Şimdi Ara

Dershane kantini işletmesini alıyorum..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
3
Favori
7.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbul Avrupa yakasında bir dershanenin kantin işletmesini alıyorum. Var mı tavsiyeleriniz. Öğrencilik yıllarınıza geri dönün ve bir kantinde olmasını istedikleriniz (tabi belli kriterler var, cola vb. ürünler satılması yasak) neler olurdu? Bana vereceğiniz tüm fikirler -her konuda- değerlidir. Dershane orta-lise üniversite hazırlık sınıfları yer alacak.

İlginiz için teşekkür ederim.

• dershane kantininden sadece ara sira cubuk alirdim o kadar. cunku cok cok pahaliydi. bu yuzden de cogu kisi bisi almazdi.
    tavsiyem: cola yoksa ice tea, didi, fuce tea fln olsn.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkerin falan "defolu" ürünlerinin olduğu yerler var; oralardan ucuza alım yapıp satabilirsiniz belki.. Poğaça çay çok fena giderdi bizde, onu satarsınız zaten sanırım. Hocam, bir de öğrencilerle samimiyet kurun. Çoğu çocuk zaten, bir kısmı da ergen; huylarına gidin diyorum. Ufak tefek şeylerle insanların gönlünü kazanın

edit: hayırlı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trustem.111 -- 5 Eylül 2013; 0:15:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Bu ülkerin falan "defolu" ürünlerinin olduğu yerler var; oralardan ucuza alım yapıp satabilirsiniz belki.. Poğaça çay çok fena giderdi bizde, onu satarsınız zaten sanırım. Hocam, bir de öğrencilerle samimiyet kurun. Çoğu çocuk zaten, bir kısmı da ergen; huylarına gidin diyorum. Ufak tefek şeylerle insanların gönlünü kazanın

edit: hayırlı olsun..

+1
    Servisin de hızlı olursa yani tostlar da hızlı olursa tadından yenmez

• Bizim dershane kantininde börek olurdu tek dilim mikrodalgada ısıtıp verirlerdi güzelde giderdi
  • seneye bir araba bir ev alırsın allahın izniyle :D
  • Su kruvasan (nasıl yazılır bilmiyorum) çok satıyor haberiniz olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Belediye muhasebesinde staj
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fiyatlar önemli en çok. ben gittiğim dershanenin kantininden neredeyse hiç yemedim. hemen dışarıda yarım ekmek döneri ordaki hamburger vs fiyatına alıyodum.
  • Okul kantininde Bimin dönerleri ve Adana larını alıyorlardı 3-5 liraya tanesini 3.5 liradan satıyorlardı :D Sende yapabilirsin bimden adana alıp 6-7 tane vardı sanırm içinde 3 liramı ne

tanesini ekmege koyup 3liraya satabilirsin
  • Hocam öncelikle hayırlı olsun...
    Eğer fast food tarzı yemek yapmak yasak değilse 3-5 liralık fast food menüler yapın..bikaç değişik menü kantini zengin gösterir ve önceden hazırlanan menüler zaman tasarrufu sağlar...
    Hayırlı işler...
    Bu arada fiyatları çok yüksek tutmamaya çalışın, binbir zorluklarla dersane parasını zor ödeyen aileleri daha da zora sokmayın..fiyatların herangi bir bakkal fiyatlarını geçmemeli bence, tabi karar sizin yine de...

• Şöyle fiyatların asılı olduğu tabelalardan mutlaka yerleştir. İlk aradığım şey genelde fiyatlar oluyor benim.
  • hocam ben dershanedeyken patates ekmek alırdım, bi sandvic ekmeğine yapıyorlardı 2 lira çok başarılı oluyor tavsiye ederim. mesela bi kampanya yapsanız patates ekmek + ayran 2.5 - 2 lira diye baya tutar tavsiye ederim.
  • 2013-2014 eğitim öğretim yılında Dershaneleri kapatacağız diye bir açıklama yapmıştı milli eğitim bakanı. Bi araştırın derim dershanelerin kapanma olayını.

