Merhaba. Dershaneye vs gitmek yerine aynı paraya eğitim setleri almanın daha yararlı olacağını düşündüm. Netlerim de benle eşit potansiyelli arkadaşlara gore nispeten iyi gidiyor. Ama kendini Mimar Selim Bey Sanan Yezid soyu alt komşumun her gun tamir tadilat yapması ve evde ne kadar dikkat edilse de bebek oldugu için dikkatimi derse veremiyorum. Kulaklıkla ders çalışırken sorun olmuyordu ama soru çözerken deli ediyor. Bugün TYT 2020'sini çözmeye kalktım 2.15 saatlik deneme 5 saatte bitti. Kronometreyi durdurup uyarıyorum surekli. Alt komsun olacak Yezid Dölü ile kavga edicem en sonunda babam yaşında adam. Sınavın en sonuna doğru başım öyle bir ağırdı ki anlık bayılıyor gibi oldum zoraki tamamlayabildim. 3 sokak altımda kütüphane var test çözmek için oraya gitmek mantıklı mı sizce? |
Evde Gürültüden Ders Çalışamıyorsanız Ne Yapmalısınız?
Evde aşırı gürültü nedeniyle ders çalışmakta zorlanıyorsanız, dikkatinizi dağıtmadan verimli bir şekilde çalışmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:
-
Sessiz Bir Çalışma Alanı Bulun: Evinizde özellikle sessiz olan bir oda veya köşe bulun. Mümkünse, gürültüden uzak bir kütüphaneye veya okuma salonuna gidin.
-
Gürültü Engelleyici Kulaklıklar Kullanın: Gürültü engelleyici kulaklıklar, dışarıdaki sesleri bloke ederek odaklanmanıza yardımcı olabilir. Aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip kulaklıkları tercih edin.
-
Beyaz Gürültü Uygulaması Kullanın: Beyaz gürültü, TV veya konuşma gibi dikkat dağıtıcı sesleri maskeleyerek konsantrasyonunuzu artırabilir. Bu amaç için tasarlanmış uygulamaları kullanabilirsiniz.
-
Pomodoro Tekniğini Deneyin: Bu teknik, 25 dakikalık çalışma dönemleri ile 5 dakikalık molalar içerir. Molalar sırasında, gürültü hakkında endişelenmeden kısa bir süre dinlenin.
-
Çalışma Programınızı Ayarlayın: Gürültünün en az olduğu zamanları belirleyin ve bu zamanlarda ders çalışmaya odaklanın. Sabahın erken saatleri veya gecenin geç saatleri genellikle daha sessizdir.
-
Gürültü Kaynaklarını Azaltın: Mümkünse, gürültünün kaynağını belirleyin ve azaltmaya çalışın. Perdeleri veya halıları kapatarak veya sesi yalıtan malzemeler kullanarak gürültüyü engelleyebilirsiniz.
-
Başkalarına Bildirin: Evinizde başkalarıyla birlikte yaşıyorsanız, ders çalıştığınız zamanlarda sessiz kalmaları gerektiğini kibarca bildirin. İhtiyaçlarınızı anlamaya ve desteklemeye istekli olmaları gerekir.
Yukarıdaki ipuçlarını uygulayarak, evdeki gürültünün ders çalışmalarınız üzerindeki etkisini azaltabilir ve daha verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.