Şimdi Ara

[Deprem] Makyaja aldanmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bunlarda deperemden sonrası. Çevresinde burun kıvırabileceğiniz binalar hâla ayakta görülüyor.

• Eski binlar cok daha kalitelii. Bu dunyanin her yerinde boyle, yeni yapilan binalarda maliyeti dusurmek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Bir arkadasim yapimi 2017 yilinda biten bir daire aldi. Binada sanirim 20 den daha fazla daire var. Evine gittim, yanda oturan adamin sifonu cektigini duydum. O kadar ince ki duvarlar inanilmaz. Ve bu eve 890.000 TL (135.000 Euro) para verdi. Evin guzel tarafi, Koln merkeze cok yakin olmasi ama onun haricinde dayanikli oldugunu da sanmiyorum.

Oysa ki babamin aldigi ev, eskiden 220.000 TL(34.000 Euro) ile alinmis bir ev ancak cok daha saglam. Duvarlar gercek tastan. Yenileri gibi degil.

Ev alirken saglam olmasina, iyi yapilmis olmasina bakin. Sekli onemli degil. Allah tum depremzedelerimize yardim etsin.
  • Deprem olduysa oldu , 70 bina yıkıldı evet . Topu topu 35 - 40 kişi öldü .
    Ulan Suriyeliler yılda 100 bin çocuk doğuruyo be . Bu doğanların hepsi otomatikmen TC no alıyor . Sessiz depremler oluyor bu ülkede milletin haberi yok .
    Kenan Evren darbe yaptığında nüfus 41 milyonmuş . 10 adam varken 10 tane ekmek varmış . Şimdi 100 adam var ama ekmek 15i geçmez . Ekmek derken iş , gıda , petrol , konutu kast ediyorum . 40 senede ülkenin nüfusu 45 milyon artmış . Ölenleri de düşünürseniz yani bu ülke 40 senede 60 milyon eklemiş .
    Kendi ayağına sıkmak budur işte !!! Her gün deprem olsun bence bizi ileriye götürür.
    Bu arada 80ler ve 90ların ortasına kadar yapılan binaların çoğu çürüktür . 60larda 70lerin ortasına kadar yapılan binalara güvenebilirsiniz (ciddi makyaj ister sadece)
    İstanbul'da Laz mütahitler işin içine girince çimento ve demirden çalma olayı başladı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 26 Ocak 2020; 13:22:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sıçuruk Kedi

Deprem olduysa oldu , 70 bina yıkıldı evet . Topu topu 35 - 40 kişi öldü .
    Ulan Suriyeliler yılda 100 bin çocuk doğuruyo be . Bu doğanların hepsi otomatikmen TC no alıyor . Sessiz depremler oluyor bu ülkede milletin haberi yok .
    Kenan Evren darbe yaptığında nüfus 41 milyonmuş . 10 adam varken 10 tane ekmek varmış . Şimdi 100 adam var ama ekmek 15i geçmez . Ekmek derken iş , gıda , petrol , konutu kast ediyorum . 40 senede ülkenin nüfusu 45 milyon artmış . Ölenleri de düşünürseniz yani bu ülke 40 senede 60 milyon eklemiş .
    Kendi ayağına sıkmak budur işte !!! Her gün deprem olsun bence bizi ileriye götürür.
    Bu arada 80ler ve 90ların ortasına kadar yapılan binaların çoğu çürüktür . 60larda 70lerin ortasına kadar yapılan binalara güvenebilirsiniz (ciddi makyaj ister sadece)
    İstanbul'da Laz mütahitler işin içine girince çimento ve demirden çalma olayı başladı .
    Utan utan, baska bir sey demiyorum. Sizlerin gozunu nefret buyumus. Bu ulkeye de, halka da dusmansiniz siz. Topu topu 40 kisi oldu ne demek! Her insan kiymetlidir. Ancak sizin bakis aciniz belli, daha fazla insanimiz hayatini kaybetmedi diye kudurdunuz be!

