Şimdi Ara

Denon pma 1510 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Max-well teşekkür ederim. Gelir gelmez test eder yorumlarım. Tahminen çin hiend olayı, orta segmentin yine
    üzerinde bir degerdedir. Kör testi de yaparız gerekirse.
    Atoprak, aldıgım markada da 330 dolar civarı bir hibrit vardı. Ama kasa olarak gorseli özensiz hissi verdi. Ama yine o paraya kendisinden
    2-3 kat burada pahalıya satılanlara kafa tutacagına şüphem yok ses kalitesi ve güç olarak.
     Denon pma 1510

Denon pma 1510

Yaqin vk2100
    Voltage: 110V - 240V
    Dimensions: Length 320mm x Height 210mm x Depth 350mm
    Frequency Response: 10Hz--100KHz (-1dB)
    Output Power: 85W+85W "8ohms"
    Tube / Valve: Toshiba 2SA1943 x 2 / SC5200 x 2 / 6N1 x 4
    Lose true degree: ≤0.5% (1KHz)
    Signal/Noise Ration: ≥90dB (A weight)
    Load impedance: 8ohm or 4ohm
    Inputs Sensitivity: ≤250mv
    Audio Input: 4 groups
    Audio Output: 2 groups
    Colour: Silver
    Weight: 13kg
    Lambalı model çok daha fazla özenli
     Denon pma 1510

Denon pma 1510

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 8 Aralık 2013; 17:20:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hadi hayırlısı Sertaç.
    Ben yeni yerleşim sonrası ses performansından oldukça memnunum. Hoparlörler kendini aşıyor.
    Sen de şu caaanım hoparlörleri AVR dile sürmekten kurtar çok daha keyifli müzik dinleyeceksin kardeşim.
  • Atilla bey sizde accuphase ve sonus faber vardı; bu sayfada ilk mesajında sertaçs lambalı ampli + sonus faber performansı üzerine
    yorum istiyordu. Siz acaba hibrit ya da lambalı ile deneme yaptınızmı? Sonuç gerek enstrümanlar gerekse vokaller adına nasıl ya da nasıl olur sizce?
  • Siparişimin takibinde sıkıntı yaşanınca sağolsun satıcı yeni tracking numarası ile aynı ampliden bir tane daha gönderi yaptı.
    Helal olsun tanımadan gösterdiği güvene. Bende ola ki iki tane ard arda gelirse paypal ödemesini yaparım dedim elbette.
    Bekleme ve takibim devam ediyor. sonra tube cd player var sırada. Şimdi kafayı yakın çevremde doktordan satılık
    klipsch labella'ya taktım ki resmen kendimle mücadele halindeyim...
  • Sertaç o sorunun cevaplarını hoparlörleri almadan önce de aldıktan sonra da kendisi gidip dinleyip aldı diye düşünüyorum.
    En son geçtiğimiz yaz AR VSİ75 amfi ile de dinleme imkanı oldu. Vincent Sv237 ve ACC E350 ile de dinleme imkanı bulundu.
    Ben kendi adıma diyebilirim ki SS amfilerle daha iyi çalıyor. Genel karakteri yumuşak olarak tarif edebiliriz sanırım Sonusları.
    Lambalılarla ipeksi mi olur pelte mi olur bu kişisel tercih. AR vsi75 amfi ile de çok güzel çaldı aslında (Gerçi Cremona M ve olypica 2.5 dinledik AR amfi ile ama)
    Ben şuanki kulak ve dinleme alışkanlıkları ve zevkime göre SS amfileri tercih ediyorum.
    Ama insanın zevkleri, beklentileri ve hevesi değişiyor zaman içinde.
    Eğerki ACC. lerde ileride değişikliğe gitmek gibi bir düşünceye kapılırsam bu AR amfilerden biriyle olacak.

