Şimdi Ara

deploy.akamaitechnologies.com nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu adres birden bilgisayarımla bağlantıya geçti. Öyle oturmuş müzik dinliyordum birden modemin ışıklarının yandığını farkettim ilk etapta windows veya virus programı update yapıyor diye düşündüm ancak update yapan eden yok ve transfer ışığı tam gaz yanıyor, çalışan bütün programları ve explerer ları kapattım hala devam ediyor. netstat -a ile sistem port bağlantılarımı kontrol ettim ve bu adresi farkettim. Hemen modemi kapattım, açtıktan sonra modem online olur olmaz bu site tekrar bağlantıya geçti. Üstelik IP değiştirmeme rağmen beni anında tekrar bulabilmesi demek benim sistemimden oraya bilgi gittiğini gösteriyor, çünkü hadi bir önceki seferde biton program açıktı, MSN açıktı, bi ton web sitesi ile explorerlar açıktı ancak 2.sinde öyle bir durumda yoktu. Nooluyoruz dedim ve adresi google dan arattım benim gibi birçok kişi durumdan bitlenmiş:

http://www.h-desk.com/akamaitechnologies_t328.html

Daha biçok şey daha var.

Burda verilen cevaplara baktım insanlar farklı farklı cevaplar vermiş:
    "Telstra has deals with a couple of spyware/spy-cookie companies"

"Windows Updates on the Microsoft mirror in Australia "

"No Akaimai isn't a marketing company, far from it.
    It's a content distribution service which has servers located in many ISPs datacenters worldwide (including Australia). Some of their clients include Microsoft, Apple, Google etc.
    Chances are, when you visit Apple.com, or use Windows Update you're downloading the files locally from the Akaimai mirror hosted in Australia. This means that you have fast access to the site and there is a lot of redundancy"

Sonuncusuna cevaben;
    Madem spy değil benim iznim olmadan benim bilgisayarımla nasıl bağlantıya geçer bu adamlar? Kim tanıdı bu hakkı onlara? Hayır hani kayıt olduğum veya alakam olduğu bir site veya bir sistemde değil. Resmen ilk defa böyle bişey başıma geliyor kafayı çizecektim. Onu geçtim bu adamlarla bağlantıyı kestim bunlardan kurtuldum derken hemen sonra sadecehosting.net port 80 den bağlantıya geçmeye çalıştı.

En iyisi bu gece komple bir sistem scan yapmak olur heralde. Nasıl bir iştir bu çıldırdım resmen.

Sizin başınıza benzer birşey geldimi? Bunun ne olduğu hakkında bilgye sahipmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 1 Mart 2007; 3:15:41 >

• Kim bu adamlar ya?
    Okudukça ilginç şeyler çıkyıor.

MyBroadband Forum
    Oops! We ran into some problems.
    http://www.mybroadband.co.za/vb/showthread.php?t=47595

forums.pcworld.co.nz
    deploy.akamaitechnologies.com [Archive] - PC World Forums
    http://forums.pcworld.co.nz/archive/index.php/t-33444.html

Tam adreste şu şekilde:

a***.***.***.***.deploy.akamaitechnologies.com

*** lar IP adresi herkeste farklı bende 195 ile başlayan bir IP vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 1 Mart 2007; 3:25:23 >

• Konuyu hortlatmak istiyorum. Konu ile ilgili bilgi verebilecek arkadaş var mıdır ?
  • Sizi kırmayayım hocam :)
    Akamai büyük bir CDN ve Cloud Service Provider.
    Engellemeyin ve endişe etmeyin, Windows,Google Chrome gibi iki ana yazılım bile sürekli bağlantı gönderiyor oraya.
    Problem yok.
  • Facebook dahil pek çok servis ve sitenin hizmet aldığı bir içerik dağıtım ağı. Mesela Facebook'a bir video yüklediniz. Bu videonun tüm Dünya'ya Amerika'dan yayınlanması Amerika'dan Avrupa'ya Asya'ya tüm denizaltı fiber ağlarının bu videoyu iletmek için kullanılmasına sebep olur. Akamai şebekesi kullanıldığında ise, bu videonun bir kopyası Amerika sunucularında, bir kopyası Almanya sunucularında, bir kopyası Türkiye sunucularında vs. Dünya üzerindeki pek çok noktada tutulur. Bu durumda ne olur, bu videoyu izleyen kişi, veriyi kendine en yakın sunucudan aldığı için maliyetli olan omurga hatlarının trafiği azaltılmış olur. Türkiye'deki tüm kullanıcılar videoyu Türkiye içindeki sunucudan izlerken Akamai olmasa, Turk Telekom ve diğer sağlayıcıların yurtdışı çıkışları üstünden çıkarak Amerika üstünden video izleneceğinden yurtdışı çıkış kapasitemiz işgal edilmiş olurdu.

13 yıl önceki arkadaş ne paniklemiş ama ha.

• valorant veya discord uzerinden olabilir yada texinputhost aktifti. texinputhost la alakalı degilse oyun sunucu fln heralde. bende durumu pfsense de fark ettim. bağlantıkaru filitre ettim client pc lerde öyle buldum. bi çözüm degil ama bende yogun veri akışı için o kanala down ve up limit koydum. problem solve :P

a2-22-147-66.deploy.static.akamaitechnologies.com

a2-22-147-104.deploy.static.akamaitechnologies.com

a2-22-147-122.deploy.static.akamaitechnologies.com

ip adresleri hep değişken "2.22.147.0/24" olarak kısıtlama ekledim. durumdan rahatsiz oldum baya veri veri akışı vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zibappa -- 16 Nisan 2022; 17:46:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.