• ne kadara aldınız işletmeyi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkonca

İyi günler arkadaşlar,,

İstanbul Avrupa yakasında bir dershanenin kantin işletmesini alıyorum. Var mı tavsiyeleriniz. Öğrencilik yıllarınıza geri dönün ve bir kantinde olmasını istedikleriniz (tabi belli kriterler var, cola vb. ürünler satılması yasak) neler olurdu? Bana vereceğiniz tüm fikirler -her konuda- değerlidir. Dershane orta-lise üniversite hazırlık sınıfları yer alacak.

İlginiz için teşekkür ederim.

Okul yıllarımda midemi bulandıran insanlardan olma mesela sosislinin içine rus salatası diye patates ezmesi ve bezelye koyma utanmaz herif bide "tabiii rus salatası o" derdi öldüresim geliyodu

Mümkünse bu tür yiyecekleri hazırlarkende eldiven giy ve temizliğe özen göster.

• O zamanlardan hatırladığım şeyleri sıralayayım.

Servisi hızlı yaparsan herkesin canı olursun orda, o tost için 1 tenefüs boyu bekleyip derse tostun yarısı elinde girmek insanı kantinden uzaklaştırır.

Sıcak su satışı yap, Nescafe Gold kavanozuyla gelen vardı, kendim istediğim gibi yapıcam sıcak su satsın bana yeter diyordu.

Çay'ın fiyatını düşük çekersen satış oranın yükselecektir.

Eğer sigara içilecek balkon varsa kahveden yana coşarsın.

Suyun fiyatını yükselten çakallardan olma.

Soğuk Sandviç dar zamanda kısa paslaşmada favoridir.

Poğça, açma, simit kahvaltı namına var olmak zorundalar. Krem peynir falan vs vs simitle poğçayla gidecek peynir çeşitlerini de bulundur istersen, fazla talebi olur mu bilemedim ama aklıma geldi.

Ice Tea çok kritik bir konu. O dolapta her çeşit "Fuse Tea" de olsa sakın "Nestea" olmasın, satışı hepsinden zor. Ama "Lipton Ice Tea"nin her çeşidinden olsun ki üniversite kantininde Lipton Ice Tea yok diye almayanlar görüyorum. Tercih sırası ise Şeftali>Limon>Mango>Diğerleri, bu sıralamaya göre ürün sayısını belirlersin.

Patates ve patates ile ilgili her şey tutulur.

Kantinin dizaynında ise yukardaki bir arkadaşın dediği gibi her şeyin fiyatının yazdığı bir tabela kesinlikle ve kesinlikle olmalı.

