Şimdi Ara

Dershane kantini işletmesini alıyorum.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
7.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Metsuu

7 sene dersaneye gittim ergenken. şuan üniversite son sınıfa geçtim. ama genel olarak gözlemlerimi söyleyeyim. Birçok dersane kantininde köfte, adana, sucuk veya bilimum bu tarz gıda maddeleri +kola 5 liraya denk geliyordu. açıkçası 1 kere bile dersane kantincisine kazandırmak istemedim. zira o yıllarda o fiyata dersanenin bulunduğu sokakta çok daha lezzetli ve uygun fiyatlı yemek yenebilecek yerler vardı. neden sandviç ekmeğinde 25 gramlık köfteye 3,5 lira sokakta 1 lriaya satılan kolaya 1,5 lira vereyim ki? "tek kantin burası öğrenci nasılsa bizden alışveriş yapıcak zorunlular buna" diye bi mantık oluşturup kafanıza göre fiyat ve duruş bellerseniz bu işten iflas ederek çıkarsınız. yukarıda bir arkadaş şey yazmış "huylarına git ergen bunlar gönüllerini kazan" afedersin de tavuk değil onlar insan. ve emin olabilirsiniz artık gençlerin birçoğu o yazıyı yazan arkadaştan daha zeki. neyse konumuza dönelim hocam. size verebileceğim EN büyük öneri kesinlikle dürüst olmanız. yani öğrenci bize mecbur kafasıyla iş yaparsanız kendi zararınıza olur, zira sizden alışveriş yapmayınca açlıktan ölünmüyor. öğrenciye giren çıkan yok, başka yerden alışveriş yapar :) öğrencilerin gönlünü ucuz lezzetli ve doyurucu fast food ürünleri, güleryüz, YENİLİKÇİ YEMEKLER(köfte ekmek patates ekmek sucuk ekmek sıktı artık hocam, bizim zamanımızda gidiyordu ama yeni nesil yemiyor artık hergün hergün bu tarz şeyler), hız(bu konu çok önemli. dersanede teneffüsler 10 dakika, yani sizin teneffüsten önce birçok şeyi hazırlamanız gerekiyor ki öğrenci gelsin hızlıca parasını verip yemeğinin pişirilmesini beklemeden alsın ve dersine yetişsin, benim kantinden alışveriş yapmama sebeplerimden biri de buydu. teneffüs 10 dakika, ama maaşallah köfte 15 dkda pişiyor. ne anladım bu cicişten..) ha bir önerim daha. dondurulmuş pizza alın toptancıdan. tanesi 1 liraya falan gelicektir toplu aldığınız için muhtemelen, mikrodalga fırında 3 dkya ısıtarak 2 liraya satabilirsiniz. hem %100 kar hem de öğrenci için uygun fiyatlı ve lezzetli bir çözüm. ekmek seçimini kesinlikle güzel yapın. 5-10 kuruştan kaçınmayın. içine koyduğunuz köfte yada sizin el becerileriniz muhteşem aşçılığınız süper bile olsa ekmek kötüyse sandviç tarzı yiyecekler yenmiyor maalesef. herkes 1 kere alır, alan bir daha dokunmaz aman diyim dikkat edelim. ton balığı gayet sevilen bir lezzet gençler arasında. ton balığı rus salatası italyan salatası vb. bilimum soğuk mezeler alarak farklı farklı 10 çeşit soğuk sandviç yapabilirsiniz yada isteğe göre 3 çeşit 2-2,5 lira tarzında. emin olun tutacaktır. bir pastane ile anlaşıp her sabah belirli sayıda poğaça KESİNLİKLE getirtin. zira genç insanlar tembeldir :) derse 20 dk kala uyanır ve koşarak dersaneye gider. mikrodalga eşliğinde ısıtmak şartı ile sabahları 12ye kadar poğaça kesinlikle bulundurun derim kantininizde. zaten alış fiyatı pek birşey değil, satış fiyatı olarak da 50 kuruş belleseniz kafidir, 50 kuruşta çay. öğrenci açısından bakacak olursak 2 poğaça+1çay=1.5 lira ucuz, doyurucu ve hızlı sabah kahvaltısı. siz de baya bir kar ediyorsunuz üstelik. öğlen yemeklerini de 1,25 kola+2-2,5 lira sandviç. bakın ne kadar güzel 5 lira ile 2 öğün öğrenciler doyabildi. hem siz kazandınız, hem onlar kazandı. karşılıklı anlayış ve empati oluşturduktan sonra zor işler değil :) yaşları küçük bu arkadaşların, bir çoğunun babası öyle ahım şahım zengin değil. ki açıkçası ahım şahım zengin olanı da sabah kahvaltısı için burger king yada dominosa gidip 20 lira vererek çıkar, emin olun kantine uğramaz. yani kantinlerin genel olarak hitap ettiği kesin orta direk olarak adlandırdığımız kesin. amacım 7 yıllık dersane öğrenciliğimde ki tecrübelerimden faydalanarak size yardımcı olmak, yanlış anlamayın lütfen.

