Şimdi Ara

Yüksek not ortalaması için tavsiye lazım. ( İTÜ Mühendislik)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
3
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 3.50+ ortalama tutturmak istiyorum da ilk sene.

Genel olarak nasıl bir çalışma izlemem gerek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fizik: Necati çelik + çıkmış sorular

Mat: Buders + çıkmış sorular

Kimya: Çıkmış sorular

Havuz derslerinde derse girmek zaman kaybı youtubedan baya rahat hallediyorsun ama derse girmeyip medde sürtersen hiçbir şey yapamazsın.

Bölüm dersleri 1. yılda çok yoktur fakat okuduğun bölüme göre değişebilir. Bölüm derslerinde ders kaçırmayıp verilen ödevleri yaparsan yüksek verirsin onları da.

Disiplinli bir çalışmayla 1.sınıfta 3.50 rahat iş. (Benim şuan 3.7)

• hocam önce bir yerleşseydin be yav

• Fizik: Necati çelik + çıkmış sorular

Mat: Buders + çıkmış sorular

Kimya: Çıkmış sorular

Havuz derslerinde derse girmek zaman kaybı youtubedan baya rahat hallediyorsun ama derse girmeyip medde sürtersen hiçbir şey yapamazsın.

Bölüm dersleri 1. yılda çok yoktur fakat okuduğun bölüme göre değişebilir. Bölüm derslerinde ders kaçırmayıp verilen ödevleri yaparsan yüksek verirsin onları da.

Disiplinli bir çalışmayla 1.sınıfta 3.50 rahat iş. (Benim şuan 3.7)

• Slash702 S kullanıcısına yanıt

Hocam bir abimiz ne kadar hızlı o kadar iyi dedi.  

• Sehoka kullanıcısına yanıt

hocam atalarımız da hızlı giden atın boku seyrek olur derlerdi  

• İçerde yak ag

• bilmem benim 3.5 yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • havuz derslerinde sadece 1-2 gün konu çalış. Sonra tüm çıkmışları önce kendin çöz sonra çözümlerini izle. Bölüm dersleri içeriklerine göre değişir ama ilk quiz ve vizelere daha çok çalış çünkü halihazırda konular daha az olmuş olacak, finalde ortalama bi not alsan dahi harf notu yüksek gelir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dagres D kullanıcısına yanıt

Bu adami dinleyin

Çalışma sıklığınız ve yoğunluğunuz nasıldı hocam?

Günde 3-4 saat çalışma ile +3.5 yapamayacağın bölüm yok

Boş gün geçirmemeye özen gösteriyordum, vize final zamanlarına doğru çok yoğunlaşıyordum

Hangi bölümdesiniz hocam

• Özel bi taktik yok en yanlış taktiği yaparak başlasan bile kimsenin yardımı olmadan kendi kendine ne yapman gerektiğini çözersin önemli olan her gün düzenli olarak çalışabilmek. Önemli olanda bu. Mateist izle necati çelik izle ingilizcen iyiyse bilkentten fizik izle bunları herkes biliyor bilmeyende öğreniyor önemli olan uygulayabilmek son günlere bırakmamak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnesC05 E kullanıcısına yanıt

Makina

Merhaba. Sizin hedefiniz Kurum İçi Yatay Geçiş mi, Kurumlar Arası Yatay Geçiş mi yoksa mevcut bölümünüzden çok iyi bir ortalama ile mezun olmak mı?

Hocam tüm derslerin cikmislarını aliyorsun. Her derse giriyorsun devamsızlık yok. Notlarini güzel aliyorsun. Günü gününe calisiyorsun. He bide irregular oluyorsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt

Merhaba. Açıkçası kafam karışık şuan çap veya kurum içi olabilir ama makina da baya iyi bölüm bence o yüzden kararsızım şuan. Başka üniye gitmeyi asla düşünmüyorum itü gayet iyi mühendislik için.

Hocam özel mesaj attım da bakabilir misiniz?

• Boğaziçi makinedeyim, 3.44 yeterse bir kaç tatkik verebilirim.

Çıkmış sorular, net. Fizik derslerinden hiçbir şey anlamama rağmen çıkmışları ezberleyip ba ile geçtim hepsini. Anlayacağım diye kasmayın, hocalar anlatmıyor/anlatamıyor. Ya zaten sınavda anladınız mı anlamadınız mı bunu ölçmüyorlar, yıllardır sordukları sorular var aynısı soruyorlar. Bakın erkcan özcan'dan phys201 aldım. Müthişti. Erkcan hoca harika birisi. Her dersine gittim, her dersinde resmen ufkum açılıyordu. Manyetizmayı özel göreleliğe bağladı dersler oldu, o kadar iyi anlatıyor ki. Ama gel görki sınavları facia. O kadar güzel konular anlatmış, sorulabilecek o kadar soru var, çıkmışları soruyor. Çıkmış sorularda dersle çok alakası yok açıkçası. garip gurup şeyler. O yüzden çıkmışlar önemli.

Matematik de ise, anlamak önemli harbiden. MAth101 kolay ders, epsilon delta limit kafanızı patlatacak sadece. Math102'de çok kolay. Üç katlı integraller falan var ama işlem kalabalığından başka bir şey değil. Math201 ise en zor ders bence. Herkes çok kolay der buna, ama değil. Bu derste anca toplama çıkarma yapıyorsunuz, öyle havalı işlemler gradyan diverjans gibi terimler yok. Sadece toplama çıkarma. Ama anlamak fena zor. Hocalar bu dersten zorlamak isterlerse felaket zorluyorlar. Bizim final ortalaması 22/100 idi. Çoğu kişi kolay diyor çünkü basit basit şeyleri soruyorlar onlara. Anlaması harbiden çok zor bir ders. Çok kafa patlatmak lazım. Formülü bilmek hiçbir halta yaramıyor.

math202 de çok zor gibi görünen ama kolay olan bir ders. Full formül dersi bu. Formül ezberleyeceksin, birkaç soru çöz tamam. En havalı ders bu arada. Laplace transformu, foruier analiz gibi şeyler var. Ama hepsinin formülü var. Formüle koyuyorsun bitiyor. MAth201 gibi anlayacak bir şey yok. İkinci derece denklem çözme formülünü biliyorsun ya, bir mantığı yok onun. Düz formül işte. Bu derste öyle. difransiyel denklem çözme formülleri var, bunları bilip uygulayabilmen yetiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.