Şimdi Ara

Denon Avr-2807 - Bose Acoustimass 6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Denon Avr-2807 - Bose Acoustimass 6 almayı düşünmekteyim. Anfi ile ilgili yurt dışı sitelerinde baya bir övgüyle söz edilmekte. Denon ve Bose ikilisininin nası performans vereceği konusunda aydınlatan olabilirse sevinirim.

• bence iyi olur....
    ama bu fiyata başka hi-fi seçenekleride mevcut mesela bu fiyata Wharfedale 9.6 bileşenli bişeyler yapabilirsin gibi gözüküyo..
  • Ürünleri Türkiye'den mi alacaksın?Bu ürünler için ne kadar fiyat aldın?
  • Ürünlerihenüz satın almadım fakat 1 aya kadar alma düşüncesindeyim. Denon için distribütörüne ulaştım. 1150 € gibi bir fiyatı taksitlendirebileceklerinden bahsettiler. Bose ise 700€ civarında olması gerekiyo. Yaklaşık olarak toplamında dvd ve kablo hariç 2000€ civarına ulaşıyor. Killforyou sen ne düşünüyosun sistemle alakalı?
  • dosrum bence 2807 pek iyi değil yani en azından 3806 nın yanında bence 800 ytl daha ver 3806 al
  • 2807 ile ilgili kararım kesinleşti gibi ama bose ile ilgili düşüncelerim değişiyo gibi. Bose nin hacim ve sinema üzerine yoğunlaşan bir marka olduğunu biliyorum. Gerçi kurmaya çalıştığım sistemde surround bir sistem. hi-fi anfisi değil ama söyle birşeyde varki kaliteli müzik dinlemekte isterim bu sistemde. Ebat olarak ona yakın ve surround dışında normal müziklerde iyi performans aldıklarını söyleyen bazı yerler Definitive'in ürünlerini tavsiye ettiler. Definitivin ürünleriyle ilgili ne dersiniz?
  • arkadasim bose,kesinlikle hi-fi degil.Eger metal ve asiri bas sesi seviyorsan,olabilir.Ama uzun dinlemelerde bas agrisi yapar.Iyi bir sistem için once Iyi bir çift akustik kolon alman lazim.Sistem zaten yavas yavas yapilir.Iyi bir muzik sisteminde,her ince sese kadar,her teli duyman lazim.Sesin kadife gibi ve sicak olmasi lazim.Bose acoustimas ile bunlari yapamazsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harman Kardon Avr 255 Hk
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen öyle ... bas istiyorsan BOSE , ama tiz istiyorsan KLIPSCH

quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

arkadasim bose,kesinlikle hi-fi degil.Eger metal ve asiri bas sesi seviyorsan,olabilir.Ama uzun dinlemelerde bas agrisi yapar.Iyi bir sistem için once Iyi bir çift akustik kolon alman lazim.Sistem zaten yavas yavas yapilir.Iyi bir muzik sisteminde,her ince sese kadar,her teli duyman lazim.Sesin kadife gibi ve sicak olmasi lazim.Bose acoustimas ile bunlari yapamazsin.
  • Yorumlarınız için teşekkürler. Şuanda hali hazırda kullandığım iki sistemim var. Birtanesi Hi-fi sistemim. Denon 735R hi-fi anfisi ile Jamo Classic 8 Kolonlar. Uzun süre önce çok çeşit hopörlörü dinleyerek seçmiştim ve dinlediğim tarz müziklerde çok keyifle kullanıyorum. Evde bir adette denon avr 3300 anfili infinity kappa serisi olan bir sistemim var. Bu iki sistemden de gayet memnunum. Yeni kurmak istediğim sistemi farklı bi yere kuracağım sizede söylediğim gibi denonun yeni anfisi ile hacmi küçük kolonlar kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda çok aşırı seçenekte bulunmamakta. Bose ilk akla gelen ama dediğiniz gibi yoğun bass olayını bende duydum. Genel kanı surround için iyi ama hi-fi için kötü olduğu üzerine.
    Definitive kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda kimsenin görüşü varmıdır?
  • bence boselar kesinlikle uzak durulması gereken kolonlar.am-serisinden bahsediyorum.hoparlörlerde mid sesin m si yok---bu hacimde de olması mümkün değil.---.baslara gelince yoğun bas için home cinemada zaten sub var.baslar yeri göğü inletsin derseniz de zaten boselar bu işi kesinlikle yapmaz.metalik tıngır tıngır ses hoşunuza gidiyorsa bilgisayar hoparlörleri de kullanabilirsiniz.zamanında 1500 marka aldığım bose am 7 yi 3-4 ay önce --yazdığım olumsuz yorumlarla dolu reklam yüzünden de -- zor bela 450 ytlye sattım.bu kadar zarar etmeme rağmende satarken üzülmediğim tek hoparlör oydu.
  • Arkadaslar gordugum kadarıyla genelde yanlıs kanılar var.