Bence sende bu sektöre bir el at :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Peter Tägtgren

hocam ben dershanedeyken patates ekmek alırdım, bi sandvic ekmeğine yapıyorlardı 2 lira çok başarılı oluyor tavsiye ederim. mesela bi kampanya yapsanız patates ekmek + ayran 2.5 - 2 lira diye baya tutar tavsiye ederim.

kültür dersanesi deme sakin , patates ekmek olayını bi bizim dersanede görmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

quote:

Orijinalden alıntı: Peter Tägtgren

hocam ben dershanedeyken patates ekmek alırdım, bi sandvic ekmeğine yapıyorlardı 2 lira çok başarılı oluyor tavsiye ederim. mesela bi kampanya yapsanız patates ekmek + ayran 2.5 - 2 lira diye baya tutar tavsiye ederim.

kültür dersanesi deme sakin , patates ekmek olayını bi bizim dersanede görmüştüm

yok sınav dershanesi

• hocam hız bence önemli yukarıda arkadaş da demiş orta direk kesime hitabedeceksiniz fiyatı ona göre ayarlayın
    kola 1.25
    çay 50kr
    oralet 75kr ------- kesin bulundur bağımlılıları olur
    ice tea 1.25
    didi 1.5
    gazoz 1
    kaşarlı tost 1.25
    sucuklu 1.75
    karışık 2.25
    peynirli poğaça 1
    zeytinli 1.25
    kaşarlı 1.25
    hamburger 3.5
    cheseburger 3.5
    soğuk sandviç 2.5

fiyatlar bu ayarda olursa kar yaparsın benden söylemesi bir de ne yaparsan yap o dersane kantini karanlık olmasın ya güneş görsün ya da içi aydınlık olsun öğrencilik hayatımda evden dersaneye sabahın köründe gittiğim de o uykulu halimde mayhoş karanlık ortam benim için ana kucağı gibi geliyordu bi şekilde aydınlatmaya bak ama florasan kullanma hadi aydınlatamazsan tütsü ya da nescafe kokusu falan olsun ortamda çocukların uykusu açılsın bir de yukarıda bi arkadaş daha söylemiş sigara içen öğrencileri de unutmayın her hafta bir kere beleş çay servisi yapın gönüllerini kazanın sigara ile çay çok iyi gidiyor çünkü

• Petito diye bir çikolata var küçük ayıcıklı şey. Onlar ciddiyim çok satıyor. Hatta bir ceza falan olursa öğretmenler ondan aldırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkonca

İyi günler arkadaşlar,,

İstanbul Avrupa yakasında bir dershanenin kantin işletmesini alıyorum. Var mı tavsiyeleriniz. Öğrencilik yıllarınıza geri dönün ve bir kantinde olmasını istedikleriniz (tabi belli kriterler var, cola vb. ürünler satılması yasak) neler olurdu? Bana vereceğiniz tüm fikirler -her konuda- değerlidir. Dershane orta-lise üniversite hazırlık sınıfları yer alacak.

İlginiz için teşekkür ederim.

2.50 tlye ice tea satıyolardı sen yapma 1,25 ye sat yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real RocknRolla

Patates kızartması ve soğuk bira. Başka bişey istemem :D
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • Langırt, boxer vs.
  • Langırt,Poğaça,Tost,Hoş Beş tarzı şeyler,DiDi ve Kola
  • bence yerlere armut koltuk koy.. 15-20 liraya mocha frapicino falan sat.. bi de orenbayan amblemi koy daha cok kazanirsin..
  • Geçen yıl son senem olduğu için gittim. Genelde zengin kesim vardı . Ben kantinden nerdeyse hiçbirşey almadım (dersane parasını zor denkledik ) . Ama dersanede en çok satan ürün bardakta mısırdı . Onu bi dene bence , zengin çocukları aperatif olarak yer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapid Step

quote:

Orijinalden alıntı: Metsuu

7 sene dersaneye gittim ergenken. şuan üniversite son sınıfa geçtim. ama genel olarak gözlemlerimi söyleyeyim. Birçok dersane kantininde köfte, adana, sucuk veya bilimum bu tarz gıda maddeleri +kola 5 liraya denk geliyordu. açıkçası 1 kere bile dersane kantincisine kazandırmak istemedim. zira o yıllarda o fiyata dersanenin bulunduğu sokakta çok daha lezzetli ve uygun fiyatlı yemek yenebilecek yerler vardı. neden sandviç ekmeğinde 25 gramlık köfteye 3,5 lira sokakta 1 lriaya satılan kolaya 1,5 lira vereyim ki? "tek kantin burası öğrenci nasılsa bizden alışveriş yapıcak zorunlular buna" diye bi mantık oluşturup kafanıza göre fiyat ve duruş bellerseniz bu işten iflas ederek çıkarsınız. yukarıda bir arkadaş şey yazmış "huylarına git ergen bunlar gönüllerini kazan" afedersin de tavuk değil onlar insan. ve emin olabilirsiniz artık gençlerin birçoğu o yazıyı yazan arkadaştan daha zeki. neyse konumuza dönelim hocam. size verebileceğim EN büyük öneri kesinlikle dürüst olmanız. yani öğrenci bize mecbur kafasıyla iş yaparsanız kendi zararınıza olur, zira sizden alışveriş yapmayınca açlıktan ölünmüyor. öğrenciye giren çıkan yok, başka yerden alışveriş yapar :) öğrencilerin gönlünü ucuz lezzetli ve doyurucu fast food ürünleri, güleryüz, YENİLİKÇİ YEMEKLER(köfte ekmek patates ekmek sucuk ekmek sıktı artık hocam, bizim zamanımızda gidiyordu ama yeni nesil yemiyor artık hergün hergün bu tarz şeyler), hız(bu konu çok önemli. dersanede teneffüsler 10 dakika, yani sizin teneffüsten önce birçok şeyi hazırlamanız gerekiyor ki öğrenci gelsin hızlıca parasını verip yemeğinin pişirilmesini beklemeden alsın ve dersine yetişsin, benim kantinden alışveriş yapmama sebeplerimden biri de buydu. teneffüs 10 dakika, ama maaşallah köfte 15 dkda pişiyor. ne anladım bu cicişten..) ha bir önerim daha. dondurulmuş pizza alın toptancıdan. tanesi 1 liraya falan gelicektir toplu aldığınız için muhtemelen, mikrodalga fırında 3 dkya ısıtarak 2 liraya satabilirsiniz. hem %100 kar hem de öğrenci için uygun fiyatlı ve lezzetli bir çözüm. ekmek seçimini kesinlikle güzel yapın. 5-10 kuruştan kaçınmayın. içine koyduğunuz köfte yada sizin el becerileriniz muhteşem aşçılığınız süper bile olsa ekmek kötüyse sandviç tarzı yiyecekler yenmiyor maalesef. herkes 1 kere alır, alan bir daha dokunmaz aman diyim dikkat edelim. ton balığı gayet sevilen bir lezzet gençler arasında. ton balığı rus salatası italyan salatası vb. bilimum soğuk mezeler alarak farklı farklı 10 çeşit soğuk sandviç yapabilirsiniz yada isteğe göre 3 çeşit 2-2,5 lira tarzında. emin olun tutacaktır. bir pastane ile anlaşıp her sabah belirli sayıda poğaça KESİNLİKLE getirtin. zira genç insanlar tembeldir :) derse 20 dk kala uyanır ve koşarak dersaneye gider. mikrodalga eşliğinde ısıtmak şartı ile sabahları 12ye kadar poğaça kesinlikle bulundurun derim kantininizde. zaten alış fiyatı pek birşey değil, satış fiyatı olarak da 50 kuruş belleseniz kafidir, 50 kuruşta çay. öğrenci açısından bakacak olursak 2 poğaça+1çay=1.5 lira ucuz, doyurucu ve hızlı sabah kahvaltısı. siz de baya bir kar ediyorsunuz üstelik. öğlen yemeklerini de 1,25 kola+2-2,5 lira sandviç. bakın ne kadar güzel 5 lira ile 2 öğün öğrenciler doyabildi. hem siz kazandınız, hem onlar kazandı. karşılıklı anlayış ve empati oluşturduktan sonra zor işler değil :) yaşları küçük bu arkadaşların, bir çoğunun babası öyle ahım şahım zengin değil. ki açıkçası ahım şahım zengin olanı da sabah kahvaltısı için burger king yada dominosa gidip 20 lira vererek çıkar, emin olun kantine uğramaz. yani kantinlerin genel olarak hitap ettiği kesin orta direk olarak adlandırdığımız kesin. amacım 7 yıllık dersane öğrenciliğimde ki tecrübelerimden faydalanarak size yardımcı olmak, yanlış anlamayın lütfen.

