Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.561
Cevap
94
Favori
264.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cumhurak

quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

PS3'te Dolby TrueHD ve DTS MA gibi sesleri HDMI üzerinden ancak LPCM olarak aktarabilirsiniz..Yani sesi decode edip öyle göndermiş oluyor sesi..O yüzden multi ch. in yazması normal..
    PS3 hdmi üzerinden bitstream olarak sesi gönderemez..

PS3'te ancak optik çıkıştan bitstream olarak gönderebilirsiniz bu da bizim eski dostlar DD ve DTS olur..

Yani ps3 de dts ma gibi formatları gerektiği gibi dinlemek mümkün olmayacak mı?Eninde sonunda gidip blu-ray player almak gerekecek sanırım.

ps3 hdmi üzerinden bitstream olarak sesi yollayabiliyor.Benim gönderdiğim ilk fotoğrafda ps3 menüsünden bitstream seçili.dolby simgesi görülüyor.

Anladığım kadarı ile LPCM sesi oynatıcı makinede çözüyor.Bitstream ise sesi olduğu gibi avr ye yolluyor,sesi avr çözüyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cumhurak

quote:

PS3'te Dolby TrueHD ve DTS MA gibi sesleri HDMI üzerinden ancak LPCM olarak aktarabilirsiniz..Yani sesi decode edip öyle göndermiş oluyor sesi..O yüzden multi ch. in yazması normal..

PS3'te ancak optik çıkıştan bitstream olarak gönderebilirsiniz bu da bizim eski dostlar DD ve DTS olur..

Yani ps3 de dts ma gibi formatları gerektiği gibi dinlemek mümkün olmayacak mı?Eninde sonunda gidip blu-ray player almak gerekecek sanırım.

ps3 hdmi üzerinden bitstream olarak sesi yollayabiliyor.Benim gönderdiğim ilk fotoğrafda ps3 menüsünden bitstream seçili.dolby simgesi görülüyor.

Anladığım kadarı ile LPCM sesi oynatıcı makinede çözüyor.Bitstream ise sesi olduğu gibi avr ye yolluyor,sesi avr çözüyor.

PS3'te DTS MA dinleyebilirsiniz tabi..Ama en son cümlenizde dediğiniz gibi , sesin unpack işlemi PS3 üzerinde olacak önce..
    HDMI üzerinden bitstream gitmez derken DTS MA ve TrueHD'yi kastediyordum..

• quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

quote:

Orjinalden alıntı: cumhurak

quote:

PS3'te DTS MA dinleyebilirsiniz tabi..Ama en son cümlenizde dediğiniz gibi , sesin unpack işlemi PS3 üzerinde olacak önce..
    HDMI üzerinden bitstream gitmez derken DTS MA ve TrueHD'yi kastediyordum..

Alıntıları Göster
    anladığım kadarıyla truehd.yi elde etmek için ps3 ten başka blu-ray oynatıcı gerekiyor. bu da lüks bence ps3.ünüz varsa. peki 1,500-2,000 tl civarına satılan dvd playerların, normal 200 tl.lik dvd playerlardan farkı varmı. ses ve görüntü açısından bu farkı verecek kadar değer mi ? ps3.e blu-ray dışında cd sokmak istemiyorum, ayrı bir dvd player katmak istiyorum sisteme ancak bu paraları vermeye değermi sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KGEYGS

anladığım kadarıyla truehd.yi elde etmek için ps3 ten başka blu-ray oynatıcı gerekiyor. bu da lüks bence ps3.ünüz varsa. peki 1,500-2,000 tl civarına satılan dvd playerların, normal 200 tl.lik dvd playerlardan farkı varmı. ses ve görüntü açısından bu farkı verecek kadar değer mi ? ps3.e blu-ray dışında cd sokmak istemiyorum, ayrı bir dvd player katmak istiyorum sisteme ancak bu paraları vermeye değermi sizce ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: KGEYGS

