Şimdi Ara

design by mflasher.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
9.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl 2003... Feel Hurricane kasayı almış eve getirir getirmez ön panelindeki yeşil ve kırmızı ledleri sökerek beyaz ve mavi ledleri takıyorum. Sonrasında da sanki sözleşmiş gibi kasanın hiç bir ayrıntısını bozmuyor ve öyle kullanıyorum. Sanki evladıma bırakacak gibi...

Askerden dönünce ve bulamayınca kayış kopmasın diye kendime hobi olacak işler çıkartmaya başladım. Odanın içersinde dikkatimi en çok çeken ve bu nedenledir ki gazabıma uğrayacak olan Feel Hurricane kasaydı...

Şimdi kasamızın modifiye edilmeden önceki resimlerini görelim...

PC'nin Genel Görüntüsü;

design by mflasher.

Ön Fan [Gece]

design by mflasher.

Ön Fan [Gündüz]

design by mflasher.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mflasher -- 14 Ocak 2009; 22:22:08 >

• Aklımdaki modifiye, olabildiğinde şeffaf penceresi olan ve mümkün olduğunca içi görünen bir kasa tasarımı... Tabi bu esnada da PC'yi hali hazırdaki mavi soğuk katod ışığı aydınlatmasından ziyade UV ışıkla renklendirmek ve UV duyarlı sprey boyaların da yardımıyla bileşenleri boyayarak PC'ye değişik bir hava katmak... Hava demişken, su suğutmayı da unutmamak lazım...

Önce kasamızın HDD bölmelerinden bir tanesinin perçinlerinden kırarak iptalini gerçekleştirdik. Nedeni buraya radyatörü koyacak olmamız. Sonra kasanın üst kapağını söküp kesmeyle başladık. Yandaki UV duyarlı sprey boyalar ile (Öncesinde beyaz mat astar) rengarenk boyanmış pullar zengin bir görüntü yaratacaklar kanaatindeyim.

design by mflasher.

• quote:

Orijinalden alıntı: mflasher

Aklımdaki modifiye, olabildiğinde şeffaf penceresi olan ve mümkün olduğunca içi görünen bir kasa tasarımı... Tabi bu esnada da PC'yi hali hazırdaki mavi soğuk katod ışığı aydınlatmasından ziyade UV ışıkla renklendirmek ve UV duyarlı sprey boyaların da yardımıyla bileşenleri boyayarak PC'ye değişik bir hava katmak... Hava demişken, su suğutmayı da unutmamak lazım...

Önce kasamızın HDD bölmelerinden bir tanesinin perçinlerinden kırarak iptalini gerçekleştirdik. Nedeni buraya radyatörü koyacak olmamız. Sonra kasanın üst kapağını söküp kesmeyle başladık. Yandaki UV duyarlı sprey boyalar ile (Öncesinde beyaz mat astar) rengarenk boyanmış pullar zengin bir görüntü yaratacaklar kanaatindeyim.

design by mflasher.
    Kesme işemi sonrası düzeltmeleri yaptık. Unutmadan kasamızın içi fabrikasyon üretimde siyah değildi. Biz kasamızın içini de taa ilk başta ısıya dayanıklı siyah boya ile boyadık.

design by mflasher.

Renkli pulları kasamızın üst pencerenden görünmeleri için önce beyaz mat astar daha sonra Duck Neon Sprey ve son kat olarak da şeffaf vernik ile boyadık.

design by mflasher.

• quote:

Kesme işemi sonrası düzeltmeleri yaptık. Unutmadan kasamızın içi fabrikasyon üretimde siyah değildi. Biz kasamızın içini de taa ilk başta ısıya dayanıklı siyah boya ile boyadık.

design by mflasher.

Renkli pulları kasamızın üst pencerenden görünmeleri için önce beyaz mat astar daha sonra Duck Neon Sprey ve son kat olarak da şeffaf vernik ile boyadık.