• Patates kızartması ve soğuk bira. Başka bişey istemem :D
  • kaşarlı simit çok sevilir
  • 7 sene dersaneye gittim ergenken. şuan üniversite son sınıfa geçtim. ama genel olarak gözlemlerimi söyleyeyim. Birçok dersane kantininde köfte, adana, sucuk veya bilimum bu tarz gıda maddeleri +kola 5 liraya denk geliyordu. açıkçası 1 kere bile dersane kantincisine kazandırmak istemedim. zira o yıllarda o fiyata dersanenin bulunduğu sokakta çok daha lezzetli ve uygun fiyatlı yemek yenebilecek yerler vardı. neden sandviç ekmeğinde 25 gramlık köfteye 3,5 lira sokakta 1 lriaya satılan kolaya 1,5 lira vereyim ki? "tek kantin burası öğrenci nasılsa bizden alışveriş yapıcak zorunlular buna" diye bi mantık oluşturup kafanıza göre fiyat ve duruş bellerseniz bu işten iflas ederek çıkarsınız. yukarıda bir arkadaş şey yazmış "huylarına git ergen bunlar gönüllerini kazan" afedersin de tavuk değil onlar insan. ve emin olabilirsiniz artık gençlerin birçoğu o yazıyı yazan arkadaştan daha zeki. neyse konumuza dönelim hocam. size verebileceğim EN büyük öneri kesinlikle dürüst olmanız. yani öğrenci bize mecbur kafasıyla iş yaparsanız kendi zararınıza olur, zira sizden alışveriş yapmayınca açlıktan ölünmüyor. öğrenciye giren çıkan yok, başka yerden alışveriş yapar :) öğrencilerin gönlünü ucuz lezzetli ve doyurucu fast food ürünleri, güleryüz, YENİLİKÇİ YEMEKLER(köfte ekmek patates ekmek sucuk ekmek sıktı artık hocam, bizim zamanımızda gidiyordu ama yeni nesil yemiyor artık hergün hergün bu tarz şeyler), hız(bu konu çok önemli. dersanede teneffüsler 10 dakika, yani sizin teneffüsten önce birçok şeyi hazırlamanız gerekiyor ki öğrenci gelsin hızlıca parasını verip yemeğinin pişirilmesini beklemeden alsın ve dersine yetişsin, benim kantinden alışveriş yapmama sebeplerimden biri de buydu. teneffüs 10 dakika, ama maaşallah köfte 15 dkda pişiyor. ne anladım bu cicişten..) ha bir önerim daha. dondurulmuş pizza alın toptancıdan. tanesi 1 liraya falan gelicektir toplu aldığınız için muhtemelen, mikrodalga fırında 3 dkya ısıtarak 2 liraya satabilirsiniz. hem %100 kar hem de öğrenci için uygun fiyatlı ve lezzetli bir çözüm. ekmek seçimini kesinlikle güzel yapın. 5-10 kuruştan kaçınmayın. içine koyduğunuz köfte yada sizin el becerileriniz muhteşem aşçılığınız süper bile olsa ekmek kötüyse sandviç tarzı yiyecekler yenmiyor maalesef. herkes 1 kere alır, alan bir daha dokunmaz aman diyim dikkat edelim. ton balığı gayet sevilen bir lezzet gençler arasında. ton balığı rus salatası italyan salatası vb. bilimum soğuk mezeler alarak farklı farklı 10 çeşit soğuk sandviç yapabilirsiniz yada isteğe göre 3 çeşit 2-2,5 lira tarzında. emin olun tutacaktır. bir pastane ile anlaşıp her sabah belirli sayıda poğaça KESİNLİKLE getirtin. zira genç insanlar tembeldir :) derse 20 dk kala uyanır ve koşarak dersaneye gider. mikrodalga eşliğinde ısıtmak şartı ile sabahları 12ye kadar poğaça kesinlikle bulundurun derim kantininizde. zaten alış fiyatı pek birşey değil, satış fiyatı olarak da 50 kuruş belleseniz kafidir, 50 kuruşta çay. öğrenci açısından bakacak olursak 2 poğaça+1çay=1.5 lira ucuz, doyurucu ve hızlı sabah kahvaltısı. siz de baya bir kar ediyorsunuz üstelik. öğlen yemeklerini de 1,25 kola+2-2,5 lira sandviç. bakın ne kadar güzel 5 lira ile 2 öğün öğrenciler doyabildi. hem siz kazandınız, hem onlar kazandı. karşılıklı anlayış ve empati oluşturduktan sonra zor işler değil :) yaşları küçük bu arkadaşların, bir çoğunun babası öyle ahım şahım zengin değil. ki açıkçası ahım şahım zengin olanı da sabah kahvaltısı için burger king yada dominosa gidip 20 lira vererek çıkar, emin olun kantine uğramaz. yani kantinlerin genel olarak hitap ettiği kesin orta direk olarak adlandırdığımız kesin. amacım 7 yıllık dersane öğrenciliğimde ki tecrübelerimden faydalanarak size yardımcı olmak, yanlış anlamayın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metsuu -- 5 Eylül 2013; 1:54:33 >

• Balkonda sıgara ıcen ogrencılere yardımcı olun. neferınız olurlar askerınız olurlar 1 aya her ıse yollayabılır paket tasıtabılırsınız yeterkı ıspıklemeyın cocukları
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.