• S.Togay kullanıcısına yanıt
    Merak ettiğim lambalı amfi + Sonus faber değil, konuda bahsi geçen seviyedeki bir cihazla yani ortalama 1.000 tl gibi bir fiyata gelen lambalı ile nasıl çalar idi. 8-10.000 tl verince zaten Liutolar son derece güzel çalıyor ona şüphe yok.. Vsi 75 ve accuphase 350 yi beraber dinledik ikiside çok iyiydi, ama maalesef bütçemi fazlasıyla aşan cihazlar. Amacım tabiri caizse bir araba parası vermeden stereo başarısı tatmin edecek bir cihaz bulabilmek, işte sıkıntıda burda başlıyor liuto kullananlar genelde oldukça üst seviye cihazlar kullanıyor Macintosh, accuphase vs gibi. Evde denem yapıp almak pek mümkün değil, genelde beğenilen ve liuto ile önerilen Naim xs'i evde denediğimde hiç etkileyici bir ses alamadım, kaynak olarak pro. debut pikap kullandım tamam üst seviye değil ama yinede Pioneer avr den bir farkı olması lazım stereo diye geçinen cihazın öyle değil mi ?Aslında Liuto yorumlarda hep kolay sürülen bir hop. olarak tanıtılıyor, arayışımın nedenide bu..

• bu düşüncemiz biraz fantezi olarak değerlendirilebilir...

konumuzda geçen uzak doğu kökenli ampliyi çıkış devresine uygun olarak tango, tamura, lundahl gibi ekstra kaliteli çıkış trafoları ile değiştirilebilir.
    bu şu anlama gelir. amplinin bir anda AR, Jadis vb markaların giriş/orta hi-end klasmanına yükselmesi anlamına gelebilir. peşinen bu işlem gerçekleştiğinde tüp değişimi olabilir.

şaka maka değil. amplinin üzerinde ki mevcut çıkış trafosunun karakteristiğinde bir çıkış trafosu tespit edilir. burada kilit nokta lambanın anod direnci ve trafo primer direnci hesabı,
    çalışma voltaj ve akımı, enduktans ve kapasitansının tesbit edilmesi. bunları hepsi ölçülür ve yapılabilir aşamadır. sonra basitçe montaj.
    geriye amplinin yakışıklılığını bozmayacak bir görünüm oluşturulması.
    hasılı kelam bu tip Uzakdoğu kökenli amplilerin elektronik parça alt yapısı sağlam. mevcut kullandıkları topolojilerde ultralinear, triode modlar ve düşük db ile geribesleme ile iyi durumda.
    keza kullanılan malzemelerde dale, philips, nippon-chemi vb. gibi kaliteli markaların parçaları... ne kaldı geriye.

nedense böyle bir düşünceye kapıldım. bilmem ne kadar hak verirsiniz.

edit: anod kelimesi eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 18 Aralık 2013; 19:40:07 >

• Üstadım; malum yaqin mc-13s fabrikasyon üretim ve üzerindeki trafo ve trafo kapaklarının boyutları
    belli. Ölçütlere ve değerlere uygun üst düzey trafoları bulup yerine koymak mümkünmü bilemiyorum.
    Fakat lambaları çok daha kaliteleri ile değiştirmek zor değil.
    Ürünün çıkış trafoları japon ve kaliteli olarak tanımlanmış. Kapasitör ,rezistör audio frekansında stabil olabilecek yüksek kalite malzemeler kullanılmış. Yine aynı markanın tube cd çalarında Philips SAA7824 chip, Sanyo leaser JQ24-35H440A kullanılması aslında markanın fiyatına oranla olabilecek en doğru ve uyumlu ürünleri topladığını düşündürüyor.
    Pazar günü Çukurova bölgesinde eski MC satıcısı ve servisiliğini yapmış bir arkadaş tesadüf telefon görüşmesi sonrası ziyaretime geldi. Yaptığımız DIY çalışmayı hem dinledi hem de masaya yatırıp içini açıp inceledi. İçerisindeki malzemelere geliştirme yapmak üzere Adana’ya götürdü. Öncelikle ses podunu değiştirip sonra da sizin de dediğiniz gibi nippon değişimi yapacak. Sesi şimdiye kadar dinlediği tüm lambalı amplilerden daha hacimli, güçlü fakat hafif kirli bulduğunu söyledi.
    Bakalım operasyon sonrası horoz dövüşü misali AR + Labella eşlemesi olan doktor arkadaşta bizim DIY kıyasa tabii tutulacak. En azından pozisyonu ve geldiğimiz noktayı görmek adına güzel olacak.
    Yaqin mc13s aldığımı söylediğim zaman yorumu şu oldu; çinli hiend çılgın para değil. Çinlilerin arge olayını küçümseme en kötüsü piyasadaki bilindik marka şema ve malzemelerini çalıyor ve üretiyor tamir anında içini açıp incelediğimde de gördüğüm bu dedi. Dolayısı ile yaqin yazısı yerine kolonlandığı ürünün adını yaz bakalım kaç paraya kimler balıklama atlıyor dedi…
    Cantan üstad seninle aynı yorumu Pazar günü arkadaştan da duydum, yaqin mc13s i açıp içinde içine sinmeyen her noktayı upgrade düşüncemiz var. Ama o paraya o ürünü alamanın mantığı baskın.

