Şimdi Ara

EVDE COK SES VAR DERS ÇALIŞAMIYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Dershaneye vs gitmek yerine aynı paraya eğitim setleri almanın daha yararlı olacağını düşündüm. Netlerim de benle eşit potansiyelli arkadaşlara gore nispeten iyi gidiyor. Ama kendini Mimar Selim Bey Sanan Yezid soyu alt komşumun her gun tamir tadilat yapması ve evde ne kadar dikkat edilse de bebek oldugu için dikkatimi derse veremiyorum. Kulaklıkla ders çalışırken sorun olmuyordu ama soru çözerken deli ediyor. Bugün TYT 2020'sini çözmeye kalktım 2.15 saatlik deneme 5 saatte bitti. Kronometreyi durdurup uyarıyorum surekli. Alt komsun olacak Yezid Dölü ile kavga edicem en sonunda babam yaşında adam. Sınavın en sonuna doğru başım öyle bir ağırdı ki anlık bayılıyor gibi oldum zoraki tamamlayabildim.

3 sokak altımda kütüphane var test çözmek için oraya gitmek mantıklı mı sizce?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Gürültüden Ders Çalışamıyorsanız Ne Yapmalısınız?

Evde aşırı gürültü nedeniyle ders çalışmakta zorlanıyorsanız, dikkatinizi dağıtmadan verimli bir şekilde çalışmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:

• Sessiz Bir Çalışma Alanı Bulun: Evinizde özellikle sessiz olan bir oda veya köşe bulun. Mümkünse, gürültüden uzak bir kütüphaneye veya okuma salonuna gidin.

• Gürültü Engelleyici Kulaklıklar Kullanın: Gürültü engelleyici kulaklıklar, dışarıdaki sesleri bloke ederek odaklanmanıza yardımcı olabilir. Aktif gürültü engelleme teknolojisine sahip kulaklıkları tercih edin.

• Beyaz Gürültü Uygulaması Kullanın: Beyaz gürültü, TV veya konuşma gibi dikkat dağıtıcı sesleri maskeleyerek konsantrasyonunuzu artırabilir. Bu amaç için tasarlanmış uygulamaları kullanabilirsiniz.

• Pomodoro Tekniğini Deneyin: Bu teknik, 25 dakikalık çalışma dönemleri ile 5 dakikalık molalar içerir. Molalar sırasında, gürültü hakkında endişelenmeden kısa bir süre dinlenin.

• Çalışma Programınızı Ayarlayın: Gürültünün en az olduğu zamanları belirleyin ve bu zamanlarda ders çalışmaya odaklanın. Sabahın erken saatleri veya gecenin geç saatleri genellikle daha sessizdir.

• Gürültü Kaynaklarını Azaltın: Mümkünse, gürültünün kaynağını belirleyin ve azaltmaya çalışın. Perdeleri veya halıları kapatarak veya sesi yalıtan malzemeler kullanarak gürültüyü engelleyebilirsiniz.

• Başkalarına Bildirin: Evinizde başkalarıyla birlikte yaşıyorsanız, ders çalıştığınız zamanlarda sessiz kalmaları gerektiğini kibarca bildirin. İhtiyaçlarınızı anlamaya ve desteklemeye istekli olmaları gerekir.

Yukarıdaki ipuçlarını uygulayarak, evdeki gürültünün ders çalışmalarınız üzerindeki etkisini azaltabilir ve daha verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Petruçi hocam noldu size?

• Hocam kütüphane yakınsa gidin ne duruyorsunuz.

• MaviolanYedigün kullanıcısına yanıt

Hahahaha kendisi hukukcu bir zavallı kendisine iş bulamayacağı gerçeğini söylediğim için bana dargın ve bloklamış halde. Bloğu kaldırıp bana ağla yazıp engelleyecek kadar da anormal biri.

• Bazen ciddi olup olmadığını anlamıyorum bu adamın
  • Freends kullanıcısına yanıt
    Ben de.
  • Bu sorunu deneye deneye nerdeyse 1 yılda atlatmış biri olarak birkaç tavsiye vereyim.

1.si kulak tıkacı: Kulak tıkacı az çok çevredeki sesleri kesiyor. İnternetten alıp kullanabilirsin. Bu bende pek işe yaramadı. Belki sizde yarar.

