dershaneye gidip gitmemek konusunda manyak arada kaldım. kesinlikle youtube'dan kendim götürebiliyorum fakat oturduğum yerde de etrafımda hiçbir arkadaşım olmamasından dolayı evde kalınca kendimi abdülhamid yalnızlığında hissediyorum. dersler 9.00-13.00 arası, 14-17 arası da istersen hocalara birebir soru sorma çalışma falan var. kurum 7'ye kadar açık ve kütüphanesini de kapanana kadar kullanıyorsun. sıralamam kötü olmadığından fiyatı 30k yaptılar(pazarlık payı var 25 olur), ben zaten fiyatında değilim 50 de olsa 20 de olsa öderim sıkıntı yok ama faydalı olup olamayacağı konusunda bayağı bir tereddütte kaldım. geçen sene de açıktaydım, bu yıl kesinlikle 1k'ya kasmam gerekli ve psikolojimi de iyi tutmam gerek. konuşmak dahil hiçbir sosyallik olmadan 1 yıl daha evde çalışılır mı? mezun ve ünili forumdaşların görüşlerini bekliyorum, benim için bayağı kritik < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 20 Ağustos 2024; 15:58:11 > |
dershane sorunsalı
-
-
Kendin cevaplamışsın aslında hiçbir sosyal aktivite olmadan götürmeni imkansız olarak görüyorum. İlk birkaç ay düzenli gitse bile daha sonra kesinlikle kayış kopar. Dershanenin sabah 9 da olması da bir erken kalkmaya ve düzen sağlamada yardımcı olur. Dershane en kötü sosyalleşme alanın olur bence gitmelisin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 20 Ağustos 2024; 16:9:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam dershane ve okul bir düzendir. bu düzenden kopmadan ilerleyen sene sonunda malı götürür ben diyeyim. hocalarla birebir iletişimde olmak bile bir adım öne götürür
KIYMETLİ KARDEŞİM,
BİR SÜRE SONRA EVDE BUNALACAKSINDIR BU ÇALIŞMAYI ZEDELEYİCİ OLUR. DERSHANE YERİNE ALTERNATİF OLARAK GÜZEL KÜTÜPHANELER VARSA BULUNDUĞUN ŞEHİRDE ARADA ORALARDA DA TAKILINABİLİR.
valla ben yaptım
mezunda sadece denemeye gidiyordum onun dışında hep evdeydim ayda bir iki arkadaşlarla görüşüyordum onun dışında sıfır sosyallik üstüne deprem falan vurdu
mentali zorladım bayağı ama yaptık bir şekilde
evde kalırsan kafanı dağıtacak bir şeye ihtiyacın olacak yine, ben öğleden sonra derse fazla odaklanamıyordum uykum geliyordu ondan mesela kulaklığı takıp yürümeye çıkıyordum
başta 6.30da uyanıyordum sonlara doğru 5e indi uyanma saati
onun dışında çok film izledim sinefil olup çıktık anasını satayım :D
-
kendin cevabını vermişssin zaten evdee durursam kafayı yerim diye. bence en iyisi dershaneye git sosyalleşme ortamı olur.
-
Dershaneye bir evet de benden.
-
Selamlar hocam.
Evde çalışmayı ben doğru bulmuyorum yani bana göre değil. Benim ders çalışmam için konfor alanımdan çıkmam gerekli oluyor.
Ben size dershane değil kütüphane öneririm. Bulunduğum ilçede belediyenin kütüphanesi var mesela giriş ücretsiz ücretsiz wifi + her masada priz. Oturma alanları ve masalar da büyük gayet rahat oluyor.
Benim için kütüphane sosyalliği daha iyi oluyor çünkü hep bir çalışma hakim kütüphanede kimseyi tanımıyor netini bilmiyorsun ama dershanede herkesin netini bileceksin ve teneffüs falan olacak. Kütüphanede her daim bir çalışma sirkülasyonu var. Bir de illaki kütüphane müdavimleriyle arkadaş falan olunuyor sigara içerken ya da hava alırken vs. Mesela geçen sene bi ara okul yerine kütüphaneye gidiyordum güzel de bir ekip kurmuştuk ara sıra molalarda falan takılıyorduk biri diş hekimiydi hatta dusa hazırlanıyordu.
Eğer diyorsan ben nesibe aydın dershanesi gibi yerlere gideceğim o zaman farklı ama zaten sen gideceğin dershanedeki hocadan bilgi olacaksın çünkü dershanelerdeki öğretmen kalitesi vasatın altı şuan.
Kısaca ben sana kütüphane + youtube + dershanede sadece deneme öneririm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laurange -- 20 Ağustos 2024; 17:10:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2 sene dershane özel ders alıp memnun kalmamış biri olarak söylüyorum ki çok mantıklı karar vermen lazım ve asla dershane +youtube yapma işler sarpa sarıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam eğer gidersem muhtemelen dershane ile aynı anda ilerlemeyeceğim, dershanede iyi hocaları dinleyip (2 dersin hocasını bayağı övüyorlar) kalanını yine kütüphanede ytden ilerletirim gibi. bayağı aradayım ne yapsam bilmiyorum. buranın halk kütüphanesi de bayağı küçük ve dolmuşla 20dk civarı, yine de belki onu deneyebilirim. dershaneyi düşünme sebebim dersten ziyade rekabet ortamı ve hafif sosyallik. yoksa evim sessiz ve kendim bayağı iyi ders çalışabiliyorum, sorun şu ki bir yıl daha bu çöl sessizliğinde sıfır sosyallik ile çalışabilir miyim, emin değilim
-
Hocam özelden dershane ismini atabilir misiniz belki benim gittigim dershanedir, dediginiz program birebir ayni çünkü.
Ben de bu sene gireceğim sadece yt ile ilerleyeceğim dershanelerin denemelerine gireceğim böyle ilerleyebilirsin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
up
-
Dershane boş iş. Olay kafada bitiyor.
-
bu adam ayni ben
-
dershane gereksiz. sosyallik az da olsa şart yoksa mental sağlığını koruyamazsın.
-
Sınav dershanesini mi diyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dışarıda takılacağın her hafta halısaha yapacağın arkadaş varsa gerek yok gitmene
-
hayır. çoğu dershanede bu program aynı sanırım
-
konumumdan dolayı mezuna kalmış olan çoğu arkadaşım dolmuşla 45dk falan uzakta, buluşma şansı neredeyse hiç olmuyor. o yüzden evden devam edersem dünyadaki en yalnız insan olarak devam etmem gerek. 1 yıl daha böyle gider mi bilmiyorum bayağı aradayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 21 Ağustos 2024; 20:9:11 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
hocam dershane ve okul bir düzendir. bu düzenden kopmadan ilerleyen sene sonunda malı götürür ben diyeyim. hocalarla birebir iletişimde olmak bile bir adım öne götürür
|
Benzer içerikler
- diş hekimi maaşı
- kendi bürosu olan avukat ne kadar kazanır
- diş hekimliği yatay geçiş
- devinim ne demek paragraf
- yks sonuç belgesi hazırlama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X