Şimdi Ara

Dershane kantini işletmesini alıyorum.. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
7.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum fiyatları makul tut sende öğrenci oldun o yollardan geçtin eskileri unutma :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-074E5CC16

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bır ogrenciyim 1.50 Tl den lipton ice tea satarsan çok gitmez ama 1.25 ten ver kapıs kapıs gider sonra patatesli tost ekmeginin arasına patates kızartması ketcap mayonez . ben bunlar çok yiyiorum sonra başka petito ayıcık bı tutuldumu okulda herkez alıyor sonra özkaynak limonata gelişi 25 kurş satısı 1 liradan patlama yaratır mentos dershanede sers aralarında super gidiyor çeşit getir satarsın bunlar çok gidiyor benden tavsiye . başşka hamburger sakız bunlar çok rehabet goruyor birde SOSİSLİ ben bu gune kadar okulda yemedi ama çok yiyorlar birde nugget
  • Kantinde calisiyorum pm attim her turlu yardım ederim

• Pahalı olduğu için kimse almıyordu açıkçası. Fiyatları normal yaparsan çok satarsın belki daha çok kazanırsın.
  • fiyatları normal seviyede tut temiz olsun kendin yemediğin ürünü başkasına yedirme dandik malzeme kullanma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metsuu

7 sene dersaneye gittim ergenken. şuan üniversite son sınıfa geçtim. ama genel olarak gözlemlerimi söyleyeyim. Birçok dersane kantininde köfte, adana, sucuk veya bilimum bu tarz gıda maddeleri +kola 5 liraya denk geliyordu. açıkçası 1 kere bile dersane kantincisine kazandırmak istemedim. zira o yıllarda o fiyata dersanenin bulunduğu sokakta çok daha lezzetli ve uygun fiyatlı yemek yenebilecek yerler vardı. neden sandviç ekmeğinde 25 gramlık köfteye 3,5 lira sokakta 1 lriaya satılan kolaya 1,5 lira vereyim ki? "tek kantin burası öğrenci nasılsa bizden alışveriş yapıcak zorunlular buna" diye bi mantık oluşturup kafanıza göre fiyat ve duruş bellerseniz bu işten iflas ederek çıkarsınız. yukarıda bir arkadaş şey yazmış "huylarına git ergen bunlar gönüllerini kazan" afedersin de tavuk değil onlar insan. ve emin olabilirsiniz artık gençlerin birçoğu o yazıyı yazan arkadaştan daha zeki. neyse konumuza dönelim hocam. size verebileceğim EN büyük öneri kesinlikle dürüst olmanız. yani öğrenci bize mecbur kafasıyla iş yaparsanız kendi zararınıza olur, zira sizden alışveriş yapmayınca açlıktan ölünmüyor. öğrenciye giren çıkan yok, başka yerden alışveriş yapar :) öğrencilerin gönlünü ucuz lezzetli ve doyurucu fast food ürünleri, güleryüz, YENİLİKÇİ YEMEKLER(köfte ekmek patates ekmek sucuk ekmek sıktı artık hocam, bizim zamanımızda gidiyordu ama yeni nesil yemiyor artık hergün hergün bu tarz şeyler), hız(bu konu çok önemli. dersanede teneffüsler 10 dakika, yani sizin teneffüsten önce birçok şeyi hazırlamanız gerekiyor ki öğrenci gelsin hızlıca parasını verip yemeğinin pişirilmesini beklemeden alsın ve dersine yetişsin, benim kantinden alışveriş yapmama sebeplerimden biri de buydu. teneffüs 10 dakika, ama maaşallah köfte 15 dkda pişiyor. ne anladım bu cicişten..) ha bir önerim daha. dondurulmuş pizza alın toptancıdan. tanesi 1 liraya falan gelicektir toplu aldığınız için muhtemelen, mikrodalga fırında 3 dkya ısıtarak 2 liraya satabilirsiniz. hem %100 kar hem de öğrenci için uygun fiyatlı ve lezzetli bir çözüm. ekmek seçimini kesinlikle güzel yapın. 5-10 kuruştan kaçınmayın. içine koyduğunuz köfte yada sizin el becerileriniz muhteşem aşçılığınız süper bile olsa ekmek kötüyse sandviç tarzı yiyecekler yenmiyor maalesef. herkes 1 kere alır, alan bir daha dokunmaz aman diyim dikkat edelim. ton balığı gayet sevilen bir lezzet gençler arasında. ton balığı rus salatası italyan salatası vb. bilimum soğuk mezeler alarak farklı farklı 10 çeşit soğuk sandviç yapabilirsiniz yada isteğe göre 3 çeşit 2-2,5 lira tarzında. emin olun tutacaktır. bir pastane ile anlaşıp her sabah belirli sayıda poğaça KESİNLİKLE getirtin. zira genç insanlar tembeldir :) derse 20 dk kala uyanır ve koşarak dersaneye gider. mikrodalga eşliğinde ısıtmak şartı ile sabahları 12ye kadar poğaça kesinlikle bulundurun derim kantininizde. zaten alış fiyatı pek birşey değil, satış fiyatı olarak da 50 kuruş belleseniz kafidir, 50 kuruşta çay. öğrenci açısından bakacak olursak 2 poğaça+1çay=1.5 lira ucuz, doyurucu ve hızlı sabah kahvaltısı. siz de baya bir kar ediyorsunuz üstelik. öğlen yemeklerini de 1,25 kola+2-2,5 lira sandviç. bakın ne kadar güzel 5 lira ile 2 öğün öğrenciler doyabildi. hem siz kazandınız, hem onlar kazandı. karşılıklı anlayış ve empati oluşturduktan sonra zor işler değil :) yaşları küçük bu arkadaşların, bir çoğunun babası öyle ahım şahım zengin değil. ki açıkçası ahım şahım zengin olanı da sabah kahvaltısı için burger king yada dominosa gidip 20 lira vererek çıkar, emin olun kantine uğramaz. yani kantinlerin genel olarak hitap ettiği kesin orta direk olarak adlandırdığımız kesin. amacım 7 yıllık dersane öğrenciliğimde ki tecrübelerimden faydalanarak size yardımcı olmak, yanlış anlamayın lütfen.

