Şimdi Ara

Dershanesiz Mezun İçin Ağır Eşit Ağırlık Programı (1K-5K İçin Hazırlanmıştır) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
31
Favori
21.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok akıllıca yapmışsın bence harika, böyle sistemleştirdikten sonra gerçekten alınan verim de artar, düzen olduğu için sınav stresi/kaygı büyük ölçüde azalır.
  • Ben de neredeyse bir buçuk aydır en uygun programı yapmaya çalışıyorum. Böyle fikirleri paylaştıkça daha iyi oluyor.
  • deptura kullanıcısına yanıt
    Programı hallettik ancak bir yandan da soru bankalarının niteliği, çözülecek denemelerin zorluk derecesi de önemli. Bu kadar hoş, sistematik bi program yapıp gidip Güvender'den veya Zambak'tan soru çözersek başarılı olamayız değil mi? Sonuç yayınlarının fasikülleri ayrıca bazı diğer yayınlar benim hoşuma gitmiyor, aynı soruların tekrarıyla soru hazırlamışlar. Bununla ilgili de bir paylaşımda bulunmak şart. Ama eşit ağırlık olduğum için anlamıyorum fizik kaynaklarından, kimya kaynaklarından, biyoloji kaynaklarından. Onlar konusunda tecrübe sahibi birileri çıkmalı ve anlatmalı.
  • Tam da elimde geçen senelerden kalma zambak ve güvender var :(

Almayı düşündüğüm/elimde olan kaynakları yazayım:
    Ana kaynak olarak geçen sene dershaneden kalan Simetrileri kullanacağım.
    - koyduklarım almayı düşündüğüm +lar var olan

Matematik 1: -Final Çözümlü SB -Karekök SB +Zambak 9.sınıf SB +Güvender %100 YGS
    Geometri: -Birey B +FFD SB
    Edebiyat: -Palme
    Türkçe: -Fem SB + A yayınlarık 46 yılın çıkmış soruları
    Matematik 2: -Karekök piramit (Seri olarak) +Fem SB +Güvender SB
    Tarih: +Fem SB +Güvender SB
    Coğrafya: -Final SB +Fem SB
    Felsefe: -Karekök SB

Görüldüğü gibi elimde olanların bazıları iyi değil. Ziyan olmasın diye ekstra olarak yine çözeceğim :)
    İyi yayınlar seçmişsin. Elinde olanları da çözsen zararı olmaz, ben sadece o yayınları çözerek fazla başarılı olunmayacağını söylemek istedim. Ayrıca edebiyat için en azından 4-5 tane daha soru bankası edinmeni öneririm. Bu yıl Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanan bir arkadaş vardı forumda, Edebiyattan 52 net yapmıştı, yanlış hatırlamıyorsam 5 tane soru bankası çözmüştü bu arkadaş. Tarih için de Bilfen'in soru bankasını öneririm.
  • ygs den sonra lys için daha farklı çalışabilirim bunlar ygs ye kadar.

Programın yarayıp yaramadığını bir ay sonra göreceğiz herhalde
  • Kullanıyor olduğum kitapları ekleyeyim:

Matematik1:

- Karekök
    - Bilfen
    - Fem Konu Özetli
    - Birey C (bu mat1+mat2)

Geometri:

- Bilfen
    - Birey B
    - Karekök
    - Kartezyen Mavi/Yeşil
    - Bilfen LYS

Türkçe:

- Bilfen
    - Güvender
    - Limit
    - Karekök
    - İşleyen Zeka

Coğrafya:

- Karekök
    - Körfez
    - Bilfen
    - Okyanus (çok hoş bi kitap)
    - Maltepe

Tarih:

- Eksen
    - Bilfen
    - Çözüm
    - ODTÜ
    - Birey

Edebiyat:

Neredeyse 8-9 tane soru bankası var, yazmaya üşendim.

LYS Matematik:

- ODTÜ
    - Karekök
    - Bilfen
    - Kavram
    - Körfez
    - Sınav

ve birkaç tane daha var ismini anımsayamadığım.

Bu kaynakları iyice araştırıp aldım, içinde bazıları zordur, örnek Bilfen'in Coğrafyası bana zor geliyor... Veya Birey C.
    Ama güvenebilirsiniz, hepsi birbirinden kalitelidir, istisnalar var tabii...

