Şimdi Ara

Ders Kaydı Yaparken Hata Yaptım( Ünililer İçeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
18.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ben bu ders seçimi olayını yanlış anlamışım. Sadece tek ders seçip onayladım. Hepsini seçmem gerekiyormuş. Öğrenci işlerini aradım cevap gelmedi. Hiçbir şekilde iptal edemiyorum. Napicem ülen ben

• Bu sisteme ana avrat küfrettiğim kadar başka birşey yoktur zorunlu ders diye birşey var ee var ve bunu benim seçmem bekleniyor asldjsalfk lan zorunluysa sisteme yükle otomatik olarak kimlere zorunluysa default olarak yüklensin onlara. ben niye seçiyorum bunu hadi seçtim ben seçmek istediğim zamanda yok kontenjan aşıldı yok bilmem sarı çizmeli mehmet ağayla kontak kur baştan aşşağı gerizekalıca süper beyinsizce birşey bu ders seçimi denen şey. 20 yıl önce tek tek driver yüklenirdi bilgisayara ses driveri ekran kartı bilmemne. Bu da aynı mantık işte 2019 yılında uğraştığımız şeylere bak ya.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ders Kaydı Yaparken Hata Yaptım: Üniversite Öğrencileri İçin Bilgilendirme

Ders Kaydı Yanlış Yapılırsa Ne Olur?

Üniversite öğrencileri, ders kayıtlarını yaparken hatalar yapabilirler. Bu hatalar, ders seçiminde yanlışlık, yanlış ders eklenmesi veya çıkarılması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Ders kaydı yanlış yapılırsa, öğrenciler kayıtlı oldukları derse katılamayabilirler veya akademik programlarında gecikmelere uğrayabilirler.

Yanlış Ders Seçimi Nasıl Düzeltilir?

Yanlış ders seçimi yapıldığında, öğrenciler genellikle ders kaydını iptal edip doğru dersi eklemeye çalışmalıdırlar. Ders kayıt kesinleştirme iptali, belirli süreler içinde yapılabilir. Üniversiteler, bu süreler hakkında öğrencilere bilgi vermektedir. İptal süresi geçtikten sonra, yanlış seçilen ders için ücret ödenmesi gerekebilir.

Ders Kaydını Yanlış Yaptım: Ne Yapmalıyım?

Ders kaydını yanlış yaptığını fark eden öğrenciler, en kısa sürede üniversitelerinin ilgili birimine başvurmalıdır. Hangi birimin bu konudan sorumlu olduğunu öğrenmek için üniversitenin web sitesini kontrol edebilir veya öğrenci işlerine danışabilirsin. Üniversite yetkilileri, yanlış ders kaydının düzeltilmesi için gerekli işlemleri yönlendirecektir.

Önemli Bilgiler

• Ders kayıtlarında hata yapmamak için üniversitenin ders kayıt kılavuzunu dikkatlice okumalısın.
    • Ders eklemeden veya çıkarmadan önce, derslerin ön koşullarını ve çakışmalarını kontrol etmelisin.
    • Ders kayıt süresiyle ilgili duyuruları takip etmelisin.
    • Ders kaydında hata yaptığını fark edersen, zaman kaybetmeden üniversite yetkilileriyle iletişime geçmelisin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Napican ülen sen? Hocam boşver, hiç seçmemekten iyidir. Ben ders kaydını unutmuştum.
  • Danışmanın da onaylaması gerekiyor,yanlış yaptığın için onaylamayacak.Danışman hocanın yanına git konuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Napican ülen sen? Hocam boşver, hiç seçmemekten iyidir. Ben ders kaydını unutmuştum.
    Sonuç olarak ne oldu hocacığım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2472D2B0E

