Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.604
Cevap
96
Favori
266.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar acil bir sorum olacak. Denon avr 2312 nin bağlı kolonlarının yerini değiştirdim bugün. Sonrasında amfi çalışırken 3-5 dakika sonra kapandı stand by durumunda kırmızı sinyal vermeye başladı. Sonra netten ve user manualden mikro işlemci sıfırlama işlemini yaptım yazılanda olduğu gibi ekran yanıp söndü ama bir sonuç alamadım. Hala açılıyor ve iki saniye sonra stand by durumuna düşüp sinyal veriyor. Bunu nasıl çözerim ve durum sakatsa güvenebileceğim gösterebileceğim bir denon servisi vs var mı? Yardımcı olursanız minnettar olurum.
  • kabloları bir kontrol et
  • kablolarda problem yok,kolon bağlamadan da deniyorum fakat aynı.
  • Merhaba arkadaşlar. 3 aydır denon avr-1312 kullanıyorum. Kendi hop. paketi müzik dinletme görevini tam göremediği için kule tipi hop. yöneldim. Fakat giriş seviyesindeki amfi performansı için kule tipi hop. sorunu yaşayacağımı ve ilk önce amfiyi değiştirmem gerektiği görüşleri alıyorum. Bende sanırım bunu yapıcam. Şuandaki amfiyle Dali Consept 6- M.A Rs6 v.s gibi hop kullanırsam amfiyi satınca üst modele geçsem kaybım ne olur? cihazları kaybetme tehlikesi mi istenilen kaliteden kayıp mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karnabatli -- 1 Nisan 2012; 23:12:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karnabatli

Merhaba arkadaşlar. 3 aydır denon avr-1312 kullanıyorum. Kendi hop. paketi müzik dinletme görevini tam göremediği için kule tipi hop. yöneldim. Fakat giriş seviyesindeki amfi performansı için kule tipi hop. sorunu yaşayacağımı ve ilk önce amfiyi değiştirmem gerektiği görüşleri alıyorum. Bende sanırım bunu yapıcam. Şuandaki amfiyle Dali Consept 6- M.A Rs6 v.s gibi hop kullanırsam amfiyi satınca üst modele geçsem kaybım ne olur? cihazları kaybetme tehlikesi mi istenilen kaliteden kayıp mı?

Öncelikle kule tipi hop.'lerin de giriş seviye ürünleri olduğunu belirtmekte fayda var. Kule tipi olmaları orta veya üst seviye olacakları anlamına gelmiyor. Daha iyi hop.ler alıp bu avr ile devam edebilirsiniz, merak etmeyin bu aletlerin opsiyonları yüksektir. Ancak çok yüksek watlı hop.de çıkış gücü düşük amfi sorun yaratabilir ( o da çok çok zorlanırsa en üst volümde dinlenirse) Cihaz falan kaybetmezsiniz yani, ama iyi hop. giriş seviye amfi, çok bir şey değiştirmez bence.

• quote:

Merhaba arkadaşlar. 3 aydır denon avr-1312 kullanıyorum. Kendi hop. paketi müzik dinletme görevini tam göremediği için kule tipi hop. yöneldim. Fakat giriş seviyesindeki amfi performansı için kule tipi hop. sorunu yaşayacağımı ve ilk önce amfiyi değiştirmem gerektiği görüşleri alıyorum. Bende sanırım bunu yapıcam. Şuandaki amfiyle Dali Consept 6- M.A Rs6 v.s gibi hop kullanırsam amfiyi satınca üst modele geçsem kaybım ne olur? cihazları kaybetme tehlikesi mi istenilen kaliteden kayıp mı?

