Şimdi Ara

Dersane'nin Hiçbir Faydası Yok !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sizde bitiyor ben şahsen dersanenin faydasız olduğunu düşünüyorum.1 E 1 alıyorum 15 dakika gösteriyorlar oda sadece soru çözümü.Konu anlatım desen kendim çalışarak ta hallediyorum. Bence dersane zaman kaybı o dersanede geçen 7 saati evde çalışarak geçirsek şuan YGS yi halletmiş bile olurduk.

• İş sende bitiyor zaten o bir gerçek.
  • İşin sende bittiği bir gerçek ama dershaneden dershaneye değişiyor. Ben geçen sene femdeydim mezuna kaldım şuan fen bilimlerindeyim . Çok fark var fbm de her hafta sınav oluyoruz. En az femdekinin 2 katı soru çözümü alıyorum. vs vs .Anlayacağın dershanede önemli
  • aynen gitmesem diyorum ama o kadar para veriyorlar gitmek te lazım diyorum gidiyorum.evde çalışsam çok daha verimli olur.
  • Temeli olan birisi için belki pek faydası olmaz. Ancak temeli olmayan birisini için dersane şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Db.COOPER

İşin sende bittiği bir gerçek ama dershaneden dershaneye değişiyor. Ben geçen sene femdeydim mezuna kaldım şuan fen bilimlerindeyim . Çok fark var fbm de her hafta sınav oluyoruz. En az femdekinin 2 katı soru çözümü alıyorum. vs vs .Anlayacağın dershanede önemli

abi mezuna kaldım ne demek kazanamadım derdim ben olsam açık yüreklilikle.direk kazanamadım çalışmadım bu sene kazanma peşindeyim derdim.lütfen yanlış anlama maksat makara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rmznts

Temeli olan birisi için belki pek faydası olmaz. Ancak temeli olmayan birisini için dersane şart.

Haklısın ama temeli olmayan birisi bu açığını çok çalışarak ta kapatabilir ancak çok eksik olursa o zaman kapatamaz.
  • iş adamın kendisinde bitiyor.
    dershanede de adam gelir başlık atar, 8-10 soru çözer geçer. adamlar size soru bankası bitirecek değil ya. gerisi öğrenciye kalıyor. ve dersten derse değişir tabi. matematik, geometri için tek başına çalışmak ayrıdır, iyi bir hocayla çalışmak ayrıdır. sözel dersler için gidiyorsanız bence de gereksiz tabi ki.
  • benim de 3. senem. ama artık kendimi aptal gibi hissetmeye başladım. zaten artık dershaneyle işim olmazdı, özel ders almayı düşündüm ama pahalı geldiği için yine dershanenin yolunu tuttum. anladımki hiçbir farkı yok. bir kere dershane çok yavaş gidiyor. kendimiz çalışsak daha hızlı oluruz. önceki senelerde de faydası olmamıştı. ben de %90 bırakacağım. kazanamazsam da evde kazanamıyım. hiç değilse verdiğim paraya acımamış olurum. 3 senedir yoruldum artık bu işlerle uğraşmaktan.
  • harbiden dershane epey zaman kaybettiriyor özellikle biyoloji ve türkçe gibi sözel derslerde tam bir zaman kaybı
  • Ben dibine kadar katılıyorum bu söylediğine ama eminim fayda gören de vardır.

Ben şahsen bana uymadığını düşünüyorum. Öyle çalışkan bi öğrenci olamadım lise hayatımda. Sınavdan sınava 45-50 alırdık işte. Bu sene bazı şeylerin farkına vardık bi hevesle dershaneye başladım kendi isteğimle. Ama artık çok net bana bi yararı olmadığı. Ters düştüğümüz nokta ise sistem.

Misal ders programı. Mat1 Kim2 Fiz1 işte bilmem ne. Adam geliyor 1 saat mat 1 var. Başlık atıyo 3-5 özellik/kural gösteriyo ders bitiyo. Ben de tınlamıyorum. Alışmamışım ki. Ben eve geliyorum açıyorum ekol hocayı gerekirse 2 saat 3 saatte 1 konuyu komple hallediyorum.

Yani keşke dersanede hergün adam akıllı 2 konu bitirilse de bir şeye yarasa benim adıma.

He tabi hiç yararı olmuyo da diyemem. Tekrar oluyo arada bildiğim konuları tekrar ediyorum. Ama hiç bir konuyu dersaneden öğrenemiyorum. Haftada 2 saatte zaten adam başlık atıyo anca konunun 3te 1 ini bitiriyor bölük porçük olmasa keşke.

Bırakmayı düşündüm. Geri alabilirim görmediğim derslerin parasını. Ama işte o kadar dergi kaynak ders bilmem ne derken ne kadar dönücekler ki geri.