Danışmanın da onaylaması gerekiyor,yanlış yaptığın için onaylamayacak.Danışman hocanın yanına git konuş.
    Haftaya çarşamba tekrar ders ekle sil yapılacakmış. O zaman düzenleyeceğim. Benim merak ettiğim üni pzt açılıyor ben çarşambadan önce seçmediğim derslere giremeyecek miyim şimdi? Bir bilginiz var mı
  • danışmanın onaylamayıp sana mail atması gerekir. 2. senaryo olarak ise ekle sil haftasında düzeltirsin. derslere gidebilirsin tabii ki ama imza listesinde ismin olmaz. eğer devam zorunluluğun varsa dersin hocasıyla gidip durumu anlatırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3BDE25B43

Haftaya çarşamba tekrar ders ekle sil yapılacakmış. O zaman düzenleyeceğim. Benim merak ettiğim üni pzt açılıyor ben çarşambadan önce seçmediğim derslere giremeyecek miyim şimdi? Bir bilginiz var mı

Alıntıları Göster
    Git gir hocam hangi dersi seçeceksen bir şey olmaz. Danışman hocan onayladıysa bile ders kayıt süresi geçmediyse iptal edebiliyor bizim üniversitede, sizde de öyledir. Onaylamadıysa söyle onaylamasın. Zaten ders kayıt için verilen aralık geçtiyse ekle bırakta yaparsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Girebilirsin hocam,o dersleri sonra ekle danışmanına da söyle.Düzelir o sıkıntı yapma ekstra süre koyuyolar böyle durumlar için zaten
  • quote:

Alıntıları Göster
    zorunlu derslerine ve almayı dusundugun secmeli derslere gir. zorunlu derslerin hocasına soyle.
  • Hepinize teşekkür ederim. Kafamdaki soru işaretleri yok oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-25D61F122

danışmanın onaylamayıp sana mail atması gerekir. 2. senaryo olarak ise ekle sil haftasında düzeltirsin. derslere gidebilirsin tabii ki ama imza listesinde ismin olmaz. eğer devam zorunluluğun varsa dersin hocasıyla gidip durumu anlatırsın.
    Bu sene başlayacağım hocam.
  • Danışman hocaya git düzeltir. Tabi daha kayıt süresi varsa, seçim ekranı kapanmadiysa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

Danışman hocaya git düzeltir. Tabi daha kayıt süresi varsa, seçim ekranı kapanmadiysa.
    Şu an için danışman hocaya gitme şansım yok hocam. Mail attım. Olmazsa, gelecek hafta ders seçimini tekrar düzenleyebileceğiz. Ordan düzenleyeceğim.
  • quote:

Şu an için danışman hocaya gitme şansım yok hocam. Mail attım. Olmazsa, gelecek hafta ders seçimini tekrar düzenleyebileceğiz. Ordan düzenleyeceğim.

Alıntıları Göster
    Hocanın numarası yok mu okulun sitesinde. Bizim öğrenci bilgide hocaya mesaj atma yeri vardı.
  • quote:

Hocanın numarası yok mu okulun sitesinde. Bizim öğrenci bilgide hocaya mesaj atma yeri vardı.

Alıntıları Göster
    Yarın arayacağım ek olarak. Teşekkürler
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam mesaj bölümü de varmış. Mail atmıştım. Ayrıca mesaj atmama gerek var mı
  • quote:

Hocam mesaj bölümü de varmış. Mail atmıştım. Ayrıca mesaj atmama gerek var mı

Alıntıları Göster
    At bence birşey kaybetmezsin. Maile bakmaz ama sistemde mecburen mesajı görür.
  • quote:

At bence birşey kaybetmezsin. Maile bakmaz ama sistemde mecburen mesajı görür.

Alıntıları Göster
    Attım hocam an itibariyle. Teşekkürler ilgilendiğiniz için.
  • quote:

Hepinize teşekkür ederim. Kafamdaki soru işaretleri yok oldu.
    Yok olmasın hocam, sorgulamak iyidir.
  • Ekle birak haftası diye bi sey yok mu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.