Elbetteki tasarladığımız kart ile anahtarlarımızın arka bağlantılarını yapacak bir platform gerekiyordu.
Yine saplama usulü vidalarımızı kullandık. Burada somunlar sayesinde anahtarlar ile devremizin kartı arasında istediğimiz açıklığı da ayarlayabiliyoruz.
Kart ile anahtarların arka yüzlerini dilediğimiz aralıkta sabitliyoruz.
Unutulmaması gereken bir nokta da bakır plakete değen somunlarımız iletken olduğu için aralarında plastik pullar kullanmak. Olur ya bir kazaya kurban gitmesin devremiz.
Panelimizin arka tarafının yandan görünümü...
Panelimizin orta anahtarındaki kırmızı plastik tutmaç gibi ilk ve son anahtarlarının uçlarına makaron ısıtıp değişik/hoş bir görünüm sağladık.
Panelin bu resminde ortadaki anahtar için çift renk (üç bacaklı) led kullanıp kullanmamak arasında kararsız kalmam sebebiyle henüz ledler yerleştirilmemiş görünüyor.
Artık PC'ye bağlanmaya hazır panelimizin arkadan devre görünümü.
Devremizin sağlığı ve kullanılabilirliği açısından panelin güç alacağı kabloyu bağlarken molex fişte + ve - uçların konumlarına dikkat etmek gerekir. Dikkatli bakılacak olursa; herhangi bir tersliğe karşı bağlantıların uçlarını da makaronla yalıttık.
Bu da artık tamamlanmış olan ön panelimizin PC'ye bağlanmadan önceki test görünümü;
Ortadaki çift kontak anahtar için çift renkli led yerine altlı üstlü yerleştirmek suretiyle bütün anahtarlarda kullandığım geniş açı parlak beyaz led ve mavi led kullanmayı tercih ettim. Böylece kasanın içinde UV aydınlatma aktif olduğunda mavi led, üç renk soğuk katot ışığı hakim olduğundaysa beyaz led yanıyor.
Panelin kasanın içinde çalışır hali resimdeki gibi hoş bir görünüm kazandırıyor;
kablolar hariç herşey güzel tebrkler
Teşekkürler, bu arada kasamıza bir de waterflow eklendi. Hortum çaplarının uyumsuzluğundan dolayı da beni baya uğraştırdı.
En yakın zamanda onun da resimlerini paylaşacağım.
kardeş çok güzel olmuş.gerçekten çok emek harcamışsın.
müthiş... müthiş... müthiş...
LCD çok güzel olmuş...
Çok emek gerektiren, sabır isteyen ve beceri, bilgi kokan bir mod. Tebrik ederim
vay be elinize sağlık iyi uğraşmışsınız mod diye buna denir tam bir hobi işi tebrikler
güzel çalışma olmuş.emeğine sağlık
bu kasadan çok arrıyorum nerden bulabilirim bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi????piyasada fazla yok sanırsam...
Merhabalar;
Öncelikle tebrik ederim. Gayet güzel ve hoş bir çalışma olmuş. Ben de birşey sormak istiyorum. Bu karakter LCD gibi ve sizin yapmış olduğunuz anahtarlı devreyi nereden temin edebiliriz? En azından malzemelerini...
Kablolar
Ancak gerisi çok hoş elinize sağlık o kadar emeğe değmiş
tebrikler cok güzel olmuş. gerci arkadaşlar söylemiş ama tek kusur kablo karışıklıgı onuda hallettinmi 10 numara bir mod olur
way anasını sayın sayirciler şahane bir örnek daha