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Plexiglassı da kesip yerleştirdikten sonra kasamızın üstten görünümünü tamamlamak için vida gizleyicileri kullandık. [Bu dekoratif ürünleri Ankara'da Praktiker ve Koçtaş'tan temin etmek mümkün.]

design by mflasher.

Thermaltake Big Water su soğutma sisteminin radyatörünü de kasamızın şeffaf olmayan kapağı üzerinden bir pencere açmak gerekecek. Bunun için de kolları sıvadık bakalım.

design by mflasher.

Köşeleri Feel'in kendi penceresinde görüldüğü gibi yuvarlatmak için Dremel ile oldukça uğraşmam gerekti. Neyseki bozuk paraları şablon olarak kullanmak ve Dremel'in disk biçmindeki taşlama uçları işimi gördü.

design by mflasher.

• quote:

Plexiglassı da kesip yerleştirdikten sonra kasamızın üstten görünümünü tamamlamak için vida gizleyicileri kullandık. [Bu dekoratif ürünleri Ankara'da Praktiker ve Koçtaş'tan temin etmek mümkün.]

design by mflasher.

Thermaltake Big Water su soğutma sisteminin radyatörünü de kasamızın şeffaf olmayan kapağı üzerinden bir pencere açmak gerekecek. Bunun için de kolları sıvadık bakalım.

design by mflasher.

Köşeleri Feel'in kendi penceresinde görüldüğü gibi yuvarlatmak için Dremel ile oldukça uğraşmam gerekti. Neyseki bozuk paraları şablon olarak kullanmak ve Dremel'in disk biçmindeki taşlama uçları işimi gördü.

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Tabi bu esnada ön panelinde boyadan nasibini almaması düşünülemezdi. Ön panelde de ufak bir değişiklik ile portakalrengi neon hakim oldu. Bunu da yine üç kat boyama tekniği ile gerçekleştirdik.

Boyadan sonra Tansaş'ta dolaşırken gözüme bir çay / ıhlamur süzgeci takıldı. Yalnız resmini çekmeden kırıp işleme başlamış bulundum ama aşağıdaki resimdeki gibi bir üründü.

design by mflasher.

Tabi hemen ikiye ayırıp siyaha boyadık ve ön panelimizin son hali;

design by mflasher.

• quote:

Tabi bu esnada ön panelinde boyadan nasibini almaması düşünülemezdi. Ön panelde de ufak bir değişiklik ile portakalrengi neon hakim oldu. Bunu da yine üç kat boyama tekniği ile gerçekleştirdik.

Boyadan sonra Tansaş'ta dolaşırken gözüme bir çay / ıhlamur süzgeci takıldı. Yalnız resmini çekmeden kırıp işleme başlamış bulundum ama aşağıdaki resimdeki gibi bir üründü.

design by mflasher.

Tabi hemen ikiye ayırıp siyaha boyadık ve ön panelimizin son hali;

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Yeni şeffaf yan penceremiz için de plexiglass kesip yerleştirmemiz gerekiyordu. Yalnız Dremel ile gelen dairesel kesici altta bir zemine monte edilmediği zaman tam bir yuvarlak kesim gerçekleştiremiyor. Bunu da test kesimi yaparak gördük. Sonrasında bir ekmek tahtasının üzerine plexiglassı köşelerinden vidalamak suretiyle kesimi gerçekleştirdim.

design by mflasher.

Her şeyi UV duyarlı yapıyorken radyatörümüzün öyle siyah olması düşünülemezdi. Thermaltake kızmasın ancak radyatörün kabını da üç kat boyadık.
    [Beyaz Mat Astar + Duck Neon + Şeffaf Vernik]

design by mflasher.

Kasamızın içine bakacak olan yüzü:

design by mflasher.
     design by mflasher.

Sarı ve Yeşil iyi uyum sağladılar diye düşünüyorum.

design by mflasher.

design by mflasher.
     design by mflasher.

