Şimdi Ara

Ders çalışırken hayallere dalma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Lise öğrencisiyim, ders çalışırken odaklanma sorunu yaşıyorum. Bir bakıyorum kafam bir yerlere gitmiş hayal kuruyorum. Bu durum beni rahatsız etmeye başladı ve sadece ders çalışırken de olmuyor. Ne yapmam gerekli odaklanmak için? Odaklanmayı fazla kafaya taktığımdan dolayı da olabilir mi?

• hayalkurun.com yasaklanan reklamı
  • çözümünü bulursan banada at özelikle sözel derslerde çok sıkıntı geçen sene lys edebiyat calısırken cok cektim bu sorundan
  • bunun için ilaç vardı ritalin kırmızı reçeteli ilk zamanlar işe yaramıştı pskiyatriye git yada piskolag (galiba böyle yazılıyorlar bakmaya üşendim) hangisi hatırlamıyorum ilacı araştır yan etkileri çok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duketemre -- 20 Eylül 2017; 22:55:17 >
  • O tür ilaçları pek sevmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duketemre D kullanıcısına yanıt
    Psikolog ilaç yazmaz hocam, ilaç yazanlar psikiyatristlerdir.
  • Üniversitenin hayallerini kur hocam sende.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ders çalışmamı engelleyebiliyor.

• ucansuaygiri U kullanıcısına yanıt
    Hocam bende çok hayal kuran biriyim ama düşüncelerimle engelleyebiliyorum.Bilmem neyle alakalı hayaller kuruyorsun fakst müzik fazla dinliyorsan biraz azalt derim hatta hafta bir iki dinle yani.Dizi izliyorsan az dizi izle arkadaş ortamın varsa biraz azalt yada ne bileyim sevgilim varsa fazla konusmayabilirsin.Vs.

• Belki hayal kurmamam lazım diye düşündüğüm için kuruyorumdur

• duketemre D kullanıcısına yanıt
    Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi RITALINE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

RİTALİN’in kullanılması sonucunda aşağıda belirtilen yan etkiler ortaya çıkabilir: Aşağıdakilerden biri olursa, RİTALİN’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Yaygın (Bu yan etkiler 100 hastanın 1 ila 10’unda görülebilir.):

Düzensiz kalp atışları (palpitasyonlar)

Ruh hali değişikliği, değişken ruh hali ya da kişilikte değişiklikler Yaygın olmayan (Bu yan etkiler 1.000 hastanın 1 ila 10’unda görülebilir.):

Kendini öldürmeyi düşünme

Psikozun belirtileri olarak varolmayan şeyleri duyma ya da hissetme

Kontrolsüz konuşma ve vücut hareketleri (bir tik hastalığı olan Tourette hastalığı)

Yüzde, dudaklarda, dilde ya da vücudun diğer bölümlerinde şişme, nefes darlığı, hırıltı ya da solunum güçlüğü

Seyrek (Bu yan etkiler 10.000 hastanın 1 ila 10’unda görülebilir.):

Olağandışı olarak kendinizi çok heyecanlı, çok hareketli ve kısıtlamasız hissettiğiniz mani (taşkınlık nöbeti)

Çok seyrek (Bu yan etkiler 10.000 hastanın 1’inden azında görülebilir.):

Kalp krizi (göğüs ağrısı, nefes darlığı, mide bulantısı, kusma)

Nöbetler (kasılma nöbetleri, konvülziyonlar, sara)

Deri soyulması ya da deride morumsu kırmızı lekeler

Gözler, kafa, boyun, vücut ve sinir sistemini etkileyen, kontrol edemediğiniz adale kasılmaları (beyne geçici olarak kan sağlanamaması nedeniyle)

İnme ya da hareketle ve görme ile ilgili problemler, konuşmada zorluk (bunlar beyindeki kan damarları ile ilgili problemlerin işareti olabilir)

Sizi enfeksiyon kapmaya daha yatkın hale getirebilen ve daha kolay kanamanıza ve morarmanıza sebep olabilen kan hücrelerinin sayısında düşüş (kırmızı hücreler, beyaz hücreler ve kan pulcukları)

Vücut ısısında ani yükselme, çok yüksek kan basıncı ve şiddetli kasılmalar ile ortaya çıkan durum (Nöroleptik malign sendrom). Bu yan etkinin metilfenidattan ya da metilfenidat ile kombinasyon halinde kullanılan diğer ilaçlardan kaynaklandığı kesin değildir.

