Şimdi Ara

İşten izin almak için bir bahaneye ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
141.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Cumartesi'leri çalışıyorum normalde. Fakat yarın kız arkadaşım gelecek işe hiç gidesim yok ama daha geçen hafta 2 gün kurs için işe gitmedim o yüzden rahatça söyleyemiyorum. Şimdi "kesin izin verirler" dedirtecek orjinal fikirlerinize ihtiyacım var. Haydı konudışı size ihtiyacım var!!!!!

• Yapay Zekanın Yanıtı

İşten İzin Alma Bahaneleri ve Taktikleri

İşten İzin Alma Bahaneleri

• Sağlık Sorunları: Gerçek bir sağlık sorunu veya randevusu olduğunu iddia edebilirsin.
    • Ailevi Zorunluluklar: Çocuğunun hastalığı, bir aile üyesinin cenaze töreni veya önemli bir ailevi etkinlik gibi nedenler gösterebilirsin.
    • Kişisel İhtiyaçlar: Taşınma, ev tadilatı veya araba bakımı gibi kişisel görevleri gerekçe gösterebilirsin.
    • Eğitim veya Gelişim: Bir kurs, konferans veya eğitim programına katılmak için izin isteyebilirsin.
    • Dini veya Kültürel Gözlemler: Önemli dini bayramlar veya kültürel etkinlikler için izin alabilirsin.

Patrondan İzin Alma Taktikleri

• Erken Planlama: Mümkün olduğunca önceden izin iste, özellikle de uzun süreli veya yoğun dönemlerde.
    • Geçerli Nedenler Sun: İzin isteğinin desteklenmesi için gerçek ve geçerli nedenler sağla.
    • Net ve Öz Ol: İzin isteğini açık ve ayrıntılı bir şekilde ifade et. Ne kadar süreliğine izin istediğini ve yokluğunda kimin sorumlu olacağını belirt.
    • Alternatif Çözümler Öner: Mümkünse, izin süren boyunca işinin nasıl idare edileceğine dair alternatif çözümler öner.
    • Esneklik Göster: Patronunun izin isteğine uyum sağlamayı reddedebileceğini kabul et ve gerekirse başka tarihler veya seçenekler öner.

İş Yerinden İzin Alma Bahaneleri

• Bilinmeyen Nedenler: Bazı durumlarda, kişisel nedenlerle izin isteyebilirsin, ancak ayrıntılara girmek istemiyorsan "özel nedenlerle" izin isteyebilirsin.
    • İşten İzin Alma Yalanları: Yalan söylemek tavsiye edilmez ancak, gerçek nedeni ifşa etmek istemiyorsan veya izin isteme ihtimali düşükse, beyaz bir yalan söyleyebilirsin.
    • Patrondan İzin İsteme Mesajları: İzin istemek için e-posta, mesaj veya telefon kullanabilirsin. Mesajın profesyonel ve kibarca olmalı.

Önemli Not: İşten izin alma nedenleri işverenler arasında değişiklik gösterir. Herhangi bir bahane veya taktik kullanmadan önce, işyerinin izin politikasını ve uygulamalarını kontrol etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şehir dışından Nişanlım gelecek eşya bakıcağız dersen verirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LegendaryTURK

Şehir dışından Nişanlım gelecek eşya bakıcağız dersen verirler.

Bir nişanlım yok ve bunu biliyorlar hocam malesef :/
  • Ise gitmeyince is aksamiyor mu meraktsn soruyorum ogrenciyim.

• diş randevum var
  • Khal Woof kullanıcısına yanıt
    Misal senin yerine o gün görevi devam ettirebilecek bir kaç arkadaşın varsa görev aksamaz. Sana yapabilecekleri en güzel iyilik o gün kısmi olarak izin vermeleri ve eksik saatlerini daha sonra tamamlaman olur. Ya da bir tam gün ücretsiz izin verirler ve tamamen o gün izinli sayılırsın, ama bu ücretsiz izin olacağı için o günün yevmiyesi sana verilmez..
  • Kafamı üşüttüm diyip deli deli hareketler yap.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dünya düz mü, elips mı, yuvarlak mı

Arkadaşlarla onu istişare edecez de

• quote:

Orijinalden alıntı: reaktivasyon

Misal senin yerine o gün görevi devam ettirebilecek bir kaç arkadaşın varsa görev aksamaz. Sana yapabilecekleri en güzel iyilik o gün kısmi olarak izin vermeleri ve eksik saatlerini daha sonra tamamlaman olur. Ya da bir tam gün ücretsiz izin verirler ve tamamen o gün izinli sayılırsın, ama bu ücretsiz izin olacağı için o günün yevmiyesi sana verilmez..

Açıklama için teşekkürler. Makine mühendisiyim hocam. Doğalgaz projesi çiziyorum ofis ortamında. Günlük yevmiyeli olarak çalışmıyorum. Cumartesi yarım gün zaten işte gitmemem çok da işleri aksatmaz. Ama orjinal bir fikir lazım izin için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reaktivasyon

Hocam vebale girmek gibi olmasın ama ben böyle isteksizlik durumlarında hemen anne baba veya yakın bir akrabamın hastalandığını veya acil yardıma ihtiyacı olduğunu öne sürerek çok izin aldım, ama o an yöneticinin karşısına geçtiğinde de bunu inandırıcı bir şekilde oynamalısın. Benim aklıma hep izin alacağım zaman bu gelir, bana göre orjinaldir, istersen bunun üzerinde biraz düşün. İşine yarayabilir..

Bunun için yalan mı söylenir! Allah korusun gerçekten başınıza gelirse ne olacak. Kimsenin günahını almayın.

• Böbrek taşı. Tanıdık doktor 5 günlük rapor. V2 kankimiz geçen hafta yaptı xd

• ishal oldum de
  • Gerek yok izine. Zaten yarım gün idare edersin bişe olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sauron

Gerek yok izine. Zaten yarım gün idare edersin bişe olmaz.

İşe git öğlene kadar sabrediver diyorsun yani

• Muayen gunumdeyim de

• Patronuna selamımı söyle, izin verir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Erkek arkadaşım gelecek Hollanda için vize başvurusu yapacağız" de

• Sabaj işe gelirken itoğlu it kıçımdan ısırdı kuduz oldum de jorkup 10 gün karantina iznini kopart

• Evet mitingi var hazırlık yapacaz o yüzden cumartesi gelmiyorum diyerek haber ver.. kullan biraz

• iş konusunda yalan söylemek sakıncalıdır. birincisi, yalanın ortaya çıktığında (ki genelde çıkar) yöneticilerinin güvenini kaybedersin. ikincisi ise yalan söylemek karakterinden götürür. günü kurtaracağım derken aslında bütün iş hayatını alırsın karşına. iş hayatı liseye benzemiyor -ki bunu sen de biliyorsun-, canın sıkıldığında duvardan atlayarak kaçamazsın.

ne bahaneler, ne yalanlar duydum inanamazsın. bir tanesi ileri gidip depodaki rafa kafa atmıştı izin almak için. verdim, ama ertesi gün çıkışını da verdim. :p yöneticiler enayi gibi gözükür ama her şeyden haberleri vardır emin ol. şu an bulunduğum yerde aldığım istihbaratlar mit'te yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.