz değil diyebilirim.

Bunun dışında Sub güçlü olması sorun olmaz. Kalibrasyon ile onun ayarını Avr yapar. Onu dert etmeyin.

Bu arada 4700 çıktığı zaman 4500 de 800 €’lara inecektir. Ki 4500’de de earc desteği var. Benim 4400’e de sonradan geldi.
    Ve de 4500 tüm 4K özelliklerine de sahip. O yüzden 4500 için 800 € gibi fiyat gördüğünüzde hiç düşünmeden sipariş edin derim. Gördüğüm kadarıyla 4500 ile 4700 arasında 4K 120 hz ve 8K desteği dışında bir fark yok. Ha bir de Bluetooth kulaklık bağlantısı yapabiliyorsunuz. Bu da ailede duyma güçlüğü çeken biri varsa yada gece geç saatlerde kulaklıkla film izlerim diyorsanız işe yarayacak bir özellik. Ama olmazsa olmaz değil gibi.
    700'lü serilere 1 tane 8K HDMI girişi koymuşlar, çok fazla cihaz kullanan birine tek giriş yaramaz, mecburen eARC kullanılacak yine.

Benim merak ettiğim bir şey var, sesi kaynaktan direkt AVR'a iletmek yerine, kaynak➡️eARC TV➡️AVR şeklinde yapmak ses kalitesinde herhangi bir kayıba yol açar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Tv’de ve Avr’de earc varsa şu an için tüm ses formatlarını verebilmesi lazım. Teoride böyle.

Ama markalar arası uyum, senkron vs gibi sorunlar olur mu açıkçası denemeden yorum yapmak zor. Ki çoğu yeni tv’de bile earc yok gibi. Üst modellerde vardı son baktığımda.

O yüzden ben her cihazın kendi işini yapmasından yanayım. Medya oynatıcı filmi oynatsın, Avr ses versin, tv de görüntü versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Hocam,

18 m2 salonum var. Ön hoparlörler oturduğum yere uzaklığı 4,5 metre. Arka hoparlörler oturduğum yere uzaklığı 2 metre. Salonum küçük görünsede çok fazla geniş bir alana sahip. Yani bir tane L koltuk ve 4 kişilik yuvarlak masa var. Onun dışında başka bir eşya yok. Yani salon eşyalarla dolu değil. Hoparlör düzenim 5.1.2 şeklinde olacak.
    Denon X3700H ve Denon X4700H düşünürken şimdide aklıma Marantz SR6014 girdi.
    Denon AVR’ler için ses konusunda sert bir karaktere sahip olduğu söyleniyor. Acaba Marantz’larda durum nedir? Nasıl bir ses karakterine sahip merak ettim doğrusu.

Ayrıca Denon X4700H avr’yi yavaş yavaş aklımdan eliyorum. Çünkü aşağıda mesajda bir arkadaşın göndermiş olduğu incelemede Denon X4700H’ın hayal kırıklığı yarattığını, X3600H’ın performansının daha iyi olduğu söylenmekte.
    bu ses konusu karışık bir mesele kulak eğittik güzel olduğunu anlayabiliyorsun. O an güzel gelmiyor ama kullandıkça aslında bu daha iyimiş dediğim ürünler oldu. Arka hoporlörden baktım benimde 2 metre ama capraz olduğu zaman güzel oluyor ama 2 metre tam koltuğun yanında olunca o keyfi almıyorum veya biraz koltuk önde olunca.... Dizilimi 5.1.4 düşünün çünkü tepde cevresel ses 5.1.2 de pek olmuyor. 3700h tüm istediklerinizi fazlasıyla karşıluyor zorlamanın anlamı pek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

En ucuz yollu Mi Box S var. 4K, Netflix, Prime Video, YouTube ve uygulamalar sayesinde birçok alternatif yöntem ile filmler izleyebilirsiniz. Bir bakın isterseniz.

