Şimdi Ara

Dershanesiz Mezun İçin Ağır Eşit Ağırlık Programı (1K-5K İçin Hazırlanmıştır)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
31
Favori
21.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok yoğun bir şekilde yaptığım programı soran arkadaşlar oldu. Yaklaşık 4 aydır çok değişik programlar denedim, bazılarını uyguladım bazılarını kaçırdım ama kendimi yoğun ders çalışmaya 2 haftada alıştırıp yeni bir program oluşturdum. Yeni programımı gayet uygulayabiliyorum. Aranızda bu programı nasıl uyguluyorsun işin sırrı nedir diye sonra arkadaşlar olacaktır. Asla ve asla kuru kuru konu anlatımından ders çalışmıyorum. Daha önce buradan paylaştığım eğitim sitelerini kullanıyorum, ders çalışmayı eğlenceli hale getiriyorum, hem eğleniyorum, hem öğreniyorum hem de çalışıyorum, dolayısıyla sıkılmıyorum. Siz 15 saat bilgisayarda video, film izler, oyun oynarsanız sıkılır mısınız? Hayır, neden çünkü eğlenirsiniz ve zaman çabuk geçer. Ben de dersleri bu hale getirdim, yoksa yemin ederim çekilecek dert değil hiçbirisi. Zorla beyne bir şey sokmak gibi. Örnek vermek gerekirse bakış şu video ne kadar ilgi çekici, hiç böyle bir şey aklınıza gelmiş miydi bu konuyu çalışırken:http://www.eba.gov.tr/video/izle/703159072782c4df04544bc5c7dbab4c009792d09c001

Bu program kesinlikle ders çalışmaktan çabucak sıkılan, masa başında 3 saat oturamayan, aklı Facebook'ta, Whatsapp'ta kalanlara uygun değildir ve oldukça ağırdır. İlk denediğimde uygulayamadım, sürekli esnedim, uykum geldi ve sıkıldım. Zamanla adapte olup maksimum seviyeye çıkardım.

Program aslında çok basit. Her gün düzenli tekrarlardan oluşuyor. %60 LYS %40 YGS ağırlıklıdır ve Ocağın 1'ine kadar uygulanacaktır. Ocak 1'den sonra sadece denemeye geçeceğim.

Programı uygularken, sözel derslerde önümde hep google açıktır, konu çalışırken videolardan faydalanırım, bilmediğim kavramları Google'a yazarım. Edebiyat'ta sanatçıların özel yaşamlarına kadar araştırırım, Ekşi Sözlük'te yazılanlara bakarım.

Ders çalışma süreci tamamlandıktan sonra yani konular bittikten sonra verilen 3 saatte sadece soru çözümü yapılmalı.

Programın uygulanabilmesi için:

Minimum:

4 YGS Coğrafya
    3 YGS Tarih
    3 Türkçe

ve

3 YGS Matematik

soru bankasına ihtiyaç vardır. Ben 5'li gidiyorum ama 3'te yeterlidir.

Sabahki Edebiyat çalışmasında sadece yazar/eser çalışılmalıdır. Normal konular haftalık programdaki Edebiyat saatlerine uygulanmalıdır. Ders1 ve Ders2'yi alttaki tabloya yazdım.

Bu program derslerin yerleri değiştirilerek MF'ye uyarlanabilir.

Veya saatler değiştirilerek dershaneye giden öğrenciler için de düzenlenebilir. Tamamen kendi çalışmamdır. Ders araları yoktur, çok sıkılırsanız arada bir evin içini turlayabilirsiniz.

Sosyal yaşam içermez.

Her öğrenci uygulayacak diye bir şey de yok. Yani ortalama bir üniversitede PDR isteyen birisinin uygulaması mantıksız, bence o kişi gününün %25'ini edebiyat çalışarak geçirsin. Çünkü herkes farklı bölümleri istiyor, isterseniz programın temposunu %25 azaltabilirsiniz. Sonra arttırırsınız.

Bunu paylaşmamın nedeni daha az çalışan arkadaşları üzmek değil. Ben bu forumda her zaman sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum ve çalışacağım. Ki zaten iyi bir şekilde ders çalışan birisi bu dediğim tempoya ister istemez ulaşıyor. Bu program nirvanadır.