Eğer kullandığınız alan çok büyük değilse raf tipi hoparlörlerde kullanabilirsiniz. Ben Denon Avr-1911 ile Harman Kardon HKTS-30 kullanıyordum müzik konusunda zayıf kaldığı için front olarak kullanmak için Monitor Audio RX2 aldım. 30 metrekare odada kullanıyorum ve çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furai -- 2 Nisan 2012; 17:35:17 >

• öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. ilk önce profesyonel müzik sitemleri hakkında konuya hakim değilim tabiri caizse bende giriş seviyesindeyim :) kafamda ki sistem gereksimi her zaman müzik dinleme odaklı olmuştur. hala da öyle. mağazada gezerken birden 1312 yi kucağımda budum desem yalan olmaz :) şimdi elimde iyi kötü bir cihaz var. bu cihaza hop. almak istediğimi söylediğim satıcıya genelde o avr yi değiştir 1912 ideal. her hop. sürersin yoksa alternatifin zor. dali consept 6 v.s için süremez ve kötü ses alısın benzeri yanıtlar aldım. şöyle sorayım o halde. 3 kuruşluk amfim var 5 kuruşluk hoparlör aldım buna. benim alacağım kalite 3 kuruşluk kadar mı, yoksa hop. dolayı 3 kuruşun da altına mı düşecektir. benim satıcılardan anladığım o avry e uygun bişey bulamazsan 3 kuruşu da göremezsin yönünde. taylansim arkadaşımın dediğini yanlış anlamadıysam ideal bi eşleşmede 3 kuruşluk kaliteyi yakalama şansım var. eğer durum böyle olursa hemen olmasa da ileride her halükarda 1312 yi daha üst seviyeyle değiştirecem. şimdiden ileriye dönük, bugün kü cihazı da tatminkar şekilde dinlemek için hop.almak benim için çok mantıklı ve avantajlı. furai arkadaşım önerdiğin hop. ilk defa görüyorum. ev kullanımı için gayet yeterli duruyor. kule tipi olsun diye bi durum yok aslında. sadece kule tipi hop. farkındayım onlara bakıyorum. sonuçta apartman ortamında belli bir ses seviyesinin üstünde çıkmak çok zor. amacım sadece max. verimlilikte kullanabilmek. müzik dinlerken iyi kriteri benim için heyecan duymaktan başka birşey değil. o yüzden kısık seviyelerde bile sesi ayrıntılı alabilmek, yumuşak ve dağılan bir bass sound v.s gibi beklentilerim oluyor. Bu arada magnat quantum 557 hop. önerisi aldım ve denon stereo amfide performansı kulağıma hoş geldi. aranızda kullanan tecrubesi olan varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karnabatli -- 3 Nisan 2012; 0:11:44 >

• quote:

öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. ilk önce profesyonel müzik sitemleri hakkında konuya hakim değilim tabiri caizse bende giriş seviyesindeyim :) kafamda ki sistem gereksimi her zaman müzik dinleme odaklı olmuştur. hala da öyle. mağazada gezerken birden 1312 yi kucağımda budum desem yalan olmaz :) şimdi elimde iyi kötü bir cihaz var. bu cihaza hop. almak istediğimi söylediğim satıcıya genelde o avr yi değiştir 1912 ideal. her hop. sürersin yoksa alternatifin zor. dali consept 6 v.s için süremez ve kötü ses alısın benzeri yanıtlar aldım. şöyle sorayım o halde. 3 kuruşluk amfim var 5 kuruşluk hoparlör aldım buna. benim alacağım kalite 3 kuruşluk kadar mı, yoksa hop. dolayı 3 kuruşun da altına mı düşecektir. benim satıcılardan anladığım o avry e uygun bişey bulamazsan 3 kuruşu da göremezsin yönünde. taylansim arkadaşımın dediğini yanlış anlamadıysam ideal bi eşleşmede 3 kuruşluk kaliteyi yakalama şansım var. eğer durum böyle olursa hemen olmasa da ileride her halükarda 1312 yi daha üst seviyeyle değiştirecem. şimdiden ileriye dönük, bugün kü cihazı da tatminkar şekilde dinlemek için hop.almak benim için çok mantıklı ve avantajlı. furai arkadaşım önerdiğin hop. ilk defa görüyorum. ev kullanımı için gayet yeterli duruyor. kule tipi olsun diye bi durum yok aslında. sadece kule tipi hop. farkındayım onlara bakıyorum. sonuçta apartman ortamında belli bir ses seviyesinin üstünde çıkmak çok zor. amacım sadece max. verimlilikte kullanabilmek. müzik dinlerken iyi kriteri benim için heyecan duymaktan başka birşey değil. o yüzden kısık seviyelerde bile sesi ayrıntılı alabilmek, yumuşak ve dağılan bir bass sound v.s gibi beklentilerim oluyor. Bu arada magnat quantum 557 hop. önerisi aldım ve denon stereo amfide performansı kulağıma hoş geldi. aranızda kullanan tecrubesi olan varmıdır?