Bose am serisinin hifi ile alakası yoktur dogru , ama sub+uydu sistemlerin hicbiri hifi sınıfında degildir zaten.
    Sinema sistemleri tamamen efekt vermek icin dir. Muzik dinlenmez mid sesleri bırakın dogal bas ses bile veremezler. Ust frekanslara cok cıkamazlar. Subwoofer ın amacı zaten yogun bas sesler vermektir. Muzikte olmayan uguldayan, patlayan, carpısma gibi agır alt frekansları vermek icindir. Sinema sistemlerinin yapılıs amacları muzik dinlemek degildir. Muzik icin yapılmıs zaten 201,301,501,601,701,901 gibi urunleri var. Mesela benim 701 de orta sesler icin 16 cm hoparlor kullanılmıs. Orta seslerin muzikte onemi buyuktur. 901 gibi cok ovulen bir sistemi var. Konu muzikse bu speaker ları konusun.

Gelelim am sinema sistemi serisine. Am serisine baska alternatif gosterebilirmisiniz hayır.
    13 cm gibi kucuk capta hoparlorle oyle derin ve yogun bas ureten hangi urun var. Yada uydulardaki o boyuta ragmen alınan ses yogunlugunu, rengini. Ustelik direkt ve yansıyan seslerin verdigi derinligi. Birde bunlara ek olarak bose bazı frekanslarda efektlerde peak yapması icin hoparlorleri ozel tasarlarki etkisi dahada buyur sesin. Am serisini hic gormemis dinlememis insanlar sistemin sesini dinleyince hep hayretler icinde kalmıstır. Bu sekilde sasırtan baska urun yok. Buda basarısını zaten gosteriyor. Cunku Bose am serisinde kucuk boyut, buyuk ses calısırki buda fizik kurallarına karsı mucadeledir speaker da. Cok iyi muhendislik calısması ve birikimi ister.

Am serisinde muzik icin yapılmıs am5 vardır. Pasiftir, aktif filtreler yoktur, seffaftır o yuzden muzik icin aktif sistemlere gore daha yatkın sayılır. Yer sıkıntısı cekenler icin cok iyi cozumdur. Bende kullandım. 2 adet 13 cm hoparlorle nasıl oyle bir bas cıkıyor hayranlık verici, uyduları sarmalayan direk yansıyan sesi ve berraklıgıda sasırtıyor. Ama bir yere kadar ortabas ses yok, medium ses zayıf, tiz sesler belli sınırı gecemiyor. Cunku yapısı geregi full range calısamıyor, calısamazda bu sekilde bakınca sistem cok basarılı. Bunu muzik icin tasarlanmıs full range calısan zemin tipi speakerla karsılastırmak zaten haksızlık olur.

Yani urunleri, yanlıs sekilde degerlendiriyorsunuz. Amacınız muzik oncelikli ise Sub+uydulara hic bakmayın.
    Full range calısan speaker lara bakın.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 6 Ekim 2006; 10:12:29 >

• ikarahal kardeşim çok güzel bi şekil de açıklama yapmışsın söylenecek hiç bişe yok.Bose'lar yabana atılacak hoparlörler değil eğer öyle olsaydı Dünyanın en iyi firmaları + NASA Bose kullanmazdı,İlla da ses diyosanız 901 serisi alın ve ses dinleyinn,ama yok filim seyredicem diyorsanız Acoustimass 10 Series IV home speaker system alın paşa paşa yıllarca kullanın.Saygılar.
  • bence bosenin yaptıkları bass la doyurup iyi izlenim sağlamak bneim tavsiyem amfi iyi ama ama iki tanede akustik kolonla mükemmel olur
  • yıllar sonra mesaj yazma gereği duydum bose acoustimass serilerinin müzik ile iligli bir kaygısı yok elinden geldği kadar yapıyor acoustimass 6 ile 30 m2 salonda en ince detayını duyucak şekilde çok keyifle film izleyebilirsiniz ki o detayları alabilmeniz için başka bir markanın çok üst seviye sistemlerine bakmanız gerekir detay konusun bose oldukça tatminkardır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.