Şimdi Ara

DENON AV RECEIVERS (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.550
Cevap
95
Favori
264.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında Denon kullanıcıları bu başlığa uğrasa, bizim gibi ilk kez AVR kullananlara büyük yardımı olur diye düşünüyorum.
    Bende Denon AVR 2310 aldım. Hoparlörleri daha almadığım için kuzu kuzu yatıyor elektriğe bile takmadım daha.
  • sabır sabır.
    Denon mühendisleri zahmet edip kullanma klavuzu yazdılar ve çizdiler. önce onu kullanacaksınız.aması maması yok.önce kendiniz çözmeye çalışın sonra takılan yerleri beraber çözemeye başlayalım.çıkış noktamız bu olsun.böylesi daha eğitici ve bazı detaylara klavuz sayesinde daha aşina olunduğundan yazılı iletişim daha kolay olur. Türkçe kullanma klavuzu yoksa, sizde tepkisiz kalmayın.tepkinizi ortaya koyun. Türk tüketicisininde hakkı hem dünya da hem Tr'de hakkı olan iyi hizmeti alsın.10 milyonluk yunanistan'ın herşeyi dört dörtlükten bizi mi adam yerine koymuyorlar?

hayırlı uğurlu olsun cihazlarınız.
  • Bu Türkçe katalog mevzusuna bende çok kıl oluyorum. Katalonca bile var. Türkçe yok. Üstelik, Türkiye pazarı sanılanın aksine de bürük bir pazar aslında. Üstelik iyi ingilizce bilmeme rağmen, yine de kıl oluyorum.

Bizimkiler de kabahat! Kanun çıkaracaklar! Yurt dışından gelirken orjinal kataloğunda fabrika çıkışlı Türkçe olmayan hiç bir ürünü Türkiye'ye sokmayacaklar. Bak o zaman nasıl tıpış tıpış basıyorlar Türkçe'yi. Biz ...... olduktan sonra, semer vuran çok olur.

Eğer bir gün ben başa geçersem, yapacağım ilk icraatlardan biri bu. Sayın seçmenlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 9 Eylül 2009; 11:07:55 >

• The_cantan ustadin dedigi gibi, agalar gule gule kullanin, umarim memnun kalirsiniz, benim icin son bir yildir keyifli bir ugrasi oldu, daha da oluyor siz de keyif alirsiniz....

Archi 67, aldiginiz urune soyle bir baktim, neden yatiriyorsunuz evde??? takin elektrige, baglayin satellite receiver'a (digiplus mu dsmart mi bilmiyorum artik), veya takin dvd player'i, bluray player'i, hop. lar olmasa bile goruntu upscaling'i deneyin, fonksiyonlari calisiyormu bakin, en azindan video processing ozelliklerini inceleyin.

Ben yaklasik 1-2 hafta hop lar gelene kadar boyle yapmistim...

(Boyle yapmistim, ozelliklerini kurcalamistim ama ancak 3 ay sonra standby fonksiyonunda problem oldugunu farketmistim, daha dogrusu arizali oldugunu anlamistim.... o kadar cok ozellikleri oluyor ki bazi ozelliklere sira ancak aylar sonra geliyor)

kolay gelsin...

quote:

Orijinalden alıntı: Archi 67

Güle güle kullanın Rdegerli.
    Aslında Denon kullanıcıları bu başlığa uğrasa, bizim gibi ilk kez AVR kullananlara büyük yardımı olur diye düşünüyorum.
    Bende Denon AVR 2310 aldım. Hoparlörleri daha almadığım için kuzu kuzu yatıyor elektriğe bile takmadım daha.

• önce dünya'ya Dil olarak Türkçe 'yi kabul ettirmemiz lazım. resmiyette böyle bir dil yok. inanabiliyor musunuz?
  • türkçe kılavuz istiyoruz oyum teknikaya
  • Oh. Oh. Gelsin oylar.
  • @Rdegerli

http://www.batpigworld.com/

DENON-TO-ENGLISH DICTIONARY
  • İşte, diğer ülkelerle aramızdaki fark bu.