Bence 1312'yi almakta biraz aceleci davranıp, yanlış karar vermişe benziyorsunuz. Fakat bu hataları bu işlere başlayan hemen hemen herkes yapmıştır. Satınalma gücünüzü bilmemekle birlikte denon 1912 alarak yine yanlış bir karar vereceğinizi düşünmekteyim. Anladığım kadarıyla sinema değil, önceliğiniz müzik dinlemek, denon 1912 stereo performansı konusunda sizi yine mutlu etmeyecektir. "Ayda yılda bir film seyrederim ama hergün müzik dinlerim" diyorsanız ciddi ciddi orta seviye bir stereo amfi düşünmelisiniz ve buna uygun hop. edinmelisiniz.

Bu işin mantığı şudur; sizi tatmin etmeyecek giriş seviye bir ürün almak, orta, üst seviyede bir cihaz almaktan uzun vadede daha pahalıya gelir.

• quote:

öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. ilk önce profesyonel müzik sitemleri hakkında konuya hakim değilim tabiri caizse bende giriş seviyesindeyim :) kafamda ki sistem gereksimi her zaman müzik dinleme odaklı olmuştur. hala da öyle. mağazada gezerken birden 1312 yi kucağımda budum desem yalan olmaz :) şimdi elimde iyi kötü bir cihaz var. bu cihaza hop. almak istediğimi söylediğim satıcıya genelde o avr yi değiştir 1912 ideal. her hop. sürersin yoksa alternatifin zor. dali consept 6 v.s için süremez ve kötü ses alısın benzeri yanıtlar aldım. şöyle sorayım o halde. 3 kuruşluk amfim var 5 kuruşluk hoparlör aldım buna. benim alacağım kalite 3 kuruşluk kadar mı, yoksa hop. dolayı 3 kuruşun da altına mı düşecektir. benim satıcılardan anladığım o avry e uygun bişey bulamazsan 3 kuruşu da göremezsin yönünde. taylansim arkadaşımın dediğini yanlış anlamadıysam ideal bi eşleşmede 3 kuruşluk kaliteyi yakalama şansım var. eğer durum böyle olursa hemen olmasa da ileride her halükarda 1312 yi daha üst seviyeyle değiştirecem. şimdiden ileriye dönük, bugün kü cihazı da tatminkar şekilde dinlemek için hop.almak benim için çok mantıklı ve avantajlı. furai arkadaşım önerdiğin hop. ilk defa görüyorum. ev kullanımı için gayet yeterli duruyor. kule tipi olsun diye bi durum yok aslında. sadece kule tipi hop. farkındayım onlara bakıyorum. sonuçta apartman ortamında belli bir ses seviyesinin üstünde çıkmak çok zor. amacım sadece max. verimlilikte kullanabilmek. müzik dinlerken iyi kriteri benim için heyecan duymaktan başka birşey değil. o yüzden kısık seviyelerde bile sesi ayrıntılı alabilmek, yumuşak ve dağılan bir bass sound v.s gibi beklentilerim oluyor. Bu arada magnat quantum 557 hop. önerisi aldım ve denon stereo amfide performansı kulağıma hoş geldi. aranızda kullanan tecrubesi olan varmıdır?