Alıntıları Göster
    atmos çözüyor mu peki
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Dizilimin 5.1.4 olması mümkün değil hocam. Hanımla papaz oluruz.
    X4700H’ta garip bir takım sorunlar mevcutmuş. Kafamdan eledim gibi. Ancak henüz X3700H teste tabi tutulmamış. Onu bekliyorum şu an. Eğer sorunsuz ise kesinlikle X3700H alacağım. Eğer onda da sıkıntı mevcut ise X3600H bulmaya çalışacağım. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

atmos çözüyor mu peki

Alıntıları Göster
    Atmos, DTS:X gibi güncel formatları aktarıyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Dizilimin 5.1.4 olması mümkün değil hocam. Hanımla papaz oluruz.
    X4700H’ta garip bir takım sorunlar mevcutmuş. Kafamdan eledim gibi. Ancak henüz X3700H teste tabi tutulmamış. Onu bekliyorum şu an. Eğer sorunsuz ise kesinlikle X3700H alacağım. Eğer onda da sıkıntı mevcut ise X3600H bulmaya çalışacağım. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim
    bence siz ilerleyen zamanda hanımı ikna edebilirsiniz bir süre sonra :=) ona göre bir kurulum yapın :=) ciden papaz olurum diyorsanız ilerde 5.1.4 gibi kurulum yapmıycaksanız x1600h x2600h da alınabilir. Bütçenizde cebinizde kalır. 5.1.2 için bana 3700h baya lüx geldi doğrusu

• quote:

Alıntıları Göster
    Mibox s olmayan versiyonu aktarıyor s olan versiyon dts hd ma bile aktaramıyor. Sağolsunlar çok güzel kısıtlamışlar cihazı firmwarelerle ben deki s olmayan versiyonda dolby true hd, dts hd ma vs alabiliyorum ama aynı filmde arkadaşımınkinde alamadık reddit forumlarında bunu kısıtladıkları konuşulmuştu...

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

Mibox s olmayan versiyonu aktarıyor s olan versiyon dts hd ma bile aktaramıyor. Sağolsunlar çok güzel kısıtlamışlar cihazı firmwarelerle ben deki s olmayan versiyonda dolby true hd, dts hd ma vs alabiliyorum ama aynı filmde arkadaşımınkinde alamadık reddit forumlarında bunu kısıtladıkları konuşulmuştu...

Alıntıları Göster
    Bende Mi Box'ın ilk versiyonu var, Global versiyon değildir belki, nedenini bilmiyorum ama TrueHD/Dolby Atmos filmlerde ses bozulmaları yaşıyordum, Zidoo aldım rahatladım. İki üç Mi Box parası ama hakkını veriyor, yaz sonu, sonbahar başı gibi Dolby Vision destekli Z9X modeli de çıkacak.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    5.1.4 için şartları zorlayacağım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 20 Temmuz 2020; 13:36:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Electro-Man

Bende Mi Box'ın ilk versiyonu var, Global versiyon değildir belki, nedenini bilmiyorum ama TrueHD/Dolby Atmos filmlerde ses bozulmaları yaşıyordum, Zidoo aldım rahatladım. İki üç Mi Box parası ama hakkını veriyor, yaz sonu, sonbahar başı gibi Dolby Vision destekli Z9X modeli de çıkacak.

Alıntıları Göster
    Bende global versiyonu var S'den önceki versiyon çok şükür hiçbir sorun yaşamadım. 4k filmler bile gayet akıcı zidoo gibi değildir tabiki ama o fiyat seviyelerine çıkınca zidoo yerine x box one s vs alınır gibime geliyor zira amazon.de'den zamanında 150 euroya almıştım işlemci grafik kartı olarak zidoo onun eline su dökemez sanırım. Gerçi şimdi öyle bir vergi çıkardılarki konsollar yalan oldu bu medya playerlara da ek ötv gelmesi eli kulağındadır.

• quote:

Bende global versiyonu var S'den önceki versiyon çok şükür hiçbir sorun yaşamadım. 4k filmler bile gayet akıcı zidoo gibi değildir tabiki ama o fiyat seviyelerine çıkınca zidoo yerine x box one s vs alınır gibime geliyor zira amazon.de'den zamanında 150 euroya almıştım işlemci grafik kartı olarak zidoo onun eline su dökemez sanırım. Gerçi şimdi öyle bir vergi çıkardılarki konsollar yalan oldu bu medya playerlara da ek ötv gelmesi eli kulağındadır.