Diğerleri alıyor kendi dillerindeki kullanım kitapçığını rahat bir şekilde arkasına yaslanıp okuyor.

Burdakiler de, böyle kendi diline çevirmeye uğraşıyor.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.

Kullanma kılavuzunu okudum zaten hala da akşamları bakıyorum. the_cantan dediği gibi yazılı iletişimin sağlıklı olması için altyapı hazırlıyorum.
    Türkçe kullanım klavuzu maalesef yok. Teknika nın dediği gibi her dilde kalın bir kitapçık var içinde sadece Türkçe yok. Türkçe klavuz olmayan ürünlerin satışı ile ilgili kanun çıkmıştı diye biliyordum. Demek ki çıkmamış çıksada burası Türkiye, kanun işlemiyor. Bu açıdan benimde oyum Teknika' ya.

Sn.asukrumercan dedikleriniz aklıma hiç gelmedi. Ben direk hoparlörlere kilitlendim. Dediğiniz bağlantıları yapıp deneme yapmak için kablo falan alayım olmazsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi 67 -- 9 Eylül 2009; 11:58:54 >
  • quote:

Sn.asukrumercan dedikleriniz aklıma hiç gelmedi. Ben direk hoparlörlere kilitlendim. Dediğiniz bağlantıları yapıp deneme yapmak için kablo falan alayım olmazsa.

@Sukru ustadat'a hastayım.benim de aklım gelmedi.
  • Dünkü yazışmamız üzerine akşam amfiyi fişe taktım. fakat dakika bir gol bir. İlk sorumu soruyorum.

Digitürk' ü amfiden geçirip LCD ye bağladım. Receiver Digitürk DCR-OPTV 3900; scart, coaxial, audio(kırmızı+beyaz) ve video (sarı) çıkışları var. Elimdeki audio(kırmızı+beyaz) ve video (sarı) kablolarını uygun yerlere bağladım. LCD de görüntü geldi fakat sesi bir türlü alamadım. Hem LCD nin hem de amfinin ayarlarına bayağı baktım ama sonuç yok. Acaba coaxial kablo ile mi sesi aktarmam gerekiyor anlamadım. Baktım olmuyor gece 02.10 da sahuru yapıp yattım.

Sizce sorunum nedir

• ses hop.den gelecek. olmadı kırmızı-beyaz RCA çıkışları ampliye değil LCD'ye takarız.
  • Evet ses hoparlörden gelecek fakat yok malum. Amfi ile LCD arasındaki HDMI sesi iletmez mi.

Digitürk > kırmızı-beyaz-sarı RCA > AVR
    AVR > HDMI > LCD
  • Arkadaşlar destek için çok teşekkür ederim. Ben DENON 2802 yi sattım. Şimdi sıfır amfi arıyorum. Gönlüm denondan yana. Ama benim istediğim özellikteki yenileri çok para. Mediamarkette yok mu kampanya ürünü acaba? Bir ara hdmi li yamaHa satılmıştı 800 tl civarında.

bende bir çift, jbl lx 600 kolon var.(200watt,91db,4 ohm)

Amfide istediğim özelllikler.

- en azından dts desteği olmalı
    - film de izlenecek ama .. önceliğim müzik, o yüzden stereo performansı iyi olmalı
    - optik,koaks,komponent vs girişler olmalı (hdmi da isterim ama, hdmi en az 300-400 tl fiyar farkediyor)
    - güç önemli .. kanal başına 110 watt dan az olmamalı
    - çin malı olmamalı
    - marka tercihim, önemliden önemsize, DENON,ONKYO,PIONEER,SONY

Bütçem : 800 tl civarında ödeyebilirim.

Var mı öneri ve fikriniz, marka fanatizmi olmadan tabi :) ? Ve istanbulda en uygun ve guvenli şekilde nereden amfi alınır?

