Şimdi Ara

Ders Çalışmak İstemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazın bir hafta falan üç beş soru çözdüm sonra yattım. Asıl noktaya gelmeden biraz başka şeylerden bahsediyim de fikir sahibi olun. Fen lisesine gidiyorum. Sınıftaki herkes öküz gibi çalışıyor. Mesela bir arkadaş rahat 7-8 kitap matematik bitirmiştir. Tabi sorunca çalışmıyorum diyor. Gerçi herkes çalışmadım diyor. Doğruyu söylese bir yeri eksilecek sanki. Gerçi şu son iki üç cümleyi konuyla alakası olmamasına rağmen neden yazdım bilmiyorum. Herhalde bu tiplere çok gıcık olduğumdan Neyse geçen sene de sadece sınav günleri çalıştım. Yıl sonu ortalamam 93 ama eksik olduğumu hissediyorum. Çalışsam bayağı iyi yapacağımı biliyordum. Hatta 9'daki ilk sınavlarda çoğu 100 idi. Sonra baktım ki çalışınca zaten oluyor salmaya başladım. Ama yine de 9'da iyi çalışmıştım, 10'da daha az ve 11'de en az.Bu yaz da dediğim gibi yattım. Durum böyle. Çalışmak istemedim çalışmadım. Ama hala sıkı çalışırsam yapabileceğimi düşünüyorum. Bir yandan da hiçbir şey bilmiyormuşum gibi hissediyorum. En kötü mezuna kalırım diye teselli ediyorum kendimi. Kalırsam da üzelmem hakettiğim için. Zaten 30 yaşında üni okuyanlar bile var. Bir seneden bir şey olmaz. Ama benim asıl sorunum çalışmak istememe durumum. Bunu nasıl aşabilirim? Diyeceksin ki ne yapıyorsun çalışmayıp da. Yazın başlarında bayağı pc ps4 oynadım. Geçen sene de böyleydi. Son bir aydır da daha çok dışarıda takılıyorum. Oyun falan da oynamak istemiyorum artık ama dediğim gibi ders çalışmak da. Biraz uzun oldu ama içinde bulunduğum durumu iyice anlatıp daha sağlıklı yorumlar almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --CarpeDiem-- -- 29 Ağustos 2017; 5:40:15 >

• Çalışma kank ps4 kızlar falan varken boş iş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen liseleri görmeyeli baya düşmüş

Çalışmadan 93 ne
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Çalışıp da 90 alan var hocam. Herkes benim gibi diye bir şey yok.

• --CarpeDiem-- kullanıcısına yanıt
    kendi okulumda bu notları çok çalışmadan alan bir tane adam gördüm sadece

o da son sene günde 2-2.5 saat çalıştı, boş derste lol oynamaya giderdi

300-400 gibi bir derece yapmıştı

madem çok iyisin çalışmamak sorun olmamalı
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Ben çok iyiyim demedim yani onu kastedmedim. Siz öyle küçük görünce ben de öyle bir şey yok anlamında yazdım.

• Ortalamanı çalışmadan yaptığını varsayarsak çalışırsan başarırsın evlat.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evde Ders Çalışmak
    7 yıl önce açıldı
    Çalışmak istemiyorum
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • of ulen
  • Okul başlayınca çalışma isteği gelir.En kötü mezuna kalırım deme evet mezun daha iyi oluyor yüksek olasılıkla ama temelin iyi,1 senede halledebileceğin işi niye erteleyesin?Özgüvenin var ama hareket yok anladığım kadarıyla.YGS ve LYS yazılılara benzemiyor dostum.Temelin ve özgüveninle YGS'de iyi bir sıralama yapabilirsin ama LYS fena çarpar dikkat et
  • Bizim fizikçiler 3 tane olimpiyat koyar önüne verir 40 dakika uğraşın der 50 alır geçersin adam 93'le bitirmiş Zor sormuyor olmalılar bizim edebiyat sınavları bile boru niteliğinde oluyor Hocam git çalış allasen sinirlerimi bozdun zaten
  • 1 rakip katledildi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya yapan nasıl yapıyor ben de anlamadım ve sınava hazırlanırken süreç eziyet gibi geldi ama hani şu olaya ders çalışma değilde bilim öğrenme bakış açısıyla yaklaşan ekzantrik tipler var onlardan biri olabilirsin dahası zaten başta hevesli başlayınca sonradan sıkıntı basıyor,sonradan açılmak daha iyi. mesela çalıştığın konu için saat ya da günlük çözdüğün soru sayısını gün gün kaydet bi deftere.insan ilgilenmiyor gibi görünüyor ama aklında her gün önceki günkü sayıyı geçmek için takıntı oluşabiliyor zamanla. böylece ilerliyorsun
  • İstemesende mecburen katlanmak zorundasın ders çalışmayı bir zorunluluk olarak düşün su içmek yemek yemek gibi belki biraz yararına olabilir.

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam aradan bayağı zaman geçmiş ama yeni gördüm mesajları. Kendimi şu anda denemem açısından deneme onerir misiniz?

• baris7777 B kullanıcısına yanıt
    Benim okulda öyleyd fen lisesinde okudumi 90 civarı ortalamayla bitirdim sözlülere performanslara 100 girmeseler 70-80 ortalama anca gelirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mezunlarageldik -- 4 Eylül 2017; 1:47:12 >
  • Çalışmadan 93 şekilsiniz hee ne güzel okulmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışma

• --CarpeDiem-- kullanıcısına yanıt
    ÜçDörtBeş iyidir ama istersen sınava yakın çözebilirsin. Ben fdd çözüyorum güzeldir. Şimdilik kafana ne eserse çöz bence kolay zor fark etmez.

• ben zaten çalışmak isteyen biri olduğuna inanmıyorum. ygs/lys tekniğini hayatında başka nerede kullanacaksın? yapman gerek 1 yıl tamamen sıkıp çalışmak sonrasında bu gereksiz derslere elveda demek.
  • Kendimi gördüm bende fen lisesindeyim herkes öküz gibi çalışıyor senin tabirinle teneffüste test çözenlerin bile ders çalışmıyorjm ben yapıyorum zekiyim modu varya kafalarını duvarlara sürteceksin. Her neyse kardeş bende işin ciddiyetine bu yaz vardım. Bence h bir şey için geç değil, çünkü ygs biraz şans sınavı gibi. Bizi okulda intenet kafeden çıkmayan içkici keş bir çocuk vardı, çocuk ilk bine girdi bütün okul şok. Ygs çalışmaya bakmıyor bence. Bende Haziranda adam akıllı çalıştım temmuzda az çok Ağustos ta yattım gibi oldu. Şuan okulun açılmasını bekliyorum bizim inekleri görüp tekrar gaza geleyim diye..

Eylülde 80 netle başlayıp meslek lisesinden ytü ye giden insanlar tanıyorum bence bu süreç öyle çok da çalışma gerektirmiyor. Belli bir kapasite olsun yeter. Yaparım de çalış yaparsın kendine güven kısaca

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.