YGS HEDEF: 15K - 20K arası
    LYS YERLEŞTİRME HEDEF 1K - 2K arası

Günlük Programın Linki:https://yadi.sk/i/89n6Rzfya8oKm

-------------------
    Sabah sporları eklendi:

Adım1: 8 Dakika Ayak ve Bacak Kasları için çalışma, düşük level yorucu değil:https://www.youtube.com/watch?v=NStdsml140g
    Adım2: 8 Dakika Karın Kası çalışması, düşük level yorucu değil:https://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474
    Adım3 (yalnızca erkekler için): Gögüs Kası çalışması, 12 dakika:https://www.youtube.com/watch?v=jWc8gHlAkoM

Toplam: 28 Dakika. Her çalışma arasına 5 dakika mola verirseniz toplam 38 dakika. Hazırlıkları ile birlikte 45 dakika sürebilir.

Özellikle kilo problemi yaşayan veya bölgesel yağlanması olan arkadaşlar için önerebileceğim çalışmalardır. Videoların izlenme sayıları ne kadar yararlı olduğu hakkında bilgi verecektir.

Peki programımıza nasıl entegre edeceğiz?

Benim önerim sabah uyandığınızda ilk işiniz bir meyve yemek olsun, ardından bir veya iki tane haşlanmış yumurta yiyin. Şekerli, yağlı ve tuzlu yiyecekleri tüketmeyin.

Kilo problemi yaşadığım için sabah kahvaltısında haşlanmış yumurtayı küçük küçük doğruyorum, içine bir tane havuç rendeliyorum, biraz da yarım yağlı peyniri doğrayıp atıyorum, azıcık da zeytinyağı ilave ediyorum. Hem protein açısından zengin hem de vitamin deposu bir kahvaltı oluyor. 1 dilim kepek ekmeği yiyorum yanında.

Kilo probleminiz yoksa da bu sporları yapacaksanız aşırı yemeyin sabah, sporları yaparken ağırlık çökebilir üzerinize, zorlanırsınız.

Dakika bazında bakarsak sabah sporu maksimum 45 dk sürecek, uyandığınızda kahvaltınızı 15 dakikada bitiremezseniz eğer spordan sonra da yapabilirsiniz, bir sandivç hazırlasanız da olur.

Şunu da ekleyeyim bu sporları yapmadan önce 3 dakika bi ısınması çalışması yapın ki bir sakatlanma olmasın.
    --------------------

1. HAFTA :https://yadi.sk/i/yu--LVLhaSxou

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AF432673B -- 27 Ağustos 2014; 19:26:00 >

• güzel düşünmüşün senin sistemin senin uygulayacağın bir düzen ama bana şu saatte şunu yapcam gibi programlar saçma geliyor şahsen şu hafta şu dersten şu konu bitcek gibi programları denedin mi bilmiyom ama bi düşünmeni isterim
  • Dediğiniz yöntemi de denedim. Geçen yıl 2005 ÖSS birincisiyle konuşmuştum, o da öyle yapıyormuş. Bu hafta şu kitabı bitiricem diyormuş bitiriyormuş. Ama bende işe yaramadı, sürekli erteledim yaparım nasıl olsa falan dedim. Olmadı. Beni bir şeylerin sınırlaması lazımdı.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AF432673B -- 20 Ağustos 2014; 23:24:35 >
  • Tamda senin calisma programin nasil diye pm atacaktim.iyi oldu bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bireycmatik kullanıcısına yanıt
    Benim programıma ihtiyacın olur mu hiç senin :) Seninle defalarca konuşmuştuk bu işi... Son geldiğim nokta bu oldu. Programın boş kısmını da PDF yapıp yüklicem, kafalarına göre düzenlesinler.
  • bende dershane gitmicem ama 12. sınıfım ve internetten olabildiğince yararlanıyorum ama okullar açılıncaya kadar mat 1 konularını kavramaya çalışıyorum ki okulda mat2 den öğrendiklerimi net bir şekilde anlayabileğim diye sonra mat-1 kavradıktan sonra haftalık programla gideceğim
  • Nasıl verim alıyorsan... Ben bu attığım programı mezun bir arkadaşıma önerdim, ilk gün yapamadı, ikinci gün de bıraktı. Ders çalışmaya alışmak lazım. Azimli Yazar'ı bilirsiniz... Sitesinde şöyle diyordu: ''3 saat oturacaksın masanın başına ve ne olursa olsun kalkmayacaksın''. Bu sürenin 3 saat olması beyni 3 saatlik tempoya alıştırmak... Malum sınavlar da yaklaşık 2,5-3 saat sürüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penguen Gagasi

