Şimdi Ara

Ders Çalışırken Müzik Dinleyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar herkes bi tane dinlediği müziği yazabilir mi ? Birbirimize yardımımız olur.

• italinecikk İ kullanıcısına yanıt
    spotify diye program var ordan bulabilirsin aradıgın müzikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy McGill -- 8 Eylül 2014; 3:36:36 >

• Mat cozerken amonamarth aciyorum 5dk 10 soru cozuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden (3 sene once)cok yaptıgım bir şeydi. Paragraf çozerken bile dinlerdim. Simdi ise kafam götürmüyor. Odaklanamiyorum.

• Genelde hareketli yabancı dinlemeye çalışırım daha keyifli çözüyorsun mat ve Geo yu

• quote:

Orijinalden alıntı: erdemtas

Eskiden (3 sene once)cok yaptıgım bir şeydi. Paragraf çozerken bile dinlerdim. Simdi ise kafam götürmüyor. Odaklanamiyorum.

aynen simdi sigarayi bile dders calisirken icmiyorum ufacik bi yeri anlamayinca sorun oluyo stres yapiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzik filan dinlemeyin çok büyük hata

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    müzik ve sigara
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sözel derslerde zaten dinlemek doğru değildir diye biliyorum. Ama mesela Mat da konuyu çalışırken değil de soru çözerken dinlenebileceğini duymuştum (klasik müzik sözsüz)
  • Müzik dinlerken insan odaklanamaz bence nasıl olurda daha müzik dinlerken daha çok soru çözüyorsunuz
  • Hocam ben dehb hastayım. Çok kolay odaklanamıyorum. Yani izah etmek gerekirse beynim doktorumun söylediğine göre 3 k hız ile çalışıyor. Ders çalışmaya 1 k yeterken diğer tarafta kalan 2 k gidiyor hiç ilgisiz alakasız hayyaller kuruyor, adeta kendi dünyamda dünyamı kurtarıyor. Bu yüzden okul derslerim hep düşük gelmiştir. Ama doktorumun verdiği taktikler sayesinde mükemmel bir iyileşme gördüm derslerimde. Bunlardan biriside müzik dinleyerek boş kalan diğer tarafa işlem yüklemek :)
  • Dinlemenizi gerçekten önermem arkadaşlar gerçekten olumsuz etkileri var odaklanma sorunu var ve 2nci olarakta çözdüğün sorunun aklındaki kalıcılığı var bu yıl mezuna kaldım ve artık bıraktım bence sizde kapatın telefonunuzu veya müzik çalarınızı başka odaya götürün sene başındayız kendinizi iyice alıştırmayın derim yinede sizin kararınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: italinecikk

Hocam ben dehb hastayım. Çok kolay odaklanamıyorum. Yani izah etmek gerekirse beynim doktorumun söylediğine göre 3 k hız ile çalışıyor. Ders çalışmaya 1 k yeterken diğer tarafta kalan 2 k gidiyor hiç ilgisiz alakasız hayyaller kuruyor, adeta kendi dünyamda dünyamı kurtarıyor. Bu yüzden okul derslerim hep düşük gelmiştir. Ama doktorumun verdiği taktikler sayesinde mükemmel bir iyileşme gördüm derslerimde. Bunlardan biriside müzik dinleyerek boş kalan diğer tarafa işlem yüklemek :)

demekki benim beynim 1 k hızı ile çalışıyor nedense bende hiç ses olmadan çalışmayı seviyorum durumlar deiğişik bu beyin nasıl birşey

• AÇS Radyo dinlerim bazen... Genellikle dinlemem ama.
  • Metallica-Apocalyptica'nın tüm parçalarını dinliyorum çalışırken.
  • led zeppelin dire straits
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temeli Yeni Gökdelen

spotify diye program var ordan bulabilirsin aradıgın müzikleri

koydugun resimlerdeki yere nadsıl ulaşırım yükledim pcye ama bulamadım ruh halini

• bir taktik 1 hafta sadece gürültülü ortamlarda çalış annen evde temizlik yaparken çalış mesela çünkü sınav zamanı etraf sessiz olmayacak illa ki biri o kornaya basacak o sınav günü veya başka bir şeyde olabilir
  • 57BEŞİKTAŞLI57 5 kullanıcısına yanıt
    solda gözat butonu var tıkla aşağı doğru in görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy McGill -- 8 Eylül 2014; 14:02:36 >
  • italinecikk İ kullanıcısına yanıt
    Bende öyle sadece ders çalışırken değil her şeyde öyleyim. Aynı anda hem televizyon izlerim hemde pencereden dışarıya bakarım. Asla bir şeye odaklanamam en fazla 1 dk sonrası kafam almıyor sıkıntıdan ellerim ayaklarım titriyor.

Ders çalışırken sürekli bir şeyler düşünüyorum tamamen alakasız şeyler ve önleyemiyorum bunu, kitap okurken yaprak kımıldasa hemen bırakıp başka işler yapıyorum. Ama bir yazıda okumuştum, "çok çabuk dikkati dağılan kişilerin zehir gibi zekaları olurmuş"

Aşırı zeka yoruyor insanı

• Matematik ve geometri cozulmesi icin sol beyin kullanilir, muzikte sag beyni harekete gecirir. Analiz etme acisindan beynin her iki tarafini kullanmak yararli olabilir eger odaklanma vb. Sorunlar yasamayanlar icin. Muzik dinlenebilir bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.