Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.604
Cevap
96
Favori
266.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya akıllı kumanda ile tüm kumandaları teke indirebilirsiniz, veya TV'nizin kumandasında böyle bir özellik varsa komut öğretebilir, oradaki seçimle sesi kontrol edebilirsiniz.
  • arkadaşlar, benim set geldi ama bağlantı işi tam bir muamma
    lütfen aşağıdaki seti nasıl ve netür kablolarla birbirine bağlamam gerektiği konusunda bana yardımcı olabilir misiniz?

Panasonic 42ST30 Neoplasma
    Denon 1611 anfi
    Pioneer s-11+ s-21 sub
    PS3 bluray
    Digitürk HD kutu

elimde 2 tene HDMİ kablo ve bir tane de TV'de kullandığım altın uçlu scart kablo var.

teşekkürler
  • pm

• teşekkürler @sakpinar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankarli

teşekkürler @sakpinar

Rica ederim
  • niye açık açık yazmadınızda pm attınız anlmadım. burası bir bigi paylaşım platformu, gizliyecek ne vardı anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firstemperor

niye açık açık yazmadınızda pm attınız anlmadım. burası bir bigi paylaşım platformu, gizliyecek ne vardı anlamadım.

aslında gizli saklı olacak bir şeyde yoktu ama arkadaş öyle uygun görmüş.
    aslında bu basit konuyu yazıp beni grup içinde daha da rencide etmemek istemiş sağolsun

bu arada aranıza yeni katılmış birisi olarak bir sorum daha olacak (mümkünse buradan cevap verin arkadaşlar)

imzamda görülen sistemden film ve TV'de tatminkar bir verim aldığımı ancak müzik konusunda aslında istediğim verimi alamadığımı gördüm (aslında başından belliydi ya hadi neyse)
    şimdi sorum şu: bu sisteme klipsch synergy2 veya RB51 türü stereo hop bağlayabilir miyim? bağlarsam verim alabilir miyim? ya da ne yapmalıyım?

saygılar, selamlar herkese

• quote:

quote:

niye açık açık yazmadınızda pm attınız anlmadım. burası bir bigi paylaşım platformu, gizliyecek ne vardı anlamadım.

aslında bu basit konuyu yazıp beni grup içinde daha da rencide etmemek istemiş sağolsun

bu arada aranıza yeni katılmış birisi olarak bir sorum daha olacak (mümkünse buradan cevap verin arkadaşlar)

imzamda görülen sistemden film ve TV'de tatminkar bir verim aldığımı ancak müzik konusunda aslında istediğim verimi alamadığımı gördüm (aslında başından belliydi ya hadi neyse)
    şimdi sorum şu: bu sisteme klipsch synergy2 veya RB51 türü stereo hop bağlayabilir miyim? bağlarsam verim alabilir miyim? ya da ne yapmalıyım?

Hop. değiştirmek Stereo verimini arttırmaz bence, ama 2 adet kaliteli kule tipi hop alırsan ses kalitesini arttırabilirsin, mevcut hop sisteminin büyük ihtimal basları yüksektir.Bu durum film seyrederken olumlu etki yapmasına rağmen müzik dinlerken basları kısman gerekir. Sorunlardan biride bence Denon 1611 AV receiver (denon kalitesine diyecek lafım yok). Keşke Pre Out çıkışlı bir Avr alabilseydiniz ileride stereo amfi takviyesiyle müzikal kaliteyi arttırabilirdiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: taylansim

quote:

quote:

Hop. değiştirmek Stereo verimini arttırmaz bence, ama 2 adet kaliteli kule tipi hop alırsan ses kalitesini arttırabilirsin, mevcut hop sisteminin büyük ihtimal basları yüksektir.Bu durum film seyrederken olumlu etki yapmasına rağmen müzik dinlerken basları kısman gerekir. Sorunlardan biride bence Denon 1611 AV receiver (denon kalitesine diyecek lafım yok). Keşke Pre Out çıkışlı bir Avr alabilseydiniz ileride stereo amfi takviyesiyle müzikal kaliteyi arttırabilirdiniz.