Alıntıları Göster
    Bende Xbox One X var, KODI'de kuruluyor, bırakın Zidoo'yu Mi Box kadar bile film oynatamıyor. Film oynatma olayı bambaşka bir şey, Oppo'nun Blu-Ray oynatıcısı PS4 ve Xbox One'ın toplam fiyatından daha pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Electro-Man

Bende Xbox One X var, KODI'de kuruluyor, bırakın Zidoo'yu Mi Box kadar bile film oynatamıyor. Film oynatma olayı bambaşka bir şey, Oppo'nun Blu-Ray oynatıcısı PS4 ve Xbox One'ın toplam fiyatından daha pahalı.

Alıntıları Göster
    one x'i bilmiyorum hocam one s gayet stabil kodide film oynatmada ve sıfır tekleme zorlanma. görüntü kalitesi de gayet iyi denk gelirse deneyin. Ayrıca yurtdışı forumlarında baya övülüyor. Bu arada one s zidoodan film anlamında daha iyi demiyorum o fiyata vurunca insanların karşısına daha fazla alternatif çıkıyordu 3-4 ay evvel ama son ötv ile zidoo gene avantajlı oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 20 Temmuz 2020; 13:20:9 >

• Mayers! kullanıcısına yanıt
    Aslında tavanda kanallı alçıpan varsa kablo vs taşımak çok kolay oluyor. Bendeki gibi küçük beyaz renk hoparlör de bulabilirseniz fazla sırıtmayan şekilde bir atmos sistem kurabilirsiniz.
    Daha önce atmos hoparlör başlığında da paylaşmıştım. Belki görmüşsünüzdür ama tekrar foto paylaşayım. Belki fikir verir ve ikna için faydası olur :-)

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS

DENON AV RECEIVERS

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Sizin resimleri daha önce görmüştüm hocam. Aynı alçıpan durumu bende de mevcut. Atmosları bu şekilde düşünmüştüm. Ancak Ayrıyetten 2 tane daha atmos koyarsam asıl mesele ondan sonra başlıyor

• Mayers! kullanıcısına yanıt
    O zaman tavanda ha 2 tane olmuş ha 4 tane olmuş diyerekten gaz yöntemi kullanılmalı :-)

Zaten yukarı kablo çıkarmak için bir kablo kanalı olacak ve kablo kirliliği olmayacak hoparlörleri de ufak ve beyaz seçerseniz ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum

Bu arada izleme mesafesi kısaysa ve önler kule tipi ise ön tavana atmos takmanın getirisi çok az oluyor. Çünkü kuleler her şekilde bastırıyor. O yüzden mevcutta 5.1.2 kurulum varsa yani arkada kafa üstü hizada atmos hoparlör varsa önler için çok zorlamaya gerek yok. Atmosta en büyük katkıyı arka kafa üstü hoparlörler veriyor. Denon 4400’e geçmeden önce 3400 ile 5.1.2 kullanıyordum ve Denon 4400 / 5.1.4 kurulumla pek ciddi bir fark oluşmadı

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Aslında beyaz hiç rahatsız etmez ama hoparlör sayısı olarak sorun oluyor hocam.Salona gireceksin 10-12 tane hoparlör.
    İzleme mesafem yaklaşık 4-4,5 metre. Önler oberon 3 olacak yani raf tipi şeklinde. Aslında ben atmosları kafa üstüne değilde sağ ve sol yan duvarlara asmak istiyordum. Sizce bu şekilde nasıl olur. Tam olarak verim alınabilir mi atmoslardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 20 Temmuz 2020; 18:41:22 >
  • quote:

one x'i bilmiyorum hocam one s gayet stabil kodide film oynatmada ve sıfır tekleme zorlanma. görüntü kalitesi de gayet iyi denk gelirse deneyin. Ayrıca yurtdışı forumlarında baya övülüyor. Bu arada one s zidoodan film anlamında daha iyi demiyorum o fiyata vurunca insanların karşısına daha fazla alternatif çıkıyordu 3-4 ay evvel ama son ötv ile zidoo gene avantajlı oldu

Alıntıları Göster
    AVR'de Atmos aktif olmuyor, 1080p filmlerde sorun yok ama 4K'lar sorunluydu son denediğimde.

• 
Sayfa: önceki 197198199200201
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.