• herkeze iyi akşamlar , bu sıtede özellikle teknik anlamda konuya hakimiyeti cok yüksek kişiler bulunduğunu biliyorum
    ve bu nedenden dolayı yıllardır giriş seviyelerinde olsada cesıtlı sıstemler kurup dınleyıp elden çıkartırken defalarca
    birçoğunuzun yazılarını okuyup değerlendiriyorum, ilk defa bir konuya katılıyorum.
    şu anki açıklamalarımı hepinize ve çapı ne olursa olsun verdiğiniz emeklere duyduğum saygıdan dolayı yazmak zorunluluğu hissettim.
    konu su anda ne kadar pma 1510 un dışına geçmiş olsada cancan arkadaşımızın görüşü ile ilgili yazmak istedim,
    kurulum yapılan evdeki kişinin müzikal anlayışı belki biraz farklılık gösteriyor olabilir ki bu yüzden dolayı onkyo ve magnatı sinemada kullanıyorken
    denon u stereo da değerlendirmeyi istemiş olabilir , hatta belki yeni aldığı için pişman da olabilir :),
    sizinde konuya kişisel yorumunuzu keyifle aktardığınızı ve samımıyetinizi görerek
    müzikal anlayışların ve kulakların bu kadar farklı değerlendirdiği , teknık ustunluklerın kımı zaman duygusal değerlendirmelerin gölgesinde
    kalabildiği bir hobiden bahsettiğimiz bu ortamda hepimiz kendi kulağımız , ruhumuz ve zevklerimiz için sahip olabileceklerimizin en iyisini istiyoruz.
    şu an kullandığı denon undan mutlu olan ve daha iyisini buluncaya kadar en iyisi bu diyen :) birisi olarak katılmak istedim.herkeze hayırlı akşamlar ,
    ayrıca forum sahibinede yeni sisteminin hayırlı olması ve yapacağı upgrade leri paylaşması ricası ile saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Üstadım; malum yaqin mc-13s fabrikasyon üretim ve üzerindeki trafo ve trafo kapaklarının boyutları
    belli. Ölçütlere ve değerlere uygun üst düzey trafoları bulup yerine koymak mümkünmü bilemiyorum.
    Fakat lambaları çok daha kaliteleri ile değiştirmek zor değil.

kesinlikle mümkün. mümkün olduğuna inanıyorum zati.
    satıcıda yagin 'in trafo özelliklerinin olduğu bir ölçüm sonucu var mı diye sorsak. zayıf ihtimal ama yine de fikir verirdi.
    trafo özelliklerini buldun mu onun yerine hangi özelliklerde trafo konacak onu bulmak kalıyor geriye. tabi ki arzu edilirse...

quote:

Ürünün çıkış trafoları japon ve kaliteli olarak tanımlanmış.

hocam benim bildiğim ve en son gördüğüm Japon malı silis çekirdek kullandıkları idi. dizaynını Çinliler yapmış yine. yani tam kilit nokta bu. trafo tasarımı ve imalatı.

quote:

