Şimdi Ara

Derdim büyük !!! (Çocuk konusu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha öncede çocuk yapmakla ilgili birkaç konu açmıştım. Şu anda bir çıkmazdayım. Ve vereceğim kararlar hayatımın dönüm noktası olacak. Ben ve eşim 37 yaşında. Yaklaşık 7 aylık evliyiz. İkimizin toplam maaşı 6 bin tlyi buluyor. Kiradayız ve yine yaklaşık 20 bin tl borcumuz var. Şu anda zorda olsa geçiniyoruz pek sıkıntımız yok çok şükür. Ancak eşim, yaş geçiyor diye ısrarla çocuk yapmak istiyor. Ona hak veriyorum sonuçta yaşı geçmeden anne olmak istemesi normal. Normal olmayan ise benim çocuk isteğim yok hatta nefret ediyorum. Evlenirken durumumuz olursa çocuk yaparız diye anlaşmıştık. Ancak durumumuz yok şuanda. Çocuk yaparsak o işten çıkacak benim maaşta 3500 tl. Ev kirası ve borçlarda var. O zaten çocuk büyüyene kadar çalışmayacak. İkimizinde akrabaları uzakta yani çocuğu bırakabileceğimi bir yer yok. Kreşe versek yine para gidecek üstelik vermek için yine büyümesini beklemek lazım. İmkanım olsaydı bende isterdim çocuk yapmayı belki ancak olmadı. Şu anda bir karar vermem lazım. Eşim çocuktan başka bir şey düşünmez oldu. Bak fakir olacaz kaç sene sürünecez dedim olsun çocuk bize yeter diyor. Kafayı kırmak üzereyim. Şimdi ya çocuk yapıcamve sonrasına bir şekilde katlanacağım yada maalesef ayrılmak zorundayım. İşin ilginç tarafı bu borcun büyük bir kısmını bu 7 ay içinde bol bol para harcayıp tatile giderek yaptık. Bu zamanda hiç demediki biz çocuk yapıcaz borca fazla girmeyelim diye . bu da beni delirtti. Ne yapmam lazım bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: alphabetagama

quote:

Orijinalden alıntı: cenup

elinize 6.000 geçiyor ve sadece sen de 3.500 alıyorsunuz.
    Bence sen sıkıya gelmemek için sebep arıyorsun.
    37 yaşında kadıncağız bırakta çalışmasın, analık duygusunu tatsın.

eşin hamilelik nedeniyle çıkarsa tazminat artı devletten rapor parası alıyor.

İnsanlar hangi durumlarda çocuk sahibi oluyor
    bilsen şaşırsın

İyi de 16 hafta izin süresi tanıyor devlet. Sonra ne yapacağız çocuğu ? Küçük olduğu için kreşede gidemez bakacak kimsede yok. Aylık 1000 tl kredi ödüyorum. 1000 de kira desen geri kalanla nasıl geçineceğiz? Birde çocuğun ekstra masrafları olacak. Şu anda bile kolay geçinemiyoruz, o zaman ekmek soğanla geçiniriz heralde.

hocam 37 yaşındasın kendini komik duruma düşürme
    hala kadını çalıştırma derdindesin.

3500 alıyorsun
    1.500 sana kalıyor.

gayet rahat geçinirsin o parayla

büyük ihtimal para çarçur eden birisisin
    bu da senin en doğal hakkın

çocuğun masrafı tabii ki var ama emin ol senin kadar değildir.
    Evliliğin temeli çocuktur abi. Sen duruma böyle değilde sanki nebileyim karım araba istiyo ev istiyo veya 3 çocuğumuz var da 4 ü istiyo gibi yaklaşıyosun. Maddi konuşmıycam eve 6 bin girerken borçlara saplanmak falan filan o ayrı bi mevzu ama evliliğin gereklerini yapmıyosan yengeye evlat duygusunu tattırmıyosan bu mevzudan en çabuk şekilde sıyrıl olsun bitsin.Dünyaya bikez geliyoruz ve kadınların annelik duygusunu yaşaması herşeyden çok daha çok hakları. Umarım bakış açını biraz değiştirirsin hakkınızda hayırlısı
  • elinize 6.000 geçiyor ve sadece sen de 3.500 alıyorsunuz.