Allah islah etsin sizi. Baska bir sey demiyorum. Boyle kendi halkini asagi goren, her olayda siyasi olarak nasil saldiririm diyen kisilerden tek kelime ile TIK SI NI YO RUM!

Ayrica Cimer e bildirdim, insAllah geregi yapilacak sen ve senin gibiler hakkinda.

• Sen benim yazdığımı anlamamışın bi daha oku . Pencereyi biraz genişlet .

• Adam aynı senin gibi konuşmuş. Akpli ağzı bu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avcılar bu süslü yapılarla dolu özellikle e5 kenarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: routemaster

Bu mesaj silindi.
    Ahahaha duvar kalınlığı diyor. Alçıpan bölme duvarları görse evlere kerpiç der.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Utan utan, baska bir sey demiyorum. Sizlerin gozunu nefret buyumus. Bu ulkeye de, halka da dusmansiniz siz. Topu topu 40 kisi oldu ne demek! Her insan kiymetlidir. Ancak sizin bakis aciniz belli, daha fazla insanimiz hayatini kaybetmedi diye kudurdunuz be!

Allah islah etsin sizi. Baska bir sey demiyorum. Boyle kendi halkini asagi goren, her olayda siyasi olarak nasil saldiririm diyen kisilerden tek kelime ile TIK SI NI YO RUM!

Ayrica Cimer e bildirdim, insAllah geregi yapilacak sen ve senin gibiler hakkinda.

Alıntıları Göster
    Zeka problemi var herhalde. Hiçbirşey anlamamis. Boşuna yazmışsın.

Yazık. Adam bu yazıyı bile anlayamamış gidip te tabiki akp yi savunacak.

Boşuna nefes tüketmişsin hocam. Bunların bizim dilimizi anlamaları imkansız. Müthiş bir fark var aramızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 26 Ocak 2020; 18:40:59 >

• Bir yanlış algıyı düzeltmek istiyorum.
    Eski binalar daha sağlam olamazlar. O dönem kara kum ve onun çakılı ile standart çimento ya amele yada küçük mikser ile karılıp. Binaya vinç ile çekilip el arabası ile atılırdı. Yani kaya çakılı kullanılmaz, standardı olmayan beton atılırdı. Atım esnası o dönem vibratör uygulaması yapılmıyordu. Yani sıkıştırma. Eski yapılarda kullanılan demir düz demirdi. Yeni kullanılan demirler yivli demir. Yani betona tutunumu daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 26 Ocak 2020; 18:53:40 >
  • Ses yalıtımı tabiki önemli fakat bu binanın depreme karşı dayanaksız olduğunun bir göstergesi değildir. Yer bilimcilerin o bölge için verdiği deprem dalgasının ivmesine göre binayı yaparsanız sağlam olur. Duvarları ince veya kalın yapılmasının bununla bir ilgisi yok. Binayı duvarlar değil ana taşıyıcılar taşımaktadır.

• Öncesi ve sonrasını gördüğümde gözüme binanın altındaki avm yazan market, kuaför, depo ve diğer dükkanlar takıldı. Yanındaki daha eski binalarda bile çatlak, göçme gözükmüyordu, bu bina yerle bir olmuş.
    Acaba dedim dükkanlara dekorasyon yaparken alan genişletmek için taşıyıcı kolon falan kesilmiş olabilir mi diye düşündüm bir ara.
  • İlk resimdeki bina, alt katı dükkan üstüne 5 kat daire ve bir katta 4 daire (görüldüğü kadarıyla, tahminen) 1 kata 4 daire sığdırabilme için yanlara çıkıntı yapılmış. Tipik bir açgözülü müteahhit işi olduğu gibi çarpık görüntü. Bina değil, şark kurnazlığının sinekten yağ çıkarma çalışması bu. Tabi ki bu binaları normal kabul edip onaylayan belediyeler asıl sorumlu.

Almanya'ya gelince, asla böyle saçma sapan yapılar göremezsiniz.

