Şimdi Ara

Ben kanaması (10 saattir kanıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
67.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sanırım dün gece saat 3-4 gibi benimi kaşımışım ucu yırtılmış. toplu iğnenin başından küçük bir yer kanıyor ama sürekli yavaş yavaş kan sızıyor.
    şuan peçete koydum, öyle duruyor.
    ufak bir kanama ama sakıncası var mıdır? daha önce yaşamış bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kanaması Olan Benler: Doğru Müdahale ve Durdurma Yöntemleri

Anahtar Kelimeler:

• Ben kanaması nasıl durdurulur
    • Ben kanaması nasıl durur
    • Et beni kanaması nasıl durdurulur
    • Ben kanaması durmuyor
    • Kanayan ben nasıl durdurulur
    • Benimi kestim kan durmuyor
    • Benim kesildi kanıyor

Benler, cildin yüzeyinde oluşan, genellikle iyi huylu büyümelerdir. Ancak bazen benler tahriş olabilir veya kesilebilir ve kanamaya neden olabilir. Kanayan bir benle karşılaştığında, kanamayı durdurmak ve enfeksiyonu önlemek için uygun adımlar atmak önemlidir.

Kanayan Bir Benle Nasıl Başa Çıkılır?

1. Kanayan bölgeyi temizle: Kanayan beni temiz bir bez veya pamuk topuyla nazikçe temizle. Su veya antiseptik kullanmaktan kaçın.

2. Basınç uygula: Kanamayı durdurmak için kanayan bölgeye temiz bir bez veya bandajla hafifçe bastır. Baskıyı en az 10 dakika sürdür.

3. Beni kaldırma veya koparma: Kanayan beni asla kaldırma veya koparma. Bu, daha fazla kanamaya ve enfeksiyona yol açabilir.

4. Bandajla: Kanamayı durdurduktan sonra, bölgeyi temiz bir bandajla kapat. Bandajı sıkıca sarmaktan kaçın ve hava sirkülasyonu için gevşek bırak.

Ben Kanama Durmuyorsa Ne Yapmalı?

• Kanamayı yukarıda belirtilen yöntemlerle 10 dakikadan fazla durduramadıysan, tıbbi yardım almalısın.
    • Kanamanın şiddetli olması, artması veya ağrı eşlik etmesi durumunda da tıbbi yardım almalısın.
    • Kanayan ben enfekte olursa, kızarıklık, şişme ve irin gibi semptomlar görülebilir. Bu durumda da derhal tıbbi yardım almalısın.

Beni Kesmeden Önce Yapılması Gerekenler

• Benleri kendin kesmekten kaçınmalısın. Bu, kanama, enfeksiyon ve yara izi dahil olmak üzere ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
    • Benleri çıkarmak istiyorsan, bunu bir dermatoloğa veya estetik cerraha yaptırman önerilir.

Kanayan benlerle ilgili doğru bilgi ve müdahale yöntemlerine sahip olmak, oluşabilecek komplikasyonları önlemeye yardımcı olur. Yukarıdaki adımları izleyerek, kanayan benleri güvenli ve etkili bir şekilde durdurabilir ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benin kanaması durmaz diye okumuştum bi yerde koparınca.

Durumunuzla ilgili internette araştırma yapmanızı veya bir doktor tanıdığınız varsa aramanızı tavsiye ederim.

Iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CappyDH

Benin kanaması durmaz diye okumuştum bi yerde koparınca.

Durumunuzla ilgili internette araştırma yapmanızı veya bir doktor tanıdığınız varsa aramanızı tavsiye ederim.

Iyi forumlar.

sanada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B3AF19C22

Benin kanaması durmaz diye okumuştum bi yerde koparınca.

Iyi forumlar.
    10 saat olmuş diyosun ve kan hala durmamış. Şah damarına yakın yerdeyse bide,çok tehlikeli. Bi doktora gitmeni öneririm, he benim gibi korkuyosan güzelce sar orayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jipena

10 saat olmuş diyosun ve kan hala durmamış. Şah damarına yakın yerdeyse bide,çok tehlikeli. Bi doktora gitmeni öneririm, he benim gibi korkuyosan güzelce sar orayı.

Alıntıları Göster
    Ben koparsa kanser olursun diye bi rivayet vardır eskiden.
  • Kansere kadar gider bu şakaya alınmaz bi doktora git
  • Helva neyli olacak? Arkadaş soruyor malzeme aalacakmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

Kansere kadar gider bu şakaya alınmaz bi doktora git
    acilen dermotolog (sanırım bu şekilde yazılıyor) 'a gitmelisin ciddi bir durumdur şakası olmaz muhtemelen ameliyat diyecektir geçmiş olsun dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 08turkiye1826

Kansere kadar gider bu şakaya alınmaz bi doktora git
    Beyin kanaması diye okudum.Şimdi gidiyorum
  • bizim köyde kadın anlatıyordu bezeye tanesi büyüklüğünde beni varmış jiletle bir hamlede kesmiş kan oluk oluk akıyordu diye anlatıyordu doktora gitmekte fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Simyacı

bizim köyde kadın anlatıyordu bezeye tanesi büyüklüğünde beni varmış jiletle bir hamlede kesmiş kan oluk oluk akıyordu diye anlatıyordu doktora gitmekte fayda var
    gece kanarken görmemişim 1 saat önce peçete koydum durdu gibi. kan durduktan sonra problem var mıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doblolu Esnaf

gece kanarken görmemişim 1 saat önce peçete koydum durdu gibi. kan durduktan sonra problem var mıdır

Alıntıları Göster
    Ben kanaması tehlikeli kansere yol açıyormuş deniliyordu bi doktora git buraya yazmayın artık şu konuları
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcExpertt

Ben kanaması tehlikeli kansere yol açıyormuş deniliyordu bi doktora git buraya yazmayın artık şu konuları

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: pixart

Alıntıları Göster
    Fıstıklı mı fıstıksız mı helva.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pixart

Alıntıları Göster
    Beyin kanaması diye okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrykt

Beyin kanaması diye okudum.

Alıntıları Göster
    Berberden kan taşını al bas üstüne
  • Hemen bir doktora gidin
  • Çok tehlikeli ben olayları. Doktora gittin mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-569B644A4

Çok tehlikeli ben olayları. Doktora gittin mi
    Kan pıhtılaşması mı var sizde ? Kanın durmaması hiç normal değil hemen acile gidin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sıradan insan

Kan pıhtılaşması mı var sizde ? Kanın durmaması hiç normal değil hemen acile gidin

Alıntıları Göster
    Helvanı bekliyoruz qnq ölde yiyeq
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.