Sanırım benzer şekilde bende Logitech Z5500 yada Z906 bakarken birden Saturn deki kampanyadan yararlanıp 1312xp set aldım. 1 ay kadar mutlu bir beraberliğimiz olduktan sonra sinema sistemlerine karşı başlayan ilgim sonucu hoparlörler yetersiz gelmeye başladı. Bende denonun hoparlörlerini satıp kendime jamo s606 set aldım. Şuan Denon AVR-1312 yi Jamo S606 setle kullanıyorum. Şuan gayet tatminkar geliyor geliyor ama bu forumda vakit geçirdikçe amfiyi de değiştirmek isteyeceğime eminim:)
    1312 Jamo s606 gibi bir seti gayet güzel sürmekte kesinlikle 3 kuruşluk anfiyle 5 kuruşluk hoparlörü sürerek en azından 4 kuruşluk bir ses alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kolpakolpa

quote:

Sanırım benzer şekilde bende Logitech Z5500 yada Z906 bakarken birden Saturn deki kampanyadan yararlanıp 1312xp set aldım. 1 ay kadar mutlu bir beraberliğimiz olduktan sonra sinema sistemlerine karşı başlayan ilgim sonucu hoparlörler yetersiz gelmeye başladı. Bende denonun hoparlörlerini satıp kendime jamo s606 set aldım. Şuan Denon AVR-1312 yi Jamo S606 setle kullanıyorum. Şuan gayet tatminkar geliyor geliyor ama bu forumda vakit geçirdikçe amfiyi de değiştirmek isteyeceğime eminim:)
    1312 Jamo s606 gibi bir seti gayet güzel sürmekte kesinlikle 3 kuruşluk anfiyle 5 kuruşluk hoparlörü sürerek en azından 4 kuruşluk bir ses alıyorum.

Ustteki msgimi yazdiktan sadece birkac gun sonra bugun icime giren bu virus yuzunden amfimi satip onkyo nr609 aldim...onkyo da giris seviyesi bir anfi olmasina ragmen cok fakli bir performansi var. Yada benim kulagima cok daha guzel geldi...

• Denon Avr 1911 ısınma sorunu

Sevgili arkadaşlar,

Sistem: Denon Avr 1911, dali ikon 6 mk2 frontlar, sur backlerde jamo s506, centerda diğerleri eski bir sony hoparlor var. Hepsi 6 ohm, kablolama iyi, parazit yok, sistem uyarısı yok. Yaklaşık 1 yıldır günde 20 saat açık. Tv Avr'ye bağlı hiçbir sorun yok. Zaman zaman dvd, blueray izliyoruz sorun yok, en son ps3 bağladık sorun yok.

Yaklaşık 6 ay önce istanbuldan şehir dışına taşındık. İstanbulda ses düzeyini nadirde olsa 3-5 dakikalığına 50-60 seviyesine açabiliyordum, çoğunlukla komşu geliyordu. 30-40 arası idare ediyordum.

Şehir dışına taşındığımız ilk günlerde bol bol müzik dinledim, sesi gönlümüzce açtık, 40-50 seviyelerinde saatlerce dinledik. Evin dışına çıkıp gece gündüz ses kontrolü yaptığımız ve sesin evin dışına çıkmadığını anladığımız anda ses seviyesini daha da açma isteği geldi.

320 kbs albümler oluşturdum. Genelde dans parçaları, 80'ler vs. Flash bellek ile sorunsuz dinliyorum. Sesi coştuğumuz zaman 50-60 seviyelerine kadar açıyoruz. Tabi bu 1-2 saatlik olay değil en az 5 saat.

Geçen ay, saat 18:00 sularında dinlemeye başladım. Sesi 30' dan saat saat kademeli olarak 50-55 seviyesine açtım. Çok sesli baslı sağlam parçalarda odada bastan resmen mikro dalga oluştu, titreşimden ısındık :) Çok hoş şekilde kulelerin performansını görme, anlama fırsatım oldu. Kolonlar layığını verdi. Ses değişti. Yaşadığım mutluluğu anlatamam. İçkininde etkisiyle sesi biraz daha açtım sanıyorum 70 seviyesine. Saat 10.30 sularıydı. Avr'nin ısının arttığını biliyordum elle üstü ısınıyor uzun süreli yüksek ses kullanımlarında yumurta bile kızartır fakat soğutma demirinin büyük olması dolayısıyla bir sorun olmayacağını sanıyordum. Bu esnada çıt dedi kapandı. Powerında kırmızı yanmaya başladı. Sorun ısınma problemiymiş. Powera bir daha bastım açıldı.

