Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (200. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.568
Cevap
94
Favori
265.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuya hoparlör sayısı olarak bakarsanız göz korkutucu gelebilir ama tavandaki hoparlör sabit ve yer kaplmayan hoparlörler olduğu için onları yok olarak düşünebilirsiniz.
    Yer konusu sizin için sıkıntılı ise asıl yerdeki hoparlörler daha büyük sorun bence. Ama karar sizin tabii.

Bu arada AVR'lerin bağlantı opsiyonlarına ait tüm detaylar modellerin manual'lerinde olur. Misal altta 4500'ün Manual linkini görebilirsin. Bendeki 4400 ile birebir aynı diyebilirim. Ki bağlantı opsiyonları açısından 4700 de aynı olacaktır. O yüzden bu 4500 manual'ini baz alabilirsiniz. http://downloads.denon.com/documentmaster/us/avr-x4500he3_eng_pdf_im_v00a.pdf

Manualin 51. sayfasından itibaren 9.1 kurulum şemaları gösterilmiş. 58.sayfada ise AVR'nin height çıkışlarının ne şekilde atanabileceğinin tablosu paylaşılmış. Misal bende ön üstler front height iken arkalar top middle olarak ayarlı.
    Buna bağlı olarak siz arka üst hoparlörleri yanlara takıp surround height (SHL veya SHR) olarak atayabilirsiniz. Ki oda küçük olduğu için pek de fark olmaz diye düşüyorum. Ama deneme yanılmayla en ideal çözümü siz bulmalısınız. Biz buradan sadece fikir verebiliriz.

DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERS
     DENON AV RECEIVERS

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam resimler için çok teşekkür ederim.
    Aklımdaki bağlantı tipi tam olarak 2.resimdeki yan duvarlarda bulunan hoparlörler şeklindeki gibiydi. Tabi biraz daha aşağıda olacak şekilde. Bu tabloyu görünce içim rahatladı.
    Atmos hoparlörler demek ki bu şekilde de bağlanabiliyormuş. ( Ben atmosların tepede olması şart diye biliyordum )
    Sanırım sizinde dediğiniz gibi atmosların tepede mi daha performanslı olacağını yoksa yan duvarlarda mı daha performanslı olacağını deneyerek öğrenebileceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 20 Temmuz 2020; 22:8:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam film izlemek için herhangi bir harici media player cihazı kullanıyor musunuz ?

Ben genelde filmlerimi harici harddiskten izlerim.
    Harici harddiski avr’nin usb kısmından bağlayıp film izleyebiliyor muyuz ?
    Cevap evet ise sizce hangisi tercih edilmeli.
    Elimde Zidoo Z9S media player var. AVR aldığım zaman bu media player boşa mı çıkacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 21 Temmuz 2020; 18:19:46 >
  • Mayers! kullanıcısına yanıt
    Hayır izleyemezsin , zidoo vs cihazlar oynatıcı olarak her zaman ihtiyaç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmantr -- 21 Temmuz 2020; 13:21:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Hocam film izlemek için herhangi bir harici media player cihazı kullanıyor musunuz ?

Ben genelde filmlerimi harici harddiskten izlerim.
    Harici harddiski avr’nin usb kısmından bağlayıp film izleyebiliyor muyuz ?
    Cevap evet ise sizce hangisi tercih edilmeli.
    Elimde Zidoo Z9S media player var. AVR aldığım zaman bu media player boşa mı çıkacak ?
    Avr'nin önündeki USB girişi bir kısım ses formatlarını oynatmak ya da yazılım güncellemek için kullanılır. Görüntü aktarımı yapmaz. TV'nin medya oynatıcı özelliği yoksa (ki çok kısıtlı olabiliyor) harici medya oynatıcıya ihtiyaç var. Zidoo iyidir. AVR alınca da çok işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 21 Temmuz 2020; 13:26:52 >
  • ironmantr kullanıcısına yanıt
    AVR’ler usb’den harici harddisk ile film oynatmaya izin vermiyor mu hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 21 Temmuz 2020; 18:27:52 >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Şimdi anladım. Cevabınız için çok teşekkür ederim. İlk defa avr’li bir sistem kullanacağım. Bu konuda çok bilgisizim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 21 Temmuz 2020; 18:30:10 >
  • Mayers! kullanıcısına yanıt
    Hayır vermiyor ,sadece music doslayarını oynatabilirsiniz