arkadaşlar,
    uzun uğraşlar ve dinlemelerim sonucunda ctesi günü Proav Tuncay beyden Polk Audio 400 aldım ve pazar günü bütün gün evde kurulum, ayar yaptım ve müziğin keyfine vardım. öncelikle söylemeliyim ki Denon1611 ile performansı şimdilik beni tatmin etti ancak ileride müzik için farklı arayışa gireceğim kesin.
    değerlendirdiklerim: Dali, Jamo, Klipsch aralarında benim anlayamayacağım veya önemsemeyeceğim kadar farklar vardı.
    ancak Polk ve B&W arasında ise Polk'ta karar kıldım, kalite ve performans açısından ikiside birbirine çok yakın geldi bana ama B&W 684 fiyatı Polk'un neredeyse 2 katıydı
    bu arada Paradigm konusunda etkilendiğimi ve ciddi bütçem olsaydı paradigm alabileceğimi de ifade etmeliyim.
    velhasıl kelam: Denon 1611+ Polk 400 setle mutlu mesut bahtiyarım

• selamlar arkadaşlar.
    denon avrler için reset işlemi nasıl yapılıyor?bilgisi olan arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: firstdejavu

selamlar arkadaşlar.
    denon avrler için reset işlemi nasıl yapılıyor?bilgisi olan arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum.

surround +/- tuşlarına ve on/off tuşuna aynı anda 2 sn basılı tuutuyorsunuz ve ekranda göstergeler yanıp sönmeye başladığında işlem tamam demektir.
    ancak cihazı önceden üzerindeki on/off tuşuyla kapatmış olmalısnız.
    (dün akşam ben de yaptım, oradan hemen hatırlıyorum)
  • quote:

quote:

selamlar arkadaşlar.

surround +/- tuşlarına ve on/off tuşuna aynı anda 2 sn basılı tuutuyorsunuz ve ekranda göstergeler yanıp sönmeye başladığında işlem tamam demektir.

surround +/- tuşları ortadaki 4 yöne olan tuşların sağ/sol tarafı?
    on/off tuşu bende açma/kapama şeklinde birde yanında on/standby tuşu var (sizin dediğiniz hangisi anlayamadım)
    Bu arada bendeki model avc-a11xva modeli.
    İlk defa reset ihtiyacı duydum ama bir türlü beceremedim.Manuelindede bulamadım açıkcası.

• quote:

quote:

quote:

selamlar arkadaşlar.

on/off tuşu bende açma/kapama şeklinde birde yanında on/standby tuşu var (sizin dediğiniz hangisi anlayamadım)
    İlk defa reset ihtiyacı duydum ama bir türlü beceremedim.Manuelindede bulamadım açıkcası.

ben 1611'e göre yazmıştım, sizin modelin user manual 44. sayfasında aşağıdaki gibi anlatıyor
    kumandadan RC SETUP butonuna en az 3 saniye basılı tutun
    ardından sırasıyla 9-8-1 tuşlarına basın, kumandanın IR sinyali 4 kez yanıp-söner
    böylece bütün memory sıfırlanmış oluyormuş, kitap öyle diyor
    http://www.audioproducts.com.au/downloadcenter/DOCs//PDFs/Denon/AVCA11XVAE2_ENG_IM_102.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakankarli -- 5 Mart 2012; 15:20:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

selamlar arkadaşlar.

ben 1611'e göre yazmıştım, sizin modelin user manual 44. sayfasında aşağıdaki gibi anlatıyor
    kumandadan RC SETUP butonuna en az 3 saniye basılı tutun
    ardından sırasıyla 9-8-1 tuşlarına basın, kumandanın IR sinyali 4 kez yanıp-söner
    böylece bütün memory sıfırlanmış oluyormuş, kitap öyle diyor
    http://www.audioproducts.com.au/downloadcenter/DOCs//PDFs/Denon/AVCA11XVAE2_ENG_IM_102.pdf

sayın hakankarli hocam.
    cevabınız için teşekkür ederim.
    sizin verdiğiniz resetleme şekli sanırım benim kumandaya uymuyor.

