|
Derinlemesine: OpenAI Sora ile yapılan akılalmaz örnekler, detaylar ve endişeler
-
-
-
Güzel bir anlatım yapmış Barış hocam.
-
Bir de kullanabilsek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
film sektörü yeniden yapılancak bu gelişmeler ile artık =) maliyetler düşerse belki fiyatlar ucuzlar :D onu geçtim de gelişmeler bence çok iyi. ama tek sıkıntı herkes birşeyler tanıtıyor ama son kullanıcıya açan yok henüz.
-
Bu işin sonu nereye gidiyor kestirmek gerçekten çok zor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Grafiklerler başınız sağ olsun... Sıra bu gidişle yavaş yavaş herkese gelecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalan ya hepsi.Üst akılın, küreselcilerin oyunu.Dünya düz.
Microsoft un deli gibi yatırım yapmasi haliyle boşuna değil.
Bence bu OpenAi nin başındaki adamı öldürebilirler bile.
Başlarda daha dur bakalim, abartmayın bu zekayı derken iş büyüyo.
Bu da sadece bize gösterdikleri kısmi.
Ne diyim, kullanmasini bilirsek fayda
Bilmezsek felaketin adı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teknoloji hızlı gelişiyor bu teknoloji devrimsel bir iş bundan 5 yıl sonra aklımızın alamayacağı şeyler göreceğiz belki de
-
Endişe yazıyorsunuz da bunun ticari tarafına hiç mi bakmıyorsunuz bu yapılıyorsa buna karşı önlem alınan yapay zeka ürünlerin de pazarda payı olacak.
Girişim yapmak isteyenlere alın fikir:
Yapay zeka ürünlerin üretmiş olduğu sonuçları ya da içerikleri analiz ederek yapay zeka tarafından yapılıp yapılmadığını belli bir başarım oranıyla gören ürün oluşturabilirsiniz ki! Zaten çalışmalarda var.
Yani endişe duyuyoruz falan hikaye o endişe yapay zekadan öncede vardı çünkü endişenin altında yatan asıl temel insan olması. İnsan bunları nasıl kullanacağıdır. Yapay zekaya *** atma çılgınlığını bir kenara bırakalım bu ürünlerin bir kopyasını çıkartıp Rusya gibi ürünlerde kopya ürünlerde farkındalık oluşturacak geliştirmeler yaparak para kazanmaya bakalım.
-
Bildiğim kadarıyla filmler için bir çok animatörler, modellemeciler, efektciler kullanıyor bunların şimdiden koltuğu sallanır sonra içeriğe göre fon müziği de yapay zekayla yaparsalar. Jenerik'te insan sayısı iki elin parmaklarını geçmez diye düşünüyorum. Hatta bütün işleri bir kişi bile yapabilir.
Belli ki de bizler bu duruma evriliyoruz.
Korkmalı mıyız ? bence evet bir çok insanlar suni videolar ile kolayca yönlendirilecek. Gidişat hiç iyi değil 2. Modern sanayi devrimi başlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackkugu61 -- 17 Şubat 2024; 11:13:24 >
-
İlk grafikerler sonra video editörleri içerik üreticileri.ile başlayıp tüm beyaz yakalilarin işi bitmiş olacak.robotlarin gelişimi ile diğer sınıflarda gelecek,
iş akışlarını bilmeyen arkadaşlar direk belirli meslek gruplarını öldürmüşler hemen. illa ki zamanla sektörel değişikliklere neden olacaktır ama şu aşamada daha çok toy bu araçlar. photoshop "generate fill" komutu dışında sektöre girebilmiş bir ai yok daha doğru düzgün.
-
Emek isteyen, işçilik isteyen işleri yapanlar daha da değerli hale gelecek
Kesinlikle öyle, bir şarkı bestelemesini istesek yapabilir mi mesela? Gelecek gerçekten filmlerde izlediğimizden çok farklı olacak gibi duruyor, 200-300 yıl sonrasını gormek isterdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 17 Şubat 2024; 22:16:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kadar büyük etki oluşturacağını sanmıyorum. Promtlayarak içerik oluşturmak özellikle fantastik bir şeyler yapmak isteyen bir yönetmen için bence çok sığ alternatifler çıkarır. Bi de uzunluk, uzunluğa göre uyumluluk, tüm içeriğin tutarlı olması lazım uzun bir video'da mesela.