• ironmantr kullanıcısına yanıt
    Eyvallah teşekkür ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: General Daimos

Mibox s olmayan versiyonu aktarıyor s olan versiyon dts hd ma bile aktaramıyor. Sağolsunlar çok güzel kısıtlamışlar cihazı firmwarelerle ben deki s olmayan versiyonda dolby true hd, dts hd ma vs alabiliyorum ama aynı filmde arkadaşımınkinde alamadık reddit forumlarında bunu kısıtladıkları konuşulmuştu...

Alıntıları Göster
    kısıtlamadan dolayı direk soğudum markaya. İyi ki söyledin ya bende s olan aktarıyordur diye düşünüyordum. Riske girmemek lazım ya düz alırsın s gelir çünkü o iş biraz sakat artık

• quote:

Orijinalden alıntı: The Electro-Man

Bende Mi Box'ın ilk versiyonu var, Global versiyon değildir belki, nedenini bilmiyorum ama TrueHD/Dolby Atmos filmlerde ses bozulmaları yaşıyordum, Zidoo aldım rahatladım. İki üç Mi Box parası ama hakkını veriyor, yaz sonu, sonbahar başı gibi Dolby Vision destekli Z9X modeli de çıkacak.

Alıntıları Göster
    pahalı bir geçiş olmuş xbox one alsaymışsın keşke aynı işi görür mü bilmiyorum ama
  • quote:

Bende Xbox One X var, KODI'de kuruluyor, bırakın Zidoo'yu Mi Box kadar bile film oynatamıyor. Film oynatma olayı bambaşka bir şey, Oppo'nun Blu-Ray oynatıcısı PS4 ve Xbox One'ın toplam fiyatından daha pahalı.

Alıntıları Göster
    oynatmıyor derken xbox one duyururken yani lasmanı yaparken media player özellikleriyle ortaya çıkartırlar. Yanlış anlaşılmasın ama bence biraz daha uğraşın xbox 360 orjinal bluray filmleri izliyordum. xbox one da pc güçünde neden oynatmasın ki. Bence atladığınız bir şey var. Görüntü kalitesi iyidir kötüdür. Takılma yapacak bir cihaz olduğunu düşünmüyorum codec sürümleriyle alakalı bir durum. Ama kullanmadığım için de sizden iyi bilemem ama biraz daha araştırın uğraşın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Aslında tavanda kanallı alçıpan varsa kablo vs taşımak çok kolay oluyor. Bendeki gibi küçük beyaz renk hoparlör de bulabilirseniz fazla sırıtmayan şekilde bir atmos sistem kurabilirsiniz.
    Daha önce atmos hoparlör başlığında da paylaşmıştım. Belki görmüşsünüzdür ama tekrar foto paylaşayım. Belki fikir verir ve ikna için faydası olur :-)

Öncelikle görüntü olarak çok güzel olmuş.

Ben yaşadığım için bunu yazıyorum.

öndeki hoparlörler çok büyük. üstekiler arasında çok fazla mesafe yok. Bende böyle iken sesler birbirine giriyor dikkatimi vererek hissediyorumdum.

Sonra odanın birinde aşagıdaki resimdeki gibi atmosun kurulumndaki önerildiği gibi yaptım sanki amfi ve yeni hoparlör almış gibi oldu.

DENON AV RECEIVERS

Ben o zaman hissettim.

ortaya güzel dekoratif extra alcıman yapılabilir.

koltuk tam duvara yapıştırınca güzel olmuyor arada cidden mesafe olması lazım.

Gerçekten atmos hissedebiliyor musunuz bu şekilde hissediyorsanız çok iyi valla ama bence hissedilmiyor sesler karışıyordur bende öyle oluyordu.