Hmm dedim 6 saat dinlersen olacağı bu, soruce level 6 daydı 0'a aldım, ch leveller yüksekti onlarıda 0 ladım. Vay dedim 100 ses bastık kolonların her biri 180 w amfi çıkışı kanal başı 125 w e doğal dedim. 7 nci kule hayali kurarken hayallerim ısınma nedeniyle suya düştü.

Geçen akşam saat 17:00 sularında yine gaza geldim. Sesi saat saat kademe kademe arttırırken 80'e vardım. Bası az, melodik parçalarda amfinin ısısı azalıyor. Neyse saat 22:00 sularında Dr.Alban'ın Hard Pain parçasını dinlerken ses 80 seviyesindeyken çıt dedi ısıdan amfi yeniden kapandı.

Sevgili arkadaşlar enstrümantel düzeyi az, bası düşük parçalarda 100'e bile gazlasanız sorun yok... Fakat şöyle bir örnek vereyim benim sistemdeki kolonlar ile DR. Alban'ın no coke (Herkes bildiği için örnek) parçasını 10 defa ses seviyesi 80-90'da dinlerseniz kapatır ısıdan.

Amfinin etrafında birşey yok, açık... Havadar...Dün gece kapanınca içinde beyaz seramik parçanın kahve rengiye doğru hafiften renk değiştirdiğini gördüm. Amfinin içinde fan yok! Isınınca soğutacak bir fan bulunmuyor. Yüksek ses ile müzik dinlemeyi zaman zaman çok seviyorum. Hayallerim suya düştü. Amfinin üstüne laptop fanı koymayı düşünüyorum. Belki içini biraz serinletir. Isıdan dolayı kapanmanın önüne geçer.

Bundan sonra bir avr alacaksam, satıcıya 2 parça götüreceğim, sesi 100'e açacağım amfinin çıkışı 125 ise en az 150 lik kolon ve 5 çıkış bağlı olmasına dikkat edeceğim, 2 saat son ses test edeceğim.

Saatlerce kaliteli ve yüksek ses dinleyebilmek için ne yapmam gerekir. Sevgili arkadaşlar ve üstatlar, aranızda bu şekilde müzik dinleyebilen bir avr'yi test edebilen var mı? Avr'den vaz geçemiyorum. Herşeyi barındırıyor.

Şimdiden teşekkürler.

Saygılar.

Sinan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCTIC -- 10 Nisan 2012; 12:09:50 >

• arkadaşlar merhaba,

evde film izleme amaçlı, yüksek ses beklentim yok onun yerine kaliteli net ses istiyorum. sizce bu iki sistemden hangisi daha iyi olur ya da başka ne önerirsiniz avr bir sistem yerine bluerayli 5+1 hazır bir sistem mi almalıyım. bütçe 1500TL

denon 1311 + klipsch hd 300 1300TL
    denon 1312xp 800TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuralas

arkadaşlar merhaba,

evde film izleme amaçlı, yüksek ses beklentim yok onun yerine kaliteli net ses istiyorum. sizce bu iki sistemden hangisi daha iyi olur ya da başka ne önerirsiniz avr bir sistem yerine bluerayli 5+1 hazır bir sistem mi almalıyım. bütçe 1500TL

denon 1311 + klipsch hd 300 1300TL
    denon 1312xp 800TL

denon 1312 xp nerede 800 tl?
  • 1311 xp varsa 1312 xp media markt antalya 799 tl muhtemelen diğer media marktlardada aynıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ARCTIC

Denon Avr 1911 ısınma sorunu

Sevgili arkadaşlar,

Sistem: Denon Avr 1911, dali ikon 6 mk2 frontlar, sur backlerde jamo s506, centerda diğerleri eski bir sony hoparlor var. Hepsi 6 ohm, kablolama iyi, parazit yok, sistem uyarısı yok. Yaklaşık 1 yıldır günde 20 saat açık. Tv Avr'ye bağlı hiçbir sorun yok. Zaman zaman dvd, blueray izliyoruz sorun yok, en son ps3 bağladık sorun yok.

Yaklaşık 6 ay önce istanbuldan şehir dışına taşındık. İstanbulda ses düzeyini nadirde olsa 3-5 dakikalığına 50-60 seviyesine açabiliyordum, çoğunlukla komşu geliyordu. 30-40 arası idare ediyordum.