Yani 1 dakikalık video yapmak ile 2 saatlik bir film yapmak arasında fark var. Mesela 3 saat civarı süren Avatar'daki gibi fantazi bir dünyayı promtlayarak oluşturmak en fazla ne derece mümkün olabilir yapay zeka gelişse bile? Diyelim mümkün oldu, mutlaka şurayı çıkaralım, burayı uzatalım, şu kısmı kesip diğerinin önüne koyalım gibi sadece insan zekasının analitik düşünme ve mantık yürütebilme yetenekleri ile şekillenecek düzenlemelere her zaman ihtiyaç olur.
Profesyonel bir film yapmak instagram videosu yapmaya benzemiyor. Bu yapay zeka örnekleri hep instagramvari videolar fark ettiyseniz.
Örneğin Photoshop'ta bile bildiğim kadarıyla bir promtlama yapılıp fotoğraf oluşturulduğu zaman, karşımıza 3 tane alternatif sonuç çıkıyor. Bu alternatiflerin hiç biri yönetmenin aradığı görseli tam olarak karşılamadığında elle düzenlemeye gidilmesi lazım. Sadece insanların anlayıp insan aklıyla yapılabilecek özel düzenlemeler daima olur profesyonel çalışılıyorsa.
Yani illa ki işin kendisini yapmayı bilen birilerine ihtiyaç olur. Zaten düzgün bir promtlama yapmak için bile işin kendisini de biliyor olmak lazım. Yani örneğin ben yapay zekaya "bir web sitesi" tasarla diye promtlama yapabilirim teknik detaylara girmeden, ama bir web sitesi tasarımcısı çok daha fazla teknik detay vererek; istediği kod kümelerinin adını söyleyerek, fonksiyonlardan bahsederek promtlama yapabilir ve benim alacağımdan çok daha iyi profesyonel bir çıktı alır, ne kadar girdi verirsen o kadar iyi çıktı alırsın. İyi girdi vermek için girdi vereceğin alanın bilir kişisi olmak lazım. Ben ona şunu yap dicem o da süper bir şekilde yapacak tarzında bir şey değil bu yapay zeka.
Bu sebeplerden ötürü benim görüşüm yapay zeka insanların yerini %100 almaz ama insanların işini çok kolaylaştırır. Daha kısa zamanda daha fazla iş görülür. Bir şirket 50 kişi çalıştıracaksa 20 kişi yeterli hali gelir belki, bu tarz dezavantajları olur çok çok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 18 Şubat 2024; 2:35:55 >
-
Ben sadece yakın gelecekten bahsetmedim, Ayrıca filmden örnek verdiniz öyle devam edelim James Cameron tek başına gelecekte kimseye ihtiyacı olmadan bir film yapma yetisine sahip olabilir bugün bile Çin'de sürücüsüz ticari taksiler yollarda, Kaldı ki yapay zeka emekleme aşamasında bile değil.
Elbette farklı düşünceler olabilir, belki bundan 50-100 yıl sonra insanlar yapay zekayı tehlikeli görüp sınırlı kullanım durumunda birakicaklar. Şuan sadece farazi konuşuyoruz. Cevap verdiğin için teşekkürler.
Robotların yapamayacağı işlerle ilgili meslek edinmek gerek.
Yoksa 5 seneye 80-90 ve 2000'lerde edinilmiş mesleki eğitimlerle hayatını sürdüren bireyler bazında ciddi yoksulluk başlayacak.
-
Sonra bir simülasyon içinde olabiliriz diye söyleyince kızanlar çıkıyor.
Yakın gelecekte Oscar alabilen yapay zeka modülleri çıkar mı ? Bence olur.
-
Açık dünya oyunlarının yerini yakında ucu açık dünya oyunları alacak. İşlemci gücü ve yapay zeka kapasitesi artınca, ileride çok farklı açık dünya oyunlarıyla karşılaşabiliriz.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Grafiklerler başınız sağ olsun... Sıra bu gidişle yavaş yavaş herkese gelecek.
|
Güzel bir anlatım yapmış Barış hocam.
|
Benzer içerikler
- instagram keşfete düşme
- whatsapp silinen mesajları geri getirme
- instagram gizli hesap görme
- kitap okuma uygulaması
- twitter ücretli mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X