• quote:

Orijinalden alıntı: Penguen Gagasi

Çok yoğun bir şekilde yaptığım programı soran arkadaşlar oldu. Yaklaşık 4 aydır çok değişik programlar denedim, bazılarını uyguladım bazılarını kaçırdım ama kendimi yoğun ders çalışmaya 2 haftada alıştırıp yeni bir program oluşturdum. Yeni programımı gayet uygulayabiliyorum. Aranızda bu programı nasıl uyguluyorsun işin sırrı nedir diye sonra arkadaşlar olacaktır. Asla ve asla kuru kuru konu anlatımından ders çalışmıyorum. Daha önce buradan paylaştığım eğitim sitelerini kullanıyorum, ders çalışmayı eğlenceli hale getiriyorum, hem eğleniyorum, hem öğreniyorum hem de çalışıyorum, dolayısıyla sıkılmıyorum. Siz 15 saat bilgisayarda video, film izler, oyun oynarsanız sıkılır mısınız? Hayır, neden çünkü eğlenirsiniz ve zaman çabuk geçer. Ben de dersleri bu hale getirdim, yoksa yemin ederim çekilecek dert değil hiçbirisi. Zorla beyne bir şey sokmak gibi. Örnek vermek gerekirse bakış şu video ne kadar ilgi çekici, hiç böyle bir şey aklınıza gelmiş miydi bu konuyu çalışırken:http://www.eba.gov.tr/video/izle/703159072782c4df04544bc5c7dbab4c009792d09c001

Bu program kesinlikle ders çalışmaktan çabucak sıkılan, masa başında 3 saat oturamayan, aklı Facebook'ta, Whatsapp'ta kalanlara uygun değildir ve oldukça ağırdır. İlk denediğimde uygulayamadım, sürekli esnedim, uykum geldi ve sıkıldım. Zamanla adapte olup maksimum seviyeye çıkardım.

Program aslında çok basit. Her gün düzenli tekrarlardan oluşuyor. %60 LYS %40 YGS ağırlıklıdır ve Ocağın 1'ine kadar uygulanacaktır. Ocak 1'den sonra sadece denemeye geçeceğim.

Programı uygularken, sözel derslerde önümde hep google açıktır, konu çalışırken videolardan faydalanırım, bilmediğim kavramları Google'a yazarım. Edebiyat'ta sanatçıların özel yaşamlarına kadar araştırırım, Ekşi Sözlük'te yazılanlara bakarım.

Ders çalışma süreci tamamlandıktan sonra yani konular bittikten sonra verilen 3 saatte sadece soru çözümü yapılmalı.

Programın uygulanabilmesi için:

Minimum:

4 YGS Coğrafya
    3 YGS Tarih
    3 Türkçe

ve

3 YGS Matematik

soru bankasına ihtiyaç vardır. Ben 5'li gidiyorum ama 3'te yeterlidir.

Sabahki Edebiyat çalışmasında sadece yazar/eser çalışılmalıdır. Normal konular haftalık programdaki Edebiyat saatlerine uygulanmalıdır. Ders1 ve Ders2'yi alttaki tabloya yazdım.

Bu program derslerin yerleri değiştirilerek MF'ye uyarlanabilir.

Veya saatler değiştirilerek dershaneye giden öğrenciler için de düzenlenebilir. Tamamen kendi çalışmamdır. Ders araları yoktur, çok sıkılırsanız arada bir evin içini turlayabilirsiniz.

Sosyal yaşam içermez.

Her öğrenci uygulayacak diye bir şey de yok. Yani ortalama bir üniversitede PDR isteyen birisinin uygulaması mantıksız, bence o kişi gününün %25'ini edebiyat çalışarak geçirsin. Çünkü herkes farklı bölümleri istiyor, isterseniz programın temposunu %25 azaltabilirsiniz. Sonra arttırırsınız.

Bunu paylaşmamın nedeni daha az çalışan arkadaşları üzmek değil. Ben bu forumda her zaman sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum ve çalışacağım. Ki zaten iyi bir şekilde ders çalışan birisi bu dediğim tempoya ister istemez ulaşıyor. Bu program nirvanadır.