Şehir dışına taşındığımız ilk günlerde bol bol müzik dinledim, sesi gönlümüzce açtık, 40-50 seviyelerinde saatlerce dinledik. Evin dışına çıkıp gece gündüz ses kontrolü yaptığımız ve sesin evin dışına çıkmadığını anladığımız anda ses seviyesini daha da açma isteği geldi.

320 kbs albümler oluşturdum. Genelde dans parçaları, 80'ler vs. Flash bellek ile sorunsuz dinliyorum. Sesi coştuğumuz zaman 50-60 seviyelerine kadar açıyoruz. Tabi bu 1-2 saatlik olay değil en az 5 saat.

Geçen ay, saat 18:00 sularında dinlemeye başladım. Sesi 30' dan saat saat kademeli olarak 50-55 seviyesine açtım. Çok sesli baslı sağlam parçalarda odada bastan resmen mikro dalga oluştu, titreşimden ısındık :) Çok hoş şekilde kulelerin performansını görme, anlama fırsatım oldu. Kolonlar layığını verdi. Ses değişti. Yaşadığım mutluluğu anlatamam. İçkininde etkisiyle sesi biraz daha açtım sanıyorum 70 seviyesine. Saat 10.30 sularıydı. Avr'nin ısının arttığını biliyordum elle üstü ısınıyor uzun süreli yüksek ses kullanımlarında yumurta bile kızartır fakat soğutma demirinin büyük olması dolayısıyla bir sorun olmayacağını sanıyordum. Bu esnada çıt dedi kapandı. Powerında kırmızı yanmaya başladı. Sorun ısınma problemiymiş. Powera bir daha bastım açıldı.

Hmm dedim 6 saat dinlersen olacağı bu, soruce level 6 daydı 0'a aldım, ch leveller yüksekti onlarıda 0 ladım. Vay dedim 100 ses bastık kolonların her biri 180 w amfi çıkışı kanal başı 125 w e doğal dedim. 7 nci kule hayali kurarken hayallerim ısınma nedeniyle suya düştü.

Geçen akşam saat 17:00 sularında yine gaza geldim. Sesi saat saat kademe kademe arttırırken 80'e vardım. Bası az, melodik parçalarda amfinin ısısı azalıyor. Neyse saat 22:00 sularında Dr.Alban'ın Hard Pain parçasını dinlerken ses 80 seviyesindeyken çıt dedi ısıdan amfi yeniden kapandı.

Sevgili arkadaşlar enstrümantel düzeyi az, bası düşük parçalarda 100'e bile gazlasanız sorun yok... Fakat şöyle bir örnek vereyim benim sistemdeki kolonlar ile DR. Alban'ın no coke (Herkes bildiği için örnek) parçasını 10 defa ses seviyesi 80-90'da dinlerseniz kapatır ısıdan.

Amfinin etrafında birşey yok, açık... Havadar...Dün gece kapanınca içinde beyaz seramik parçanın kahve rengiye doğru hafiften renk değiştirdiğini gördüm. Amfinin içinde fan yok! Isınınca soğutacak bir fan bulunmuyor. Yüksek ses ile müzik dinlemeyi zaman zaman çok seviyorum. Hayallerim suya düştü. Amfinin üstüne laptop fanı koymayı düşünüyorum. Belki içini biraz serinletir. Isıdan dolayı kapanmanın önüne geçer.

Bundan sonra bir avr alacaksam, satıcıya 2 parça götüreceğim, sesi 100'e açacağım amfinin çıkışı 125 ise en az 150 lik kolon ve 5 çıkış bağlı olmasına dikkat edeceğim, 2 saat son ses test edeceğim.

Saatlerce kaliteli ve yüksek ses dinleyebilmek için ne yapmam gerekir. Sevgili arkadaşlar ve üstatlar, aranızda bu şekilde müzik dinleyebilen bir avr'yi test edebilen var mı? Avr'den vaz geçemiyorum. Herşeyi barındırıyor.

Şimdiden teşekkürler.

Saygılar.

Sinan.