Dediğiniz yöntemi de denedim. Geçen yıl 2005 ÖSS birincisiyle konuşmuştum, o da öyle yapıyormuş. Bu hafta şu kitabı bitiricem diyormuş bitiriyormuş. Ama bende işe yaramadı, sürekli erteledim yaparım nasıl olsa falan dedim. Olmadı. Beni bir şeylerin sınırlaması lazımdı.undefined

Aynı ben Program güzel fakat benim için pek de uygun değil, geceleri çalışmayı seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 20 Ağustos 2014; 23:45:05 >
  • TM olup, sadece YGS'ye girecek, daha doğrusu YGS-1 puan türünden tercih yapabilecek birine ne tür program önerirsiniz? FEN 0, Matematik orta düzey(20-25), Türkçe ve Sosyal'de sıkıntı yok. Üstüne üniversite okuduğum için tabii ki maddi yetersizlikten ötürü gidemiyorum. Programı inceledim. LYS olmasa gayet başarılı olmuş bu arada. Zamanında ben de bu programlardan yapmıştım. Baya da üzerinde durdum. Sonra saldım, 100k anca olmuştum.
  • Behzat Rasuli az önce bi mail göndermiş, bakın bi kisminda ne diyor:

"Ben anladığım çalışma yöntemini söyliyim, sır değil. Günde 6 saat uyuyun geri kalan tüm vakitlerinizde de çalışın. "Bu mu lan!" Evet bu. Ne bekliyordunuz? "Üsküdar'da denizden 40 metre içeride Kız Kulesi'nin karşısında tarihi bir han var. 2. katında ahşap kapılı bir oda var. Girin içeri ortada bir masa var. Çekin onu odadaki camın önüne orada çalışın bu işin sırrı budur" falan mı dememi bekiyordunuz?"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniycem inşallah masa başında ölümü bulmazlar kahvaltıdan başka besinde yok
  • bu tempoya uyana helal
  • ben uyarımda verimli olur mu dıye dusunuyorum
  • Konular bittikten sonra bende bunun gibi bişeye başlıcam.İnş.
  • Aynı programda Matematik-2 ve Geometri kısımlarına Dönüşümlü olarak ''Fizik-Kimya'', ''Fizik Biyoloji'' yazardım. Daha doğrusu her gün fizik çalışırdım. Yine Ocak 1'e kadar devam ettirip sonra sadece deneme çözerdim. Günde 2 deneme çözüp kalan vakitte de eksik veya yetersiz olduğum konu ile ilgili soru bankasından soru çözerdim. Ayrıca Ocaktan itibaren günde iki deneme demek sınava kadar 150'den fazla deneme demektir.
  • Birkaç sorum var :)

1) Ben konu videosunu dinledikten sonra tüm soru bankalarını bitirmeye çalışıyorum. Konular arasında çok zaman farkı oluyor. Siz de 3-4 soru bankasındaki bir konuyu birden mi bitiriyorsunuz yoksa tüm konuların bitiminden sonrasına kitap bırakacak mısınız?

2) Konu videolarını izlediğiniz siteler hangileri?

3) Konuları haftalara böldünüz mü yoksa erken bitirmeye mi çalışıyorsunuz?

4) Ygs'ye kadar ne kadar lys konusu bitirmiş olacaksınız?

Son olarak benim programım:

Eğer soru bankaları bitmediyse konu bölümünde de test çözüyorum.

Benim programda eksik ya da hatalı gördüğünüz bir yer varsa belirtirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deptura -- 21 Ağustos 2014; 9:48:25 >

• deptura kullanıcısına yanıt
    Sorularınıza geçmeden önce belirteyim programınız gayet iyi fakat içerisinde biraz eksiklikler var bana göre.

Şu ana ÖSS'de birinci olmuş, YGS/LYS'de derece yapmış kişilerin genel önerileri şunlardı:

- Her gün tekrar
    - Her gün paragraf çözümü
    - Her gün belli bir miktar Geometri soru çözümü
    - Düzenli uyku, planlı bir yaşam

Ben bu önerileri %100 olarak hazırladığım programa aktardım. Bunların bir kısmı sizin hazırladığınız programda eksik, isterseniz ekleyebilirsiniz.

Ayrıca hafta içindeki Matematik-2 için ayırdığınız ders süresi yeterli değil. Mat1 için ayrılan sürenin bir kısmı Mat2'ye aktarılmalı.