• quote:

Evet ses hoparlörden gelecek fakat yok malum. Amfi ile LCD arasındaki HDMI sesi iletmez mi.

Digitürk > kırmızı-beyaz-sarı RCA > AVR
    AVR > HDMI > LCD

quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

Buraya kimse uğramıyor sanırım...

Bence de buraya kimse uğramıyor. Sorularımı kendi başlığımda sorayım bari.
    Digitürk-AVR-LCd bağlantısını yapamadık. Bu akşam naparız bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi 67 -- 10 Eylül 2009; 17:27:37 >
  • Cantan üstad cevaplamış ya işte :)
    Hoparlorden derken o şekilde bağladığınızda, sesi avr'ye bağlayacağınız hoparlorü kastediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vefalok

Arkadaşlar destek için çok teşekkür ederim. Ben DENON 2802 yi sattım. Şimdi sıfır amfi arıyorum. Gönlüm denondan yana. Ama benim istediğim özellikteki yenileri çok para. Mediamarkette yok mu kampanya ürünü acaba? Bir ara hdmi li yamaHa satılmıştı 800 tl civarında.

bende bir çift, jbl lx 600 kolon var.(200watt,91db,4 ohm)

Amfide istediğim özelllikler.

- en azından dts desteği olmalı
    - film de izlenecek ama .. önceliğim müzik, o yüzden stereo performansı iyi olmalı
    - optik,koaks,komponent vs girişler olmalı (hdmi da isterim ama, hdmi en az 300-400 tl fiyar farkediyor)
    - güç önemli .. kanal başına 110 watt dan az olmamalı
    - çin malı olmamalı
    - marka tercihim, önemliden önemsize, DENON,ONKYO,PIONEER,SONY

Bütçem : 800 tl civarında ödeyebilirim.

Var mı öneri ve fikriniz, marka fanatizmi olmadan tabi :) ? Ve istanbulda en uygun ve guvenli şekilde nereden amfi alınır?

Öncelikle iyi dileklerinden dolayı tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Şuan kablolama ile ilgilenyrum.Daha dogrusu hafta sonuna kalacak gibi çnkü net bir zaman ayırmak istyorum çünkü o büyük bir haz bnm için

Vefalok arkadaşım benm henüz ilk avr bu denon 1610.benm öngörüm kendi adıma fazlasıyla kabul görecek bir kalite sunacak bir avr.Fiyatıda özellkleride aradıgın noktada.
    İlgilenirsen araştırmanı tavsiye ederim.Tavsiyem kıyaslama yapmaksızın net kendi yorumuma istinadendir.

• başbakan olucak adamsın be yürübe üstad
    quote:

Orijinalden alıntı: teknika

Bu Türkçe katalog mevzusuna bende çok kıl oluyorum. Katalonca bile var. Türkçe yok. Üstelik, Türkiye pazarı sanılanın aksine de bürük bir pazar aslında. Üstelik iyi ingilizce bilmeme rağmen, yine de kıl oluyorum.

Bizimkiler de kabahat! Kanun çıkaracaklar! Yurt dışından gelirken orjinal kataloğunda fabrika çıkışlı Türkçe olmayan hiç bir ürünü Türkiye'ye sokmayacaklar. Bak o zaman nasıl tıpış tıpış basıyorlar Türkçe'yi. Biz ...... olduktan sonra, semer vuran çok olur.

Eğer bir gün ben başa geçersem, yapacağım ilk icraatlardan biri bu. Sayın seçmenlerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaRaBeeN

Cantan üstad cevaplamış ya işte :)
    Hoparlorden derken o şekilde bağladığınızda, sesi avr'ye bağlayacağınız hoparlorü kastediyor

Carabeen harici bir hoparlörden bahsettiğini anladım zaten. Ben de daha RS6 lar gelmediği için AVR to LCD arasındaki HDMI kablo LCD hoparlörüne sesi iletmez mi diye sormuştum. Çokta sorun değil, RS6 lar gelinceye kadar AVR yi araştırma kullanma amaçlı soruyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.