Almanya'da bir de, digerAvrupa ülkelerine göre duvarlar daha kalındır. Bina yapım koşulları diger tüm ülkelerden daha ağır ve karışıktır. Bir yerde okumuştum. 100lerce yıl sonra Almanya deprem kuşağına girse yüksek şiddette depremler olsa bile yıkılmayacak sekilde yapılıyor binalar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Eski binlar cok daha kalitelii. Bu dunyanin her yerinde boyle, yeni yapilan binalarda maliyeti dusurmek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Bir arkadasim yapimi 2017 yilinda biten bir daire aldi. Binada sanirim 20 den daha fazla daire var. Evine gittim, yanda oturan adamin sifonu cektigini duydum. O kadar ince ki duvarlar inanilmaz. Ve bu eve 890.000 TL (135.000 Euro) para verdi. Evin guzel tarafi, Koln merkeze cok yakin olmasi ama onun haricinde dayanikli oldugunu da sanmiyorum.

Oysa ki babamin aldigi ev, eskiden 220.000 TL(34.000 Euro) ile alinmis bir ev ancak cok daha saglam. Duvarlar gercek tastan. Yenileri gibi degil.

Ev alirken saglam olmasina, iyi yapilmis olmasina bakin. Sekli onemli degil. Allah tum depremzedelerimize yardim etsin.
    Burada eski evlerin dayanıklı olup, yenilerinin dayanıksız olduğunu neye göre iddia ediyorsun?
    Bizim evin betonu c30, bu ev şimdi olası depremde sırf yan odadan birinin sesi geliyor diye depreme dayanıksız mı oluyor?
    Olası depremde büyük ihtimalle sizin ev gider, diğer ev de sallanır durur sadece...
    Ayrıca her şeyi tlye çevirip durma, biz elektronik eşya dışında ordan alışveriş yapmıyoruz!

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

İlk resimdeki bina, alt katı dükkan üstüne 5 kat daire ve bir katta 4 daire (görüldüğü kadarıyla, tahminen) 1 kata 4 daire sığdırabilme için yanlara çıkıntı yapılmış. Tipik bir açgözülü müteahhit işi olduğu gibi çarpık görüntü. Bina değil, şark kurnazlığının sinekten yağ çıkarma çalışması bu. Tabi ki bu binaları normal kabul edip onaylayan belediyeler asıl sorumlu.

Almanya'ya gelince, asla böyle saçma sapan yapılar göremezsiniz.

Almanya'da bir de, digerAvrupa ülkelerine göre duvarlar daha kalındır. Bina yapım koşulları diger tüm ülkelerden daha ağır ve karışıktır. Bir yerde okumuştum. 100lerce yıl sonra Almanya deprem kuşağına girse yüksek şiddette depremler olsa bile yıkılmayacak sekilde yapılıyor binalar.
    Yanlış okumuşsun, dikey yapıların kullanım ömrü (hastane, polis, itfaiye gibi acil yardım binaları hariç) 50 yıl kullanım süresi öngörülerek yapılır, köprü gibi yatay yapılarınki ise 100 yıl olarak öngörülür. Yani o binalar deprem kuşağına girse bile olmayacaklar orda artık.

Ha diyeceksin ki eski yapılar ne iş? Onlar da:

1- Güçlendiriliyor
    2- Restorasyona sokuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 29 Ocak 2020; 11:46:34 >

• Estetik geçirmiş bir insan gibi tıpkı günümüz kadınları buna örnek ama yakında bakınca içinin çürük olduğu açık ve ortada.Satmak için allayıp pulluyorlar malzemeden bile çalıyorlar denetimde kendi adamlarını sokuyorlar sonuç insan ölümü nede olsa insan canı en değersiz şey ölüncede suçlu yok.Kim yaptı derse Allah'tan geldi de oh mis sonra cukkalarını say.Yeni bina yapılır aynı yere aynı kafa ile sonra.
  • Kaliteli bina Yerine güzel görünen bina almanın bedeli.

• Bu arada şu çıktı ortaya İstanbul'da birbirine büyüklük olarak 3 büyük deprem olacakmış hepsi 7 üzerinde ve önümüzdeki 60 yıl içerisinde ben değil uzmanlar diyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.