Diğer yan etkiler (sıklığı bilinmiyor):

İstenmeyen düşüncelerin varlığı

Açıklanamayan bayılma, göğüs ağrısı, nefes daralması (bunlar kalp problemlerinin işareti olabilir)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

Çok yaygın (Bu yan etkiler 10 hastanın 1’inde fazla görülebilir.):

Baş ağrısı

Gergin hissetme

Uykuya dalma güçlüğü

Yaygın (Bu yan etkiler 100 hastanın 1 ila 10’unda görülebilir.):

Eklem ağrısı

Ağız kuruluğu

Yüksek ateş

Olağan dışı saç dökülmesi ya da seyrekleşmesi

Olağan dışı uykulu ya da uyuşuk hissetme

İştah kaybı

Kaşıntı, döküntü ya da kabarmış kaşıntılı kırmızı döküntüler kurdeşen (ürtiker)

Öksürük, boğaz ağrısı ya da burun ve boğazda tahriş

Yüksek kan basıncı, hızlı kalp atışı (taşikardi)

Başınız dönüyormuş gibi hissetme, kontrol edemediğiniz hareketler, olağandışı aktiflik

Sinirli, tedirgin, kaygılı, depresif, rahatsız olma hali ve normal dışı davranış

Mide ağrısı, ishal, hasta hissetme, mide rahatsızlığı ve hasta olma. Bunlar genellikle tedavinin başlarında meydana gelir ve ilacı gıdalarla birlikte almakla azaltılabilir.

Yaygın olmayan (Bu yan etkiler 1.000 hastanın 1 ila 10’unda görülebilir.):

Kabızlık

Göğüste rahatsızlık hissi

İdrarda kan tespit edilmesi

Sarsılma ya da titreme

Çift görme ya da bulanık görme

Kas ağrısı, kas seğirmesi

Nefes darlığı ya da göğüs ağrısı

Karaciğer test sonuçlarının yükselmesi (bir kan testinde görülen)

Kızgınlık, huzursuz ya da ağlamaklı hissetme, etraftakilere karşı aşırı farkındalık (dikkat artımı), uyuma problemleri

Seyrek (Bu yan etkiler 10.000 hastanın 1 ila 10’unda görülebilir.):

Cinsel dürtüde değişiklikler

Kafa karışıklığı hali

Göz bebeği genişlemesi, görmede sorunlar

Erkeklerde meme büyümesi

Aşırı terleme, derinin kızarması, kırmızı kabarmış deri döküntüsü

Çok seyrek (Bu yan etkiler 10.000 hastanın 1’inden azında görülebilir.):

Kalp krizi (göğüs ağrısı, nefes darlığı, mide bulantısı kusma)

Ani ölüm

Kas krampları

Deride küçük kırmızı lekeler

Beyindeki atardamarlarda iltihap ya da tıkanma

Karaciğer yetmezliği ve koması da dahil anormal karaciğer fonksiyonu

Test sonuçlarında değişiklikler (karaciğer ve kan testlerini kapsar)

İntihar teşebbüsü, anormal düşünce, kayıtsızlık, davranışları tekrar etme, bir şeye karşı takıntılı davranışlar (aşırı odaklanma)

Üşündüğünde el ve ayak parmaklarında uyuşukluk, karıncalanma ve renk değişikliği (beyazdan maviye sonra kırmızıya) (Raynaud olgusu)

Diğer yan etkiler (sıklığı bilinmiyor):

Migren

Çok yüksek ateş

Yavaş, hızlı ya da normalden hızlı kalp atışı

Sara nöbeti geçirme

Gerçek olmayan şeylere inanma, zihin karışıklığı

Şiddetli mide ağrısı, sık sık hasta hissetme ya da olma

Beyindeki kan damarları ile ilgili problemler (inme, serebral damar iltihabı ya da serebral damarda tıkanma)

İktidarsızlık

Ağrılı, uzun süren ve sık ereksiyon hali Bunlar RİTALİN’in hafif yan etkileridir.

Büyüme üzerindeki etkiler

Bir yıldan daha uzun süreli kullanımda, RİTALİN çocuklarda büyümenin azalmasına sebep olabilir. Bu yan etki 10 çocuğun 1’inden daha az sayıda çocukta görülür.

Kilo alımı ya da boy uzamasında azalma

Doktorunuz hem boyunuzu ve kilonuzu hem de yemek yeme durumunuzu izleyecektir.

• ilaçsız çözümü var mı

• Benim de sorunum bu. konuyu kendime anlatırcasına çözerken olmuyor ama normalde aşırı oluyor ve kendimi bir anda başka diyarlarda buluyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Horny Saint kullanıcısına yanıt

sorun dehb kaynaklı ise yok maalesef

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.