bilsen şaşırsın
  • Dostum çocuk kesinlikle yapın yazdıklarınizi okuyarak yazdım bu mesajı hatta aradan ikinciyi bile cikartacak kapasite var merak etme rizki veren Allah eger yapmazsanız zaten ileride pişman olacaksınız diye düşünüyorum
  • quote:

bilsen şaşırsın

İyi de 16 hafta izin süresi tanıyor devlet. Sonra ne yapacağız çocuğu ? Küçük olduğu için kreşede gidemez bakacak kimsede yok. Aylık 1000 tl kredi ödüyorum. 1000 de kira desen geri kalanla nasıl geçineceğiz? Birde çocuğun ekstra masrafları olacak. Şu anda bile kolay geçinemiyoruz, o zaman ekmek soğanla geçiniriz heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alphabetagama

quote:

bilsen şaşırsın

hocam 37 yaşındasın kendini komik duruma düşürme
    hala kadını çalıştırma derdindesin.

3500 alıyorsun
    1.500 sana kalıyor.

gayet rahat geçinirsin o parayla

büyük ihtimal para çarçur eden birisisin
    bu da senin en doğal hakkın

çocuğun masrafı tabii ki var ama emin ol senin kadar değildir.

• Bu çocuğu ister yapın ister yapmayın ama evladınıza ne bırakabileceksiniz?

Zar zor büyütüp okutup yetiştirecekseniz bence düşünmeyin. Bence çocuğa en az bir ev bırakmadıktan sonra çocuk yapmak bu ülkede ona da kötülük. Milletin anaları babaları çocuklarına yatlar katlar bırakırken siz borçla dünyaya çocuk getirecekseniz boşverin. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. Hanımınıza da izah edin bu çocuk yarın beni niye yaptınız derse ne diyeceğiz kendi heveslerimiz için mi deyin.

İstanbul'da en kötü ev 300.000 TL kadar. Ailem zamanında ev almasa benim ev sahibi olmam mümkün değildi. Ömür boyu kira ödeyecektim.

Ayda 3.000 TL Kredi ödesem Sırf Anaparasını 100 Ayda ödüyorum. 15-20 Sene gırtlağımdan kesip anca bir ev sahibi olabilecektim.Kim bilir sizin evladınızın zamanına gelene kadar bir ev sahibi olmak ne kadar zorlaşacak? Belki imkansız dahi olacak.Ülkede gelecek görüyorsanız yapın çocuğu.

• Durumumuz olursa çocuk yaparız nedir abi. Evcilikmi oynuyosunuz. Evlendiniz abi. Bu kadın ölene kadar senin karın. istersen trilyon borcun olsun o kadın annelik duygusunu yaşamalı. Geçiştirip durma günaha giriyorsun. Yemek içmek tatile gitmek için mi evlendin. Oyaladıkça günaha giriyorsun haberin olsun
    Sonunu okumamışım ayrılığı bile düşünüyosan hiç durma abi. Yazık etme kadına. Evliliği ne sandıysan artık sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilephone -- 9 Ocak 2018; 12:44:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobilephone

Durumumuz olursa çocuk yaparız nedir abi. Evcilikmi oynuyosunuz. Evlendiniz abi. Bu kadın ölene kadar senin karın. istersen trilyon borcun olsun o kadın annelik duygusunu yaşamalı. Geçiştirip durma günaha giriyorsun. Yemek içmek tatile gitmek için mi evlendin. Oyaladıkça günaha giriyorsun haberin olsun
    Sonunu okumamışım ayrılığı bile düşünüyosan hiç durma abi. Yazık etme kadına. Evliliği ne sandıysan artık sen.

İnanın çocuk yapmayı çok isterdim. Ancak yukarıda arkadaşın yazdığı gibi ona bir gelecek veremiyeceğim. Hayata 1-0 yenik başlayacak. Bu nedenlede belki iyi bir evlat olmayacak. Belki serseri olacak. İyi biri bile olsa mutsuz olacak bundan eminim. Çünkü para olmayınca bu hayat maalesef boş. Eşimin bu en doğal hakkı ancak şartlarda belli. Ben sadece ileriyi düşünerek hareket ediyorum. İleride pişman olacağım bir duruma düşmek istemiyorum. Eşimle konuştum bu şekilde şu anda küsüz. Sonrasında ne olacak bilmiyorum. Boşanma sürecine girebiliriz.