Aslında truehd yi ps3 te dinliyoruz ama sesi ps3 çözüyor.İyi bir blu-ray player ile arasında nasıl bir fark olur denemek lazım.Sonuçta sesi denon çözse daha iyi olur gibime geliyor.Eğer gerçekten fark varsa bence lüks olmaz.avr ye kolonlara görüntü sistemine tonla para yatırıyoruz.Sistemi max. performanslı duruma getirmek lazım diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cumhurak

quote:

Orjinalden alıntı: KGEYGS

Aslında truehd yi ps3 te dinliyoruz ama sesi ps3 çözüyor.İyi bir blu-ray player ile arasında nasıl bir fark olur denemek lazım.Sonuçta sesi denon çözse daha iyi olur gibime geliyor.Eğer gerçekten fark varsa bence lüks olmaz.avr ye kolonlara görüntü sistemine tonla para yatırıyoruz.Sistemi max. performanslı duruma getirmek lazım diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar selamlar,

ben forumda çok yeniyim.söz konusu denon olunca hemen intikal edeyim istedim.dts ma yı ben bitstream olarak panasonic blurayden alıyorum.denon 3808 kendisi bu paketi açıp sesi veriyor.bu sebeble denon 3808 üzerinde die hard 4 filminde dts ma yazısını görebiliyorum.dolby digitalle arasındaki ses farkımı bu sistemle mi tek kelimeyle uçurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ginola23

arkadaşlar selamlar,

ben forumda çok yeniyim.söz konusu denon olunca hemen intikal edeyim istedim.dts ma yı ben bitstream olarak panasonic blurayden alıyorum.denon 3808 kendisi bu paketi açıp sesi veriyor.bu sebeble denon 3808 üzerinde die hard 4 filminde dts ma yazısını görebiliyorum.dolby digitalle arasındaki ses farkımı bu sistemle mi tek kelimeyle uçurum.

Alıntıları Göster
    Denon'cu arkadaşlar...

Dün İçerenköy Optimum Mediamark'ta
    ev sinema sistemleri bölümünde
    görevlinin yardımıyla DENON AVR1709 SPE2 isimli bir receiver buldum.
    1300 TL gibi bir fiyatı var.
    3 HDMI girişi bulunuyor. sesi HDMI üzerinden alabiliyor.
    7.1 çıkışı var... True HD desteklemiyor ama DTS var.

Sony 2400ES aranırken rastladım buna.
    Benim işimi görmekte, bütçeme ve aradıklarımauygun.
    Ama bir de size sorayım dedim.
    Tavsiye eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: stanleykubrick

Denon'cu arkadaşlar...

Dün İçerenköy Optimum Mediamark'ta
    ev sinema sistemleri bölümünde
    görevlinin yardımıyla DENON AVR1709 SPE2 isimli bir receiver buldum.
    1300 TL gibi bir fiyatı var.
    3 HDMI girişi bulunuyor. sesi HDMI üzerinden alabiliyor.
    7.1 çıkışı var... True HD desteklemiyor ama DTS var.

Sony 2400ES aranırken rastladım buna.
    Benim işimi görmekte, bütçeme ve aradıklarımauygun.
    Ama bir de size sorayım dedim.
    Tavsiye eder misiniz?

Alıntıları Göster
    Sony 2400ES ile karşılaştırmak doğru olurmu bilemem ama 1909 alabiliyorsan daha iyi olur gibime geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontrolsuz_guc

Sony 2400ES ile karşılaştırmak doğru olurmu bilemem ama 1909 alabiliyorsan daha iyi olur gibime geliyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

2400ES ile karşılaştırmak ne anlamda doğru olur mu olmaz mı?
    Yani birinden biri farklı kategoridi ve üstün mü?
    1709 ile ilgili yeterli kaynak / bilgi bulamadığım için çözemedim işi.

1909 ile ilgili yazılar görüyorum.
    Fiyatını bilmiyorum. Bakmak lazım.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

2400ES ile karşılaştırmak ne anlamda doğru olur mu olmaz mı?
    Yani birinden biri farklı kategoridi ve üstün mü?
    1709 ile ilgili yeterli kaynak / bilgi bulamadığım için çözemedim işi.