Link:https://yadi.sk/i/89n6Rzfya8oKm

Hocam şuana kadar 17 saatlik programmınızı uygulayabiliyormusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün rahatsızdım biraz uygulayamadım. Sabah sporunda belimi incittim. Onun dışında uygulayabiliyorum. Bakın size hep şunu derler: ''verimli olsun''. Oysa insan beyni yorulan bir organ değil. Yorulan gözler, kaslar, eklemler vs. Bir de sıkılma söz konusu oluyor. Uzun soluklu çalışmalarda beyinde mutluluk hormonu değili, doğal yapısı gereği sürekli soru gördüğü için stres hormonları salgılanıyor ve siz sanıyorsunuz ki ''beynim durdu''. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Beyin asla yorulmaz. Nöronlar normal sinir hücreleri gibi değildir. Bu program rahatlıkla uygulanır. Öncesinde psikolojik bir hazırlık yapılmalıdır. Gözde büyütülmemelidir. Taş taşımıyoruz, hamallık yapmıyoruz ya da ne bileyim yürümüyoruz, koşmuyoruz... Sadece oturup beynimizi kullanıyoruz ve sürekli oturuyoruz. Kolay yani. Stres hormonunun durdurulması için araştırmalar yapıyorum, bunu telkinle veya ters psikolojiyle azaltabiliriz diye düşünüyorum. Dersleri eğlenceli hale getirmemin nedenlerinden biri de buydu.

• Yoğun program karşısında, ders çalışmayı sürekli sorun gören ve soru çözerken bilinçaltı etkileriyle yüksek derecede Kortizol (stres hormonu) salgılayan beynimizi nasıl normalleştirebiliriz, araştırma sonuçları:

- Uykuya dikkat edilmeli. Günlük standart saatte ve aynı zaman aralıklarında uyunmalı. Uykusuzluk kortizolu 2 kat arttırıyor.
    - Vitamin içeren gıdalar tüketilmeli, özellikle mevye ve sebze ağırlıklı beslenilmeli. Ekmek çok çok azaltılmalı. Ayrıca ekmek beyne de zarar veriyor, vücüdu yoruyor.
    - Oksijenin azaldığı oda zaman zaman havalandırılmalı, yaz ayındaysak -ki yaz ayındayız- pencere sürekli açık kalabilir, sineklik veya perde kullanın ama. Oksijen siz farkında olmadan beyindeki pek çok hormonu düzenler.

Bunların dışında ek öneriler:

- Mutlaka 2-3 litre su tüketilmeli.
    - 7-8 saat sonra gözleriniz bulanıyor, ağrıyor, yoruluyor bunun için peçeteyi veya pamuğu çaya bandırın ve gözlerinize sürün, annenize söyleyin sabah demlediği çayı atmasın, bunun için kullanırsınız ve rahatlatır.
    - Ben programı sporu dahil ettim. 30dk eliptik bisiklete biniyorum her sabah, böyle bir imkanınız yoksa kalkar kalkmaz en uzak fırına hızlı tempoda yürüyerek gidin hem taze ekmek alırsınız hem de hava alırsınız, çünkü bütün gün evdesiniz. Evde ekmek varsa şöyle bi dolaşıverin 20 dakika.
    - Hayatınızdaki bazı alışkanlıkları, örnek rahatlamak için yaptığınız bazıııı şeyler, onları haftada 1'e indirin. Boş yere protein kaybediyorsunuz, ayrıca stres yapıyor.
    - Alkol kullanmayın. Ben inanılmaz derecede bira içerdim vaktinde. Ondan göbek yaptım biraz, hala duruyor olduğu yerde...
    - Beyni boş yere yoran: siyaset, din, felsefe, futbol vb alanlardaki merakları ve sorunlarınızı unutun. Apolitik olun sınava kadar. Ayrıca tevekkül önemli bir faktör. Dua etmek rahatlatır.
    - Üzerinizde sizi bu sıcak yaz günlerinde terletecek kalın tshirtler olmasın, plastik terlik giymeyin, odaya gereksiz saçma sapan eşyalar koymayın.
    - 100'lü ıslak mendil alın, arada yüzünüzü elinizi silin rahatlatır. Almak istemiyorsanız 2-3 saate bir hem tuvalet ihtiyacınızı giderin hem de elinizi yüzünüzü hoş kokulu bir sabunla yıkayın, açılırsınız.

Daha da eklenebilir... Ama aklıma gelenler bunlar.

Sınavdan sonra bu konunun altında sonucumu atacağım, LYS'den sonra... Hedefim ilk 1k-5k arasında olmak...

