Şimdi Ara

DEPO FULLENMELİ Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu sıcak günlerde benzin depoları fullenmeli mi veya fullenmese de haftalık kullanımdan fazla miktar alınmalı mı?
    Sebebi de depoda sıcaktan dolayı oluşan buharlaşma kaybı ve acaba bu buharlaşma kaybı ne kadar olur.

• walla buharlaşmayı bilmem ama mazot u fulleyince şişiyo depo kapapından atıyo
  • Az benzin çabuk buharlaşır

Ama çok benzinde sarfiyatı arttırır

Bence takmamak gerek

Bak hep 50 milyonluk benzin alın ne zam dinlersiniz neden başka bişi

Benzin hp 50 milyon olur sizin için

Kendimi kandırıyorum ama napayım

Son uye olduğum amrikan forumu isyan ediyor

3.6 litre benzine 3 dolar werdiklei için
  • Açıkçası ben bu işin fiziksel boyutunu anlayabilmiş değilim. Ne yani az benzin daha mı az buharlaşıyor? Önemli olan buharlaşma yüzeyinin genişliği değil mi? Bu yüzey sabit olduğu sürece, depoyu da alttan ısıtıp benzini kaynatmadığın sürece değişen birşey olmaz, az yada çok benzin olması farketmez gibime geliyor.

Hem yarım depo demek 55 litrelik kapasite düşünürsek yaklaşık 25 kg. hafiflik demek. Depoyu yarım hatta yarımın altında tuttuğunuzda aracınız depoda daha az yük taşıyor demektir. Bu da yakıt ekonomisine katkı sağlar. Buharlaşma olsa bile 100 Km. de yaklaşık 0.25 litre az yakıt tüketir otomobil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi special123456 -- 10 Temmuz 2006; 12:57:20 >
  • ben fazla bir kayıp oluşcaını xannetmeme ama benzinin şu fiyatı depoların fullenmemesi için başlıca bir neden
  • quote:

Orjinalden alıntı: special123456

Açıkçası ben bu işin fiziksel boyutunu anlayabilmiş değilim. Ne yani az benzin daha mı az buharlaşıyor? Önemli olan buharlaşma yüzeyinin genişliği değil mi? Bu yüzey sabit olduğu sürece, depoyu da alttan ısıtıp benzini kaynatmadığın sürece değişen birşey olmaz, az yada çok benzin olması farketmez gibime geliyor.

Hem yarım depo demek 55 litrelik kapasite düşünürsek yaklaşık 25 kg. hafiflik demek. Depoyu yarım hatta yarımın altında tuttuğunuzda aracınız depoda daha az yük taşıyor demektir. Bu da yakıt ekonomisine katkı sağlar. Buharlaşma olsa bile 100 Km. de yaklaşık 0.25 litre az yakıt tüketir otomobil.

Deneyini yaptım az benzin çabuk buharlaşır

Şimdi ısı farkı mcdetat lere girmeden şöle anlatayım

Buharlaşma hızı artıyor miktar azalınca

Mesala sen aynı ortamdaki tahtaya dokun ortalama soğuk gelir ama aliminyum sanki 10 derece düşükmüş gibi

Buna kapasite diyelim

Benzin çoağldıkça sıcaklığı daha çok absorbe ediyor zor buharlaşıyor

Mesala napalm yapımında benzin miktarı çok kaçarsageri teper daha küçük patlama olur

Kısacası okadar takmayın benzin olayına sıyırırsınız anim allah

Relax olun sadece benzin pahalı değilki bu ülkede

• quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Az benzin çabuk buharlaşır

Ama çok benzinde sarfiyatı arttırır

Bence takmamak gerek

Bak hep 50 milyonluk benzin alın ne zam dinlersiniz neden başka bişi

Benzin hp 50 milyon olur sizin için

Kendimi kandırıyorum ama napayım

Son uye olduğum amrikan forumu isyan ediyor

3.6 litre benzine 3 dolar werdiklei için

Ben de öyle yapıyorum.
    ya 50 ya da 100 Ytl.

Hesap yapmak da kolay oluyor.
    Mesela: ışık yandı, benzin alana kadar kaç km gittim aklımda tutuyorum,diyelim 15, 50 Ytl'lik benzin aldım. (Km sıfırlanır) kaç km'de ışık yandı diyelim 240. +15=255. 50 Ytl ile 255 km gitmişim. Artık fiş veriyorlar kaç litre benzin aldığımız gözüküyor. İsterseniz hesabı lt/100km olarak da kolayca yapabilirsiniz.

• Valla ben dün fulledim mazotu akşam eve gidip hemen depoyu açmam lazım yoksa geçmiş olsun çok dogru bir hatırlatma biliyor olmama ragmen inanılmaz bir hata yaptım güneşin altında araba sağolun arkadaşlar ben hep fulluyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.