1909 ile ilgili yazılar görüyorum.
    Fiyatını bilmiyorum. Bakmak lazım.

Alıntıları Göster
    denon 1709 ile sony 2400ES kıyaslanır mı? kıyaslanmaz.
    1709 a 1300TL çok para. denon ya. eğer ki HDMI üzerinde görüntü 1080 progressive yapılmayacaksa bu ampliyi almayın.hatta sakın almayın. gidin 250ytl ye ikinci el panasonic sa-he90 alın. 1709 sadece DD, DTS çözer. HDMI 1.3a lakin DSD, LPCM audio sinyal çözmez. optical bağlantı yapmak zorundasınız.
    fakat
    TrueDD, DTHDMA gibi yeni nesil ses formatlarını istemeyip,
    DD, DTS ile yola devam etmek,
    HDMI üzerinden görüntüyü kaliteli işlemek, lcd, plazmasına bağlamak arzusunda olanlar için AVR-1709 ideal. amma pahalı bence o fiatlara çıkınca, alternatif çokken insan düşünür tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 21 Nisan 2009; 15:34:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

1709 a 1300TL çok para. denon ya. eğer ki HDMI üzerinde görüntü 1080 progressive yapılmayacaksa bu ampliyi almayın.hatta sakın almayın. gidin 250ytl ye ikinci el panasonic sa-he90 alın. 1709 sadece DD, DTS çözer. HDMI 1.3a lakin DSD, LPCM audio sinyal çözmez. optical bağlantı yapmak zorundasınız.
    fakat
    TrueDD, DTHDMA gibi yeni nesil ses formatlarını istemeyip,
    DD, DTS ile yola devam etmek,
    HDMI üzerinden görüntüyü kaliteli işlemek, lcd, plazmasına bağlamak arzusunda olanlar için AVR-1709 ideal. amma pahalı bence o fiatlara çıkınca, alternatif çokken insan düşünür tekrar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

Hımmm... bu kadar kötü olduğunu düşünmemiştim :)

PS3 ve digiturk+ bağlayacağım.
    (önemli değil ama ayrıca nintendo wii ve bir de pikap)

2400ES piyasada olsa, hemen alacağım.
    Lakin sadece hepsiburada.com'da mayısta stoklara girecek diye gözüküyor.
    Onun da pek garantisi yok gibi geldi bana.
    Attığım mesaja cevap bile vermediler.

Ümraniye Mediamarkt'ta teşhir ürünü olduğunu yazdı forumdan bir arkadaş.
    Teşhir ürünü bir receiver alınır mı sizce?
    Neyse Denon başlığı burası
    Denon 1909'u internetten bulamadım. Galiba fiyatı biraz daha yüksek onun.

• quote:

quote:

Hımmm... bu kadar kötü olduğunu düşünmemiştim :)

PS3 ve digiturk+ bağlayacağım.
    (önemli değil ama ayrıca nintendo wii ve bir de pikap)

2400ES piyasada olsa, hemen alacağım.
    Lakin sadece hepsiburada.com'da mayısta stoklara girecek diye gözüküyor.
    Onun da pek garantisi yok gibi geldi bana.
    Attığım mesaja cevap bile vermediler.

Ümraniye Mediamarkt'ta teşhir ürünü olduğunu yazdı forumdan bir arkadaş.
    Teşhir ürünü bir receiver alınır mı sizce?
    Neyse Denon başlığı burası
    Denon 1909'u internetten bulamadım. Galiba fiyatı biraz daha yüksek onun.

Alıntıları Göster
    1709 giriş modeli.eski giriş modelelrin daha iyi durumda olan halleri.eski modeller teneke ama işe yarar.insanın kanaatına göre değişir.
    ne ise denon kötü değildir.
    sony 2400ES ne kadar?
    denon 1909 beklentinizi bilmem sıradan olmayan ampli. ben kullanmaktan kesinlikle gocunmam güzel bir ampli.fakat pikap ı direk 1909 bağlayamayız.
    fakat sony amplilerin genelinde phono(MM) bağlantı bulunur. misal aklıma gelen 3200ES. 2400ES de var. bu ürünün geç gelmesi normal yeni sayılan model çünkü.

