Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.570
Cevap
94
Favori
265.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    EArc çıktı mı?
    Mediaplayer saçmalığından kurtulabilecek miyiz?
    Ben istiyorum ki bluray filmlerin olduğu harddiski direk tv ye oradan da earc ile avr ye..
    Dts hd true hd ve atmos şu an ki arc ile aktarılamıyor..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

EArc çıktı mı?
    Ben istiyorum ki bluray filmlerin olduğu harddiski direk tv ye oradan da earc ile avr ye..
    Denon AVR X3700H'de ve Sony XH9005'de TV var. Media Player kaliteliyse, TV'nin üzerindeki uygulamadan daha başarılı görüntü kalitesi sunar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğukanBlack

EArc çıktı mı?
    2018 Model Sony STR-DN1080 model AVR'ye güncelleme ile eARC ve HDMI 2.1 gelmiş!

www.sony.com.tr
    STR-DN1080 için Cihaz Yazılımı Güncellemesi sürüm M41.R.0445 | Sony TR
    https://www.sony.com.tr/electronics/support/downloads/00016638

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Selamlar dostum,

Öncelikle teşekkür ederim. Uzun uzun yazmışsın. Tabiki kimseyi suçladığımız yok. Şartlar,durumlar, sağlık ve ekonomik belirsizlikler var. Ülkenin durumu da malum belli.

Şu an için elimde mevcut bir avr yok. Ayrıca 8K takıntımda yok. Sadece 2018 yılında çıkmış ve artık eskimeye yüz tutmuş avr’lere para vermek yerine 2020 model bir avr almak bana daha cazip geliyor. 8K özellikleri pek umrumda değil açıkçası. Ben alacağım avr yi uzun yıllar, mümkünse bozulana kadar kullanmak istiyorum. O yüzden almışken 2020 model olsun diyorum.

Sormuş olduğum soru şuydu;

Denon 3 serisi ile 4 serisi avr’ler arasında ses rengi olarak herhangi bir fark var mı ?

Ayrıca bu ikisi arasında kısık ses performans farkı oluşur mu ?

Mesela X3700H ile X4700H arasında bu gibi farklar ortaya çıkar mı ?

Dali oberon 3 raf tipi hoparlörler için ve dali E12F subwoofer için,

X3700H alırsam ne kaybederim, X4700H alırsam ne kazanırım.

Ayrıca 18m2 salona dali E12F subwoofer çok mu fazla gelir ?

Sistem %80 film için, %20 müzik için düşünülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 16 Temmuz 2020; 13:9:3 >

• DTS X Pro ne oluyor biliyor musunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Selamlar dostum,

Öncelikle teşekkür ederim. Uzun uzun yazmışsın. Tabiki kimseyi suçladığımız yok. Şartlar,durumlar, sağlık ve ekonomik belirsizlikler var. Ülkenin durumu da malum belli.

Şu an için elimde mevcut bir avr yok. Ayrıca 8K takıntımda yok. Sadece 2018 yılında çıkmış ve artık eskimeye yüz tutmuş avr’lere para vermek yerine 2020 model bir avr almak bana daha cazip geliyor. 8K özellikleri pek umrumda değil açıkçası. Ben alacağım avr yi uzun yıllar, mümkünse bozulana kadar kullanmak istiyorum. O yüzden almışken 2020 model olsun diyorum.

Denon 3 serisi ile 4 serisi avr’ler arasında ses rengi olarak herhangi bir fark var mı ?

"Denon gibi sert ses karakterine sahip AVR'lar kısık seste de tatmin edici performans verir, yumuşak ses karakterine sahip AVR'lar ise yüksek seste kendini gösterebilir" diye bir yorum okumuştum yıllar evvel, tabii bu 3 serisi ve 4 serisi için değil tüm Denon'lar için yapılmış bir yorumdu. Sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Denon’lar için genel bir yorum olsada sevindirici bir haber hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

DTS X Pro ne oluyor biliyor musunuz.
    32 Hoparlöre kadar destek sunan bir özellik. Efektler daha ayrılmış, daha yönlü vs. gibi.
    Normal bir ev için imkansıza yakın bir dizilim. (Ev için tasarlandığını sanmıyorum. Sinema salonları, geniş mekânlar vs. içindir herhalde.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 14 Temmuz 2020; 21:38:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

32 Hoparlöre kadar destek sunan bir özellik. Efektler daha ayrılmış, daha yönlü vs. gibi.
    Normal bir ev için imkansıza yakın bir dizilim. (Ev için tasarlandığını sanmıyorum. Sinema salonları, geniş mekânlar vs. içindir herhalde.)