Fiyatlar konusunda hassas olacağım zira fiyatları yüksek tutarsam öğrenci tarafından sevilmem, öğrenciler benim müşterim olacağı için öğrencilerin bütçesine göre fiyatlandırmaları yapacağım. Bizim dershanenin etrafında da yemek yenilecek bazı yerler var, dershane kantinini geçen sene dershane kendi işlettiği için öğrenciler hep dışarıda yemek yediler; ama bu sene böyle olmayacak. Dondurulmuş pizza ve şu sıralar dondurulmuş ayvalık tostu çok gidiyor. Geleneksel lezzetler olacak tabi, köfte ekmek, sucuk ekmek falan ama yenilikçi yemeklerimizde olacak. Ben menüde yapmayı düşünüyorum. Kantinde ailemi çalıştıracağım, ben sadece dışarıdan işletmesini yapacağım. Ailem, bayanlar çalışacağı için kantin kesinlikle çok temiz olacak. Benim bir yerde yemek yemem için en önemli kriterim yerin temiz olması. Ekmek önerini ciddiye aldım, ekmek konusunda çok dikkatli olacağız. Ton balığı, mmm bende çok severim. Salata konusunda green salads 'tan kopya çekeceğim. ton balıklı salatayı yapacağız. Çay kahvede de 50 krş bizde de öyle olacak. Poğaça simidi sadece 11 'e kadar satacağız.

7 yıllık dershane hayatın aklıma birçok fikri getirdi. İlgin için çok teşekkür ederim arkadaşım.

quote:

Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

Langırt, boxer vs.

Langırt için yer açmaya çalışacağım; ama boxer dershanede kötü görüntü oluşturur.
    teşekkür ederim,

quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

bence yerlere armut koltuk koy.. 15-20 liraya mocha frapicino falan sat.. bi de orenbayan amblemi koy daha cok kazanirsin..

Keşke o kadar yerimiz olsa, biraz var onu da sandalye masalarla dolduracağız, ev yemekleri çıkartmayı düşünüyoruz.

teşekkür ederim,

quote:

Orijinalden alıntı: ismailovic

Geçen yıl son senem olduğu için gittim. Genelde zengin kesim vardı . Ben kantinden nerdeyse hiçbirşey almadım (dersane parasını zor denkledik ) . Ama dersanede en çok satan ürün bardakta mısırdı . Onu bi dene bence , zengin çocukları aperatif olarak yer.

