Şimdi Ara

Dershane denemelerinde gittikçe netlerin düşmesi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eylül-ekimde 120'den düşmeyen netlerim aralık ayına kadar git gide düşmeye başladı. Şu an 107-108'deyim
    Soruların gittikçe zorlaştığı aşikar ama yanlışlarımı kontrol edip çözümünü öğreniyorum. Gene de netlerimi yükseltemiyorum.
    Özellikle matematikte saçma sapan soruları dikkatten yanlış yapıyorum. Aynı şekilde coğrafya

Hedef tm3'te 5k bu arada. Mezunum, konu olarak eksiğim yok
    Sizce sb mi çözeyim deneme mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dershane Denemelerinde Giderek Düşen Netlerle Başa Çıkmak

Deneme sınavlarında netlerinin düşmesi, birçok öğrencinin karşılaştığı yaygın bir sorundur. Bu durum, hayal kırıklığına ve endişeye yol açabilir. Ancak, bu sorunun üstesinden gelmek için atabileceğin adımlar var.

Nedenleri Belirle:

• Denemelerde netlerinin düşmesinin nedenlerini belirlemek için zaman harcamak önemlidir. Bu nedenler şunları içerebilir:

• Konu eksiklikleri
      • Zaman yönetimi sorunları
      • Sınav kaygısı
      • Uykusuzluk veya stres

Çalışma Stratejilerini Gözden Geçir:

• Denemelerde netlerinin düşmesine neden olan faktörleri belirledikten sonra, çalışma stratejilerini gözden geçirmelisin. Bu, şunları içerebilir:

• Konu eksikliklerini gidermek için ek çalışma yapmak
      • Zaman yönetimini iyileştirmek için deneme sınavlarını zamanlı çözmek
      • Sınav kaygısını yönetmek için rahatlama teknikleri uygulamak
      • Uyku ve stres seviyelerini yönetmek

Zayıf Yönlerine Odaklan:

• Deneme sınavlarında netlerinin düşmesinin temel nedenleri belirlendiğinde, zayıf yönlerine odaklanabilirsin. Bu, şunları yapmayı içerir:

• Zor bulduğun konuları belirlemek
      • Bu konuları pratik yapmak için ek kaynaklar kullanmak
      • Zayıf yönlerini gidermek için öğretmenlerden veya rehberlerden yardım almak

Gerçekçi Hedefler Belirle:

• Netlerini bir anda yükseltmek gerçekçi değildir. Bunun yerine, küçük ve ulaşılabilir hedefler belirlemelisin. Bu, şunları içerir:

• Her denemede belirli bir sayıda net artırmayı hedeflemek
      • Belirli konu alanlarında özel iyileştirmeler hedeflemek
      • Hedeflerin konusunda kendini sorumlu tutmak

Azim ve Süreklilik:

• Denemelerde netlerini düşmesine neden olan faktörlerin üstesinden gelmek zaman ve çaba gerektirir. Azimli ve sürekli olmalısın. Bu, şunları içerir:

• Sürekli olarak çalışma stratejilerini değerlendirmek ve gerektiğinde ayarlamak
      • Başarısızlıklardan ders almak
      • Motivasyonunu yüksek tutmak

Dershane denemelerinde netlerin düşmesi üzücü bir durum olabilir, ancak bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür. Nedenlerini belirleyerek, çalışma stratejilerini gözden geçirerek, zayıf yönlerine odaklanarak, gerçekçi hedefler belirleyerek ve azim ve süreklilik göstererek netlerini artırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sb çözme şöyle tekrar et konuları sonra lys çalışmaya devam et.
  • 12. sınıfım
    aynı sorun bende de var hocam bi defa 125 küsür yaptım ondan sonra bi daha 120 üstüne çıkamadım
    ne düşüyor ne yükseliyor hep 120 küsür geliyor anlamadım ne iştir
  • denemeler zorlaştığı için olabilir.son 3 haftada 130,120,117 yi gördüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet haklısınız ama gerçek sınav daha zor olacağı için endişeleniyorum

• Gerçek sınav daha zor falan olmayacak önce şu düşünceyi çıkarın aklınızdan.