• quote:

1709 giriş modeli.eski giriş modelelrin daha iyi durumda olan halleri.eski modeller teneke ama işe yarar.insanın kanaatına göre değişir.
    sony 2400ES ne kadar?
    denon 1909 beklentinizi bilmem sıradan olmayan ampli. ben kullanmaktan kesinlikle gocunmam güzel bir ampli.fakat pikap ı direk 1909 bağlayamayız.
    fakat sony amplilerin genelinde phono(MM) bağlantı bulunur. misal aklıma gelen 3200ES. 2400ES de var. bu ürünün geç gelmesi normal yeni sayılan model çünkü.

Alıntıları Göster
    merhabalar
    bu konuda çok yeniyim ve uzun zamandır sizi okuyorum...kafam iyice karıştı ve mediamarkta gittim ani bir sistem kurdum..ve sizlerin görüşünüzü almak istiyorum eğer vakit ayırırsanız.
    denon avr 1509
    wharfadale crystal 2 40(fl, fr, c, sr, sl)
    jbl es 150

aletler bağımsız olarak iyi gibiler ama birlikte nasıl bilemiyorum...çünkü sistemi kendim kurdum..pek tatmin edici değil gibi..eğer yardımcı olursanız çok sevinirim..

• quote:

sony 2400ES ne kadar?

Alıntıları Göster
    quote:

sony 2400ES ne kadar?

Sevgili @the_cantan
    İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Ben receiver'ı; PS3, digiturk+ ve daha sonra dsmartHD gibi kaynakları
    derli toplu bağlayabilmek için istiyorum.
    Elbette DVD ve bluray filmleri de düzgün ses alarak izlemek istiyorum.
    Odamın boyutları ve apartmanda oturuyor olmam nedeniyle
    sistemden ses konusunda büyük beklentilerim yok.
    Mesela 7.1'de gözüm yok 5.1 yeterli benim için.

Anladığım kadarıyla Denon 1709, giriş seviyesi olmasına rağmen işimi görecek. O fiyata başka alternatifler bakılabilir demişsiniz ama 3 HDMI giriş ve HDMI üzerinden sesi aktarabilmek gibi özellikleri sağlayan ve 1300 TL civarında olan başka bir alternatif ben bulamadım.

Sony 2400ES var kağıt üzerinde. (1300 TL civarı) Ancak piyasada yok.
    Diğer alternatif de Sony HT-SF 1300 (5.1 hoparlörlerle beraber 1000 TL!)

Şu anda Denon 1709'a yakın duruyorum.

Sistemi yeni baştan kuruyorum. Pikabı da yeni alacağım.
    Seçtiğim receiver'a bağlayabileceğim bir model seçecegim. (inşallah )

• quote:

quote:

sony 2400ES ne kadar?

Sevgili @the_cantan
    İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Ben receiver'ı; PS3, digiturk+ ve daha sonra dsmartHD gibi kaynakları
    derli toplu bağlayabilmek için istiyorum.
    Elbette DVD ve bluray filmleri de düzgün ses alarak izlemek istiyorum.
    Odamın boyutları ve apartmanda oturuyor olmam nedeniyle
    sistemden ses konusunda büyük beklentilerim yok.
    Mesela 7.1'de gözüm yok 5.1 yeterli benim için.

Anladığım kadarıyla Denon 1709, giriş seviyesi olmasına rağmen işimi görecek. O fiyata başka alternatifler bakılabilir demişsiniz ama 3 HDMI giriş ve HDMI üzerinden sesi aktarabilmek gibi özellikleri sağlayan ve 1300 TL civarında olan başka bir alternatif ben bulamadım.

Sony 2400ES var kağıt üzerinde. (1300 TL civarı) Ancak piyasada yok.
    Diğer alternatif de Sony HT-SF 1300 (5.1 hoparlörlerle beraber 1000 TL!)

Şu anda Denon 1709'a yakın duruyorum.