Abarti seviyede sürekli dinleyecekseniz profesyonel sistemlere bakın, hifi değil de organizasyonlarda kullanılan anfi/hoparlör (pa speaker, pa anfi) türlerine.

Ya da hoparlörünüzü hassasiyeti yüksek bir model bir değiştirin veya/bunun yanında preoutları olan bir anfi alıp bazı hoparlörleri ekstra anfi ile besleyin. Yüksek ses seviyesi için hifi anfiler ile pa anfilerini beraber kullananlar var bazı yabancı sitelerde.

• Arkadaslar 1 yıl gibi bir süredir denon 1311 avr kullanıyorum. 1-2 aydır devam eden bir sorunum var. Film izlerken sık sık cihaz kapanıp kırmızı ısık yanıp sonmeye basladı. Actıgım zaman tekrar acılıyor ve tekrarlıyor bazende 1 defa bu olay oluyor daha sonra fılmın sonuna kadar hıcbırsey olmuyor.

Forumda bır arkadasın daha olmus ve verilen cevaplarada goz attım. Hoparlorlerı yenı bır kablo alıp tekrar deneyecegım ama bundada aynı sonucu alırsak cıhazdamı sorun vardır acaba?
  • merhaba arkadaşlar,
    yaklaşık 3 yıla yakındır denon avr 1610 kullanıyorum. Dark media playerım 8 ay önce bozuldu, garantisi bitti dediler, tamir etmediler, neyse
    samsung lcd den usb'ye eksternal hard disk bağlayarak, filmleri izliyordum.
    15 gün oldu taşındım, lcdyi amfiye hdmı ve optik ile bağladım. digitürk amfiye sadece hdmı ile bağlı. media player zaten yok
    digitürk izlerken sorun yok. lcd'nin usb sine bağlı filmlerde görüntü var, ses yok...15 gündür ara ara uğraşıyorum olmadı, daha önce nasıl bağlamıştım çözemiyorum, yardım lütfen
  • lagordiyan ; avr-1311'inizde arıza olabilir. Servisle görüşmenizde fayda var.

Bütün bağlantıları söküp 30sn-1dk aralıklarla cihazı açıp kapatın bunu 8-10 defa tekrarlıyabilirsiniz , bu her açma kapamalardan herhangibirinde cihaz kendini kapatırsa arıza var demektir aldığınız yer vasıtasıyla cihazı servisine yollayın.

Cihazınızın özellikle hoparlör kablolarını kontrol edin , özellikle amfiye bağlanan kabloların + uçlarında tam oturmama veya dışarı taşma varsa ve kablo kasaya anlık temasda bulunuyorsa sebep buda olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutor34

merhaba arkadaşlar,
    yaklaşık 3 yıla yakındır denon avr 1610 kullanıyorum. Dark media playerım 8 ay önce bozuldu, garantisi bitti dediler, tamir etmediler, neyse
    samsung lcd den usb'ye eksternal hard disk bağlayarak, filmleri izliyordum.
    15 gün oldu taşındım, lcdyi amfiye hdmı ve optik ile bağladım. digitürk amfiye sadece hdmı ile bağlı. media player zaten yok
    digitürk izlerken sorun yok. lcd'nin usb sine bağlı filmlerde görüntü var, ses yok...15 gündür ara ara uğraşıyorum olmadı, daha önce nasıl bağlamıştım çözemiyorum, yardım lütfen

Cihazınızın 2 Optik girişi var hatırladığım kadarıyla. Lcd'yi bağladığınız girişi ayarlar'dan input seçeneğinde opt1 opt2 seçenekleri vardır. Cihazınızı giriş yaptığınız yerden (listede cihaz isimleri mevcut tv, dvd, dvr, bd, aux gibi) bu seçenekleri denemeniz gerekiyor. Büyük ihtimal siz opt1'e bağladınız, ayarlar input seçeneğinde opt2 olarak gözüküyordur, veya tam tersi.

• Arkadaşlar Denon 3312 ile aranıza katıldım. Şu an için güzel gözüküyor ancak çok fazla kullanma şansım olmadı. 2 hafta içinde taşınacağım o zaman daha detaylı bir şekilde görüp resimli resimsiz tekrar paylaşımda bulunabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.