Emek veren her zaman kazanır, saçma önyargılarımızdan kurtulmak ilk adımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: deptura

Tam da elimde geçen senelerden kalma zambak ve güvender var :(

Almayı düşündüğüm/elimde olan kaynakları yazayım:
    Ana kaynak olarak geçen sene dershaneden kalan Simetrileri kullanacağım.
    - koyduklarım almayı düşündüğüm +lar var olan

Matematik 1: -Final Çözümlü SB -Karekök SB +Zambak 9.sınıf SB +Güvender %100 YGS
    Geometri: -Birey B +FFD SB
    Edebiyat: -Palme
    Türkçe: -Fem SB + A yayınlarık 46 yılın çıkmış soruları
    Matematik 2: -Karekök piramit (Seri olarak) +Fem SB +Güvender SB
    Tarih: +Fem SB +Güvender SB
    Coğrafya: -Final SB +Fem SB
    Felsefe: -Karekök SB

Görüldüğü gibi elimde olanların bazıları iyi değil. Ziyan olmasın diye ekstra olarak yine çözeceğim :)

Birkaç öneride bulunayım

Coğrafya Ygs
    Karekök Sb
    Birey Sb
    - Bu iki yayının büyük ihtimalle lys leri de iyidir.

Türkçe
    Odtü Sb
    Fdd SB

Edebiyat
    Birey Sb

Mat1
    Fem Konu Özetli Sb
    Maltepe Sb

Geometri Ygs ve Lys
    Simetri Lys

Geometri için simetri ygs alacak arkadaşlara tavsiyem, simetri lys alın. Hem daha detaylı hem de ygs yi de içeriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 21 Ağustos 2014; 17:42:30 >

• Hocam son olarak kendi programımı bu başlıkta toparlayayım.
    Kriterler aynı olduğu için yeni konu açmama gerek yok herhalde

DERSLERİN DAĞILIMI

Dershanesiz Mezun İçin Ağır Eşit Ağırlık Programı (1K-5K İçin Hazırlanmıştır)

Bir günü kendime göre 4+4+3 şekilde ayırdım.
    Haftada her dersten yaklaşık 3 konu bitirmeyi düşünüyorum.
    Ekstra soru çözüm saatlerini zayıf olduğum derslere ayırdım.
    Pazar gününü programı esnetmek, yetişmeyen, atladığım yerleri tamamlamak ve deneme çözmek için ayırdım.

KİTAPLAR

Kitapları çözüm sırasına göre ayırdım. Ayırmamın mantığı (zorluk vs.) yok.
    Soru bankası çözmeyi çok sevmediğim için günlük saate oranla az kitap seçtim.
    Geçen seneden kalan simetrileri konu çalışmak için, ilk iki kitabı haricinde neredeyse boş olan femsetleri de birinci kitap olarak seçtim.
    Alacağım kitapları maviyle işaretledim. Belki sonradan 4. kitaplarda diğer derslere ekleme yaparım.

YILLIK PROGRAM

Her bir sütun bir haftadır.
    Ayırdığım kitaplara tablodaki gibi birer hafta aralıklarla başlayacağım. Nedenini üstte bir mesajda yazmıştım.
    Kısaca her dersin art arda gelen 3-4 ayrı konusuna çalışmış olacağım.
    YGS konularını 3 ayda bitirip biraz yol aldığım LYS'ye devam edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deptura -- 21 Ağustos 2014; 17:57:56 >

• Teşekkürler.Edebiyat ve Türkçe lazımdı özellikle.
    Geçen seneden simetri kaldı dershaneden.
    Çok güzel olmuş, eline sağlık. Ben yıllık planından faydalanacağım. :) Bir de bir şey soracağım, şimdi günlük konu çalışmalarını 1 saat almışsın, bu 1 saatte videolu çalışacaksın programa göre... Öğleden sonra da soru çözümlerine geçiyorsun. Mesela Karmaşık Sayılar'ı 1 saat videolu bir şekilde izledin, konu geniş olduğu için 1 saatte bitmez ama diyelim 3 saatlik kısmının 1 saatini izledin. Konu tam bitmeden öğleden sonra konunun geneliyle ilgili sorular çözemezsin haliyle, sadece çalıştığın kısımdan mı soru çözeceksin, eğer böyleyse zor olmaz mı soru bankasından soruları ayıklamak?
  • Şöyle halletmeyi düşünüyorum:

ozelogrenci.com bu sitedeki dersler ayrıntıya fazla girmiyor, derslerin büyük çoğunluğu 1 saat.
    1 saatten uzun olan derslerde ise videoda atlanabilecek yerleri atlayarak (tahta silinen, soru yazılan yerler)
    ve videoyu 1,5x veya 2,0x hızlandırarak 1 saate yakınlaştırmaya çalışıyorum. (çok daha verimli oluyor hatta bazen dikkat dağılmasını bile engelliyor )
    Yine 1 saate düşüremezsem soru çözümlerine ve ekstra soru çözümlerine aktaracağım.