Konuşmadım da ailemle. Bilmiyorum yani gidiyoruz işte al öğlen 2de gittim 8 de geldim bütün gün tek bir şey öğrenemedim

• Dersaneler parayla umut satar, başka bir şey beklemeyin derim.
  • senin istek olmasa dershane hiçbir fayda sağlamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dershaneye gitmiyorum ve dogru bir secim yaptigima inaniyorum.ozel ders filanda almiyorum videolardan calisiyorum bilmedigim sorulari forumdaki arkadaslar yardimiyla hallediyorum.maddi durumumuz cok sukur iyi.ama iyiki bu yil dershaneye gitmemisim diyorum.dershaneye giderken yolda vaktim kayboluyordu dolmusu bekle git ,dolmusu bekle gel 1 saat suruyordu kiz arkadas erkek arkadaslar derken kafede mafede bos bos zaman harcaniyordu.suan hic mi zaman bosa gitmiyor mu gidiyor ama cok cok daha az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertx06 -- 24 Kasım 2012; 23:44:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertx06

dershaneye gitmiyorum ve dogru bir secim yaptigima inaniyorum.ozel ders filanda almiyorum videolardan calisiyorum bilmedigim sorulari forumdaki arkadaslar yardimiyla hallediyorum.maddi durumumuz cok sukur iyi.ama iyiki bu yil dershaneye gitmemisim diyorum.dershaneye giderken yolda vaktim kayboluyordu dolmusu bekle git ,dolmusu bekle gel 1 saat suruyordu kiz arkadas erkek arkadaslar derken kafede mafede bos bos zaman harcaniyordu.suan hic mi zaman bosa gitmiyor mu gidiyor ama cok cok daha az.

Hocam ben psikolojik olarak kendime güvenemedim bütün gün evde ders çalışmak tek başına olmak zor olmuyor mu
  • dershaneyi zaman kaybı olarak gördüğüm için bu sene gitmedim şuanlık memnunum
  • Bende memnunum,temel yoksa gitmeden olmaz da temel varsa gitmesen de olur adam sana soru bankası çözmeyecek konuları temelden anlatıp geçecek ee zaten temelin varsa bildiğin şeyleri dinlemenin anlamı yok.Tek sıkıntısı soru soracak kişi pek bulunmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGülü1903

quote:

Orijinalden alıntı: mertx06

dershaneye gitmiyorum ve dogru bir secim yaptigima inaniyorum.ozel ders filanda almiyorum videolardan calisiyorum bilmedigim sorulari forumdaki arkadaslar yardimiyla hallediyorum.maddi durumumuz cok sukur iyi.ama iyiki bu yil dershaneye gitmemisim diyorum.dershaneye giderken yolda vaktim kayboluyordu dolmusu bekle git ,dolmusu bekle gel 1 saat suruyordu kiz arkadas erkek arkadaslar derken kafede mafede bos bos zaman harcaniyordu.suan hic mi zaman bosa gitmiyor mu gidiyor ama cok cok daha az.

Hocam ben psikolojik olarak kendime güvenemedim bütün gün evde ders çalışmak tek başına olmak zor olmuyor mu

birde benim 3.senem ilk cok kotu oldum.millet gitti ben kaldim dershaneyede gitmiyorum boyle konu mu biter birak dersleri felan boyle 1-2 gun gecti.gozumu kapadim hayal ettim kendimi uniye giderken uni bittikten sonra isim hersey ama hersey.bu arada dipnot ailede baba tarafindan baski goruyorum acikcasi ondan gitmedim dershaneye niye kazanamadin filan bugunde bisiler dedi her neyse.tikiyorum abi kulaklarimi kazanacagim diyorum basaracagim baska yolu yokkk.ve insallah basaracagim.hedef ve istikrar olmazsa olmaz.

• dershanenin en güzel yanı sık sık seviyeni ölçüyorsun. ben dershaneye gitmeyip kendi kendime çalıştığım için bu zor oluyor biraz.
  • Temeli olmayan biri için dersanenin de pek faydası yok. Bazı dersanelerde temelden anlatılmayıp geçiliyor hızla. Dersaneye gitme ihtiyacı olmayıp da giden çok var. Lys altyapısı var bende, ygs için yok. Ygs için gerek de yok ama konu işlenmesi önemli dersanede. Dersanenin amacı o zaten. Çocuklar okulda ders işlemiyorlar, dershaneden bekliyorlar. Dersane hocaları da iyilere göre hareket ediyor.

12. sınıf ile mezunun işleyişleri bir olmaz tabii ki ama sonuçta mezun olan adam çalışmadığı, konuları yapamadığı için mezuna kalmıştır. Okullarda artık öğretiliyordur. Öğrenciler dersanelerin kaldırılacağını duyunca okulda ders işlettirmeye başlamışlardır. Asıl sorun iyi bi dersane bulmak, kitle ya da küçük fark etmez. Dersaneye gitme ihtiyacınız yoksa gitmeyin, ortam yapmanıza yarar sadece.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.