Ama bilmiyorum belki bende sorun vardır. Konu ses olunca

• quote:

O zaman tavanda ha 2 tane olmuş ha 4 tane olmuş diyerekten gaz yöntemi kullanılmalı :-)

Zaten yukarı kablo çıkarmak için bir kablo kanalı olacak ve kablo kirliliği olmayacak hoparlörleri de ufak ve beyaz seçerseniz ikna edebilirsiniz diye düşünüyorum

Bu arada izleme mesafesi kısaysa ve önler kule tipi ise ön tavana atmos takmanın getirisi çok az oluyor. Çünkü kuleler her şekilde bastırıyor. O yüzden mevcutta 5.1.2 kurulum varsa yani arkada kafa üstü hizada atmos hoparlör varsa önler için çok zorlamaya gerek yok. Atmosta en büyük katkıyı arka kafa üstü hoparlörler veriyor. Denon 4400’e geçmeden önce 3400 ile 5.1.2 kullanıyordum ve Denon 4400 / 5.1.4 kurulumla pek ciddi bir fark oluşmadı
    Sizin tepe önler çok önde olduğundan farkı çok hissetmemiş olabilirsiniz diye düşünüyorum. Demo cd leri var Dolby atmos dts x onlarla test edin çünkü bazı filmler 5.1.2 şeklinde Demolar 7.2.4 şekildeydi genelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 22 Temmuz 2020; 0:45:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Aslında beyaz hiç rahatsız etmez ama hoparlör sayısı olarak sorun oluyor hocam.Salona gireceksin 10-12 tane hoparlör.
    İzleme mesafem yaklaşık 4-4,5 metre. Önler oberon 3 olacak yani raf tipi şeklinde. Aslında ben atmosları kafa üstüne değilde sağ ve sol yan duvarlara asmak istiyordum. Sizce bu şekilde nasıl olur. Tam olarak verim alınabilir mi atmoslardan.
    duvarlar arası benim 3.5 metre

ben 1 tanesini tavanla duvar arasına tam aşağıya bakacak şekilde astım perde acımanı olduğu için gizlemek icin kablo vs

1 tanesinide hemen kapının üstüne çapraz kulağıma bakacak şekilde astım. Kabloları kapının arasından geçirmek için ilerde tepeye asacaktım ama performansı tepeden direk aşağıya bakmasından daha iyi olunca bu şekilde bıraktım.

yani aradaki mesafe artınca performansı gider mi bilmiyorum.

Diğer odada iki hoparlör arasında 2 metre vardı onlarında arasını 3 metreye çıkardım bir tık daha iyi oldu. Diğer oda 3.5 da o daha iyi ama iyi olmasının asıl nedenini bilmiyorum. mesafemi çapraz koymam mı bilmiyorum.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Öncelikle beğeniniz için teşekkürler.

Paylaştığınız yerleşim resimlerini biliyorum ama maalesef sinema için ayrı bir oda olmayınca salon ortamında tam olarak uygulamak biraz zor oluyor.

Misal benim Salon 7x4 mt şeklinde. Tv sehpası ve sistem ise 7 mt’lik kenarda duruyor. Onların tam karşısında da 3’lü koltuk duvara dayalı şekilde bulunmakta. Yani projeksiyon ve arka tavan hoparlörleri tam kafamın üzerinde duruyor. Ki bu hali ile bile izleme mesafem ancak 3,5 mt gibi olabiliyor. O yüzden koltuğu daha öne alıp hoparlörleri daha arkaya almak gibi bir şansım yok. Bu sebeple de arka tavan hoparlörlerini tam ideal olmasa da top middle olarak ayarladım.

Ön üstleri ise front height olarak atadım. Çünkü top front için fazla ön konumdalar. Top front için yaklaşık olarak 1 mt kadar daha oturma pozisyonuna yaklaşmaları gerekli. Fakat o da görüntü olarak çok saçma duracağından hiç onu düşünmedim bile.

Avr üzerinde hoparlör yerleşimini alttaki fotodaki gibi ayarlayıp kalibrasyonu da yapınca seste bir karışıklık olmuyor. Ki atmos ve dts-x formatları için tavan hoparlörleri olması yeterli. İlla ki top middle yada front olacak diye bir zorunluluk yok. Birkaç üstteki mesajımda tavan hoparlör sayısına göre olası seçeneklerin gösterildiği bir tablo paylaşmıştım. Orada atmos için regardless of speaker setup diye bir ibare var.
    Ve de Avr, filmde atmos vs gibi nesne bazlı ses kodu varsa onu hoparlör kurulumuna göre dağıtıyor. Tabii atmos için minimum 5.1.2 şeklinde kurulum olmalı. Yoksa 5.1 kurulumda atmos sesi filmde Avr ekranında dolby true hd logosu görünür.