Bence sende bu sektöre bir el at :)

yok hocam mühendislik tatmin ediyor :)

• Anafen dershanesinin kantininde bir adam vardı hayatımda o kadar gıcık bir adam görmedim arkadaş,bağırırdı kapış kapış gidiyor diye bomboş kantin odasına biz girerdik buyrin çocuklar buyrin ne istersiniz derdi albeni istiyoruz derdik üstünde 75 kr yazıyo adam diyor 1.50 bidaha hiç inmedik öbürkü hocaya söylemiş hocada bedava çiğköfte getirdi bize falan adama hala gitmeyince her gün bedavaya çiğ köfte yedik :D
  • * Burada arkadaşlar özellikle şark kurnazlıgından kaçının demis size özet olarak ama siz poğaça,simit getirirsem diğerlerinin önünü keser, kruvasan getirsek tok tutar gibi detaylar kovalıyorsunuz.

* Eğer adamın sandviç alacak gücü varsa zaten alır simit sandviçin satışına engel değildir. Ama simit ve poağaça yokluğu çay satışına çok büyük sekte vurur onu da hesap et. Simit,açma, poğaça satmayan kantin olmaz zaten senin hesabında çok yanlış bu konuda.

* Tüm gıda ürünlerinin son kullanma tarihi geçmesi durumunda iadesi var. Bu yüzden az çok demeden talep ekseninde ürün portföyünü geniş tut.

* Ama tekrar söylüyorum şu bunun satışını engeller.diye sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifalı Bitki -- 5 Eylül 2013; 17:59:39 >
  • Dersane kantininden ekmek çıkmaz . Özellikle İstanbul da dersanelerin etrafında patsocular kafeler börekçiler falan oluyor. Dersanelerde okul gibi giriş çıkış kısıtlılığı yok sigara içmeye diye çıkarsın gider yiyeceğini yersin.

Dersane kantin fiyatları genelde okul kantinlerinden pahalıdır ve sürüm yoktur. Genelde haftasonu iş yaparsın haftaiçi öğrencisi zaten dahada serbest olduğu için istediği zaman istediği yerde yemek yerler
    Bir okul kantini ihalesine girin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 5 Eylül 2013; 18:08:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saitou Hajime

Balkonda sıgara ıcen ogrencılere yardımcı olun. neferınız olurlar askerınız olurlar 1 aya her ıse yollayabılır paket tasıtabılırsınız yeterkı ıspıklemeyın cocukları

• quote:

Orijinalden alıntı: mkonca

İyi günler arkadaşlar,,

İstanbul Avrupa yakasında bir dershanenin kantin işletmesini alıyorum. Var mı tavsiyeleriniz. Öğrencilik yıllarınıza geri dönün ve bir kantinde olmasını istedikleriniz (tabi belli kriterler var, cola vb. ürünler satılması yasak) neler olurdu? Bana vereceğiniz tüm fikirler -her konuda- değerlidir. Dershane orta-lise üniversite hazırlık sınıfları yer alacak.

İlginiz için teşekkür ederim.

bakırköydeydim dersanede 1 su 1 tl idi.lütfen siz de böyle yapmayın sonuçta öğrenciyiz yani.........
  • yiyecek haliyle geçinmek için sandviçe filan iyi bir fiyat çekeceksin standart olan bu zaten. Ama bu öğrenciye pahalı gelecek. Bu yüzden tek bir ürün yap zengin gözüksün ama okadar maliyetli olmasın ve ucuza sat kapış gider.

mesela ekmek arası patates püresi ketçap turşu.
  • Ben senin yerinde olsam marka konusunda seçici davranırdım.
    Coco Cola ve onun ürünlerini kullanmıyorum mesela.
    Hayvanlar üzerinde deney yapan markaların ürünlerini kullanmıyorum.

Yapılan yemeklerin taze ve temiz olmasına özen gösterirdim.
    Aslında bir değişiklik yapmak istiyorsam; abur cubur yerine meyve-sebze türünde şeyler satardım.
    Beslenme alışkanlığı çok önemli, başarının sağlanması için.

Ortam temiz, düzgün, keyifli olsun. Bundan başka çok da aranan bir şey yok.
    Senin müşterilerle olan ilişkin iyi olsun.

En önemli kriter temizlik, çünkü hemen her yerde öyle ya da bölge kıl, tüy, böcek vesaire çıkmıştır.
    Bizim Türk insanı o kadar detayına bakmaz işin.
  • iyi para kırarsın.
    su olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.