Pazar günü Çukurova bölgesinde eski MC satıcısı ve servisiliğini yapmış bir arkadaş tesadüf telefon görüşmesi sonrası ziyaretime geldi. Yaptığımız DIY çalışmayı hem dinledi hem de masaya yatırıp içini açıp inceledi. İçerisindeki malzemelere geliştirme yapmak üzere Adana’ya götürdü. Öncelikle ses podunu değiştirip sonra da sizin de dediğiniz gibi nippon değişimi yapacak. Sesi şimdiye kadar dinlediği tüm lambalı amplilerden daha hacimli, güçlü fakat hafif kirli bulduğunu söyledi.
    Bakalım operasyon sonrası horoz dövüşü misali AR + Labella eşlemesi olan doktor arkadaşta bizim DIY kıyasa tabii tutulacak. En azından pozisyonu ve geldiğimiz noktayı görmek adına güzel olacak.
    Yaqin mc13s aldığımı söylediğim zaman yorumu şu oldu; çinli hiend çılgın para değil. Çinlilerin arge olayını küçümseme en kötüsü piyasadaki bilindik marka şema ve malzemelerini çalıyor ve üretiyor tamir anında içini açıp incelediğimde de gördüğüm bu dedi. Dolayısı ile yaqin yazısı yerine kolonlandığı ürünün adını yaz bakalım kaç paraya kimler balıklama atlıyor dedi…
    Cantan üstad seninle aynı yorumu Pazar günü arkadaştan da duydum, yaqin mc13s i açıp içinde içine sinmeyen her noktayı upgrade düşüncemiz var. Ama o paraya o ürünü alamanın mantığı baskın.

valla okuduğum en güzel haberlerden biri. Hashimoto ya farklı bir görüşün el atması bence çok iyi yav. akıl akıldan üstündür. amplide yenilecek ve değişilecek parçalar mümkün.
    AR-Labella sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

• Muratozcicek iyi dileginiz icin tesekkurler.

Yaqin saticisi kargoyu yanlis tracking number aktarmisti.
    Ozur dileyip tekrar kargoya vermisti. Kargo sirketini aradim numara dogru, koncimento duzenlenmis ama urunu teslim etmemis. Ifadelerimi biraz sertlestirdim ve acil teslim et dedim. Takipteyim. Gelmesine gelecek fakat be aldiktan sonra 120 usd artti fiyati kur da oyle. Buyuk ihtimalle yuksek fiyata alim yapana benim urunu oncelikli gonderdi.

Ustadim, AR+Labella ve DIY+Labella sonucunu merakla bekliyorum ki labella crossover modifiyeli orjinal urunle 1600 dolara..

• quote:

Orijinalden alıntı: SertaçS

Merak ettiğim lambalı amfi + Sonus faber değil, konuda bahsi geçen seviyedeki bir cihazla yani ortalama 1.000 tl gibi bir fiyata gelen lambalı ile nasıl çalar idi. 8-10.000 tl verince zaten Liutolar son derece güzel çalıyor ona şüphe yok.. Vsi 75 ve accuphase 350 yi beraber dinledik ikiside çok iyiydi, ama maalesef bütçemi fazlasıyla aşan cihazlar. Amacım tabiri caizse bir araba parası vermeden stereo başarısı tatmin edecek bir cihaz bulabilmek, işte sıkıntıda burda başlıyor liuto kullananlar genelde oldukça üst seviye cihazlar kullanıyor Macintosh, accuphase vs gibi. Evde denem yapıp almak pek mümkün değil, genelde beğenilen ve liuto ile önerilen Naim xs'i evde denediğimde hiç etkileyici bir ses alamadım, kaynak olarak pro. debut pikap kullandım tamam üst seviye değil ama yinede Pioneer avr den bir farkı olması lazım stereo diye geçinen cihazın öyle değil mi ?Aslında Liuto yorumlarda hep kolay sürülen bir hop. olarak tanıtılıyor, arayışımın nedenide bu..

Naim fark yaratmaliydi. Pikap sistemin zayif halkasi olup sistemi kisitliyor olabilir. Ben naim ile liuto lari dinledim, naim entegre en ust sinifi ve naim nd5xs streamer ve michell orbe pikap ile. Hic avr ile suruluyor gibi degillerdi. Gumbur gumbur bass vuruyor, dogru duzgun imajlama yapiyorlardi vs. vs.

Naim gozdn dusmus belliki, hic olmazsa bundan sonraki denemeler icin yazdiklarim aklinizin bir kosesinde olur belki.

Lambali amfi bencede hic aramayin. Belli bir fiyata kadar, ne yeterince dinamikler, ne basslari dogru ve siki kontrol edebiliyorlar. Vokallerde yalan dolan bir hosluk tek aradiginizsa belki olabilir, ki bunun icin bile tavsiye etmem. Ha hassasiyeti cok yuksek bir hoparlorunuz vardir 96db gibi, single ended bir seyle surersiniz, wawac gibi oldukcada keyifli olabilir. Illaki lamba tadi ariyorsaniz, kaynakta lamba kullanmak cok cok daha kolay ve bence iyi sonuc veriyor.