Sorularınıza gelirsek:

1-) Konuyla ilgili tüm soru bankalarını bitirmek doğru değil, nedenleri:

- O konuyla ilgili bir anda yüzlerce soru çözmek doğru değil, konudan sıkılmanıza her şeyden önce dersten sıkılmanıza sebep olur.
    - Konuyu hatırlamak için ileride soru çözmeniz gerekir, burada kaynak bulamazsınız bütün soruları çözdüğünüz için.
    - Zaman kaybıdır.
    - Konular arasına uzuuun zamanlar girer, ne kadar yüzlerce soru çözmüş olsanız da unutursunuz.
    - Bir konuyla ilgili pat diye 500 soru çözmek, o konunun içindeki aynı soru kalıplarıyla karşılaşmanıza neden olur, ezberciliğe iter, sıkar.
    - Bir konu ile ilgili 3 soru bankası bitirirsiniz, sonra 4. soru bankasına geçersiniz ve belki zordur, çok yanlış çıkar siz de ''o kadar soru çözdüm yine yanlışım çıkıyor'' deyip moralinizi bozabilirsiniz. Sakıncalı bu nedenle.

Tavsiyem: Konuyu bitirdikten sonra sadece 1 tane soru bankasındaki soruları çözmeniz. Bu şekilde hem hızlı bir şekilde bütün konular biter, hem de yapılan günlük tekrarda konular hatırlanır, unutulmaz. Bütün konular 1 soru bankası ile bittikten sonra her gün standart veya benim programımdaki gibi iki güne bir başka soru bankalarından soru çözmek gerekir. Ocak 1'e kadar soru bankası çözmeyi düşünüyorum, ardından her gün 2 deneme çözerek sınava kadar 150 deneme çözmek.
    Denemeler için PDF formatında optik okuyucu çıkarmalısınız, onu da fotokopiyle çoğaltıp her denemeyi optiğe işaretlemek gerek. (Benim kullanacağım form, 150 tane çıkarttım:http://www.optikokuyucu.net/Yukle/Dosya/frm/YGS-01.pdf )

2-) Kullandığım videolu anlatım hocaları/siteleri:

Matematik:

-Nejdet Kirpi
    -Behzat Rasuli

Geometri:

- Tekin Hoca
    - İbrahim Kuşçuoğlu (ispatlı anlatır, konu anlatımı uzun sürer fakat kalıcıdır)
    - Nejdet Kirpi
    - Behzat Rasuli (hızlı anlatır, temel gerektirir)

Coğrafya/Tarih:

- KörfezTV (Körfez video değil)
    - Teknofem
    - EİS Ders Anlatım Föyleri çözümleri, Föyler alınmalı ama (http://www.dersanlatimfoyleri.com/eis/dersanlatimfoyleri_video)

Edebiyat:

- Youtube, Wikipedia, Sözlükler

Ayrıca hepsi için:

-eba.gov.tr
    -Belgesel siteleri
    -Youtube

3-) Konuları hafta hafta bölmüştüm ama bunun yanlış bir şey olduğunu anladım. Konuların hepsi eşit potansiyelde değil. Bir konu 1 haftada biter, başka bir konu 10 günde bitebilir. Benim stratejim konuyu içime sinene kadar öğrenmek. Süresi çok önemli değil. Ama tahminim Coğrafya-Türkçe-Matematik konuları ortalama aynı anda 50-60 gün civarı biter. Erken bitirmeye çalışmıyorum, bütün enerjimi kullanarak bitirmeye çalışıyorum.

4-) Bu tempoda gidildiğinde YGS'ye kadar LYS konularının %99'u bitmiş olur. %1 gözden kaçan ufak detaylara verdiğim pay.

Günlük 4+4 Matematik-2 & Geometri çalışıyoruz. Bir ayda 120 saat Matematik, 120 saat Geometri çalışmış olacağız. Bunu 7 ile çarparsak (7 ay var YGS'ye) 840 saat yapar. Bu sürede ortada konu falan kalmaz. YGS'den sonra LYS demesi çözeceğim sadece, belki hoş türev-limit-integral soruları da çözerim.