• quote:

Yeni şeffaf yan penceremiz için de plexiglass kesip yerleştirmemiz gerekiyordu. Yalnız Dremel ile gelen dairesel kesici altta bir zemine monte edilmediği zaman tam bir yuvarlak kesim gerçekleştiremiyor. Bunu da test kesimi yaparak gördük. Sonrasında bir ekmek tahtasının üzerine plexiglassı köşelerinden vidalamak suretiyle kesimi gerçekleştirdim.

design by mflasher.

Her şeyi UV duyarlı yapıyorken radyatörümüzün öyle siyah olması düşünülemezdi. Thermaltake kızmasın ancak radyatörün kabını da üç kat boyadık.
    [Beyaz Mat Astar + Duck Neon + Şeffaf Vernik]

design by mflasher.

Kasamızın içine bakacak olan yüzü:

design by mflasher.
     design by mflasher.

Sarı ve Yeşil iyi uyum sağladılar diye düşünüyorum.

design by mflasher.

design by mflasher.
     design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Radyatör yerimizi de açtıktan sonra radyatöre çerçevelik edecek olan plexiglassın nerede duracağını ve kasa içindeki değişikliği belirlemek için montajını yapalım dedik.

design by mflasher.

Bu arada radyatörün altındaki ayağa dikkat. Böyle bir ayak hazırda yok tamamen Dremel ile kesip biçerek kendi üretimim. (:

design by mflasher.

Hoş olacağı belli, bakalım hayırlısı...

design by mflasher.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Logic System Design
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Radyatör yerimizi de açtıktan sonra radyatöre çerçevelik edecek olan plexiglassın nerede duracağını ve kasa içindeki değişikliği belirlemek için montajını yapalım dedik.

design by mflasher.

Bu arada radyatörün altındaki ayağa dikkat. Böyle bir ayak hazırda yok tamamen Dremel ile kesip biçerek kendi üretimim. (:

design by mflasher.

Hoş olacağı belli, bakalım hayırlısı...

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Kasanın ufak ama ayrıntı yaratan ayakları da boyanmaktan nasibini aldı.

Hatta üst pencereden görünecek ve garantisi de nasılsa doldu düşüncesi ile CD Writer'ın üst kapağını, ön kapağını ve ön kapak çerçevesini de söküp boyadım.

• quote:

Kasanın ufak ama ayrıntı yaratan ayakları da boyanmaktan nasibini aldı.

Hatta üst pencereden görünecek ve garantisi de nasılsa doldu düşüncesi ile CD Writer'ın üst kapağını, ön kapağını ve ön kapak çerçevesini de söküp boyadım.

Alıntıları Göster
    Fanlarımızı da unutmamak gerekir. UV duyarlı fan almaktansa halihazırda elimizde bulunan fanlarıı sarı / portakalrengi neon sprey ile boyayıp verniklemeyi yeğledim. Fena da olmadı hani...

design by mflasher.  design by mflasher.

UV Led'leri Ulus'ta geniş çaplı aramalar sonucu Konyalı Elektronik'te bulabildim. Düşündüm de zaten Ankara'da başka yerde LED aramak manasız.

Bu da mevcut şeffaf penceremizdeki fan.
    [Çerçevesini turuncu, fan kanatlarını sarı renge boyadım.]

Zamanında AN7 boardların üzerinde bulunan chipset soğutucu fan çok çabuk arıza verdiği için bir Cooler Master Blue Ice fan almıştım. Onu da boyamadan edemedim.

design by mflasher.

• quote:

Fanlarımızı da unutmamak gerekir. UV duyarlı fan almaktansa halihazırda elimizde bulunan fanlarıı sarı / portakalrengi neon sprey ile boyayıp verniklemeyi yeğledim. Fena da olmadı hani...

UV Led'leri Ulus'ta geniş çaplı aramalar sonucu Konyalı Elektronik'te bulabildim. Düşündüm de zaten Ankara'da başka yerde LED aramak manasız.

Bu da mevcut şeffaf penceremizdeki fan.
    [Çerçevesini turuncu, fan kanatlarını sarı renge boyadım.]