Kısaca soru çözmem yine de bir videoyu bir günde bitiririm. Pazar günü de kaçırdığım saatleri telafi etmeye çalışacağım.

edit: aslında haftalık programı esnek olarak düşündüm. Eğer sorun çıkarsa aktarmalarla vs. iki saate de çıkarabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deptura -- 21 Ağustos 2014; 18:19:14 >

• Bilfen'in Coğrafya denemesi var ve hem fem kapsülden, hem güvender coğrafya dan hem de zaman denemesi co?rafyadan daha zor. Soru bankasynynda zor oldu?una sevindim, Karekök ve Birey'in yanyna güzel gider. Bilfen Tarif ve Odtü Tarih nasyl? Bir de Birey C Matemati?in zorlu?u, kalitesi nasyl?

Son olarak, Okyanus'a bir not eklemi?siniz, di?erlerinden farky nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 21 Ağustos 2014; 18:23:21 >
    Olası bütün durumları düşünmüşsün ben de böyle çok düşünmüştüm :)) Sen kendine güvenen ve hayallerinin peşinde koşan birine benziyorsun, inşallah programı %100 verim alarak sürdürürsün... Bir de şunu söyleyeyim, bazıları var günde 5 saatin üzerine çıkamıyor. Adam diyor ki ''bana 5 saat yeter'' tamam temelin varsa yeter, iyi bir öğrenci olmuşsan okulda çok rahat yeter. Ama 3 yıl yatıp 5 saat programla pek bir yere varılmaz. O kişi 7 ay günde 5 saat çalışır, toplam 1050 saat çalışmış olur, sen 15 saat çalışırsın 3150 saat çalışmış olursun, onun 7 aylık temposuna göre 21 ay çalışmış olursun. Böyle güzel bir imkan varken ben anlamıyorum 4-5 saat çalışanı ya...
  • geçen sene okul dershane hiç düzgün çalışamadım. En büyük nedenlerinden biri düzenli çalışamamaktı. Sütten ağzım yandı
    inşallah istediğimiz olur ne diyelim
  • Bu Bilfen pek göz önünde bir yayın değil ama baktığımızda hem baskı kalitesi hem de renkli grafiklerle çok hoş kitaplar hazırlıyorlar. Bana göre bunlar ticari kaygı gütmeden eğitim adına yapıyorlar bu işi... Reklam yapmıyorum, bi yararı yok bana ama mesela diğer soru bankalarına bak sadece 1 öğretmen hazırlamış çoğunu. 1 kişiye diyosun ki ''bana 2000 soruluk, 300 sayfayı geçmeyen soru bankası hazırla''. O öğretmen de evinde oturuyor sürekli soru yazıyor, o da insan sonuçta bi süre sonra sıkılıp hazır soru bankalarındaki soruları alıyor değiştiriyor... Bu yayınlar kalitesiz oluyor işte. Diğer köklü yayınlara bak, mesela körfez olsun, fem olsun... Bunlar komisyona veriyorlar soru hazırlama görevini. Orada da epey öğretmen var, onlar da hem vakit olduğundan hem de hazırlayacakları soru sayısı az olduğundan daha nitelikli sorular yazıyorlar. Bilfen'in Coğrafyasını yanlış hatırlamıyorsam 3-4 öğretmen birden yazmış, Tarih de öyle... Tek kişi değil. Ama mesela matematiği de çok iyidir, normal bi öğretmene değil Matematik mühendisine soru hazırlatmış adamlar. Yani farkını böyle koyuyorlar. Tabi alanında kült olmuş, başarısını kanıtlamış hocalar var mesela Mustafa Başer, ben fizikten pek anlamam ama herkes memnun. Sonra Nevzat Asma, Halit Bıyık... Bunlar öyle güzel fasiküller, soru bankları çıkarıyor ki... Soru bankası alırken bunlara dikkat etmek gerekiyor. ODTÜ yayınlarını ODTÜ Geliştirme Vakfı hazırlatıyor, nasıl bi komisyonları var bilmiyorum ama ben sorularını özgün ve güzel buldum. LYS Matematiği de çok iyidir @Düşünen Biri

• Sağolun hocam. Peki okyanus nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.