bendeki kumanda aşağıdadır:
    http://www.son-video.com/images/static/Rayons/HomeCinema/AmpliAV/Denon/A11/AVC-A11XV_Zap_tg.jpg

fakat verdiğiniz yanıtlar ışığında sanırım aradığım cevabı buldum.
    bir deneyelim bakalım neler olacak (gerçi bugün deneme şansım olmayacak fakat ilk fırsatta deneyeceğim)

• selam arkadaşlar,
    aşağıdaki akıllı kumandayı almak istiyorum, kullanma talimatında AVR ler için uyumlu olduğu söyleniyor.
    kullanan, tecrübe edeniniz var mı?
    bu arada denon 1611, PS3 ve DigiHD'de kullanacağım bu cihazla.
    http://www.philips.com.tr/c/uzaktan-kumandalar/prestigo-15i-1-arada-sru8015_10/prd/

saygılar
  • quote:

selam arkadaşlar,
    aşağıdaki akıllı kumandayı almak istiyorum, kullanma talimatında AVR ler için uyumlu olduğu söyleniyor.
    kullanan, tecrübe edeniniz var mı?
    bu arada denon 1611, PS3 ve DigiHD'de kullanacağım bu cihazla.
    http://www.philips.com.tr/c/uzaktan-kumandalar/prestigo-15i-1-arada-sru8015_10/prd/

saygılar

Akıllı kumandada bence sadece Logitech Harmony serilerine bakın, başka birşey de aramayın derim. İmzamdaki cihazların hepsini sadece yine imzamdaki kumanda ile kullanıyorum. IR kodu falan öğretmeye gerek yok, nerdeyse buna hiç ihtiyaç duymazsınız. Çünkü binlerce cihaz web deki veritabanında var, seçmeniz yetiyor. Ayrıca aktivite oluşturabiliyorsunuz. Bu da şöyleki; tek bir tuşa basarak TV'yi açar, uygun input'a geçer, AVR'nizi açar, uygun inputu seçer, uydu receiver, HD veya DVD oynatıcınızı açar ve uygun input'u seçer.

• herkese merhaba arkadaslar evime hifi sistem kurmak istiyorum fakat oynatıcı düşünmüyorum alıcam tv de usb ve hdd den oynatma özelliği var sistemi optıcal çıkıştan tv bağlıcam ses olarak kaybım olurmu.yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wornheart

herkese merhaba arkadaslar evime hifi sistem kurmak istiyorum fakat oynatıcı düşünmüyorum alıcam tv de usb ve hdd den oynatma özelliği var sistemi optıcal çıkıştan tv bağlıcam ses olarak kaybım olurmu.yardımcı olurmusunuz.

Merhabalar,
    TV'yi optical çıkıştan nereye bağlayacaksınız , nasıl bir ses sistemi kullanıyorsunuz, bunları yazarsanız ses kaybı olup olmayacağına dair insanlar yardımcı olabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wornheart

herkese merhaba arkadaslar evime hifi sistem kurmak istiyorum fakat oynatıcı düşünmüyorum alıcam tv de usb ve hdd den oynatma özelliği var sistemi optıcal çıkıştan tv bağlıcam ses olarak kaybım olurmu.yardımcı olurmusunuz.

Optik kablo ile yeni nesil sesleri (DTS-HD Master Audio, Dolby True HD gibi) aktaramazsınız. Bu formatları ancak HDMI kablo ile direkt aktarırsınız. Eğer TV'niz destekliyorsa downgrade yaparak AVR'ye sesi aktarır, bu da seste kalite kaybına sebep olur.
    Fakat DTS, Dolby Digital gibi formatları optik kablo ile aktarabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.