• alphabetagama A kullanıcısına yanıt
    Eğer çok isterdim derken samimi isen şu lafımı dinle.
    Allah nasip ederde çocuğun olursa şimdiye kadar neden yapmadık dersin ve inan onun saçının teli için dünyayı yakarsın.
    Bu duyguyu tatman lazım.Ama samimi değilsen zaten anlamazsın.
  • alphabetagama A kullanıcısına yanıt
    Evliliğin temeli çocuktur abi. Sen duruma böyle değilde sanki nebileyim karım araba istiyo ev istiyo veya 3 çocuğumuz var da 4 ü istiyo gibi yaklaşıyosun. Maddi konuşmıycam eve 6 bin girerken borçlara saplanmak falan filan o ayrı bi mevzu ama evliliğin gereklerini yapmıyosan yengeye evlat duygusunu tattırmıyosan bu mevzudan en çabuk şekilde sıyrıl olsun bitsin.Dünyaya bikez geliyoruz ve kadınların annelik duygusunu yaşaması herşeyden çok daha çok hakları. Umarım bakış açını biraz değiştirirsin hakkınızda hayırlısı
  • zor bir karar, durumunuz ztn belliymiş, durumumuz olursa çocuk yaparız diyip topu taca atmışsın ama durumunuzun değişmeyeceği belli.

eşinin isteğide gayet doğal senin düşüncende normal, bu nedenle eşini kaybetmeyi göze alabiliyorsan hiç durma boşan dostum, ikinizede eziyet our bu süreç. sen konforundan ödün vermeden, çocuk yetirştirmenin sorumluluğundan uzak daha rahat bir hayat sürersin.

yok ben eşimi kaybetmiyim, ne olursa olsun bir şekilde su akar yolunu bulur, o çocukta kendi yolunu belki bulur şeklinde düşünüyorsan şöyle eşinle bir kaç ay 1500 tl ile geçinmeye çalışın bakalım, önce tadını alın sonra karar verip çocuk gelene kadar borçları kapatırsınız. tabi uzunca süre kıt kanaat geçinip sırf çocuk için yaşayacaksınız...
  • Hocam daha önce sizin 1-2 konu daha görmüştüm. Çocuk bakma yükümlülüğünü göze almıyorsanız gerekli ihtiyaçlarını sağlayamamak ve kendinizle ilgi isteklerinize yetecek mali güç sizin için yoksa bence düşünmeyin.

Çocuk hep ailenin iyi motifi olarak gösterilir, buda sorunları olmayan refah bir aile için doğru sayılabilir. Koşullar farklı olursa daha kötü olabilir. Her zaman iyi gelecek diye bir durum yok. Başta sevilir vs 2-3 yıl sonra etkileri boşanmaya kadar gidebilir.

Şu durumda bile aile işiniz sıkıntılı bir heves çocuk yapıldı diyelim ama 20-25 yıllık bir yükümlülük olduğunuda asla gözden kaçırmamak lazım. Bu sürede gerekli ilgi-bilgi-masraf karşılanamadıktan sonra pek iç açıcı bir tablo görmüyorum. Çocuk iyi olur ailenin neşesi diye çocuk yapılmaz , bana göre uzun vadeli bir planı hesabı yapılmalı...

• biz ne desek boş, eşinizle konuşup bir noktada anlaşmanız lazım.

çevremden gördüğüm birkaç örnek vereyim, genelde eşlerden birinin annesi doğumdan sonra aileyle yaşayıp çocuğa bakar, yakınlarda eşlerden birinin kız kardeşi yaşıyorsa ve çalışmıyorsa ufak bir ücrete ona baktırılabilir, tabi her gün işe giderken çocuğu bırakıp almak gerekir...

ama başta da dediğim gibi eşinizle oturup karar vermeniz lazım
  • bence yenge hanım haklı ikinizin yaş kemale ermişşş..hem belli yaştan sonra çocuk sahibi olmak riskli olabilir..
    ha birde şu var şimdiden çocuk yapın kiilerde yaşlanınca size bakar size 1 bardak su veren birisi olur Allah yardım eder birşekilde....
  • Eşin kesinlikle haklı. Bir 3-5 yıl sonra hiçbir şekilde artık çocuk sahibi olamazsınız. Bu dünyada herşey para değil. Yarın öbürgün yanlızlıktan sıkılacaksınız. Ve 10-15 sene sonra yanlız yaşayan ihtiyarlar olacaksınız. 20-30 yıl sonrada yanlız öleceksiniz. Hayat o kadar uzun değil. Hemen çocuk sahibi olmanız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Bu çocuğu ister yapın ister yapmayın ama evladınıza ne bırakabileceksiniz?