• baştaki sınavların seni yansıtmıyormuş demek ki.Dersanelerin sınavları zaten gitgide zorlaşıyor.Sınavlara ne kadar odaklandığınla değişiyor sonuçlar genelde.Matematikte tuhaf hataların varsa matematikten başla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi denemeler TYT/AYT
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cunku her girdigin sinavda ya yine kotu yaparsam hayir yapmamaliyim diyerek giriyorsun sinava.Oysa stressiz girsen daha guzel olacak ama hepimizde ayni sorun var nerdeyse.Bende 100 kusurlerdeyken simdi 90lardayim hatta en son 79 bile yaptim.Ama cok takmiyorum kafama cunku sinava daha var ve deneme cozmedigimden benimki.Bolum denemeleri cozerken daha iyiydi netlerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın gerçekten. Daha sınav başlamadan kafamda net hesabı yapıyorum ve feni daha çok yapabilmek için matematik sosyali hızlı okuyorum

Bir de cidden şu stres meselesi var. Hep aklıma geçen seneki ygs anı geliyor ya yine yapamazsam düşünceleri

• quote:

Orijinalden alıntı: SheIsLawyer

Haklısın gerçekten. Daha sınav başlamadan kafamda net hesabı yapıyorum ve feni daha çok yapabilmek için matematik sosyali hızlı okuyorum

Bir de cidden şu stres meselesi var. Hep aklıma geçen seneki ygs anı geliyor ya yine yapamazsam düşünceleri

Aynen ben.Bende matematigi hizlica gecip fene bakmak istiyorum iste fenden 4 5 tane fazla yapsam su kadar netim olacak diye.

Mezun psikolojisi dedikleri sey bence cunku dediklerinin harfi harfine aynisini ben ve arkadaslarimda yasiyor.Ya gecen seneki gibi aynisi olursa belkide daha kotusu diyorum.Ailemi dusunuyorum 1 yilimi bosa harcadigimi falan.Ama motive olmak zorundayiz :/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu net hesabını bırakın artık net fazla olsun diye hızlıca fen geçmek çok büyük yanlış tmci için hıxlıca geçeyim derken mattan veya trkde basit bir hatayı 3 4 fen sorusuyla anca telafi edersin sonuçta netin yüksek olur ama puan yine aynı n
    Türkçe mat iyi olsun fene gerek kalmaz zaten
    Önemli olan lys ygs netlerine bakarak ümitsizliğe kapılma

• Yerinde saydığın anlamına gelir. Eğer çok hızlı bi düşüş varsa gerliyorsundur. Dershaneler sınavları öğrencilere göre gittikçe zorluğu artırır. Çünkü konuları daha iyi kavramış olman gerekir. İlk sınavlar ve son sınavlar gerçek seni yansıtmaz. Fen yapacam diye türkçe matı hızlı çözme geride kalırsın. Başarılar.

• konu eksiğim yok
    kaç yapıyosun
    100 fln
    ok
    tmm
    eyv
  • her derste sık sık yanlış yaptığın konulara dikkat et bence konuyu unutmuş değil de bir noktasını unutmuşsundur ondan sık sık yanlış yapıyor olabilirsin
  • galakkk G kullanıcısına yanıt
    Konu eksiğim yok, soru eksiğim var
    Dikkatten giden bir sürü sorum oldu. Ve fark ettiysen tmciyim, yani 160 soru üzerinden değerlendirmen yanlış. Ki belirttiğim gibi kaç defa 120'lerde yaptığım oldu
    Bilip bilmeden eleştiriyorsun. Başkası böyle konular açtığında ben böyle cevaplar yazmıyorum. İnsan olmak zor değil.
  • Teşekkür ederim, evet dediğin gibi denemelerden analiz çıkarıp bol tekrar yapıcam. Bir de evde deneme yapmaya ara vermiştim lys çalışıyordum. Şimdi geri başlayacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.