Zamanında AN7 boardların üzerinde bulunan chipset soğutucu fan çok çabuk arıza verdiği için bir Cooler Master Blue Ice fan almıştım. Onu da boyamadan edemedim.

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Şimdi sıra geldi radyatörü yerleştirmek için bağlantı yerini feda ettiğimiz HDD'mize yer bulmaya. Bunun için bir çok çözüm düşündüm ancak en mantıklısı Aerocool firmasının pasif soğutma ve sessizleştirici kite sahip 5.25 'lik HDD kutusu olarak geldi. Internet üzerinden siparişi verilip kutu temin edildi.

Montajlanmış hali de son resmi...

• quote:

Şimdi sıra geldi radyatörü yerleştirmek için bağlantı yerini feda ettiğimiz HDD'mize yer bulmaya. Bunun için bir çok çözüm düşündüm ancak en mantıklısı Aerocool firmasının pasif soğutma ve sessizleştirici kite sahip 5.25 'lik HDD kutusu olarak geldi. Internet üzerinden siparişi verilip kutu temin edildi.

Montajlanmış hali de son resmi...

Alıntıları Göster
    Gelelim kasayı monte ederek, Vatan Bilgisayar'dan aldığımız Thermaltake UV ışığımızı yerleştirip, kasanın boşken gece nasıl göründüğünü incelemeye;
    [Bu arada TT UV Perfect Light HepsiBurada.com'da daha ucuz, o nedenle ikinci ışığı oradan sipariş vererek temin ettim.]

design by mflasher.
     design by mflasher.
     design by mflasher.
     design by mflasher.

• quote:

Gelelim kasayı monte ederek, Vatan Bilgisayar'dan aldığımız Thermaltake UV ışığımızı yerleştirip, kasanın boşken gece nasıl göründüğünü incelemeye;
    [Bu arada TT UV Perfect Light HepsiBurada.com'da daha ucuz, o nedenle ikinci ışığı oradan sipariş vererek temin ettim.]

design by mflasher.
     design by mflasher.
     design by mflasher.
     design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Bu kadar çalışma olurken masamızın üstünün hali de doğal olarak böyle oluyor.

design by mflasher.

Bu arada ön panelde fan ve ışıkların kontrolü için beşli bir swich düzeneği kurmak geldi aklıma ve hemen uygulamaya geçtim.

design by mflasher.

[Sonradan kasada 4 slotun da dolu olduğu ve yeterli boş slot gözü olmadığı farkedildiği için askıda kalan bir panel oldu bu uygulama.]

design by mflasher.

• quote:

Bu kadar çalışma olurken masamızın üstünün hali de doğal olarak böyle oluyor.

design by mflasher.

Bu arada ön panelde fan ve ışıkların kontrolü için beşli bir swich düzeneği kurmak geldi aklıma ve hemen uygulamaya geçtim.

design by mflasher.

[Sonradan kasada 4 slotun da dolu olduğu ve yeterli boş slot gözü olmadığı farkedildiği için askıda kalan bir panel oldu bu uygulama.]

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Son iş olarak da kasamızın içini doldurmaya geldi sıra...

Bu karışıklığa bir kablo toplayıcı şart!

Arkadaki PCI slot kapamalarının da dış tarafa bakan yüzlerini UV sarı iç yüzeye bakan kısımlarını UV yeşile boyamıştık ve hoş bir uyum sağladılar.

Boş olan floppy slotu kapağını da UV turuncu renk yaptık.

• quote:

Son iş olarak da kasamızın içini doldurmaya geldi sıra...

Bu karışıklığa bir kablo toplayıcı şart!

Arkadaki PCI slot kapamalarının da dış tarafa bakan yüzlerini UV sarı iç yüzeye bakan kısımlarını UV yeşile boyamıştık ve hoş bir uyum sağladılar.

Boş olan floppy slotu kapağını da UV turuncu renk yaptık.

