Şimdi Ara

Denon pma 1510 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yeni açıcagınız başlığı burdan paylaşırsanız deneyimleri takip etmek isterim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denon sa1 dinleyen varmı ?
  • Selam dostlar. Uzun zaman yazmadim buraya. Bu surecte actigim bu konudaki Denon ampliyi yerine tercih ettigim Yaqin mc13-S ile yanyana koyup deneme sansimda oldu. Anladim ki tercihimiz cok dogru ve hesapli olmus.
    Simdi kucuk paralar harcayarak tatli mutluluklar deneme pesindeyim. Mesela mevcut fabrikasyon El34 lambalarin 4 unu svetlana El34 takimla 87 dolara degistirecegim. Yurt disindaki gorustugum saticinin dedigine gore bu degisimi test etmis ve sonuc duyulur oranda fark yaratiyormus.

• 4 adet svetlana siparisi verdim beklemedeyim. Bu lambalar esleme yapilip gonderiliyor fakat taktigimda ayrica bias ayari istermi acaba onu bilmiyorum

• Denon PMA1510 en alınabilir piyasa fiyatını bilen var mı?

hocam, aynı tip lamba kullanılsada farklı üreticilerde bias ayarı gerekiyor. mevcut amplinin bias ayarını bilmek veya(ölçmek) ve üreticinin lambası için önerdiği bias değeri nedir bilmek gerekli.
  • Ustad svetlana takimi direk mevcut el34 lerin yerine taktigim zaman lambalarin patlama ihtimali varmi ?
    Denon a gelince sifirina verilen fiyat uzerinden %30 pazarlik yapabilir almak konusunda cok kararliysan %25 altina alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 29 Nisan 2014; 12:32:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Ustad svetlana takimi direk mevcut el34 lerin yerine taktigim zaman lambalarin patlama ihtimali varmi ?
    Denon a gelince sifirina verilen fiyat uzerinden %30 pazarlik yapabilir almak konusunda cok kararliysan %25 altina alabilirsin.

Abi el 34 yerine takacağın hic bir el34 patlamaz ama verimde sıfır. Bias ayarı olmadan hikaye çıkan ses

Zaten mantığını duşun cevabı anlarsın bias ayarı yapmak icinde o lambaları takmadan olmuyor

Isin mantığı belli lambaya giren ni değiştirip çıkanı belli bir duEyde tutmaya ugrasiliyor kabaca 100 çıkan gerekli ise lamba 88 ise girişi 22 yapıyorsun bir sonraki lamba 87 ise onuda girişi 23 yapıyorsun isin çok ama cok kaba mantığı bu ama sayılar olsun yapım sekli olsun bu degil tabi olayı cantan ustat biliyor o yazar simdi

• Sagol Eray ;) O halde svetlanayi satan saticidan bias degerlerini mesaj yazarak istemem lazim. Montajdan sonrasi biraz ugrastiracak anlasilan ayari tutturana kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Sagol Eray ;) O halde svetlanayi satan saticidan bias degerlerini mesaj yazarak istemem lazim. Montajdan sonrasi biraz ugrastiracak anlasilan ayari tutturana kadar.

Bias degerlerini her satıcı zaten lambanın kutusuna yazıyor Vardır üstün de yoksa da zaten ayar yapan adam onu kendi ayarlıyor

• doğru @Eray,
    aynen lambanın kimliğinde bi yerinde yazar.

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Simdi Tanju Abi'den. Philips mini wat pre ve winged c el 34 ve belki philips psvane metal base el34 de olabilir

Gelicek

vay vay kulağa çok hoş geliyor :))

quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Su bias ayarını biri bana öğretse alicam 10 cift lamba degisip degisip dinleyecem. Ama duyan kimmmmmmm

dostum uyarım bu işin tehlikeli yanı var. unutmamalı iş güvenliği standartlarında der ki 300Vdc 10mA direk ölümdür. mazallah yakarsa ark kolundan kemiğin görülebilir. sakatlık ve iyileşme çabasıda.
    bir tane ölçü ve cihazda varsa trimpot ayarı ile yapılır. bazı amplilerde bias akımını sabitleyecek şekilde trimpot yerine direnç konulur. trimpot olduğunu varsayıyoruz.
    trimpot'da ilgili yerleri ölçerek ölçü aletinden lambanın istenen bias akımına göre ayarlarsın. bilemiyorsanız bulaşmayın derim. illa istiyorsanız şöyle buyuracağım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.