Şimdi Ara

Denon X2700 - Crossover Frekanslar hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Denon x2700 Avr ile 5.2.1 setup kurdum.

Denon Audyssey bazı frekansları istenilen düzeyde yapmadığını fark ediyorum. İyi bir Subwoofer olmasına rağmen Kuleleri ve Centerleri Large alıp 40hz olarak atıyor. Sırroundlar Small 40hz. Atmos hoparlörleri small 100hz de tuttu. LPF Main de sub 120hz. -12 db Manuel olarak oluşturdu,

Kaliteli bir crossover ayarı için ne önerirsiniz. Aşağıda listelenmiştir ?

Teknik değerlerde konuya hakim kişiler cevaplarsa memnun olurum.

Kuleler ;

Magnat Quantum

Frekans aralığı: 22 - 50.000hz

Cross. frekansı: 250hz - 3100hz

Center

Magnat Quantum

Frekans aralığı : 28 - 60.000hz

Cross. frekansı : 3200 hz

Surround

Magnat Quantun

Frekans aralığı: 36 -50.000hz

Cross Freq: 3300hz

Atmos

Magnat Atm

Frekans aralığı: 50 - 36.000hz

Cross Freqq: 8500hz

Subwoofer

B & W

Frekans aralığı : -6dB 20Hz - 40/180Hz

Cross. Freq: ±3dB) 25 hz - 150hz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dbmeterpro.dbmeter&hl=tr&

tüm hoparlörler 80hz yap subwoofer 120 hz küçük büyük ayarı varsa küçük yap amfi kalibrasyonunu iptal et bu programın ücretsiz sürümünü indir izleme mesafenden tek tek hoparlörleri kontrol et subwoofer dahil tüm hoparlörler 75 db olana kadar tek tek ayarla sağ ve sol hoparlör 75 db çıkarken center 71 yada 72 çıkabilir bu durumda centeri yükselt sağ ve sol hoparlörle aynı db ayarına getir tüm hoparlörler eşit db de olmalı yine kafana takılan birsey olursa yaz

• Teşekkürler @odesy

Uygulamayı indirdim, db A, B, C, Z gibi sağ üst değer atamaları var. Fark ediyormu bunlar , ben fark etmedim.

İpad ile Android tablet arasında aynı konuma 20 db fark oluyor. Sanırım aygıtların mikrofon hassasiyetinden dolayı. Sessiz bir ortam oluştuğunda düşük db olan aygıt ile trkrar deneyeceğim.
    Akşam Hoparlör üreticisi Magnat desteğe de yazdım ayrıca.

• https://www.youtube.com/watch?v=-CclcO4xyWM

programın ben prosunu satın aldım buradan izle gayet doğru sonuçlar veriyor örneğin hoparlörlerimi ölçtüğümde ön sağ sol ve arkalar 75 db çıkarken center 72 cıkmıştı bununda nedeni center hoparlörün diğer hoparlörlerden farklı yapıda olması örneğin amfi ile kalibrasyon yaptığımda subwoofer +4+5 civarı ayarlıyordu bu sekilde ise film izlemek imkansız oluyor subwoofer gerektiğinde bas vurmalı şuan -9 da 75 db denk geliyor tam istediğim gibi gerektiği yerde güçlü bası veriyor

• Yamaha nın Audys mikrofonu ile Denon mikrofonu arasında fark varmış. Programı da bunlar sayesinde denedim yardımcı oldu.Denon mic daha başarılı çıktı ayrıca.

Tüm hop 74, 75 db seviyelerinde yalnız ses olarak Frontları ve centeri Large olarak ayarlayarak yakalayabildim. Sub olmasına rağmen Audys de böyle kalibre ediyordu nedense.

Bu modda da kule, centeri 40 hz olarak daha iyi bir ses aldığımı (sinema da ) hissettim 80 hz nazaran. Hemen hemen sub ın yerini değiştirdim ayrıca.

Şu an herşey yolunda gibi, son olarak ;

I) Subwoofer Avr crossover da -9db , LFE+main mod, 120 hz de , bu hz ilk mesajdaki sub frekansları için uygunmudur ?

II) Subwooferin arkasında volume ortada, yalnız crossover saat yönünde son konumda en yüksek srviyede, onu biraz kısmam mı gerek. Çünkü bass biraz yankı ve gereksiz bir uğultu zaman zaman hissediyorum gibi ne dersin, lfe yi tam taraması için o konumda mı kalsın yoksa sevgili @odesy ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marjinalhakan -- 10 Mart 2022; 4:5:5 >

• marjinalhakan M kullanıcısına yanıt

Kalibrasyon yazılımı ile mikrofon mutlaka eşleşmiş olmalı.

Zira kalibrasyon yazılımı birlikte kullanılan mikrofonun zaaflarını bilir ve bunu dikkate alır.

$10.000'lık stüdyo mikrofonunun bile zaafları vardır.

Bu nedenle AV receiver'ın kendi yazılımı kullanılacağı zaman mutlaka o marka ve modele ait, o AV receiver ile birlikte verilen mikrofonun kullanılması gerekir.

Android kalibrasyon uygulamaları donanıma ilişkin hiçbir konuyu dikkate almadığından onlara ancak oyuncak gözü ile bakılabilir.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt

Denon mikrofon başarılı bir Audys uyguladı.

Uygulama üzerinden 4, 5 telefon ve tablet den denedim değerler hepsinde apayrıydı. Bu sabah en sessiz ortamda en iyi sonucu kendi kalibrasyonuyla yakaladım. Sub ın fiziki crossoverini ortaladım audyssea den sonra.

Şu an için hem müzik , hem sinema da oldukça mükemmel bir sonıç elde ettim. Bu kalibrasyon Dolby türevleri Atmos, Dts True ve multi kanallarda hepsinde oturdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • marjinalhakan M kullanıcısına yanıt

kalibrasyon yaptığında avr 40 hz ayarlıyor çünkü hoparlörler o frekansa inebiliyor diye ama 80 Hz olarak ayarlamalısın hoparlörler sub karşılaştırıldığında bu düşük frekansları iyi çalamaz 40 hz de bırakırsan hoparlörler daha fazla zorlanır bas sesleride vermeye çalışır 40 hz ve önler large sistemde subwoofer yoksa olur 80 hz ayarlayıp basları subwooferden yöneteceksin buradada sana önerdiğim program devreye giriyor 80 hz THX standardıdır olması gerekendir amfi 40 ayarlıyor diye 40ta bırakmak zorunda değilsin yani

subwoofer avr de -9 yada -10 bendede -9 lfe+main 120 doğru subwoofer volum ortada doğru crossover son konumda doğru

sana tavsiyem amfiye reset at kalibrasyon microfonu kullanma tüm hoparlörler için test tonu var tek tek kontrol et 75 db ayarla tüm hoparlörleri küçük olarak ayarla hoparlör mesafelerini elle gir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.