Sistemi yeni baştan kuruyorum. Pikabı da yeni alacağım.
    Seçtiğim receiver'a bağlayabileceğim bir model seçecegim. (inşallah )

Alıntıları Göster
    Yeni sistem kuracaksanız 1909 ile başlayın.1709 a girmeyin...2400 es güzel bir alternatif...önünüzde çok uzun zamanda yok.mayıs a az zaman kaldı.bekleyin ve 2400 ü alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: zapatero

Yeni sistem kuracaksanız 1909 ile başlayın.1709 a girmeyin...2400 es güzel bir alternatif...önünüzde çok uzun zamanda yok.mayıs a az zaman kaldı.bekleyin ve 2400 ü alın.

Alıntıları Göster
    +1...
    yani 1909 varken...
  • quote:

+1...
    yani 1909 varken...

Alıntıları Göster
    quote:

+1...
    yani 1909 varken...

Denon 1909'u bulabileceğim istanbul'da bir dükkan
    veya internette bir site önerebilir misiniz?

Aradım, taradım, bulamadım; o yüzden soruyorum.
    Google'da aratınca bir iki forum sayfası çıkıyor.
    Yabancı siteler çıkıyor.

• quote:

quote:

+1...
    yani 1909 varken...

Denon 1909'u bulabileceğim istanbul'da bir dükkan
    veya internette bir site önerebilir misiniz?

Aradım, taradım, bulamadım; o yüzden soruyorum.
    Google'da aratınca bir iki forum sayfası çıkıyor.
    Yabancı siteler çıkıyor.

Alıntıları Göster
    http://www.ertekin.com.tr/Content/Default.aspx

burayı arayıp cihazı sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: zapatero

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

Ben sordum, malesef yok. Zaten ben 1909'dan vazgeçtim, 2400es'ye yelken açtım.

• quote:

Orijinalden alıntı: coyote

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

Ben sordum, malesef yok. Zaten ben 1909'dan vazgeçtim, 2400es'ye yelken açtım.

Alıntıları Göster
    @coyote

Neden "ONKYO" avr lere hiç bakmıyorsun?

Bence linki tıklayıp bir bakın http://www.onkyousa.com/Video/TX-SR607final.swf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 23 Nisan 2009; 1:37:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Terms

@coyote

Neden "ONKYO" avr lere hiç bakmıyorsun?

Bence linki tıklayıp bir bakın http://www.onkyousa.com/Video/TX-SR607final.swf

Alıntıları Göster
    Şimdi şöyle bir durum var, avr-1909 almayı düşünürken nette yaptığım incelemelerde, genellikle 1909'un 606'dan daha başarılı olduğu söyleniyordu. Sadece kullanıcı yorumlarında değil, sonradan 1909'un 5 yıldızını 4 yıldıza düşüren whwt hifi'da bile benzer ifadeler kullanılmış.

Bir ara 607'ye niyetlendim. Ama ne bileyim, 606 ile 607 çok büyük bir fark olacağını düşünmediğimden ve 607'nin Türkiye fiyatını net olarak öğrenemediğim için 607'den de soğudum. Onkyo'nun daha üst modelleri illaki çok kalitelidir ama, onlar da benim bütçemi aşacakları için onlara pek bakmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: coyote

Şimdi şöyle bir durum var, avr-1909 almayı düşünürken nette yaptığım incelemelerde, genellikle 1909'un 606'dan daha başarılı olduğu söyleniyordu. Sadece kullanıcı yorumlarında değil, sonradan 1909'un 5 yıldızını 4 yıldıza düşüren whwt hifi'da bile benzer ifadeler kullanılmış.

Bir ara 607'ye niyetlendim. Ama ne bileyim, 606 ile 607 çok büyük bir fark olacağını düşünmediğimden ve 607'nin Türkiye fiyatını net olarak öğrenemediğim için 607'den de soğudum. Onkyo'nun daha üst modelleri illaki çok kalitelidir ama, onlar da benim bütçemi aşacakları için onlara pek bakmıyorum.

Alıntıları Göster
    Cnet Karşılaştırma

Denon 1909 / Onkyo 607 / Onkyo 606

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.