Şimdi Ara

DERS ÇALIŞIRKEN DİNLEDİĞİNİZ ŞARKILAR VE ÖNERİLERİNİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR MALUM SINAVLARIMIZ,FİNALLERİMİZ BAŞLADI VE ŞU GÜNLER DERS ÇALIŞMAMIZ GEREKEN GÜNLER.. BENİM DE FİNALLERİM BAŞLADI FAKAT GEREK HAVALARDAN, GEREK İSE DİĞER SEBEPLERDEN DOLAYI DERSLERE KONSANTRE OLAMIYORUM.. BUNUN İÇİN MÜZİK DİNLEYEREK ÇALIŞSAM DA NAFİLE.. SİZ DERS ÇALIŞIRKEN HANGİ MÜZİKLER İLE KONSANTRE, MOTİVE OLUYORSUNUZ!!
    TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM, NE DİNLEYELİM Kİ ŞU 1-2 HAFTA ÜST DÜZEY MOTİVASYON SAĞLAYALIM?

• quote:

Orjinalden alıntı: DVDRip

Ders çalışırken müzik dinlenmez matkap kardeş.

katılıyorum..Hatta ben işyerinde doküman falan okumam gerektiğinde "active noise canceling" kullaklık takıyorum..
    NEdir : Kulaklık kendi üzerindeki mikrofonlar sayesinde cevredeki sesi alıp fazını 180 derece cevirip kulaklığın hoparlörleri aracılığı ile kulağınıza yolluyor.. Aynı genlikte 180 deerece faz farkı olan iki dalganın birbirini yok etmesi prensibine dayanarak ortam sesi nerede ise 98 oranında yok oluyor..
    Tavsiye ederim..

Mutlak sessizlikte konsantre olmak çok daha kolay..

ama illa müzik dersen anlamadığın bir dilde olsun ki sözleri tekrar etmeye başlama veya en iyisi ritmi yüksek enstrümental (umarım doğru yazmışımdır) müziği tercih et..
  • Ajdar-Cikita Muz
  • Klasik müzik dinlenebilir. Tabi onu da herkes tercih etmiyor, aynı şekilde her türlüsü de uygun olmuyor. Hafif piyano, çello gibi şeyler dinlenebilir. Cidden ders çalışmanız çok zor müzikle. Belki çalışabilirsiniz ancak aşırı bir sessizlikte çalışmayı denerseniz daha rahat ettiğinizi göreceksiniz. En azından ben bu şekilde daha rahat konsantre oluyorum işime. Bazen müzik açık olmasa bile kulak içi kulaklık takıyorum dış sesi kesmek için.
  • EVET SESSİZ DE KONSATRE GÜZEL OLUNUYOR FAKAT EN AZINDAN DİKKATİM DAĞILDIĞINDA Bİ 5-10 DK TOPARLAMAK, ZİHNİMİ TEMİZLEMEK İÇİN İYİ GİDİYOR..
  • Ben ders çalışırken bırak müzik dinlemneyi telefonu bile kapatıyorum. Hatta televizyon olsun bilgisayara olsun bunların yarı açık (stand-by) konumunda yanan ışıkları bile dikkatimi dağıtıyor.

Ama bazı şarkılar var onları dinleyince ders çalışma isteği çıkıyor.
    Ya şarkı çok kötü olduğu için ; "Bunu dinleyerek zaman kaybedeceğime ders çalışırım"
    Ya da şarkı çok güzel olduğu için ; "Bu şarkının üstüne ne güzel ders çalışılır"
    Tabi derse başlayınca ben ve 3K (kitap, kalem, kağıt) dışındaki hersşey dikkatimi dağıtıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.