--

• Behzat Rasuli'nin dün gece attığı mailden geniş bir bölüm:

''Öncelikle 9-10-11. sınıfta yattınız. Ense yaptınız. Okula gidip gelmenin, makara-kukara yapmanın keyfini çıkardınız. Hiç derslerinize önem vermediniz. Eğitiminizi her şeyin önünde tutmadınız. 12. sınıf oldunuz ve hangi bölüm istiyorsunuz diye sorduklarında "Tıp", "Hukuk", "Endüstri Müh." gibi yerler istediğinizi söylüyorsunuz. Kızlar lütfen gözlerinizi kapayın erkeklere en azından diyecek bir(!) kelimem var da.. Neyse..
    Yok ya! Oldu canım! Bunca yıldır eğitiminize emek vermeyip 18 yaşına kadar gelip 18inde de doktor olmak istiyorsunuz. Yok böyle bir denge. Silkelenin bir kendinize bakın. Bu yol uzun solukludur(matematiği falan kastetmiyorum). Emek vermeniz gerekir. Şansınız, şimdi sizi bir sınava alacaklar, sıralamayı tutturursanız evet doktor olabileceksiniz. Ama yukarıdaki tarife uyuyorsanız bunun doğru yol olmadığının farkına varın. Bu(işiniz) sizin hayatınız olacak. En iyisi olmalısınız.
    Beni arıyor "bilgisayarla aram çok iyidir hocam" diyor. "Napıyosun çocuğum?" diyorum. "Küçüklüğümden beri takıp çıkarıyorum" diyor. Zannedersin kırık-çıkıkçı. "Programlamaya merkın var mı?" diyorum. "Var hocam" diyor. "Hangi dilleri biliyorsun?" diyorum. "Word excel biraz" diyor. Şaka değil "word" diyor! Ben sanıyorum Java, Phyton falan diyecek.. "İngilizcen var mı?" diyorum(Eyvah tam damarım işte burası-bu ayrı bir blog yazısının konusu-çok şey var söylemek istediğim bu konuda) neyse ki bilmediğini söylüyor. Biliyor beni. "Biliyorum" derse telefon görüşmesinin geri kalan kısmını ingilizce devam edip hayatındaki ilk ingilizce mülakata alıcam onu. Neyse ki yırtıyor bilmiyorum diyerek. "E evladım okulda ingilizce yok muydu?" diyorum. "Vardı" diyor.

Her şeyimiz günü kurtarmak üzerine kurulu. Silkelenin.

Ben anladığım çalışma yöntemini söyliyim, sır değil. Günde 6 saat uyuyun geri kalan tüm vakitlerinizde de çalışın. "Bu mu lan!" Evet bu. Ne bekliyordunuz? "Üsküdar'da denizden 40 metre içeride Kız Kulesi'nin karşısında tarihi bir han var. 2. katında ahşap kapılı bir oda var. Girin içeri ortada bir masa var. Çekin onu odadaki camın önüne orada çalışın bu işin sırrı budur" falan mı dememi bekiyordunuz?

"E hocam motive olamıyorum."

Olma çocuğum, olma. Napıyım? Çalışma. Ömrünün geri kalanında nasıl bir hayat istiyorsun? Eğitiminle mi o hayata ulaşabilirsin, o zaman çalışacaksın. Hem de insanlar inanamayacak senin ne kadar çalıştığına.
    Size Ediz'le ilgili de bir yazı yazmak isterim sonra. Ediz Karahasanoğlu
    Koç tam burslu ekonomi.
    İlk sene sonunda Brown(bilmiyorsanız bir zahmet googlelayın).
    Double Major(yanılmıyorsam Ekonomi-Matematik)
    Goldman Sachs'ta staj(bilmiyorum demeyin kudurmayayım!)
    Şimdi Londra Goldman Sachs'ta çalışıyor. Dünyayı bunlar yönetiyor ben size söyliyim.
    Diyordu ki "Gece 01:00, okulda kütüphanede çalışacak yer bulamıyorduk."

Emek vereceğiz emek. Sonra da var gücümüzle çalışacağız.Ve ondan sonra da inşallah şans da yanımızda olur diyeceğiz. Başka türlüsünü ben bilmiyorum.''

• Kendinize göre düzenleyebilmeniz için boş program:https://yadi.sk/i/w7jzHiQKa9ioQ
  • Tavsiyelerinize göre tekrar konusunda bir zaman çizelgesi hazırladım.

Çizelge bir ders için ve kitap sayısı örnektir.
    Bunu LYS için de uygulayabiliriz.
    Dersin bir konusu bittikten sonra ikinci kitaba başlanıyor. İkinci konu bittiğinde de 3.kitaba vs.
    İleri tarihlerde (mesela kasımda) bir dersin art arda 3 konusundan (biri yeni çalışılan konu) test çözmüş olunuyor.
    Kitap sayısını arttırdıkça tekrar sayısı da artmış oluyor.
    Konu çalışma bitince deneme çözmeye başlanıyor ve diğer kitapların kalan bölümleri bitiriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deptura -- 21 Ağustos 2014; 11:13:06 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.