Şimdi Ara

Derin Strateji(aciklama iceride) Oyun Tavsiyesi olan?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Merhaba,
    Bir ulke sehir koy farketmez yonetenilecegim lakin ulus ici uluslarlararasi cok seye mudahil olabilecegim strateji oyunu ariyorum. Savas kismi cok muhim degil, ETW oynarken bile Civ oynar gibi AI ye birakiyordum savasi.

Aradigim seyler:
    Fiyat manipulasyonu yapabilmem(arz talep meselesi)(Turmoil vardi mesela petrolculuk oyunu mutlaka tavsiye ederim sevenlere)
    Suikastler
    Yapilara karsi suikast(sehrin duvarini veya Wonderlarini harap edebilmek)
    Ikili iliskide detay yani Civ 5 yapiyorsun bu kadar basit AI yok, adamin elinde tek kaynak varsa baskentini kusatsan bile vermiyork)
    Mevsimler ve etkisi(olsa guzel olur)
    Illegalizm(korsan somuru)
    Din ( oyunu genisletiyor bariz sekilde)

Bunlar aklima gelenler elbette hepsinin oldugu oyun yok.. En en onrmlisi ikili uclu iliskilerdeki cesitlilik bir nevi disisleri bakani olmak istiyorum...)

Not:democracy sarmadi

Edit: Hearts of Iron 4 ile başladım alttaki mesajlarda neden sardığını da açıkladım şans verilebilir bir oyun bence :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 9 Mayıs 2017; 17:46:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• medieval 2 total war

rome 2 total war

total war atilla

europea universalis 4

bunlara bi bakarmısın
  • Medieval 2 güzel oyundur ama eskidi. Bende bir stratejiye başlamayı düşünüyorum
    Rome 2 ile Universalis arasında gidip geliyom bakalım
  • Tüm bu dediklerinin tek oyunda bulunduğu bir oyun bildiğim kadarıyla yok maalesef.
    Çıkarsa çok güzel olur ama çok satmaz :D
    Bu kadar detaylara boğulmuş oyunların çok takipçisi yok.

Sins Of A Solar Empire : Rebellioın tavsiye ediyorum.

Korsan ve korsanlık var, fiyat manipülasyonu kısmen var, 4x uzay stratejisi olduğu için mevsim etkisi yok.
    Diplomasi ve influence ile kazanabilirsin.
    Teknoloji ağacı çok detaylı.
    Daha bir sürü ayrıntı var aklıma gelmeyen bir dene derim.
  • Hearts Of Iron, Europa Universalis, Crusader Kings, Stellaris, ekonomik simülasyon için de Port Royale tarzı oyunlara bakabilirsin.
  • Victoria 2, Hearts of Iron, Europa Universalis, Crusader Kings
  • Paradox Interactive firmasının bütün oyunları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tabiki Endless Legend. Yalnız fantastik ögeler çok fazla.
  • Arkadaşlar editliyorum ilk mesajı da sizler de görün,
    Hearts of Iron 4 oynadım, çok büyük vir açığı kapatmışlar, Minor devletler alıp kendinizi zorlu bir sürece bir çok oyunda sokabiliyordunuz ancak bunu Türkiye ile yapmak gerçekten keyif verici.

Oyunda asker mühimmat desteği çok hoş, araştırma ağacı da gene hoş, ancak minor devletlere NŞA da standart ağaç veriliyor ancak, Turkey için Star and Cresent modu var, 5 Yıllık kalkınma paketi, Montro Boğazlar Sözleşmesi, Batı Trakya Kıbrıs Musulda hak isteme vs gibi çok güzel detaylar eklenmiş.

İsterseniz mihver isterseniz mihrap devletlerine katılabiliyorsunuz, Musulu istediğim an ingiltere mesela ırakı koruyorum dedi vs. çok spoiler vermeyeyim de benim de savaşa girişim bu sebeple oldu.

Taktiksel olarak çok hoş bir oyun, bodoslama dalarsan çok şey kaybediyorsun, o yönleri çok güzel olmuş.

Sonuç olarak tavsiye edilir, EUniverslis tarzı biraz daha..

• Hearts of iron 4
    Rome 2 veya attila tw
    Eu 4
    Victoria 2

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.