Gelecek sene sınava gireceğim. Ders çalışırken birden aklıma türlü türlü şeyler geliyor, gidip 31 patlatıyorum bir tane. Sonra beyin full fonksiyon çalışmaya başlıyor. 2 saat falan iyi çalışıyorum. Sonra bir tane daha patlatıyorum paaaaaat diye. Günde 3-4 kez yapıyorum. Sizce sınavlarda dikkatsizliğe sebep olur mu bu durum? Dershanede de taş gibi kızlar var dikkatimi dağıtıyorlar. Nasıl kurtulurum bu illetten? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BakiSilva -- 21 Temmuz 2021; 17:27:50 > |
31'i Nasıl Bırakırsın?
Nikotin bağımlılığından kurtulmak zorlu bir yolculuk olabilir, ancak 31'i bırakmak mümkün. Başarılı bir şekilde bırakmak için şu adımları izleyebilirsin:
- Bir Tarih Belirle: 31'i bırakacağın kesin bir tarih belirle. Bu, sürecin ciddiyeti konusunda kendini motive etmene yardımcı olacaktır.
- Destek Al: Ailen, arkadaşların veya bir destek grubundan destek al. Zor zamanlarda seni motive edip sorumlu tutabilirler.
- Nikotin Replasman Terapisi (NRT) Düşün: Nikotin replasman yamaları, sakızları veya pastilleri, yoksunluk belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.
- Dikkat Dağıtıcı Etkinlikler Bul: 31 çekme isteği geldiğinde, yürüyüşe çık, kitap oku veya başka bir dikkat dağıtıcı etkinliğe katıl.
- Tetikleyicilerinden Kaçın: Sigara içme isteğini tetikleyen durumları belirle ve bunlardan mümkün olduğunca kaçın.
- Pozitif Ol: Neden 31'i bıraktığını kendine hatırlat. Sağlık yararları, mali tasarruflar ve hayat kalitesindeki artış gibi motivasyon kaynaklarını aklına getir.
- Geri Kaymaları Kabul Et: Herkes geri kaymalar yaşayabilir. Pes etme, bunun sürecin bir parçası olduğunu kabul et ve tekrar dene.
Sigara içme bağımlılığıyla mücadele ediyorsan, yalnız olmadığını unutma. Birçok kişi 31'i bıraktı ve sen de başarabilirsin. Yukarıdaki adımları takip ederek ve destek isteyerek, sigara içmeyen bir hayata geçiş yapabilirsin.