2.si kütüphane: Kütüphaneler genelde sessiz oluyor. Fakat bir kalem sesinden bile rahatsız olan ben için pek iyi bir seçenek değildi. Şimdiye kadar 3-4 tane kütüphane dolaştım sonunda aradığım mühteşem sessizliği bir kütüphanede bulabildim. Bu benim sorunumu çözdü. Gittiğim kütüphane gerçekten sessiz olduğu için bir süre sonra artık sese karşı duyarsızlaştım. Yani önceden sesten dolayı ders çalışamazdım şimdi az çok onu unuttum. Bazen çalışabiliyorum. Ankaradaysan kütüphane önerebilirim.

• tanıdık birisi 20 yıl yedi  .

• quote:

Orijinalden alıntı: Rivaul

tanıdık birisi 20 yıl yedi  .

• Hepimizde var bu sorun hocam bizim ev de şantiye olmuştu resmen dün bitti kafaya taktikca daha çok batıyo insana haklısınız çok zor ama bizim gibilere altın tepside sunulmuyor hiçbir şey... Üzücü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldschool00 -- 9 Ekim 2020; 21:24:49 >
  • Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Emin ol anlıyorum benim de üst katimdaki komşular 3 çocuk sahibiydi ve ucude birbirinden hareketli ama öyle böyle değil gece 00:30 da üst katından paten sesi geldiğini düşün bu daha en basiti. Sana baştan söyleyeyim susmayacaklar. Ne yazık ki apartman kültürünü anlayamamış bir çok insan var. Sen uyarmissin bundan sonra yapacağın her uyarı komşun tarafından kabak tadı vereceği için dikkate de almayacaklar. Evine yakın kütüphane varmış buraya gitmeni öneririm ama buraya bağımlı olma. Komşunun gürültüyü kestiği anları analiz et mesela benimkiler sağolsun gece 1 de keserlerdi. Komsun gürültüyü kestiği an daha çok deneme atmaya çalış. Ama o gürültünün bir faydası da var eğer alisabilirsen sınav ani belki gürültülü bir ortamda olursun sana pek koymaz. Ama buradan sakın bu gürültüye katlan anlamı cikarma. Çok sinirlerini bozma bu kendine yapacağın en kotu şey olur. Dediğim gibi evin en sessiz olduğu anları analiz et ve o saatlerde çalışmaya çalış. Kavga gürültüye de girme emin ol değmez. Kolay gelsin ben de daha bu sene atlattım bu durumu şuan bu mesajı yazarken de ses var ama artık pek koymuyor :)

• EVDE COK SES VAR DERS ÇALIŞAMIYORUM.

Çare belli

• Bu gerçekten işe yarıyor mu

• Satisfyings kullanıcısına yanıt

Hocam kütüphane önerebilir misiniz

• Alt komşum fedoncu de polise. Sessizlik senin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Shepard- -- 10 Ekim 2020; 21:13:57 >
  • Melomeloo M kullanıcısına yanıt

1) Liman kitap kafe: Biraz kitapevi-kafe-kütüphane karışımı bir şey olmuş burası. İçersinde bir sürü kitap var. Bunun dışında çalışma odaları falan var. Ben beğenmiştim. Ama aşırı+ sessiz bir kütüphane arıyorsanız tavsiye etmem. Ancak mutlaka ziyaret edip bakmanız gereken yerlerden biri.

2) Millet kütüphanesi: Bu kütüphanenin bir çok eksisi var. Ama ben yinede çalışmak için buraya gidiyorum. Çünkü çok büyük bir yer. Sessiz. Kapasitesi fazla. Boş, keşfedilmemiş. Sessiz. Her masada priz. Sandalyeler, masalar vs. rahat. Ortamı güzel. Manzara ile ders çalışma imkanı. Sessiz. :)

Bunlar artı yönleriydi. Eksi yönlerine bakacak olursak: Şahsen bana biraz mesafe olarak uzak. Hemen sarayın yanında olduğu için kütüphaneye girerken bir sürü kontrolden geçiyorsunuz. Kimlikle gitmeniz lazım. Ulaşım sadece otobüs. Bunun dışında biraz gergin hissediyorsunuz buraya giderken. Birkaç tane daha var da onları belirtmek istemiyorum. Kendiniz deneyimlemeniz lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.