Zar zor büyütüp okutup yetiştirecekseniz bence düşünmeyin. Bence çocuğa en az bir ev bırakmadıktan sonra çocuk yapmak bu ülkede ona da kötülük. Milletin anaları babaları çocuklarına yatlar katlar bırakırken siz borçla dünyaya çocuk getirecekseniz boşverin. Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil. Hanımınıza da izah edin bu çocuk yarın beni niye yaptınız derse ne diyeceğiz kendi heveslerimiz için mi deyin.

İstanbul'da en kötü ev 300.000 TL kadar. Ailem zamanında ev almasa benim ev sahibi olmam mümkün değildi. Ömür boyu kira ödeyecektim.

Ayda 3.000 TL Kredi ödesem Sırf Anaparasını 100 Ayda ödüyorum. 15-20 Sene gırtlağımdan kesip anca bir ev sahibi olabilecektim.Kim bilir sizin evladınızın zamanına gelene kadar bir ev sahibi olmak ne kadar zorlaşacak? Belki imkansız dahi olacak.Ülkede gelecek görüyorsanız yapın çocuğu.

Yahu yaş kaç? Yüzde 5lik kesim hariç kimse çocuk yapmasın o zaman

• Bu adam nasıl 37 yaşında sözleri düşünceleri çocuk gibi
  • İşin duygusallığından çok önce şu ekonomik sıkıntı mevzusunu çözelim. Zira siz çocuktan nefret ettiğinizi belirtmişsiniz. Buna da ekonomik sıkıntıyı bahane sürüyorsunuz.

Kredi borcu : 20.000 TL
    1 yıllık kira : 12.000 TL
    1 yıllık ev gideri: 24.000 TL (aylık 2000 TL yemek ve ev ihtiyaçları vs.)
    ------------
    Toplam yıllık borç: 56.000 TL
    Toplam gelir : 72.000 TL (siz ve eşinizin toplam kazancı aylık 6 bin üzerinden)
    ------------
    Kalan miktar : 16.000 TL (bu kalan siz ve eşinizin özel ihtiyaçları için.)

Yukarıda hazırladığım tabloya göre 56 bin borcunuz var olduğunu düşünerek özel harcama yapmadan 9 ayda tüm borçlarınız ödenir ve hatta artıya bile geçersiniz. Bunlar dışında bir borcunuz yoksa bu açıkça niyetiniz olmadığının göstergesidir ki eşiniz bu saatten sonra işten ayrılsa da bu borç hayli hayli ödenir. Sizin bizden istediğiniz sizin çocuk istemediğinizi eşinize ikna edebilmek için tavsiye veya ekonomik daha büyük bahaneler.

Bence çocuk yapmak için ekonomik durumunuz yeterli. Çocuğunuza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsanız güzel ahlaklı bir eğitim ve ekonomik durum için piyasada itibar. Anladığım kadarıyla babanızda size ev vs. bırakmamış. Ama bu yaşa kadar büyütmüş yetiştirmiş. Birde bu açıdan bakın olaya. Eğer hala hayattalarsa aile büyüklerinizle istemediğinizi de belli etmeden görüşmenizi tavsiye ederim çocuk durumunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: hetşat

Bu çocuğu ister yapın ister yapmayın ama evladınıza ne bırakabileceksiniz?

dünyan ufak

bende seneler önce senin gibi düşünürdüm. (fakir kafası)
    babam bana ev bırakmadı vs.

bunlar tembel adamın lafları.
    Çocuguna bırakacağın en büyük hizmet "eğitim"dir.
    Zaten eğitimli donanımlı bir birey evde alır araba da

ama sen o çocuğa ev bırakırsın
    çocuk zamanı gelir o evi satar
    sende çektiğin çile ile kalırsın

istanbul'da daha ucuz evler mevcut
    eğer ev sahibi olmak ister diye söylüyorum.

eve bu kadar kafa takma.

bende kredi ile ev aldım.
    belki de en değerli zamanımı ev kredisi ödemekle geçiyorum
    sene de bir tatile gitmek varken

bu kadar evi kafana takma
    sen çalış kenara koy
    zamanı gelince fırsat gelir alırsın

• Eşinizin gönlünü alın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.