Alıntıları Göster
    Benim kullanımım için çok gereksiz bir durum.
  • quote:

Denon’lar için genel bir yorum olsada sevindirici bir haber hocam
    Tam tersi olabilir mi
  • Yukarda biri
    Dts hd true hd ve atmos şu an ki arc ile aktarılamıyor.. Yazmış bu doğrumu

İlerde kablo alıp tv den netflix izlerken atmos çözdürmek için arc kullanacaktım.

Bu olmuyor mu ? Denon x1400h kullanıyorum.
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Hayır oluyor, hdmi arc ile bu formatları tv destekliyor ise alırsın

• quote:

Selamlar dostum,

Bence çok takıntı yapma Ne kadar hoparlör kullanacaksan ona göre sistem seç avr de yeni bir teknoloji cıkarsa eskiyecek. Nedir bunlar 8k sizin için önemli degil ama yeni ses codec, Hep derler avr eskir hoparlörler eskimez o yüzden onları iyi alın. hoparlör saysı ve güçüne göre sistem kurmanız daha iyi olur. x3700 ile x4700 arasında büyük fark olacağını sanmıyorum. Benim x1400h ile pinnoer elit 9.4.2 kurulama kadar destekleyen serisinde fark hisediliyor ama çok milim farklar. O farklarında hoparlör den kaynaklandığını düşünüyorum. Asıl farkı yaratmak istiyorsanız hoparlör dizilimini doğru yapmanız. Aranızda ne kadar fazla mesafe olursa o kadar kulağa güzel geliyor. Denon x1400h ben iki ortamda kullanıyorum. Biri neredeyse odanın yarısı cam sağdan sola 6 mnetreye önden arkaya 2 metre bir alan , ses sanki kayboluyor. 5.1.2 düzgün çalışıyor sesler karışmıyor ama bir kürenin işindeymiş hissi vermiyor. Bir oda var 3,5 metreye 5,5 metre bir kürenin içindeyim sanki duyduğum sesin nokta olarak gösterebiliyorum. O yüzden kurulum ve doğru hoparlör secimi daha avr den daha çok etkili. Ben her şeyi doğru yapacak ortamı sağladım dersen 3700 ile 4700 tartışabiliriz. Herkes gibi salona kuracağını düşünürsek eşyalardan dolayı doğru kombinasyonu yapmak çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ironmantr

Hayır oluyor, hdmi arc ile bu formatları tv destekliyor ise alırsın
    arc destekliyor ama dolby atmos desteklediğini nasıl anlarım. Dolby atmos bir filmi acıp tv hoparlör versem ses geliyorsa destekliyor mudur.

Teşekkür ederim ufak bir masraftan kurtardınız. Sesleri çözmedi tv speaker büyük ihtimal hdmi dan da çözmeyecektir. Başuna 20 metrelik kablo alacaktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 18 Temmuz 2020; 21:14:9 >
  • quote:

Yukarda biri
    Dts hd true hd ve atmos şu an ki arc ile aktarılamıyor.. Yazmış bu doğrumu

İlerde kablo alıp tv den netflix izlerken atmos çözdürmek için arc kullanacaktım.

Bu olmuyor mu ? Denon x1400h kullanıyorum.
    Medya oynatıcınızı AVR'nize takarsanız problem olmaz, kullanırsınız. Sesi AVR işleyecek, TV sadece görüntü vermek için işe yarayacaktır. Medya oynatıcınızı Tv'ye bağlayıp oradan amfiye gidecekse Atmos, DTS:X vb. güncel formatları da aktarmaz. (TV'ler modele göre farklı işlem yapabilir. Güncel model/işletim sistemi durumu değiştirebilir.)

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

Medya oynatıcınızı AVR'nize takarsanız problem olmaz, kullanırsınız. Sesi AVR işleyecek, TV sadece görüntü vermek için işe yarayacaktır. Medya oynatıcınızı Tv'ye bağlayıp oradan amfiye gidecekse Atmos, DTS:X vb. güncel formatları da aktarmaz. (TV'ler modele göre farklı işlem yapabilir. Güncel model/işletim sistemi durumu değiştirebilir.)

Alıntıları Göster
    netflix destekli media oynatıcıları var mı bilmiyorum. Heralde oynatıcı işimi çözmez. Dolby Atmos destekli android tv box lar çıktımı onuda bilmiyorum. Öyle bir şey işimi çözer heralde. Bu güne kadar atmos destekli filmler olunca pc bağlayıp kullanıyordum.

Geçenlerde hasta olunca hic pc açmak gelmedi tv den direk netflix açıp optikten çözdürdüm baya konforluydu. Kabloyla çözebilseydim baya iyi olurdu ama böyle bir masraf yapmak yerine güzel atmos destekli tv almak daha mantıklı geliyor.

Bakalım birşeyler düzelsin de inşallah oda kısmet olur.