Alıntıları Göster
    Kasamızı ayağa kaldırma zamanı geldi.

design by mflasher.

Biliyorum içi halen feci karmaşık...

design by mflasher.

Perspektiften;

design by mflasher.

Biraz da gece çekimi...

design by mflasher.

Özellikle gece aydınlatması çok hoş bir kasa oldu.

design by mflasher.

Sanırım bunca uğraşa değdi...

• quote:

design by mflasher.

design by mflasher.

Perspektiften;

design by mflasher.

Biraz da gece çekimi...

design by mflasher.

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Çok emek , masraf harcanmış bir kasa bence harcadığın paraya da emeğe de deymiş çok güzel olmuş güle güle kullan Birde kabloları düzenlemen şart gibi onuda en mükemmel şekilde yapabiliceğine inanıyorum

• quote:

design by mflasher.

design by mflasher.

Perspektiften;

design by mflasher.

Biraz da gece çekimi...

design by mflasher.

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    Yakın çekim radyatörümüz. (Radyatörün önünde Thermaltake'in titreşim önleyici slikon kiti var.)

design by mflasher.

Belki de çalışmanın beni en çok cezbeden tarafı da bu radyatörün kasa içindeki yerleşimi ve uyumu. Bilemiyorum siz ne dersiniz...

design by mflasher.

Başlangıçta boyamış olduğumuz pulları kasaya yerleştirmeyi unutmuştuk.

design by mflasher.

Kasanın içine yakından bakalım. Pullar hiç de fena durmuyorlar sanırım.

design by mflasher.

Kasamızın Son Hali...

design by mflasher.

İlerdeki projeler paralel port kontrollü 4 x 20 karakter ekran LCD çalışması, plexiglass üzerine gravür (Şu an için testleri devam ediyor.) ve bir zamanların efsane kasası Space K1 için şeffaf pencere ve bilumum modding işlemleri...

• quote:

Yakın çekim radyatörümüz. (Radyatörün önünde Thermaltake'in titreşim önleyici slikon kiti var.)

design by mflasher.

Belki de çalışmanın beni en çok cezbeden tarafı da bu radyatörün kasa içindeki yerleşimi ve uyumu. Bilemiyorum siz ne dersiniz...

design by mflasher.

Başlangıçta boyamış olduğumuz pulları kasaya yerleştirmeyi unutmuştuk.

design by mflasher.

Kasanın içine yakından bakalım. Pullar hiç de fena durmuyorlar sanırım.

design by mflasher.

Kasamızın Son Hali...

design by mflasher.

İlerdeki projeler paralel port kontrollü 4 x 20 karakter ekran LCD çalışması, plexiglass üzerine gravür (Şu an için testleri devam ediyor.) ve bir zamanların efsane kasası Space K1 için şeffaf pencere ve bilumum modding işlemleri...

Alıntıları Göster
    Herşeyi ile harika bir kasa olmuş beğendim ama renk seçimleri biraz itici

• quote:

Orijinalden alıntı: RevidaL

Herşeyi ile harika bir kasa olmuş beğendim ama renk seçimleri biraz itici

Alıntıları Göster
    İşin aslı renkleri ben seçemedim. Çünkü renklerin tamamı UV duyarlı renkler. Piyasada bulunan bütün renkleri kullandım aralarında sadece pembe renk eksik. O da delikanlı adamın kasasını bozar. (:
  • quote:

design by mflasher.

design by mflasher.

Perspektiften;

design by mflasher.

Biraz da gece çekimi...

design by mflasher.

design by mflasher.

Alıntıları Göster
    bence cok hos olmus.... hatta o kadar renklı kı hanı gıyım sırketlerının pınk koleksıyonu vardır ya onlar gıbı olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: .omer.faruk

bence cok hos olmus.... hatta o kadar renklı kı hanı gıyım sırketlerının pınk koleksıyonu vardır ya onlar gıbı olmus

Alıntıları Göster
    mflasher

bravo...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.