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Sertaç liuto ları uygun fiyat aralığında (? belki max 5.000 tl ) avr den daha iyi sürecek anfi arayışı aslında. Accuphase leri dinledikten sonra seçicilik ciddi oranda arttı. Sistemin en zayıf halkası pikap olduğunu biliyor ama arayış düşük bütçeler için fiyat/ performans olunca işler zorlaşıyor ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 19 Aralık 2013; 12:37:21 >
  • max-well kullanıcısına yanıt
    Tek kaynak bu pikapsa bence zaten yanlis bir upgrade yonu. Once kaynagi upgrade edip ondan sonra amfiye bakilmali. Bu fiyat araliginda urunler uc asagi bes yukari belli zaten. Roksan Kandy/caspian, Primare nin entegresi, Naim entegre, marantz lar belki, lambali bakiliyorsa primaluna, melody gibi. Cok fazla secenek yok ama olanlarda kotu diyemem, ki Naim bu gurupta iyi seceneklerden biri. Ha yanlista anlasilmasin, ne naim kullaniyorum ne sf, nede bu markalarin hicbirini. Istemeyen hicbirini begenmeyebilir bence mahsuru yok.
  • aslında konu başlığına dayanarak ve pikap ların konuşulduğu ortamda sorayım bende sistemime pikap ilavesi peşindeyim, denon dp 300f bütçeme uygun görünüyor mevcut denon pma 1510 un phono katının tatminkar olduğunu söylüyorlar 300f i sistemime ilave edersem belli oranda bir memnuniyet yakalıyabilirmiyim ?
  • aslında çokça gris seviyesi kullandım , jamo 426 , jamo 606, yamaha ns555 , whaarefdale 9,6 , vsvs artık aklım ve kulağım beni cok yanıltır oldu . şimdiye kadar en iyi duyduğum ses 10 yasındaki cabasse 222 jersey lerimdi alderney den bır tık daha detaylıydılar, şu sıralar amfi mi değiştirmektense hop. ile oynasammı dıye bakınıyorum ,cabasse egea yı dınledim hani beğenmedim dersem yalan olur ama dali ikon , mentor 6 focal aria gıbı de gecıyor aklımın kenarlarından , sizlerin bana tavsıyeleri olurmu?
  • Hoparlorden tam olarak beklentiniz ne acaba? Yani muzik olarak hangi tarzi agirlikli dinliyorsunuz? Duymak istediginiz ses yumusak seslermi, ayrinti sesmi, sert sesmi, enstrumanlarin olabildigince gercek seslerini yansitanmi?
    Hoparlor isi gercekten zordur. Ayni markanin yelpazesindeki urunlerinin bile bazi karekterleri genellemelere uymadigindan uzun dinletilere tanik olmadan nokta atis yapabilmek biraz zor gibi

• altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Ağırlık arşivim dijital yani flac, pikap çok daha geriden gidiyor. Pioneer avr üzerinden çözüyorum flac ları ama debut ve pikap daha ciddi bir kaynakdır sanırım benim sistem de. Tabi bu gibi sorunların çözümü eninde sonunda dinleme ve karşılaştırmaya dayanıyor, Maxwell in bahsettiği beğendiğim amfilerin yanında yine aynı seviyede bir de kaynak vardı hep. Eğer birinden biri olmadığında performans dip yapacaksa işim zor o zaman bütçeyi 5+5.000 olarak güncellemek gerekir.. Keşke Naim xs seviyesinde kaynağıda değiştirip güzel bir ses alabilsem, en azından gözümü kapadığımda bu avr bu stereo amfi ayrımını net bir şekilde yapabilsem..
    Bir ara sisteme Oppo 105 ekleme niyetim var aslında dac amacıyla, bilmiyorum ne kadar fark yaratır...
  • sertaçs ,bende dijital ortamda sakladığım flac ve wav arşivimi dinleyebilmek için
    cok fazla dac araştırmış en sonunda internet radyo yu ve airplay kullanabılme imkanı
    verdiği için marantz na 7004 ü tercih etmiştim ,
    diğer bileşenlerinizi tam olarak bilemediğim için net bir sey söyleyememekle beraber
    tatminkar dac ı ile iyi bir alternatif olabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.