Şimdi Ara

design by mflasher. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
9.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • süper duruyor iyi günlerde kullan arkadaşım....
  • Güzel olmuş ama renkler şahsen hoşuma gitmedi(zevk meselesi). Bu arada o TT 735 radyatörünü o sağ kapağa koymak iyi fikir
  • Yeniden seLamlar. Boş duranı Allah sevmezmiş derler ya biz de PC manyağı olduğumuz için bu hafta da boş duramadık tabi. Daha önce yapmış olduğum şu an hali hazırda mevcut paralel port uygulaması LCD'm için bir çerçeve yapayım dedim. Ankara'da deliler gibi mesh arayıp bulamayınca kendi çözümümüzü yaratmak zorunda kaldık. Huzurlarınızda mutfak malzemeleri bölümünden yağ sıçramalarını önleme teli :

design by mflasher.

Bu da kasnağından çıkartılmış ve sprey boya ile siyaha boyanmış hali :

design by mflasher.

• Bu da LCD ekranımız için kesmiş olduğumuz plexiglass ve mesh uygulamamız :

design by mflasher.

design by mflasher.

Montaja geçelim bakalım;

design by mflasher.

Panelin önden görünümü :

design by mflasher.

Panelin profilden görünümü :

design by mflasher.

design by mflasher.

Bağlantılar için eski bir IDE kablosunu feda ettik :

design by mflasher.

Kısa devre koruması için arka kısma da bir plexiglass kesip tost yöntemini uyguladık. (:

design by mflasher.

• Çalışırken yakın plandan görünüm :

design by mflasher.

Emektar Logitech Pro300 webcam'den kalma tripod ile iyi uyum sağladılar :

design by mflasher.

Kasanın üstünde de şık durdu hani :

design by mflasher.

• LCD oraya koymak inan çok değişik bir hava katmış pcne ve çok güzel olmuş bende böyle cafcaflı pc istiyorum ama bi el atamadım şu mod olayına:D:D
  • quote:

Çok emek , masraf harcanmış bir kasa bence harcadığın paraya da emeğe de deymiş

Öyle ki kasayı bu hale getirebilmek için sadece 100 YTL sprey boya [8 kutu sprey] ücreti ödendi ve boyama işi aralarla toplam 20 - 22 gün sürdü. Modifiye işi için harcanan toplamı düşünürsek 300 YTL'yi aşan bir masrafı oldu. Mecburen verilen aralarla 1 Ay'da tamamlandı.
    Artık nasıl bir hastalıksa, bütün paramızı bu işe yatırdık şimdi bilgisayarımın donanımını değiştirecek param kalmadı. (:

Bazı arkadaşlar LCD'nin kasanın üzerinde güzel durmadığını düşünüyorlar ancak görüşler için yine de teşekkür ederim.

Ben ilerde elim açılınca renkli grafik bir LCD temin edip kasanın içerisine onu monte etmeyi düşündüğüm için bu LCD'yi monte ederek kasanın orjinal plexiglassını bozmak istemedim. Şu sıralarda ne yazık ki uygun fiyata 4', 5' v.b. boyutlarda bir LCD bulamadım. Ankara'da böyle bir LCD'yi uygun rakamlara satmayı düşünen olursa ve bana PM atarsa sevinirim. Umarım yakınlarda bulur bu modifikasyonun da çalışma ve sonuç aşamalarını burada yayımlarım.

Başlığa ilgi gösteren, yorum yapan herkese yeniden teşekkürlerimle...