Bardakta mısıra talep çok fazla birde çubukta patates.

teşekkür ederim,

• quote:

Orijinalden alıntı: Şifalı Bitki

* Burada arkadaşlar özellikle şark kurnazlıgından kaçının demis size özet olarak ama siz poğaça,simit getirirsem diğerlerinin önünü keser, kruvasan getirsek tok tutar gibi detaylar kovalıyorsunuz.

* Eğer adamın sandviç alacak gücü varsa zaten alır simit sandviçin satışına engel değildir. Ama simit ve poağaça yokluğu çay satışına çok büyük sekte vurur onu da hesap et. Simit,açma, poğaça satmayan kantin olmaz zaten senin hesabında çok yanlış bu konuda.

* Tüm gıda ürünlerinin son kullanma tarihi geçmesi durumunda iadesi var. Bu yüzden az çok demeden talep ekseninde ürün portföyünü geniş tut.

* Ama tekrar söylüyorum şu bunun satışını engeller.diye sakın

Yok şark kurnazlığı için değil aslında, biz öyle 5 liraya sandviç satmayacağız ki iki poğaça 1 liraysa, 1.5 liraya tost olacak.
    Poğaça simit koyacağız, ama tüm gün bulundurmayacağız. Bunu çay satışlarını engellenmemesi içinde yapmayacağız. İki poğaça alana çayı ücretsiz vermeyi düşünüyorum. Gerçekten cömert olacağım. Bu benim ilk işletme deneyimim olacak ve ileride anlatacağım güzel bir deneyimim, maceram olsun istiyorum. @Şifalı Bitki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-074E5CC16 -- 7 Eylül 2013; 12:24:57 >

• bizim dershanenin kantininde uyuz bir adam vardı.karşı tarafa da simit fırını açıldı ufak bir tane.bütün dershane karşıya gidiyorduk simit poğaça hem sıcak hem de ucuz.
  • Şinitzel ( yanlış yazdım sanırım ), poğaça, tost ( baya çeşit olsun) , döner. Aslında çok şey yazardım ama yapması zahmetli biraz. Hızlı servis ile bayağı müşteri çekersin. Biz kantine yavaş diye gitmiyoruz hız önemli yani.
  • biz hic dershanede yemezdik disardan firindan alir gelirdik tenefuste pogacalari cunku pahali oluyordu. dershane kantininden aldigim bi tost vardir.
    size tavsiyem fiyatlari ozenle hazirlayin. bazi seyler ekstra ucuz olsun ki ogrenciler sizin uygun bir satici oldugunuzu sansin. bu pazarlama taktigidir. mesela bu aralar en cok ice tea gidiyor. ice tea heryerde 1.50 iken siz 1.25 e verin. belki ice teaden kazanmazsiniz ama diger urunleriniz kat kat satilir. ice tea almaya gelenin gozune bisey carpar veya karni acikir birsey alir. ayrica bu tarz urunlerin fiyatinin dusuk olmasi onlara guven verecektir. cunku kimse kaziklanmak istemez.

• Okul kantini daha karlı oluyo genelde bizim okul kantin hasılat yapsın diye öğle aralarını kısaltıyordu

• Bizim dershane kantininde istanbul sandviç diye bir şey var güzel.Bir de adam tenefüste hazır satıyor beklemiyorsun sıcacık da oluyor.Hız çok önemli
  • Toptancılarla sıkı pazarlık yaparak döneme başla. İskontaları sağlam tut. Sana gelen toptancı arabası fiyatları yükseltmye kalkarsa sende kendin bir toptancı bulup araban varsa ordan alırsın. Ayağına gelen toptancı arabasınada ders vermeyi bileceksin. Ticarette duygusallık olmaz. Çevre Dersane/okul kantincilerle aranı iyi tut hep iletişim içerinsinde ol şu mal sana ne kadara geldi falan gibisinden hep sorgula araştır.

Burda ortama alış sonra okul kantiniyle yoluna devam et derim
  • işler nasıl gidiyor ?
  • Burada yazanların dediği gibi ucuza satarsan batarsın.Okul kantini değil orası dershanenin öğrencisi az olur.
  • Ne var,ne yok ?
  • Ice tea ve kaliteli bir hotdog

• 8 sene dershaneye gittim ve hiç kantini kullanmadım rekordur heralde fakir degildik ama ordan kazık yemek istemezdim fiyatları okul kantiniyle aynı derecede tut derim ne diyim
  • Hocam hangi dershane
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.