Bu arada sistemi 5.1.4 olarak yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum ve atmos yada dts-x’li bir çok film izledim. O yüzden seste bir karmaşa olmadığından eminim. En azından eldeki hoparlör ve oda ile çok büyük bir değişiklik olmayacaktır.

Bunun yanı sıra her filmin ses kalitesi aynı değil. Bazı filmlerde ses efektleri çok daha belirginken diğerleri aynı şekilde olmayabiliyor. O da yönetmenin takdiri.
    Misal ford ve ferrari filminin sesleri oldukça iyi. Matt Daemon’un uçakla kalabalığın üzerinden alçaktan geçtiği sahnede uçağın sesi sadece üst hoparlörlerden arkadan öne doğru geçerek geliyor.

Velhasıl kelam amfide doğru ayarları yapmak oldukça önemli. Son olarak da Avr’nin kendi menüsünden seçtiğim hoparlör diziliminin fotosunu paylaşayım. Belki başka bir arkadaşa faydası dokunur.

DENON AV RECEIVERS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 22 Temmuz 2020; 0:59:20 >

• quote:

Merhaba
    Öncelikle beğeniniz için teşekkürler.

Paylaştığınız yerleşim resimlerini biliyorum ama maalesef sinema için ayrı bir oda olmayınca salon ortamında tam olarak uygulamak biraz zor oluyor.

Misal benim Salon 7x4 mt şeklinde. Tv sehpası ve sistem ise 7 mt’lik kenarda duruyor. Onların tam karşısında da 3’lü koltuk duvara dayalı şekilde bulunmakta. Yani projeksiyon ve arka tavan hoparlörleri tam kafamın üzerinde duruyor. Ki bu hali ile bile izleme mesafem ancak 3,5 mt gibi olabiliyor. O yüzden koltuğu daha öne alıp hoparlörleri daha arkaya almak gibi bir şansım yok. Bu sebeple de arka tavan hoparlörlerini tam ideal olmasa da top middle olarak ayarladım.

Ön üstleri ise front height olarak atadım. Çünkü top front için fazla ön konumdalar. Top front için yaklaşık olarak 1 mt kadar daha oturma pozisyonuna yaklaşmaları gerekli. Fakat o da görüntü olarak çok saçma duracağından hiç onu düşünmedim bile.

Avr üzerinde hoparlör yerleşimini alttaki fotodaki gibi ayarlayıp kalibrasyonu da yapınca seste bir karışıklık olmuyor. Ki atmos ve dts-x formatları için tavan hoparlörleri olması yeterli. İlla ki top middle yada front olacak diye bir zorunluluk yok. Birkaç üstteki mesajımda tavan hoparlör sayısına göre olası seçeneklerin gösterildiği bir tablo paylaşmıştım. Orada atmos için regardless of speaker setup diye bir ibare var.
    Ve de Avr, filmde atmos vs gibi nesne bazlı ses kodu varsa onu hoparlör kurulumuna göre dağıtıyor. Tabii atmos için minimum 5.1.2 şeklinde kurulum olmalı. Yoksa 5.1 kurulumda atmos sesi filmde Avr ekranında dolby true hd logosu görünür.

Bu arada sistemi 5.1.4 olarak yaklaşık 1,5 senedir kullanıyorum ve atmos yada dts-x’li bir çok film izledim. O yüzden seste bir karmaşa olmadığından eminim. En azından eldeki hoparlör ve oda ile çok büyük bir değişiklik olmayacaktır.

Bunun yanı sıra her filmin ses kalitesi aynı değil. Bazı filmlerde ses efektleri çok daha belirginken diğerleri aynı şekilde olmayabiliyor. O da yönetmenin takdiri.
    Misal ford ve ferrari filminin sesleri oldukça iyi. Matt Daemon’un uçakla kalabalığın üzerinden alçaktan geçtiği sahnede uçağın sesi sadece üst hoparlörlerden arkadan öne doğru geçerek geliyor.