• quote:

netflix destekli media oynatıcıları var mı bilmiyorum. Heralde oynatıcı işimi çözmez. Dolby Atmos destekli android tv box lar çıktımı onuda bilmiyorum. Öyle bir şey işimi çözer heralde. Bu güne kadar atmos destekli filmler olunca pc bağlayıp kullanıyordum.

Geçenlerde hasta olunca hic pc açmak gelmedi tv den direk netflix açıp optikten çözdürdüm baya konforluydu. Kabloyla çözebilseydim baya iyi olurdu ama böyle bir masraf yapmak yerine güzel atmos destekli tv almak daha mantıklı geliyor.

Bakalım birşeyler düzelsin de inşallah oda kısmet olur.

Alıntıları Göster
    En ucuz yollu Mi Box S var. 4K, Netflix, Prime Video, YouTube ve uygulamalar sayesinde birçok alternatif yöntem ile filmler izleyebilirsiniz. Bir bakın isterseniz.

• Merhaba kullanmakta olduğum denon 2400h amfi ve zidoo x9s hdr medya player ı denon 3400 yada 4400 modelleri ile takas etmek istiyorum yardımcı olacak arkadaş var mı acaba değiştirme isteğim phono girişidir bir pikabımız var hatırası olan onu çalıştırmak istiyor isteyen olur takas etmek isteriz teşekkür ederim şimdiden

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Hocam,

18 m2 salonum var. Ön hoparlörler oturduğum yere uzaklığı 4,5 metre. Arka hoparlörler oturduğum yere uzaklığı 2 metre. Salonum küçük görünsede çok fazla geniş bir alana sahip. Yani bir tane L koltuk ve 4 kişilik yuvarlak masa var. Onun dışında başka bir eşya yok. Yani salon eşyalarla dolu değil. Hoparlör düzenim 5.1.2 şeklinde olacak.
    Denon X3700H ve Denon X4700H düşünürken şimdide aklıma Marantz SR6014 girdi.
    Denon AVR’ler için ses konusunda sert bir karaktere sahip olduğu söyleniyor. Acaba Marantz’larda durum nedir? Nasıl bir ses karakterine sahip merak ettim doğrusu.

Ayrıca Denon X4700H avr’yi yavaş yavaş aklımdan eliyorum. Çünkü aşağıda mesajda bir arkadaşın göndermiş olduğu incelemede Denon X4700H’ın hayal kırıklığı yarattığını, X3600H’ın performansının daha iyi olduğu söylenmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 19 Temmuz 2020; 17:30:16 >
  • Mayers! kullanıcısına yanıt
    Dostum işten güçten bu ara yazmaya zaman kalmıyor.

Ben Denon 3400’den 4400’e geçtim. Ses kalitesi olarak bir fark gördüm dersem yalan olur. Tabii burada önleri stereo amfi ile sürmemin bir etkisi yada hoparlörlerimin giriş seviyesi olmasının etkisi var mı bilmiyorum ama benim gördüğüm 3bin ile 4bin serisi arasında ses kalitesi anlamında bir fark yok gibi. Ama enteresan şekilde 4400’e geçince sanki görüntü daha bir net gibi geldi bana.

Benim 4400’e geçme sebebim Amazon’un fiyatı bir kaç saat için 800 € gibi çok iyi bir fiyata indirmesiydi. O zaman ek vergiler de olmadığı için çok cüzi bir rakam ile 7 kanaldan 9 kanala geçebilmiş oldum. Bu sayede 5.1.2 olan kurulumu 5.1.4’e tamamlamış oldum. (3400, 7 kanal destekli)

Bu arada 3bin ile 4bin serileri arasında çektikleri güç arasında 100w fark var. Bu da her kanal için ekstra 5-10w gibi bir güç artışına denk geliyor. Bu da çok büyük bir fark yaratmaz bence. O yüzden 4bin serisi çok uygun fiyata gelmezse olmazsa olmaz değil diyebilirim.

Bunun dışında Sub güçlü olması sorun olmaz. Kalibrasyon ile onun ayarını Avr yapar. Onu dert etmeyin.

Bu arada 4700 çıktığı zaman 4500 de 800 €’lara inecektir. Ki 4500’de de earc desteği var. Benim 4400’e de sonradan geldi.
    Ve de 4500 tüm 4K özelliklerine de sahip. O yüzden 4500 için 800 € gibi fiyat gördüğünüzde hiç düşünmeden sipariş edin derim. Gördüğüm kadarıyla 4500 ile 4700 arasında 4K 120 hz ve 8K desteği dışında bir fark yok. Ha bir de Bluetooth kulaklık bağlantısı yapabiliyorsunuz. Bu da ailede duyma güçlüğü çeken biri varsa yada gece geç saatlerde kulaklıkla film izlerim diyorsanız işe yarayacak bir özellik. Ama olmazsa olmaz değil gibi.

• 
Sayfa: önceki 196197198199200
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.