Şimdi Ara

Ders çalışırken uykum geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
4.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar nekdar uzun süre uyusamda ders çalışmaya başlıyınca uykum geliyor,bunun nedenini bilen biri varmı acaba

• yemek yedikten hemen sonra derse oturma. en temel sebep budur.
    bi de çok uyumak uykuyu getirir. 6 7 saat kafidir.
  • normaldir o.
    30 dakika kendini tutup çalışmaya devam edersen geçer.

bir de uykum geçsin diye kahve falan içme. ilk 10-15 dakika dinç kalırsın sonra daha çok uyku bastırır.oluruna bırak işi

ben öyle yapıyordum. şimdi üniversitedeyim ve hiç çalışmıyorum.uykum gelse iyi hiç sallamıyorum bile
  • dersanede bi hocam psikolojik larak savunma mekanizması demişti ders calısmak istememekten :)
  • konsantrasyonunu geliştir komik gelebilir ama thai-chi işe yarayabilir
  • çok uyuyup uykuyu alayım, ondan sonra çalışırım diye düşünme..

mesela tam 6 saat uyu, kalk bir duş al, birşeyler ye.. ilk uyanmanın uyuşukluğunu atlatınca cin gibi olacaksınız
  • al ben su an cin gibiyim 1 saat kestirdim telefon çaldı kalkıp baktım sapık uyuamıyorum su an
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de ayni sorun var...Dikkatim cok daginik...Ritalin diye bir ilac duydum...Hic kullanmis olan var mi??
  • cok uyku cidden kotu..
    uyku uykuyu getiriyor.
    6 saati bilmiyorum ama 8 saat uyku zaten ihtiyac olan seydir
    6 denemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sum 41

Bende de ayni sorun var...Dikkatim cok daginik...Ritalin diye bir ilac duydum...Hic kullanmis olan var mi??

Bence boşver ritalini, hiç bulaşma. Ben ginkgo bloba diye bir bitkiden yapılan ilacı aldım konsantre için. Ama anladım ki niyet olmadıktan sonra bu iş olmuyor. Çalışma ortamınız temiz ve düzenli olsun, çalışmalarınız programlı olsun. Mümkünse yatağınız ve bilgisayarınız ile aynı odada çalışmayın. İlaç tedavisine başvurmak en kolayı, ben yapamıyorum ilaç içeyim yaptırsın diye düşünmeyin çünkü yaptırmıyor. Düzenli bir yaşamınız olursa herşey düzenli olur. Sabaha kadar oturup öğlene kadar uyuyarak düzenli olmak mümkün değil. Senin bu saatte ne işin var derseniz, bir zamanlar iyi bir düzen tutturmuş fakat şu anda tamamen düzensiz biri olarak sabah 9daki derse ödev yetiştirmeye çalışıyorum, ve aradaki farkı çok iyi biliyorum Son dakikada patinaj bizimkisi malesef, düzenli bir hayat olduktan sonra konsantre sorunu da kalmayacaktır

• ders çalışma uykun gelmesinnnnn
  • quote:

Orjinalden alıntı: unformat

quote:

Bende de ayni sorun var...Dikkatim cok daginik...Ritalin diye bir ilac duydum...Hic kullanmis olan var mi??

Bence boşver ritalini, hiç bulaşma. Ben ginkgo bloba diye bir bitkiden yapılan ilacı aldım konsantre için. Ama anladım ki niyet olmadıktan sonra bu iş olmuyor. Çalışma ortamınız temiz ve düzenli olsun, çalışmalarınız programlı olsun. Mümkünse yatağınız ve bilgisayarınız ile aynı odada çalışmayın. İlaç tedavisine başvurmak en kolayı, ben yapamıyorum ilaç içeyim yaptırsın diye düşünmeyin çünkü yaptırmıyor. Düzenli bir yaşamınız olursa herşey düzenli olur. Sabaha kadar oturup öğlene kadar uyuyarak düzenli olmak mümkün değil. Senin bu saatte ne işin var derseniz, bir zamanlar iyi bir düzen tutturmuş fakat şu anda tamamen düzensiz biri olarak sabah 9daki derse ödev yetiştirmeye çalışıyorum, ve aradaki farkı çok iyi biliyorum Son dakikada patinaj bizimkisi malesef, düzenli bir hayat olduktan sonra konsantre sorunu da kalmayacaktır

Aslinda soyledigin dogru...En basta duzenli bir hayat gerekiyor...Ama olmuyo iste...Sanirim universite ogrencilerinin cogunun ortak sorunu bu...

Bir doktora gorunmem lazim...Yoksa bu olay beni depresyona sokucak...Derslerim gittikce kotulesiyo...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: unformat

quote:

Aslinda soyledigin dogru...En basta duzenli bir hayat gerekiyor...Ama olmuyo iste...Sanirim universite ogrencilerinin cogunun ortak sorunu bu...

Bir doktora gorunmem lazim...Yoksa bu olay beni depresyona sokucak...Derslerim gittikce kotulesiyo...

Ben sanırım senin derslerinin kötüleşmiş haliyim. Doktora görünmek faydalı olabilir belki ben denemedim, hala çırpınıyorum, ya da çırpınmıyorum öyle sanıyorum. Hakkımızda hayırlısı ne diyelim

• bence tamamen ders çalışmak istememekle alakalı bi durum.Ders çalışırken sıkılıyosun sıkılıncada uykun geliyo.En azından benim böyle oluyo.Ama gerçekten ders çalışmak istediğimde saatlerce çalışıyorum hiç uykum gelmiyo
  • ünide 5.yılım, artık mezun olayım dedim ve biraz çalışmaya başladım , son 2 dönemde çoğunluğu alttan olmak üzere 22 dersten geçtim...sınav dönemleri uyku benim için de büyük bir sorundu ayrıca uykum olmasa bile yarım saatte konsantrasyonum bozuluyor. kullandığım yöntem ise enerji içeceği+vitamin+kahve+kola+kafa çalıştıran hap, uyku falan kalmıyo...vitamin olarak pharmaton kullanıyorum, güya kafa çalıştıran hap olarakta nero-nutrients solgar'ın...kolay gelsin benim de vizeler geldi bakalım...offff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmcol -- 30 Mart 2006; 17:37:07 >
  • eger hastalıgın yoksa kahve

ama en guzeli uyu bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmcol

ünide 5.yılım, artık mezun olayım dedim ve biraz çalışmaya başladım , son 2 dönemde çoğunluğu alttan olmak üzere 22 dersten geçtim...sınav dönemleri uyku benim için de büyük bir sorundu ayrıca uykum olmasa bile yarım saatte konsantrasyonum bozuluyor. kullandığım yöntem ise enerji içeceği+vitamin+kahve+kola+kafa çalıştıran hap, uyku falan kalmıyo...vitamin olarak pharmaton kullanıyorum, güya kafa çalıştıran hap olarakta nero-nutrients solgar'ın...kolay gelsin benim de vizeler geldi bakalım...offff

epey uzun bir liste
  • Bendede son dönemlerde bir ölü toprağı var bende pek çalışamıyorum!
  • ben hayatım boyunca hiç ders çalışmadığımdan bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logan_Lectra -- 4 Ocak 2007; 19:35:52 >
  • Sadece ders ile alakalı bir durum değil. İnsanın yapacak bir işi olunca psikolojikman kendini uykunun kollarına bırakıyor. Aynı insan aynı şartlar altına herhangi bir işi olmadan girse o zaman uykusu olmayacaktır. Kendimden biliyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.