Velhasıl kelam amfide doğru ayarları yapmak oldukça önemli. Son olarak da Avr’nin kendi menüsünden seçtiğim hoparlör diziliminin fotosunu paylaşayım. Belki başka bir arkadaşa faydası dokunur.

Yapabilecek başka yoksa tabi ki ben iki kez yer değiştirdim. Değiştirmem fayda sağladı. Bir gün merak ederseniz kafanıza takılırsa bir sandalye alıp biraz önde deneyin. Denemeden önce o konuma göre amfiyi mikrofonla ayarlayın. Çok takmıyorsunuz kullanın. Ben her izlediğim atmos flim dikkat etmedim. Genelde gördüğüm max gördüğüm 7.1.2, 7.1.4 veya 5.1.4 denk gelmedim.

DTS X icin 2016 2017 2018 2019 kadar var

DTS.Demo.Disc.Vol.23.2019.2160p.BluRay.HEVC.DTS-X

Atmos içinde 2014 2015 2016 2017 2018 kadar var

Dolby.Atmos.Demo.2016.Disc.4.1080p.Blu-ray.AVC.TrueHD.7.1.Atmos

yenileri çıkmış mı bilmiyorum demolarıda kullanıp test edebilirsin sistemi

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

oynatmıyor derken xbox one duyururken yani lasmanı yaparken media player özellikleriyle ortaya çıkartırlar. Yanlış anlaşılmasın ama bence biraz daha uğraşın xbox 360 orjinal bluray filmleri izliyordum. xbox one da pc güçünde neden oynatmasın ki. Bence atladığınız bir şey var. Görüntü kalitesi iyidir kötüdür. Takılma yapacak bir cihaz olduğunu düşünmüyorum codec sürümleriyle alakalı bir durum. Ama kullanmadığım için de sizden iyi bilemem ama biraz daha araştırın uğraşın derim.

Alıntıları Göster
    En son 1 yıl evvel test etmiştim, belki güncelleme gelmiştir diye tekrar denedim. KODI'de HDR aktif olmuyor, MKV seçiyor, hepsini açmıyor.(Windows ve Android'dekine göre kısıtlı özellikleri var) Başka uygulamalar denedim, HDR aktif oluyor fakat HD ses formatlarını desteklemiyor(Yine film seçiyor) altyazı bir sonraki repliğe kadar ekranda takılı kalıyor(Meselâ bir sonraki replik 10 dakika sonra, ama 10 dakika önce söylenen söz ekranda kalmaya devam ediyor) tekrar denemedim ama daha evvel test ettiğimde dts'le ilgili sorunlar da vardı, onlar da değişmemiştir herhâlde.
    Oynatabildiği MKV'leri de Zidoo'daki görüntü kalitesinde oynatamıyor.

D&R'dan Blu-Ray film alıp takarsanız sorunsuz açar, USB'den medya oynatmak isterseniz doğru düzgün oynatamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 22 Temmuz 2020; 6:2:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

En son 1 yıl evvel test etmiştim, belki güncelleme gelmiştir diye tekrar denedim. KODI'de HDR aktif olmuyor, MKV seçiyor, hepsini açmıyor.(Windows ve Android'dekine göre kısıtlı özellikleri var) Başka uygulamalar denedim, HDR aktif oluyor fakat HD ses formatlarını desteklemiyor(Yine film seçiyor) altyazı bir sonraki repliğe kadar ekranda takılı kalıyor(Meselâ bir sonraki replik 10 dakika sonra, ama 10 dakika önce söylenen söz ekranda kalmaya devam ediyor) tekrar denemedim ama daha evvel test ettiğimde dts'le ilgili sorunlar da vardı, onlar da değişmemiştir herhâlde.
    Oynatabildiği MKV'leri de Zidoo'daki görüntü kalitesinde oynatamıyor.

D&R'dan Blu-Ray film alıp takarsanız sorunsuz açar, USB'den medya oynatmak isterseniz doğru düzgün oynatamazsınız.

Alıntıları Göster
    bence Microsoft halt yemesidir bence bu durum. Ciden kötü bir durum.

• Denon x700 serileri Amazon'da satışa ve ön sipariş alımlarına başlamış...

• 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.