• kardeşim ellerine sağlık çok ğüzel projeler uygulamışın;)devamını bekliyoruz bu arada lsd ekranında çok hoş duruyo;)
  • Resimlere öyle bakıyorum ki keşke diyorum hep ama yapamıyorum yani. Bakmakla yetiniyorum anca.
  • çok güsel olmuş kabloları derlersen bişi kalmaz. kolay gelsin...
  • kabloları kasanın arka tarafından geçirirsen çok güzel olur.Ama onun dışında çok güzel bir mod eline sağlık
  • Bunun kabloları hiç de toparlanacakmış gibime gelmiyor benim ya neyse...

design by mflasher.
  • Ellerine sağlık arkadaşım güzel bir kasa olmuş emeklerin boşa gitmemiş ama çok fazla renk kullanmışsın, daha yalın renklerle uv canavarı yaratabilirdin, ama böyle de güzel olmuş emeklerine sağlık.
  • dostum iyi hoş ta bn senin yenin yerinde olucam böyle yapıcam adam akıllı son sistem pc toplardım kasa süper içindekilere bakıyorum bişi yok
  • Çalışmadaki son resim hariç diğer resimlerimdeki sistem (Şu an downlaod PC olarak kullandığım sistemim)
    Abit AN7 Guru Motherboard AMD2500+ 1.8Gz-->2.2Ghz (O.C.) 1 GB DDR400 RAM ve Leadtek FX-5200 VGA Card

Şu an bu kasanın üzerinde takılı olan sistem ise Gigabyte GA-MA78 DS2H Motherboard AMD Athlon X2 5600+ 2.8 GHz, 2 GB (2x1) 1066 MHz Corsair Dominator RAM ve Sapphire HD3650 256MB GDDR3 VGA Card
    [Henüz O.C. yapılmadı ve işlemci 33 derecede stabil çalışmakta.]

design by mflasher.

Ayrıca Thermaltake CL-W0010 Universal CPU Bloğunu AM2 Socket'e uydurmak için yapılan işlemleri görmek için tıklayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mflasher -- 5 Mart 2009; 5:17:40 >

• Harika Calısma Basarılar
  • Gelelim şu ön paneldeki anahtarlama olayına;

design by mflasher.

Görmüş olduğunuz bir 5.25 'lik yuvaya göre olan kapağın UV ışığa duyarlı bir boya ile boyanmış ve 5 tane çift kontaklı anahtar yerleştirilmiş hali.
  • Arkasındaki anahtar ve led bağlantılarının (zira henüz tamamlanmamış bağlantılar) görünümü;

design by mflasher.

Bu bağlantılarda devremizde bulunan ledlerin eksi (-) uçları bir araya toplanmaya çalışılmıştır.
  • Neden çift kontaklı anahtarlar kullandık açıklayalım. Eğer devrenin açık kapalı konumlarını gösteren uyarı ledlerin olmasını istiyorken anahtarlarımız tek kontak olsaydı ledlerimiz devre sayesinde kontrol etmek istediğimiz fan / ışık v.b. elektronik aygıtla seri olarak bağlı olmalıydı. Seri bağlantıdaki bir sistemin her noktasından aynı miktarda akım geçeceği düşünülürse kontrol etmek istediğimiz devrenin akım ihtiyacı arttıkça ledlerimiz yanacak ve devre artık kullanılmaz hale gelecekti.

design by mflasher.

Resimde LED'lerin artı uçlarının anahtarlamaya dahil edildiğini ve eksi uçlarının birleştirilmiş olduğunu görüyorsunuz.

• Devreyi iyice karmaşıklaştırıp işimizi zorlaştırmaktansa bir kart yardımıyla moduler hale getirmek ve bunun için bir IDE kablosunu feda etmek daha mantıklı olacaktı.

design by mflasher.

Dikkat edilecek olursa giriş için bir soket (en sağda görülen) her anahtar için bir soket, tam ortadaki anahtar içinse çift soket bağlantısı uygulandı. Bunun nedeni ortadaki anahtarın üç konumlu [1 0 1] olması ve tek anahtar vasıtasıyla kasa içersindeki iki farklı ışığı kontrol edecek olması.

Dikkat: Bu bağlantı şekliyle kontrol ettiğiniz iki sokete de aynı anda akım veremezsiniz. Benim sistemimde zaten biri UV diğeri üç renk soğuk katot ışığı bulunduğu ve aynı anda çalışmaları mantıksız olduğu için ben böyle bir tasarım oluşturdum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.